Şimdi Ara

7 yil sonra Turkiye (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
5
Favori
7.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 yıl yurtdışında kalmış biri olarak kesinlikle GELLLL diyorum.Gurbette olmayanlar bilmez o hasreti.Gurbette olanların birçoğu geri döneceği günü sabır ve umutla bekler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklı olan gelmez kaçar. Bir sokağa giriyorsun eli molotoflu terörist, bir sokağa giriyorsun eli bıçaklı faşist, bir sokağa giriyorsun eli kanlı polis.

Ülke de bir başbakan var ülke üstüne yapılmış gibi davranıyor, bi bakanlar var insanın zekası ile alay ediyor, bir muhalefet var düşman başına, sokakta bir polis var kendini Nemrut Dağı sanıyor, sokaklarda bir eylemciler var neye karşı çıktığını kiminle yürüdüğü bilmiyor. Ha bir de şakşakçı var hülogandacılar ki ülkeyi bitirdiler
  • 7 yıl once istanbulda böyle gelişmiş bir ulaşım sistemi yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: DogInWhite

quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

@ziel34

Öyle bir şey yazmışsınız ki görende Abd de herkesin altında Rolls Royce filan var zanneder.

CSI : Miami izleyen tabii ki abd yi lüksten insanların boğulduğu, parayı nereye harcayacağını bilemeyenlerle dolup taştığını zanneder.

Abd'nin nüfusunun 40 milyonu abd hükümetin dağıttığı yemek fişleriyle karnını doyurur.

Ha şu var !

Orada ki asgari ücret ile araba ve yakıt almak Türkiye'ye göre bayağı ucuzdur.

Bir keresinde üşenmeden hesaplamıştım.Abd de asgari ücret ile abd kıtasını baştan başa geçecek kadar yakıt alabiliyordunuz..

Türkiye de ise 1500 - 2000 km. gidecek kadar yakıt alırsınız.

Bir de bazı vatandaşlarımız şöyle bir yanlışa düşüyor.

Abd de asgari cüret 3000 Usd mesela , Türk parasıyla 6100 Tl filan , yahu kardeşim Türkiye'de dövizle o maaşı alıyorsan evet harika, ama Abd de yaşıyorsun ,
    abd nin de ortalama yaşam maliyeti ile o para Türkiye 'de asgari ücret ile gecekondu mahallesinde yaşamaya çalışmaya benzer.

Bir fark vardır araba ve akaryakıt ucuzdur Türkiye'de gezmediğin kadar rahat gezer durursun Abd de ancak.

SEN NASIL BİR ADAMSIN ??
    HER KONUYA GİRİP HİÇ BIR ŞEY YAPMAYIN MANASINA GELEN UZUN YAZILAR YAZIYOSUN
    PİSİKOLOJİK SORUNLARIN VAR HERHALD

ABD DE ASGARİ ÜCRET 3000$ Mı ???????

NEDEN BİLMEDİĞİN HER KONUDA UZUN UZUN YAZIP MİLLETİN AKLINI BULANDIRIYORSUN?

NE ÇEŞİT BİR TROLSÜN?

Amerikada saat olarak gecer asgari maas ve saat basi 7.25 $'dir kac saat calistiginiza bagli olarak 3 bin dolar kazanabilirsiniz de arkadasin direk 3 bin dolar demesi sacma olmus

Bu arkadaş aynı burda yaptığı gibi benim konuma gelip
    Kulaktan dolma bilgiler yazıp duruyordu bende başka ne yazmış derken bunu buldum
    Bu adam önce yanlış bilgi veriyor
    Sonra açıklıyorsun
    Sonra farklı cümlelerle yine aynı yanlış bilgiyi veriyor
    Sonra açıklıyorsun
    Yazından bir cümle çıkarıp onun yanlış olduğunu idda ediyor
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Bu yüzden set çıktım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Lan içerdekiler dışarı kaçmaya bakıyor. dışardakiler içeri girme özlemi taşıyo. bu ne s.im şey la.
    burdan baksan burası en berbat yeri, buranın dışında her yer süper
    ordan baksan, kendi memleketin en kralı, burası en kral yer.

Ben size bir şey diyeyim mi, Türk müslümandır, müslüman olmayan adamda da acıma merhamet duyguları olabildiğince azdır. Özellikle de müslümanlara karşı merhamet ne boyuttadır görüyorsunuz Irak, Suriye vs.. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur demişler ama eksik demişler. Müslümanın müslümandan başka dostu yoktur. Kaç gel kardeşim kendi dinini yaşayacağın kendi öz memeleketine. Burada sana gavur eziyeti yapılmaz. Gitmişsin okumuş çalışmış etmişsin. Gel de önce kendine sonra ülkene faydan olsun.
  • Gelme diyen ergenlere bakma kardeşim daha hayat nedir bilmiyorlar %99 u yurt dışına bile çıkmamıştır kendi toprağın gibisi var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: AxeII

Aklı olan gelmez kaçar. Bir sokağa giriyorsun eli molotoflu terörist, bir sokağa giriyorsun eli bıçaklı faşist, bir sokağa giriyorsun eli kanlı polis.

Ülke de bir başbakan var ülke üstüne yapılmış gibi davranıyor, bi bakanlar var insanın zekası ile alay ediyor, bir muhalefet var düşman başına, sokakta bir polis var kendini Nemrut Dağı sanıyor, sokaklarda bir eylemciler var neye karşı çıktığını kiminle yürüdüğü bilmiyor. Ha bir de şakşakçı var hülogandacılar ki ülkeyi bitirdiler

El ele verip seni bu ülkeden gönderebiliriz dostum ne dersin?

