Şimdi Ara

70-200 F4 USM L IS mi ? yoksa 70-200 F2.8 USM L mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
13.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayır.f4 ve f4 is de metalik malzemeden ve son derece sağlam lenslerdir. f2.8 daha iri zaten aynı ebatta değiller. f4 filtre çapı 67, f2.8 77mm filtre açpı var.

@by@li
    bahsettiğiniz diyafram değerleri ara değerlerdir.pozlamayı tam 1 stop etkilemez.diyafram aralıkları 1.4-2-2.8-4-5.6-8-11 ..... gibi gider...

quote:

Orijinalden alıntı: komazec

f/4 olan f/2.8 e gore yari yariya daha hafif , f/4 un malzemesi plastik mi acaba hafiflik farki bundan mi kaynaklaniyor , 2.8'i elime almistim metal oldugundan oldukca agirdi
  • Çok güzel bilgiler verilmiş.

Şimdi ben daha yeni 70-200 f/2.8 aldım. Benim tercihim kolay oldu. Nitekim ben %90 dış çekimlerde kullanacağımdan ve de ağırlık benim için çok sorun olmadığından (çokta sorun olursa tripod var) bunu tercih ettim. photozone.de'de baktığım kadarıyla karşılaştırmama konu olan bu iki lens (70-200 2.8 ile 70-200 4 IS) arasında aman aman bir optik fark yok. Nitekim birisi 4.5 diğeri 5 puan almış. Tabi F4 L IS daha çok övgüye mazhar olmuş o ayrı konu.

Benim takıldığım konu ise şu. Bu objektifi nasıl cesaret edip de yurt dışından alabiliyor arkadaşlar. Front / back fokus problemi olsa nasıl geri göndereceksiniz? Tamamen bir kumar. Refurbished olup olmadığı konusu ayrı. Bir de Hayyam.da acaba hangi dükkan size bir lensi verip denemenize müsade eder. (Hele ki kutusundan çıkarıp) Bunun için çok iyi ilişkileriniz olması gerekir herhalde.

IS gerçekten çok önemli bir faktör. Gece çekimlerinde özellikle. Hele de eli titreyen biri için en az 2-3 stop fark eder. Bu farkı 2.8.in 1 stopu karşılasa diğer iki stop ancak iso arttırımı ile gerçekleşebilir muhtemelen. Eğer full frame bir makine ise sorun yokta crop faktörlü bir makinede bu sıkıntı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

F2.8 ile F4 arasında nasıl bir stop fark oluyor yahu? F2.8+3.2+3.5+4

F2.8 iyi bir kullanıcı elinde özellikle az ışıklı ortamlarda daha iyi sonuçlar verir. Ben 70-200 F2.8 sigma kullanıyorum. Üstelikte lens 1,5 kg a yakın. D300s ve battery grip.

Konu eskiymis ama deginmeden edemedim

Yanlıs anlamayın ama 70-200 ve D300s gibi donanıma sahip olan birinin bu sekilde yorum yapması cok dusundurucu.
  • 2 objektifinde aynı degerlerde alınmıs crop ornekleri asagıda bulunmakta.
    Diger diyafram ve odak uzaklıklarındaki performansıda linkten gorulebilir.

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=242&Camera=453&Sample=0&FLI=4&API=2&LensComp=404&CameraComp=453&SampleComp=0&FLIComp=4&APIComp=0

70-200 F4 USM L IS mi ? yoksa 70-200 F2.8 USM L mi ?

• Ben 2.8 olanın optik olarak biraz daha iyi olduğunu duymuştum, ama karşılaştırmalara göre arada önemli bir fark yok. Farklı diyafram değerlerinde farklı sonuçlar vermişler. Full kropta bile incelendiği zaman arada bariz bir fark görülmüyorsa, normal kullanımda hiç fark edilmez. Zaten hepsi üst seviye lensler.

F/2.8 alanlar 1 stop fark için alıyorlar, benim gibi kullanıcılar için F/4 yeterli, zaten 3-4 stop etkili IS var, tabi IS konunun hareketini dondurmaz Fotoğrafı çekenden kaynaklanan titremenin önüne geçer, F/2.8 her zaman avantajdır. Lens maliyetini de büyük ölçüde artırır bu arada, bir avantajı da, daha iyi bokeh verir.

Ben IS'siz olan F/4 lensi uzun süre kullandım, gerçekten optik olarak mükemmeldi, çok memnundum, ama USM arızası verdi, F/4 nonIS bakınırken, 70-300mm IS aldım, hiç beklemediğim kadar iyi çıktı diyebilirim.

