Şimdi Ara

Bu lens içi ne düşünüyorsunuz ? Tamron AF 28-300mm f/3.5-6.3 XR Di LD VC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
7.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

DSLR bir makinaya geçmeyi düşünüyorum ama biraz kararsızım. Lens konusu makinayı almamı engelliyor açıkçası. Öyle çok pro biri değilim ve olacağımıda zannetmiyorum. Bu yüzden almışken iyi bir lens ile uzun süre harcama yapmamı gerektirmiyecek bir ekip kurmak istiyorum. Gezinirken şu lense rastladım:

Tamron AF 28-300mm f/3.5-6.3 XR Di LD VC (Vibration Compensation) Aspherical (IF) Macro Zoom Lens for Canon Digital SLR Cameras

http://www.tamron.com/lenses/prod/28300_vc.asp

Hem macro hemde tele bir objektif.. Açıkçası kit lensi almayı düşünmüyorum. Ne kadar az masraf olursa o kadar iyi şimdilik :) Okuduğum yorumlarda iyi. Ayrıca 70-300 gibi bir lens alıpta geniş açı için kitlensi kullanmak istemiyorum. Hani tek lensle çok değiş tokuş yapmadan idare edebilmek amacım..

Genel olarak benim bildiğim böyle geniş aralıklı lensler çok tercih edilmez ama benim şu an kullandığım makine Canon G9 ve her koşulda ondan daha kaliteli çekimler yapabileceğini düşünüyorum.

Bu bağlamda kullanan ve hakkında yorum yapabilecek olan var mı ?? Yada bunun yerine başka bir lens önerebilirmisiniz..

Şimdiden teşekkür ederim...

• öncelikle merhaba
    objektif seçerken kaliteden ödün vermemek için mümkün olduğunca geniş-tele arasındaki aralık az olmalıdır..
    bir lensle bütün ihtiyaçları karşılamak güzel birşey ama maalesef macro olsun geniş açı olsun tele olsun tam verimi alamazsınız...
    seçtiğiniz lens 10x den daha fazla bir zooma denk geliyor ve kesinlikle önermem
    öncelikle neyi daha çok kullanacğınızı düşünün
    ben size şimdiden önerimi söyleyeyim
    teleyi az kullanırım geniş açı ve makroda mükemmel olsun-az da olsa tele ihtiyacımı görsün derseniz sigma 17-70 iyi seçim olur
    ama bu aralıkta (geniş açı standart zoom lens) daha mükemmel sonuçlar için tamron 17-50 f2.8 i tek geçerim
    tele objektif olarak önerileri de başkası verebilir...

• @10_ur un söylediği gibi bu kadar büyük aralıklı lensler kalite için pek önerilmez. önerdiği 17-70 çok güel ve kullanışlı bir model.

ama anlıyorum ki siz başlangıç için tak çıkardan ve masraftan kurtulmak için bu yolu seçiyorsunuz. mademki böyle bir niyetiniz var o zaman bu lens yerine tamronun AF18-250mm F/3.5-6.3 Di II LD Aspherical (IF) modelini düşünün. sizin verdiğinizdeki 28 mm başlangıç için dar kalır. benim verdiğim hem 10 mm daha geniş hemde bu aralıklı lensler arasında en kaliteli olanı. tüm test sitelerinde bu gibi yüksek aralıklı lensler içinde en iyi sonuçları vermiş hep. oldukça tatminkar sonuçları var uzun süre idare eder sizi.

yada bulabilecek imkanınız varsa tamron yeni AF18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) modelini çıkardı. optik kalitesi 18-250 gibiymiş ve artısı üstünde VC titreşim önleme sistemi var. bunları araştırın derim.

ha unutmadan, eğer nikon alacaksanız nikonun 18-200 vr modelini de düşünün. o aralıktaki en iyi lenslerden biride muhtemelen budur.

• @mallorn
    Bahsettiğin 18-270'in satıldığı herhangi bir yer var mı ?? Özellikle Amerikadan alabileceğim bir yer ?? Açıkçası bu kadar tele bir objektif için VC şart, ilk bahsettiğim lensi tercih etmemdeki bir diğer sebepte buydu. 18-250 de VC olmadığı için çoğu çekimde tripod gerekli olacaktır diye düşünüyorum..

