Aslında çoğu bok gibi dizilerdi. İçlerinde tabi ki kaliteli olanlar var ama Dallas, Kara Şimşek, Köle Isaura, Lassie, MacGyver şimdi çekilmiş olsa IMDB'leri 5'i geçmez. Kimse yüzünde bakmaz. Çoğu ya ilk sezondan sonra ya da pilottan sonra rafa kaldırılırdı. Bu dizileri güzel gösteren şey aslında "Nostalgia Effect" dediğimiz yanılsama. Bu diziler bizlere mutlu olduğumuz günleri hatırlatıyor, beynimize de mutlu olmamızın nedeni bu içeriklermiş gibi kodlanıyor. Geçmişi mutlu olarak anmamızın nedeni -geçmişle ilgili şeyler hatırladığımızda daha çok bizi mutlu eden anıları hatırlamamız -küçük yaşta sorumluluklarımızın stresimizin daha az olması Dizileri güzel yapımlarmış gibi hatırlamamızın sebebi ise o yıllarda yapılabilecek şeylerin, tüketilebilecek içeriklerin darlığı, rakiplerin azlığı gibi sebepler. |
70'li 80'li Yıllar TRT'nin Yabancı Dizileri (2. sayfa)
-
-
Şu an olsa bu dizileri tekrar izlerim büyük bir zevkle. Ama günümüz dizilerini kaç kere tekrar yapabilirsin ? O dönemki diziler bana göre çok başarılıydı. Alf, Cosby Ailesi hatta Kuruntu Ailesi, Kaynanalar, Gülşen Abi büyük zevkle izlediğim diziler. Keşke imkan olsa tekrar izleyebilsem.
-
Ben de 1966'lıyım. Yaşınıza göre bayağı bir detay hatırlıyorsunuz, hafızanız mükemmel. Ben ise sadece Jack'tan sonra oynadığını hatırlıyorum. bir de o müziğini. Bana hep gizemli gelmiştir o müzik. Sene olarak da dediğiniz gibi 1975 olamaz, zira o yıllarda televizyonumuz yoktu,telesafir olarak izlediğimizi biliyorum. 1976 sonunda televizyon aldığımıza göre, muhtemelen o yıl yayınlanmış olmalı.
Müziği aklımda, özellikle giriş kısmı.. O kısım belki bir enstrümanla çalınsa, youtube yüklendiğinde, "shazam" belki bir ihtimal bulabilir.
-
Robin Hood
William Tell
Ziyaretçiler
6 milyon dolarlık adam
mavi yıldırım
karaşimşek
robocop
kurtuluş
kuruluş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X