Şimdi Ara

70-200 F4 USM L IS mi ? yoksa 70-200 F2.8 USM L mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
13.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar yukarıdaki lenslerden hangisini almamı önerirsiniz portre ve gece cekimi cok seviyorum.

• Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS II USM derim?
  • evet zor bir karar. aralarında 1 f stop fark var ama "IS" 3-4 f stopa kadar iyileştirme sağladığı iddia ediliyor.

gerektinde tripod kullanmayı göze alarak (en azında bir monopod kullanarak) f/2.8 tercih edilebilir.
    ama her an elinin altında 70-200 olsun anında çekim yapabileyim deniyorsa IS'yi tercih etmek gerekir.

ben olsam içim kan ağlaya ağlaya f/4 IS'yi tercih ederdim.
    (parasızlığın gözü kör olsun, mecburen gittim sigma 70-300 aldım hem f/4 hem de titreşim engelleyici yok)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarsusian

evet zor bir karar. aralarında 1 f stop fark var ama "IS" 3-4 f stopa kadar iyileştirme sağladığı iddia ediliyor.

gerektinde tripod kullanmayı göze alarak (en azında bir monopod kullanarak) f/2.8 tercih edilebilir.
    ama her an elinin altında 70-200 olsun anında çekim yapabileyim deniyorsa IS'yi tercih etmek gerekir.

ben olsam içim kan ağlaya ağlaya f/4 IS'yi tercih ederdim.
    (parasızlığın gözü kör olsun, mecburen gittim sigma 70-300 aldım hem f/4 hem de titreşim engelleyici yok)
    @hunlu maalesef 70-200 2,8 IS II aşıyor simdilik zaten bütcemi bayagı aştım onun icin onu elemek zorunda kalıyorum.

@tarsusian yani ağırlık sorunu benim için cok onemli değil.

f4 l is ile cok güzel fotograflar gördüm f2.8 nedense gözüme cok güzel gelmedi fk daki arastırmalarıma göre tabiki bunlar.

ama nihayetinde sonucta f2.8 yinede f4 is den iyidir diye düşünüyorum teknik olarak pek fazla bilgim olmadıgı icin danısma gereği duyuyorum.

peki siz neden f4 is yi tercih ediyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiDNiGhTKiSs -- 3 Eylül 2010; 14:42:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MiDNiGhTKiSs

@hunlu maalesef 70-200 2,8 IS II aşıyor simdilik zaten bütcemi bayagı aştım onun icin onu elemek zorunda kalıyorum.

f4 l is ile cok güzel fotograflar gördüm f2.8 nedense gözüme cok güzel gelmedi fk daki arastırmalarıma göre tabiki bunlar.

ama nihayetinde sonucta f2.8 yinede f4 is den iyidir diye düşünüyorum teknik olarak pek fazla bilgim olmadıgı icin danısma gereği duyuyorum.

Alıntıları Göster
    canon 70-200 f4 IS
    kendi sınıfının muadillerinin ve diğer canon 70-200 f2.8 den daha hesaplı olmasına rağmen optik olarak en iyi 70-200dür
    f4 IS çok iyi bir seçim inanılmnaz hızlı odaklaması var

• quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

canon 70-200 f4 IS
    kendi sınıfının muadillerinin ve diğer canon 70-200 f2.8 den daha hesaplı olmasına rağmen optik olarak en iyi 70-200dür

optik olarak farkını gördüm yani bir cok resimde f4 is f2,8 den cok daha keskin cıkmıs benimde aklıma o daha cok yatıyor
  • quote:

quote:

canon 70-200 f4 IS

optik olarak farkını gördüm yani bir cok resimde f4 is f2,8 den cok daha keskin cıkmıs benimde aklıma o daha cok yatıyor

Alıntıları Göster
    canon 70-300 f/4-5.6 L yeni cikti bu lens , 200mm yeterli gelmiyor diyenler icin sanirim