Her 2 yorum içinde teşekkürler bu arada..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahirzora

@mallorn
    Bahsettiğin 18-270'in satıldığı herhangi bir yer var mı ?? Özellikle Amerikadan alabileceğim bir yer ?? Açıkçası bu kadar tele bir objektif için VC şart, ilk bahsettiğim lensi tercih etmemdeki bir diğer sebepte buydu. 18-250 de VC olmadığı için çoğu çekimde tripod gerekli olacaktır diye düşünüyorum..

Her 2 yorum içinde teşekkürler bu arada..

18-270 i Türkiyede bulmak şu an için baya zor olur çok yeni çünkü, ayrıca bayada pahalı olur burdaki fiyatı. ama Tamron zaten bir amerikan markası olduğu için amerikadan rahatlıkla temin edebilirsiniz sanırım. orda yakınlarınız varsa bir araştırtın bence.
    18-250 için birşey diyemem açıkcası, sizin elinizin ne kadar titrediğiyle alakalı sonuçta performansı. ben 28-200 nikon objektifle (vr falan yoktu) 200mm de titretmeden rahatça çekim yapabiliyordum ellerim pek titremez ama herkes aynı değil sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 11 Eylül 2008; 15:20:05 >

• 18-270 için nette herhangi bir yerde satışını bulamadım. Fiyat bilgisi bile yok amerikada bir arkadaş var fakat oda çok anlamaz. sordurucam artik.

Bu arada benim eller zangır zangır o yüzden VC biraz mecburi benim için...

Edit: Amazonda buldum ama daha pre-order'da, bakalım eğer arkadaş gelmeden çıkarsa bu lensi alabilirim sanırım... şu anki fiyato 600$

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahirzora -- 11 Eylül 2008; 16:35:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende bunu anlamıyorum. Eğer lens değiştirmeyeceksen neden dslr alıyorsun arkadaşım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Asbestos

Bende bunu anlamıyorum. Eğer lens değiştirmeyeceksen neden dslr alıyorsun arkadaşım

bu sorunun cevabı yüksek iso performansı olabilirmi acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: FelixCrail

quote:

Orjinalden alıntı: Asbestos

Bende bunu anlamıyorum. Eğer lens değiştirmeyeceksen neden dslr alıyorsun arkadaşım

bu sorunun cevabı yüksek iso performansı olabilirmi acaba?

Aslında bu cevap DSLR'a geçme sebebim, @Asbestos'un sorusunun cevabını vermiştim. Uzun süre bi daha lens alamıyacağım ve DSLR like makinelerden geldiğim içinde onlarla benzer özelliklerde bi makine almaya çalışıyorum. Bunuda normal şartlarda bir geniş açı birde tele objektif ile sağlayabilirim ama şu an lens alamam ayrıca sık sık lens değiştirmeyide istemiyorum. ve daha bikaç ufak tefek sebep daha var tabikide..

Ayrıca DSLR a geçenlerinde sadece lens değiştirmek için geçtiğini zannetmiyorum

• bence oncelikle kara vermek lazım; geniş açı mı yoksa dar açı lensi mi gerekli diye

her 2 özelliğide bir arada barındırır gibi görünen!!! lenslerden mumkun olduğunca uzak durmak lazım
    5X ve yukarısı yakınlaştırma oranına sahip lenslerin keskinkikleri azalır, sonra 600dolar lense para verip milletin çektiği cam gibi net fotolara bakıp iç çekmeye başlarsınız :))

yani; bir 12-24 un @18mm ile bir 18-200 un @18mm i ve bir 28-300 un @300mm ile bir 70-300 un @ 300mm i aynı keskinlikte değildir...
    prime lenslerden bahsetmiyorum bile
  • Kesinlikle katılıyorum fakat bahsettiğim sebeplerden dolayı bu tarz bir arayışa girdim. Ayrıca lensin boyut olarak ufak olmasıda biraz cezbetti. Fakat tüm yorumlar kötü yönde..

Başlıkta bahsettiğim lens ile çekilmiş fotoları bulabileceğim bir site var mı ??

• quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=03.011.5063.0053

Bu lens nasıl?

Piyasada bu lensin APO olanı varmıdır?