Uzun lafın kısası, paranız çoksa, ağır lensi taşıyabilecekseniz F/2.8 alın, yok değilse, bu işten para da kazanmıyorsanız, amatör fotoğrafçı için F/4 her yönüyle mükemmeldir.

Aşağıdaki linki buldum, isterseniz inceleyebilirsiniz..

http://dancarrphotography.com/blog/2010/09/03/canon-70-200-f2-8-l-is-ii-review-mk2-vs-f4-comparison-is/

• 70-200 yetecekse f4 alın optik olarak daha iyimiş testlerde de gözüküyor...

Fakat şu da var FF bir makine kullanıyorsanız ve 200mm yeterli değilse birde TC almak isteyeksiniz. Atıyorum X2 Tc alırsanız 400mm olacak ama ışık hassasiyetide 2stop düşecektir. O yüzden Tc ile kullanıcaksanız 2,8 almak daha iyi olur.

Ayrıca gece zoom ile bişiler çekecekseniz yine 2,8 iyi olacaktır. Ama kuş börtü böcek ve model çekecekseniz f4 yeterli bir açıklıktır.
  • Ben de ayni lenslere bakiyorum bu aralar.
    Acikcasi cok agir birsey tasimak istemedigimden dolayi 70-200 L f4 almayi düsünüyorum ama non-IS versiyonunu. IS'in iyi bir özellik oldugu asikar. Daha önceden telezoom cok kullanmadim. Kullanan fotografcilarin yorumlarinda sabit objelerde IS ise yararken hareketli objelerde cok bir ek getirisi olmadigi seklinde.

Fiyatlarina ve resim örneklerine baktim. APS-C body'de 70-200'ün yetecegine karar verdim.
    70-200 L f4 non-IS 520 eur iken IS olan versiyonu 950 eur.
    70-200 L f2.8 non IS 1100 eur iken IS II olan versiyonu 1900 eur.

Bakalim pisman olacak miyim?

NOT:
    www.mylensdb.com sitesinde flickr'a atilmis fotolari lens veya gövde secimi ile görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: coxackie
    ...
    Ben IS'siz olan F/4 lensi uzun süre kullandım, gerçekten optik olarak mükemmeldi, çok memnundum, ama USM arızası verdi, F/4 nonIS bakınırken, 70-300mm IS aldım, hiç beklemediğim kadar iyi çıktı diyebilirim.
    ...
    http://dancarrphotography.com/blog/2010/09/03/canon-70-200-f2-8-l-is-ii-review-mk2-vs-f4-comparison-is/

Sanirim 70-300 4.0:5.6 IS olan versiyonu kullaniyorsunuz (L serisi olmadigini farzdiyorum).
    Tekrar alacak olsaniz hangisini alirsiniz?
    70-200 f4 non-is mi?
    70-300 IS mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

quote:

...
    ...

Sanirim 70-300 4.0:5.6 IS olan versiyonu kullaniyorsunuz (L serisi olmadigini farzdiyorum).
    Tekrar alacak olsaniz hangisini alirsiniz?
    70-200 f4 non-is mi?
    70-300 IS mi?

Optik olarak 70-200mm daha iyi şüphesiz. Ama IS çok önemli, benim gibi elde çekim yapanlar için. 70-300mm ile 200 veya 300mm'de 1/30 ile rahatlıkla çekim yapıyorum.

70-200mm non IS ile arkadaşımın düğününde doğru dürüst fotoğraf çekememiştim. Kullanabilirlik önemli, ağırlık önemli. 70-200 almışken IS alınmalı bence.

Ama bizim gibi fotoğraftan para kazanmayan, hobi olarak fotoğraf çekenler için 70-300mm IS, tabi ki de L değil , son derece güzel bir lens. Bu lensi tarif etmek gerekirse, Sigma-Tamron 70-300mm veya Canon 55-250mm lenslerden uzak, 70-200mm'ye yakın optik kalitede diyebilirim.

Kısacası, bu şartlarda yine 70-300 alırdım, maddi imkanım olmasına rağmen 70-200mm IS'ye ise, kendi açımdan, israf olarak bakıyorum, 70-300'ün hakkını vereyim bana yeter...

• quote:

Optik olarak 70-200mm daha iyi şüphesiz. Ama IS çok önemli, benim gibi elde çekim yapanlar için. 70-300mm ile 200 veya 300mm'de 1/30 ile rahatlıkla çekim yapıyorum.

Hocam harikasın. IS bile olsa bu enstantanelerde 1/30.la keskin fotoğraflar çekebilmek çok iyi.