• quote:

quote:

canon 70-200 f4 IS

Alıntıları Göster
    fotolardan ziyade mtf tablolarına bakın. bunların arasında çok küçük fark var keskinlik olarak ancak cropta belli olacak kadar. pekala işi bilen biri de diğer lens kullanıcısından çok daha iyi bir sonuç elde edecektir. photozone.de ye bakın. orada en iyi 70-200 olduğunu görürsünüz

• quote:

Orijinalden alıntı: General Daimos

fotolardan ziyade mtf tablolarına bakın. bunların arasında çok küçük fark var keskinlik olarak ancak cropta belli olacak kadar. pekala işi bilen biri de diğer lens kullanıcısından çok daha iyi bir sonuç elde edecektir. photozone.de ye bakın. orada en iyi 70-200 olduğunu görürsünüz

Alıntıları Göster
    F/2.8 olan optik olarak daha kalitelidir. Ama F/4 IS de çok keskin, çok kaliteli bir lens.
    Fiyat olarak daha uygun, en önemlisi yarı yarıya daha hafif bir lens. İkisini kıyaslayınca ben F/4 tercih ederim. Ama dediğim gibi, F/4'ün optik olarak 2.8'den daha iyi olduğuna katılmıyorum.

• quote:

zaten ağırlık için dememiştim ben. sizin söylediğiniz f/2.8'de IS yok. yani titreşim önleyici bulunmuyor. bu durumda tripod veya en azından monopod kullanmazsanız elinizin titremesinden ötürü fotoğraflarda fluluk olma tehlikesi var. f/4'de IS olduğu için elinizin titremesini bir miktar telafi ettiği için elde çekime daha bir uygun.

f/4 çekilen fotoğrafların f/2.8'den daha güzel gelmesi sizin beğeniniz ve fotoğrafı etkileyen diğer unsurlarla ilgilidir (fotoğrafçı, ışık, kadraj, kompozisyon vs.) yoksa düşük diyafram değerine sahip bir lensin daima daha kaliteli olması beklenir.

ben bütçeden ötürü şuanda titreşim engelleyicisi olmayan 70-300mm bir lens kullanırken titretmemek için ne kadar zorlandığımı bildiğim için size titreşim engelleyicisi bulunan f/4'ü tavsiye ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

F/2.8 olan optik olarak daha kalitelidir. Ama F/4 IS de çok keskin, çok kaliteli bir lens.
    Fiyat olarak daha uygun, en önemlisi yarı yarıya daha hafif bir lens. İkisini kıyaslayınca ben F/4 tercih ederim. Ama dediğim gibi, F/4'ün optik olarak 2.8'den daha iyi olduğuna katılmıyorum.

Alıntıları Göster
    yaklaşık 1 yıl 70-200 f4 ıs kullandım.onu bile ağırlığı ve büyüklüğü yüzünden sattım.yoksa kalite olarak beni çok mutlu eden bir lensti.2.8 in tek avantajı 1stopluk farkı.onun haricinde optik kalite olarakta 70-200 ler arasında en kalitelisi f4 ıs. tabiki arada uçurumlar yok...
    2.8'i denedinizmi gördünüzmü bilmiyorum ama çok iri. o ağırlıkta ve irilikte bir lensi is'siz kullanmak çok zor.monopod'la vs kullanacaksanız bilemem...
    düşük ışık koşullarında çalışacaksanız 2.8 onun haricinde her bakımdan f4 is...

• quote:

Orijinalden alıntı: oxygen3

yaklaşık 1 yıl 70-200 f4 ıs kullandım.onu bile ağırlığı ve büyüklüğü yüzünden sattım.yoksa kalite olarak beni çok mutlu eden bir lensti.2.8 in tek avantajı 1stopluk farkı.onun haricinde optik kalite olarakta 70-200 ler arasında en kalitelisi f4 ıs. tabiki arada uçurumlar yok...
    2.8'i denedinizmi gördünüzmü bilmiyorum ama çok iri. o ağırlıkta ve irilikte bir lensi is'siz kullanmak çok zor.monopod'la vs kullanacaksanız bilemem...
    düşük ışık koşullarında çalışacaksanız 2.8 onun haricinde her bakımdan f4 is...

