Şimdi Ara

Canon 70-300 is usm vs canon 55-250 is öneri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bu iki lensten birini almayı düşünüyorum. Sizce 900 tl fazla vererek 70-300 almaya değer mi? Yada 2. El 70-300 almak mantıklı mı 800 tl gibi bir fiyata. Kullanan arkadaslardan yorum bekliyorum özellikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben olsan 55-200mm alirdim. En azindan biraz daha genis acidan basladigi icin kullanim alani daha genis.

Illa 70-300 alacagim diyorsaniz sigma 70-300 alin.

Ayrica okudugum kadariyla, 70-300 lerin geneli 200mm den sonra buraz softlasmaya basliyormus.

• 70-300 daha iyi ama kesinlikle aradaki fiyat farkını karşılayacak kalite farkı yok. Hatta STM lens 70-300 ile yarışabilecek kalitede. 70-300 alınacaksa Tamron VC Usd öneririm. Onun kalitesi de bu civarda ama en azından daha ucuz.

55-250mm fiyatını en çok hak eden lenslerden biridir. Hele ki 2. elde 300-350 civarına alınabilmesi mükemmel bir şey. Sıfır alınacaksa STM tercih edilmeli çünkü fiyat farkı çok az.

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=856&Sample=0&FLI=0&API=0&LensComp=358&CameraComp=736&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=1

İmleci sayfanın solundaki boş sütunda tutarsanız soldaki lensin sonucunu görürsüüz ve fotoğrafın üstüne getirdiğinizde ise sağdaki lense ait fotoğrafı görürsünüz.

• 70-300 ile aralarinda cok buyuk bir fark yok o yuzden 55-250mm almak daha mantikli ayrica surekli video cekecekseniz STM versiyonu eger cekmeyecekseniz IS II alabilirsiniz ve 55-250mm fiyat performans acisindan basarili bir lens

• pridedawson P kullanıcısına yanıt
    dostum 55-250 lens kullanıyorum memnunum fakat illa alacağım diyorsam nette araştırdığır zaman sigmadan olumsuz cevap alırsın tamron a bakmanı tavsiye ederim bende alacaktım fakat 55-250lens işimi gayet görüyor canon 600 d makina
  • Tamron 70 300 vc derim ben. Hem ff uyumlu, keskin ve vc cidden çok iyi çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 18 Ocak 2016; 19:38:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

70-300 daha iyi ama kesinlikle aradaki fiyat farkını karşılayacak kalite farkı yok. Hatta STM lens 70-300 ile yarışabilecek kalitede. 70-300 alınacaksa Tamron VC Usd öneririm. Onun kalitesi de bu civarda ama en azından daha ucuz.

55-250mm fiyatını en çok hak eden lenslerden biridir. Hele ki 2. elde 300-350 civarına alınabilmesi mükemmel bir şey. Sıfır alınacaksa STM tercih edilmeli çünkü fiyat farkı çok az.

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=856&Sample=0&FLI=0&API=0&LensComp=358&CameraComp=736&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=1

İmleci sayfanın solundaki boş sütunda tutarsanız soldaki lensin sonucunu görürsüüz ve fotoğrafın üstüne getirdiğinizde ise sağdaki lense ait fotoğrafı görürsünüz.

Linkteki teste göre 70-300 usm 55-250 ye göre bariz kötü değil mi, ben mi yanlış anladım acaba, garip geldi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony a7 ii body ve 28-70 lens
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Evet bariz daha iyi. Zaten 55-250STM en keskin tele zoomlardan biri olduğu için pek e garip değil aslında. Herşeyiyle mükemmel bir lens yapmışlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet bariz daha iyi. Zaten 55-250STM en keskin tele zoomlardan biri olduğu için pek e garip değil aslında. Herşeyiyle mükemmel bir lens yapmışlar.