• mevlana duysa gelme derdi, bende diyorum, GELME
  • Kesinlikle gelme. Ben fırsatını bulsam Azerbaycan vatandaşlığı alacağım. Aklın varsa gelme. Gelip de yapılan skandallarla aklını kaçırma.

Not: Azerbaycan'da da var ancak bu kadar değil.
  • Kardeş 5 yıl almanya da kaldım. Gurbet çekmeyen bilmez. Sen çık gel. Hoş geldin sefa geldin.

• Kaza kursunununa gitmek istiyorsan
    Torpilin ne denli onemli oldugunu gormek istiyorsan
    Sorumsuz devlet buyuklerinin zirvalarini dinlemek istiyorsan
    900 tl asgari ucretle calistiran patron gormek istiyorsan
    Yandas medyanin nasil oldugunu gormek istiyorsan
    Baris sureci sacmaligi ile senden daha cok hak tanindigini gormek istiyorsan
    Askeriyede bu zamana kadar hicbir villadan sehit cikmadigini gormek istiyorsan

Kısaca Hayret etmek! istiyorsan buyur gel bekleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkArm -- 23 Mayıs 2014; 22:39:48 >
  • Hayatında yurtdışına çıkmamış insanlar gelme diyecektir tabikide onların gözünde avrupa amerika ütopik yerler ayrıca gelme diyenlerin %99 u hükümeti sevmedikleri için diyorlar sen takma onları ;)

• Paran varsa gel yoksa yüzüne bile bakmazlar. Birde hangi ülkeden geleceksin?

• quote:

Orijinalden alıntı: MuammeR kLc!

quote:

Orijinalden alıntı: eşruhuum

trabzon için konuşuyorum

kahveye bir arkadaşınlan beraber girip kahveciye la bize iki çay biri beyfendi (kendin için) diğeride oğlan çayı olsun demek istiyosan gel

mahallede futbol oynayan bir veletlen atarlı konuşmalar yapıp o velete özgüven ve mücadele ruhu depolamak istiyosan gel

arabayı park etme aşamasında 70 -80 yaşındaki mahallenin biricik ayşe nenesinden direktifler almak istiyosan gel

dolmuşta annesinden dayak yiyen veletin annesine hem vuraysın hemde ağlama diysin yakarışlarını duymak istiyosan gel.

pazarda meyve sebze satan adamlan makro ekonomiyi konuşmak istiyosan gel

kısaca benim ülkemin güzel insanını hiçbir yerde bulamassın. sen bakma büyük şehirlerde apartmanlarda yaşayan çevresinden haberi olmayan insanlara benim ülkemin her sokağında (elit geçinenlerin sokakları haricinde ) saflık ,temizlik ve iyi niyeti kesinlikle görürsün.

iste bu
    buraya gelipte mutlu olan ben henuz gormedim, gelenlerin hepsi nasil para kazanirim da geri donerim hesabinda
    konu olayindan sapti ama, ben nelere ayak uydurmaya calisiyim diye konuyu acmistim :) mesela paradan alti sifir atildi, apaciler dolmus, bu insanlarla nasil ayak uydurabilirim. Tatilde neler yapayim, nereleri gezeyim bi kac tavsiye fena olmazdi

Otomobil alacaksan abuk subuk fiyatlara ve hayvansal ötv'ye hazır ol, lanet olası şey kaç kere zam yedi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kitap okumuyorsan,Sömürülmeyi seviyorsan,10 Yıl üniversite okuyup hiç bir niteliğe sahip değilsen,Her gün trafikte,sokakta,kafede otururken her an nereden geldiğini bilmediğin bir mermi kafana gelmesini istiyorsan gel.
  • 7 yıl sonra editlerim

• quote:

Lan içerdekiler dışarı kaçmaya bakıyor. dışardakiler içeri girme özlemi taşıyo. bu ne s.im şey la.
    burdan baksan burası en berbat yeri, buranın dışında her yer süper
    ordan baksan, kendi memleketin en kralı, burası en kral yer.

Ben size bir şey diyeyim mi, Türk müslümandır, müslüman olmayan adamda da acıma merhamet duyguları olabildiğince azdır. Özellikle de müslümanlara karşı merhamet ne boyuttadır görüyorsunuz Irak, Suriye vs.. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur demişler ama eksik demişler. Müslümanın müslümandan başka dostu yoktur. Kaç gel kardeşim kendi dinini yaşayacağın kendi öz memeleketine. Burada sana gavur eziyeti yapılmaz. Gitmişsin okumuş çalışmış etmişsin. Gel de önce kendine sonra ülkene faydan olsun.

Yurtdışında mesela avrupa'da cami yok mu ? kim kimin inancına karışmış avrupa 'da ?

Diyanet işleri başkanı kendi kurumuna iktidarın ayırdığı 5.5 katrilyon bütçeden dolayı çıkıp iktidarın yolsuzluklarına 5 kuruş laf edemiyor !

Müslümanın müslümandan başka dostu yoktur gibi çok desteksiz bir iddia da bulunmuşsunuz sanki Türkiye'de gerçek saf ve samimi müslüman kalmış gibi.

Bütün yolsuzluklar olduktan sonra ve yetimin hakkı iç edildikten sonra ibadet yapılsa ne olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 14 Ocak 2016; 1:34:16 >

• Gel la gel

• Başıma birşey gelmeyecekse gel demek istiyorum Ne hükümeti nede muhalefeti körü körüne desteklemem asla.Türkiye geliştimi gelişti iktidaramı bağlarsın başka birşeyemi sana kalmış.Gelişti sonuçta politik skandalları bir kenara bırakırsak yaşanabilir ülkedir Türkiye.Bekleriz

• Ben senin yerinde olsam baş harfini görünce kaçardım...

Yani... '' Gelme '' , hayatın kayar
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.