Ben açıkcası 70-200 2.8 ile (IS değil) 200 mm.de ancak 1/250 sn ile çalışabiliyorum. Bu da kesinlikle alt değer yani yanlış anlamayın. Her çektiğim 10 fotoğrafın 8.i ancak net. 10/10 olması için en az 1/300 enstantane lazım oluyor. Yalnız şunu söyleyeyim kullanması çok zevkli bir lens. Dış çekim portrelerinde 70-300 vs. gerçekten hikaye. Yok böyle bir bokeh. Yarın bir iki çalışma yapıp yükleyeyim buraya. Şu an yazdığım makinede fotoğraflar yüklü değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yavuz

quote:

Hocam harikasın. IS bile olsa bu enstantanelerde 1/30.la keskin fotoğraflar çekebilmek çok iyi.

Ben açıkcası 70-200 2.8 ile (IS değil) 200 mm.de ancak 1/250 sn ile çalışabiliyorum. Bu da kesinlikle alt değer yani yanlış anlamayın. Her çektiğim 10 fotoğrafın 8.i ancak net. 10/10 olması için en az 1/300 enstantane lazım oluyor. Yalnız şunu söyleyeyim kullanması çok zevkli bir lens. Dış çekim portrelerinde 70-300 vs. gerçekten hikaye. Yok böyle bir bokeh. Yarın bir iki çalışma yapıp yükleyeyim buraya. Şu an yazdığım makinede fotoğraflar yüklü değil.

Hocam normalde 200mm'de 1/100 gibi çekiyordum nefes tutarak vs, IS devreye girince 3 stop kazandırıyor, normal bir durum, benim gövdem IS'li herhalde

70-200mm F/2.8 bokehini söylemeye gerek bile yok, ama eklersen bakarız yani

• 70-200 aralığında Canon bir çok güzel seçenek sunuyor ama ekipman alırken ihtişamına fazla kapılmamak gerek, büyük ağır gövde-lensler uzun süre kullanımda insanı yoruyor... Yani boynunuzu, kollarınızı çok yoruyor çantanızda olsa dahi sırt ağrısı yapıyor...

Titreşim engelleme sistemi olan bir çok lens kullandım ve hayat kurtarıyor kesinlikle eğer doğru kullanmayı bilirseniz.

70-200 F4 İS fiyat aralığına çıkabiliyorsanız kesinlikle alınacak bir lens... En son güncellenen 70-200 2.8 USM L İS II çıkana kadar ki Canon'unun en iyi 70-200 lensiydi eski 2.8 İS'den optik olarak daha iyiydi tabi kullanım alanı göz alındığında 2.8 İS öne çıkıyor ... Zaten bu lenste 2006 yılında çıktı ve Canon'un son zamanlarda yüksek MP'lerde yüksek performans vermesi için tasarlanan lenslerin başında geliyor...

Ayrıca 70-200 F4 modelinde bildiğim kadarıyla 50gr falan fazlalığı var optiği çok iyi artı olarakta İS özelliği mevcut bence evladiyelik ve ödenen parayı fazlasıyla hakeden bir lens...

• 70-200 ler ayrı bir dunya.
    Bende Tamron 70-200 kullanmaktayım. Pentax govdede SR oldugundan buyuk avantaj saglıyor. Ek maliyet getirmiyor.
    Yukarda denildigi gibi bu objektifler gunu birlik kullanım icin fazla buyuk ve agır. Uzun elde kullanımlarda ciddi sıkıntı oluyor.
    Kollamak ayrı dert, tasımak ayrı dert oluyor. Tripod hatta monopod cok ise yarıyor. Yorulma asgari duzeye iniyor.
    Sonucları bambaska tabi, farkı gorunce ve performansına alısınca digerlerine bakmıyorsunuz bile. Objektifinize sonuna kadar guveniyorsunuz bir kere.

Baska bir konu daha var.
    Bu objektifler FF. Bendeki tamron 70-200 de FF uyumlu. Ama kullandıgım govde APS-C sensor. Yani objektifin tamamını kullanamıyorum.
    Bu bir yerde buyuk avantaj saglıyor. Objektifin sadece orta kısımlarını kullanmıs oluyorum. Kenarları kullanmıyorum. Boylece objektifin en keskin kısmından yararlanmıs oluyorum. Kose kararması derdimde olmuyor. Biliyorsunuz objektifler merkezde keskinken kenarlara dogru bunu koruyamıyorlar malesef.