Hocam 55-250 alacağım galiba, açıkçası is2 düşünüyordum video ile pek işim olmayacağını düşünüyorum ama verdiğiniz sitede bazı değerlerde stm ile aralarında epey fark var gibi gözüküyor, is2 geri planda kalıyor. Kafamı kurcaladı biraz acaba çok fark var mıdır bilginiz var mı? O site referans açısından ne kadar güvenilir acaba?
    Site güvenilir. Bu testler aradaki farkları tamamen ortaya çıkarmaya yönelik. Kendi çekimlerimizde bu kadar fark olmaz ama sizin için en küçük farklar bile önemliyse ve bu lens en çok kullandığınız lens olacaksa STM almak daha mantıklı. %100 boyutta baktığınızda biraz daha keskin görüntü verir. Hele ki sıfır alınacaksa aradaki fark çok az olacağı için yeni versiyonun getirdiği artılar için o farka değer. Ben pek tele lens kullanmadığım için ikinci elden IS versiyonunun 300tl fiyatla aldım ve benim için oldukça ideal bu lens. IS versiyonu da çok kaliteli tabi.

Keskinliğini görmeniz açısından 2 tane fotoğraf ekliyorum. İndirip tam boyutta bakabilirsiniz. Maksimum detay için RAW çekmek şart. Jpeg formatında detaylarda kayıp yaşanır. Bu fotoğrafların RAW formatlarını Adobe Camera Raw'da açtım ve keskinleştirmeyi 50, NR'yi 20 yaptım, ardından ise lensi tanıdığı için otomatik olarak distortion ve vignetting düzeltmesi yaptı. Köpek fotoğrafında köpeğin solunda kalan gölgeleri shadows +50 yaparak biraz açtım. Jpeg olarak kaydederken ise kaliteyi 11 yaptım. Toplamda 30 saniye sürdü ve jpeglere göre daha detaylı görüntü alındı.

Bu tür lensler aradaki odak uzaklıklarında en iyi keskinliği verirken odak uzaklıklarının sonlarına doğru keskinliklerini yitirirler. Köpek 200mm'de çekildi, diğeri ise son odak uzaklığı olan 250mm'de.

Canon 70-300 is usm vs  canon 55-250 is öneri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 25 Ocak 2016; 10:51:38 >

• quote:

Site güvenilir. Bu testler aradaki farkları tamamen ortaya çıkarmaya yönelik. Kendi çekimlerimizde bu kadar fark olmaz ama sizin için en küçük farklar bile önemliyse ve bu lens en çok kullandığınız lens olacaksa STM almak daha mantıklı. %100 boyutta baktığınızda biraz daha keskin görüntü verir. Hele ki sıfır alınacaksa aradaki fark çok az olacağı için yeni versiyonun getirdiği artılar için o farka değer. Ben pek tele lens kullanmadığım için ikinci elden IS versiyonunun 300tl fiyatla aldım ve benim için oldukça ideal bu lens. IS versiyonu da çok kaliteli tabi.

Keskinliğini görmeniz açısından 2 tane fotoğraf ekliyorum. İndirip tam boyutta bakabilirsiniz. Maksimum detay için RAW çekmek şart. Jpeg formatında detaylarda kayıp yaşanır. Bu fotoğrafların RAW formatlarını Adobe Camera Raw'da açtım ve keskinleştirmeyi 50, NR'yi 20 yaptım, ardından ise lensi tanıdığı için otomatik olarak distortion ve vignetting düzeltmesi yaptı. Köpek fotoğrafında köpeğin solunda kalan gölgeleri shadows +50 yaparak biraz açtım. Jpeg olarak kaydederken ise kaliteyi 11 yaptım. Toplamda 30 saniye sürdü ve jpeglere göre daha detaylı görüntü alındı.

Bu tür lensler aradaki odak uzaklıklarında en iyi keskinliği verirken odak uzaklıklarının sonlarına doğru keskinliklerini yitirirler. Köpek 200mm'de çekildi, diğeri ise son odak uzaklığı olan 250mm'de.

Oldukça keskin, iyi ışık ve renklerle gayet iyi sonuçlar verir bu lens. Henüz raw çekme işleme konularında bilgim yok, jpeg çekiyorum ama jpeg sonuçlar da tatmin edici olur sanırım. 2. ele güvenemiyorum ama sıfır is2 800 stm de 900 tl yi buluyor. Spot araştıracağım sanırım. Teşekkürler hocam örnekler ve yardımlarınız için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.