Alıntıları Göster
    hiç düşünmediğim f2.8 deki bir dezavantaj beni sanırım f4 is almaya yöneltiyor. f2.8 hem ağır hemde titresim önleyici yok ve f4 is yi bile ağırlıgından dolayı satan arkadaslar var ise demek ki zamanla sorun olabilir makina olarakta mark 2 almayı düşünüyorum bu durumda f2.8 in yararından cok zararı olur zannedersem. ben kararımı verdim f4 is olarak bilgilendirmeler için teşekkür ederim herkese.

• quote:

hiç düşünmediğim f2.8 deki bir dezavantaj beni sanırım f4 is almaya yöneltiyor. f2.8 hem ağır hemde titresim önleyici yok ve f4 is yi bile ağırlıgından dolayı satan arkadaslar var ise demek ki zamanla sorun olabilir makina olarakta mark 2 almayı düşünüyorum bu durumda f2.8 in yararından cok zararı olur zannedersem. ben kararımı verdim f4 is olarak bilgilendirmeler için teşekkür ederim herkese.

Alıntıları Göster
    70-200 f2.8 hakikaten büyük ve ağır bir lens.
  • quote:

iyi de hocam bu katılıp katılmama meselesi değilki! biri daha fonksiyoneldir veya daha avantaj sağlar orası ayrı ama mtf testlerinde optik olarak 70-200 f4 is daha öndedir. denedim ve gördüm. renkleri bile daha farklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: General Daimos

quote:

iyi de hocam bu katılıp katılmama meselesi değilki! biri daha fonksiyoneldir veya daha avantaj sağlar orası ayrı ama mtf testlerinde optik olarak 70-200 f4 is daha öndedir. denedim ve gördüm. renkleri bile daha farklı.

Alıntıları Göster
    Bende 7D ile yaptığım testlerde 70-200 f2.8 IS USM nin ''optik olarak'' Tamron 70-200 den bile daha iyi olmadığını gördüm.

Fiiyatına bakıldığında öncelik önem arz eden optik olduğuna göre bence o parayı heleki IS yokken haketmeyen bir lens f2.8..

Gövde konusunda söz söylemeye bile gerek yok çok sağlam kaliteli yapıları var ancak öncelik herzaman optiktedir.

70-200 f4 IS incelediğim lensler içinde f2.8 e göre sonuçları daha keskin ve kaliteliydi. Bende f4 tavsiye ederim.

Üstelik bu aralıkta bir lens 2.8 de olsa IS olmaması onu bana göre kafadan eliyor IS 200mm de büyük avantaj.

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Bende 7D ile yaptığım testlerde 70-200 f2.8 IS USM nin ''optik olarak'' Tamron 70-200 den bile daha iyi olmadığını gördüm.

Fiiyatına bakıldığında öncelik önem arz eden optik olduğuna göre bence o parayı heleki IS yokken haketmeyen bir lens f2.8..

Gövde konusunda söz söylemeye bile gerek yok çok sağlam kaliteli yapıları var ancak öncelik herzaman optiktedir.

70-200 f4 IS incelediğim lensler içinde f2.8 e göre sonuçları daha keskin ve kaliteliydi. Bende f4 tavsiye ederim.

Üstelik bu aralıkta bir lens 2.8 de olsa IS olmaması onu bana göre kafadan eliyor IS 200mm de büyük avantaj.