70-300 leri 70-200 lerle hic kıyaslamayın bile.
    Bırakın sıradan 70-300 leri canon 70-300 f/4-5.6 L bile performans acısından 70-200 lerin gerisinde kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 25 Ocak 2011; 9:31:37 >

• Yalnız 70-200 f/4 IS test kartlarında öyle böyle değil baya baya iyi. Nitekim gerçek hayatta labaratuvarda çalışmayoruz. Birde bende crop faktörlü makinede kullanıyorum. Bu kesinlikle bir avantaj. Tabiri caizse pastanın en tatlı yerinden yiyoruz. :)
  • Iyice kafami karistirdiniz

Tam karar verdim diyordum acaba demeye basladim. Bu is daha bir ay daha gider böyle diyorum.
    Havalar kötü; hic günes cikmiyor bu aralar Frankfurt'ta. Ben de kendimi lens review ve teknik dersleri okumaya adadim.
  • Çok düşünecek bir şey yok Canon un bu aralıkta hiçbir lensi üzmez sizi
    Ben F4 non Is modelini manuel elde kullanıyorum düşük ışıkta isoya yükleniyorum biraz
    Benim tavsiyem non-is modelini 2.el olarak alıp biraz denemeniz yönünde olacak beğenmezseniz 2 güne satılır talibi çok ne de olsa
  • Tamron 70-200mm uygun bir alternatif tabi, 2.8 diyaframla çok daha iyi fiyata alınabiliyor, son derece keskin bir lens. Ancak Canona göre AF daha yavaş, bir de oldukça ağır...

APSC sensörde Canon 70-200 de aynı şekilde avantaj sağlıyor, 70-300 IS olan da. Zaten 70-300 canon lens hakkında apsc ler için gizli L lensi deniliyor.

Kardeş, hiç kafanı karıştırma bence, bu kadar inceledikten sonra, Canon 70-200mm almazsan aklında kalır artık, ama IS li alırsan çok memnun kalırsın. Benim bünyem IS'li olduğu halde IS'siz lensten loş ışıkta istediğim verimi alamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferaxu

Çok düşünecek bir şey yok Canon un bu aralıkta hiçbir lensi üzmez sizi
    Ben F4 non Is modelini manuel elde kullanıyorum düşük ışıkta isoya yükleniyorum biraz
    Benim tavsiyem non-is modelini 2.el olarak alıp biraz denemeniz yönünde olacak beğenmezseniz 2 güne satılır talibi çok ne de olsa

2.ellere baktim ebay'de 400-450 eur arasinda gidiyor. Amazon'da sifiri 520 eur zaten. Bir akilli 550 eur vermis 2.el lense

Sanirim sifir daha mantikli geliyor. Begenmezsem de cok zarar etmiyecek gibiyim. Veya bakarsiniz baska bir akilli daha pahaliya alabilir

• quote:

Tamron 70-200mm uygun bir alternatif tabi, 2.8 diyaframla çok daha iyi fiyata alınabiliyor, son derece keskin bir lens. Ancak Canona göre AF daha yavaş, bir de oldukça ağır...

APSC sensörde Canon 70-200 de aynı şekilde avantaj sağlıyor, 70-300 IS olan da. Zaten 70-300 canon lens hakkında apsc ler için gizli L lensi deniliyor.

Kardeş, hiç kafanı karıştırma bence, bu kadar inceledikten sonra, Canon 70-200mm almazsan aklında kalır artık, ama IS li alırsan çok memnun kalırsın. Benim bünyem IS'li olduğu halde IS'siz lensten loş ışıkta istediğim verimi alamadım.

Yorumlar icin tesekkürler.
    EFS 17-85 mm lensimi satip L serisi bir lens ile degistirecegim ve 70-200 bir lens alacagim.
    Bu ikisi beni cok uzun süre götürecektir. O yüzden sanirim sifira yönelecegim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

quote:

Orijinalden alıntı: zaferaxu

Çok düşünecek bir şey yok Canon un bu aralıkta hiçbir lensi üzmez sizi

2.ellere baktim ebay'de 400-450 eur arasinda gidiyor. Amazon'da sifiri 520 eur zaten. Bir akilli 550 eur vermis 2.el lense

Sanirim sifir daha mantikli geliyor. Begenmezsem de cok zarar etmiyecek gibiyim. Veya bakarsiniz baska bir akilli daha pahaliya alabilir

2.elllerini takip etmelisin aldığın parya satarsın,ben usm motoru bozuk aldım 350 liraya,manuelde bile tatmin edici sonuçları var.
    17-85 i satıp geniş açı ihtiyacını 18-55 IS la idare edebilirsin ve bütçe çıkartırsın

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.