• yok sanırsam ben görmedim daha önce

ayrıca
    17-70 genel kullanım
    70-300 zoom için cok güzel bir ikili olur bence

birde manuel lens alıcaksın prime potre için verceh bokeh i verceh bokeh i çoşçak kareler
  • Tüm cevaplar için tekrar teşekkürler..

Sonuç olarak tamam kabul ettim, gerçekten keskinlik ve renklerde bazı bozulmalar sözkonusu 28-300 kullanılan fotolarda özellikle 300 mm çekimlerde fakat bu bozulmalar fotografa tam boyunda bakılırken belli oluyor ve ekran boyuna indirdiğinizde çok ta rahatsız etmiyor. Bu yüzden sanırım tüm aksi önerilere rağmen geniş aralıklı bir lens alıcam. Eğer bi aksilik çıkmazsa bikaç ay içinde burada görürsünüz mesajlarımı

• quote:

Orjinalden alıntı: ahirzora

Tüm cevaplar için tekrar teşekkürler..

Sonuç olarak tamam kabul ettim, gerçekten keskinlik ve renklerde bazı bozulmalar sözkonusu 28-300 kullanılan fotolarda özellikle 300 mm çekimlerde fakat bu bozulmalar fotografa tam boyunda bakılırken belli oluyor ve ekran boyuna indirdiğinizde çok ta rahatsız etmiyor. Bu yüzden sanırım tüm aksi önerilere rağmen geniş aralıklı bir lens alıcam. Eğer bi aksilik çıkmazsa bikaç ay içinde burada görürsünüz mesajlarımı

Slm

Guncel kullanım tak cıkar tozlanma derdi olmaması icin bende genis aralık objektif arastırdım ve tamron 18-250mm nin oldukca iyi sonuclar verdigini gordum. Ozellikle MTF degerlerine bakılırsa ne demek istedigim anlasılır. Sasırtıcı derecede keskinlik veriyor o aralıga ragmen. Kullanıcı yorumlarıda iyi yonde zaten.
    Elimde 18-55 ve 50-200mm kit ler vardı. Onları vererek aynı objektifin pentax versiyonunu aldım. Gayet memnunum. K10D ile kullanıyorum. Govdede dairesel calısan IS oldugundan elde cekimlerde sorunum yok. Kit lensler kadar basarılı diyebilirim bu durumda kitleri tasımaya gerek yok. Tamronun 18-250 si pentax ve sony tarafındanda surulmus durumda. Ama bir tamron 17-50mm 2.8 gibi olamaz tabi. Sanatsal cekimler icin iyi objektif olacak ama guncel kullanım icinde genis aralık olmalı bence yoksa kacan karelere yanıyor insan.

Asagıda tamron 18-250 nin pentax versiyonu ve kit lenslerle kıyaslaması bulunmakta bu orneklerle basarısını anlarsınız zaten. Pentax 18-55 ve ozellikle 50-200 oldukca iyi performans gosteren objektifler bilirsiniz.

http://www.clubsnap.com/forums/showthread.php?t=343624&highlight=18-250mm

Bu linktede objektiflerin testleri MTF degerleri bulunmakta.
    http://www.photozone.de/Reviews/overview

• Su anda kullandıgım 18-250 mm ve birde smc-A 50mm f2 objektifim var.
    Her ikisinin 50 mm deki crop lanmıs sonucları asagıda.
    İki objektifte pozlama degerlerini aynı kullandım.
    f/8, 1/90, iso100

Fotografın crop suz hali bu
    18-250mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 12 Eylül 2008; 15:25:31 >

• Bu konu başlığından habersiz araştırma yaparken

SIGMA 18-200MM F/3.5-6.3 DC OS HSM IF

bu lensi bulmuştum. Nikon, Canon, Sigma uyumlu. Hepsiburada'a şimdilik 439€ +KDV.

Benim Nikon D40'a uygun AF-S gibi HSM motoru var(sadece Nikon için) , Nikon'un VR'a eş değer OS sarsıntı önleyici var.

Sanırım bir yıl kadar önce çıkmış piyasa. Örnek fotoğraflar var şu sitede -->http://www.ephotozine.com/article/Sigma-18-200mm-f35-63-DC-OS-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avocado -- 12 Eylül 2008; 15:37:35 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.