Alıntıları Göster
    peki bu canon 70-200 f/2.8 lensin optik kalitesinin nispeten düşük olduğunu gösteren bir araştırma, test veya site örneği verebilecek olan var mı?
    kardeşim fotomuhabir ve canon 70-200 f2.8 IS'ye ufak bir servet ödeyecek. eğer denildiği gibi optik kalite olarak f/4'ün altında kalıyorsa dünya kadar para vermenin hiç bir anlamı yok.
    ama "bırak f/2.8'i daha ucuza bir f/4 al" demem için geçerli bir kanıt göstermem gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: tarsusian

peki bu canon 70-200 f/2.8 lensin optik kalitesinin nispeten düşük olduğunu gösteren bir araştırma, test veya site örneği verebilecek olan var mı?
    kardeşim fotomuhabir ve canon 70-200 f2.8 IS'ye ufak bir servet ödeyecek. eğer denildiği gibi optik kalite olarak f/4'ün altında kalıyorsa dünya kadar para vermenin hiç bir anlamı yok.
    ama "bırak f/2.8'i daha ucuza bir f/4 al" demem için geçerli bir kanıt göstermem gerek.

Alıntıları Göster
    Oraya buraya bakarak lens alınmaz aslında. Madem imkanı var alacağı yere gidip denemek istediğini söylesin.

Zaten bu tip bir lensi alacak adam hangisinin daha iyi olduğunu 5 pozda anlar..

Örneğin bir lensin detay kalitesi en açık diyaframında (yani lensin en fazla ışık aldığı ve bunun yanında keskinliğinin en zayıf olduğu noktada)

portre vs gibi detay verebilecek objeler çekerek sağlam bir monitörde full crop incelesin. Ayrıca her iki lenside aynı diyaframda (bu bağlamda min. f4)

deneyerek aradaki fiyat / perf. farkını ve IS farkını görsün. Tecrübeliyse hangisine verilecek paranın hakkı olacağına zaten kendiside karar verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 3 Eylül 2010; 18:07:48 >

• quote:

Oraya buraya bakarak lens alınmaz aslında. Madem imkanı var alacağı yere gidip denemek istediğini söylesin.
    Örneğin bir lensin detay kalitesi en açık diyaframında (yani lensin en fazla ışık aldığı ve bunun yanında keskinliğinin en zayıf olduğu noktada)
    portre vs gibi detay verebilecek objeler çekerek sağlam bir monitörde full crop incelesin. Ayrıca her iki lenside aynı diyaframda (bu bağlamda min. f4)
    deneyerek aradaki fiyat / perf. farkını ve IS farkını görsün. Tecrübeliyse hangisine verilecek paranın hakkı olacağına zaten kendiside karar verecektir.

işte sorun da burada başlıyor; türkiyede profesyonel fotoğrafçılık ekipmanları üç katı fiyata satıldığı için deneme hatta iade fırsatı olmadan yurt dışından getirtecek o yüzden kağıt üzerinde teknik verilerden emin olmak lazım. kaldı ki o testler zaten işi insan gözünün algısına bırakmadan bilimsel bir şekilde ortaya koymak için yapılmıyor mu? ben bir lensin görüntüsünü beğenirken başka birisi başka bir lensten hoşlanabilir. amatör çekimlerde haklısınız kim hangi lesnin sonucundan hoşlanıyorsa onu kullanmalı. ama profesyonel bir durumda zevkler yerine işin uzmanlarının araştırdığı bilimsel verileri, testleri tercih ederim. mesela lenslerin mtf tabloları ve uzmanlar tarafından yorumlanması çok sağlıklı bir kaynak olur.

• quote:

Alıntıları Göster
    f/4 olan f/2.8 e gore yari yariya daha hafif , f/4 un malzemesi plastik mi acaba hafiflik farki bundan mi kaynaklaniyor , 2.8'i elime almistim metal oldugundan oldukca agirdi

• quote:

Orijinalden alıntı: komazec

f/4 olan f/2.8 e gore yari yariya daha hafif , f/4 un malzemesi plastik mi acaba hafiflik farki bundan mi kaynaklaniyor , 2.8'i elime almistim metal oldugundan oldukca agirdi

Alıntıları Göster
    F2.8 ile F4 arasında nasıl bir stop fark oluyor yahu? F2.8+3.2+3.5+4

F2.8 iyi bir kullanıcı elinde özellikle az ışıklı ortamlarda daha iyi sonuçlar verir. Ben 70-200 F2.8 sigma kullanıyorum. Üstelikte lens 1,5 kg a yakın. D300s ve battery grip.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.