Temizleme programı ile temizlenmeyen veriler
Merhaba Arkadaşlar,
Şu temizleme programları hakkında kafam karışık. Bazı temizleme programları, bazı programların verilerini, seçili oldukları halde, kısmen de olsa silemeyebiliyor. Mesela,
Glary utilities, chrome'nin, " Form otomatik doldurma verileri " ni silemiyordu. Daha sonra biraz uğraştım, chrome'un kendi ayarlarından ilgili ayarı seçili hale getirdim. Sonra glary'den de 2 yerden aynı ayarı seçtim. Bir süre sorunsuz çalıştı. Bir kaç gün önce, chrome sorun çıkarınca, tamamen silip yeniden yükledim. Yeniden yükledikten sonra da gene aynı ayarları seçili hâle getirdim. Ama glary, neredeyse belki her şeyi sildiği halde, chrome'un, " Form ve otomatik doldurma verileri " ısrarla silmiyor. Ancak, chrome'un kendi ayarlarına girip sil deyince siliyor.
Buna benzer olarak gene "glary" ve Wise "care 365" de bazı uygulamaların verilerini gene seçili oldukları halde silmiyor. Mesela ilk aklıma gelen, IDM.. Bu uygulamanın indirme kayıtları, gerek Glary'de gerekse Wise care 365'de silmeye seçli olmasına rağmen silmiyor. Ancal ilgili uygulamanın kendisine girip el ile silebiliyorum. Buna benze bazı uygulamalarda da, bazıları windows uygulamaları olmak üzere, Glary, Wise care 365 seçici davranıyor. Bunun sebepleri ve çözüm yolu nedir ?
Bleach bit ve Advanced system Repair de denedim... Ama onlar da kısmen seçici davranıyor, bazen istediğim değerleri silse de bazen istemediklerimi de siliyor ve ayarları çok daha karışık.
En kullanışlıları, Glary ve Wise Care 365 gibi.. Ama sözünü ettiğim sorunlara çözüm olursa tabii.
Bu arada, Yerel grup ilkesinde, google bölümünü oluşturmuştum bayağı uğraşıp. Oradan bazı ayarları kapatınca işe yarıyor gibiydi sanki. Şimdi sanki o da işe yaramıyor.
Yani karman çorman oldu bu silme işi.
Söz konusu sorunlara çözüm öneren arkadaşlar varsa, fikirlerini bekliyorum.
Chrome yer işaretleri silindi.
Merhaba arkadaşlar,
Ben google chrome'u genelde oturum açmadan kullanırım. Arasıra, oturum açsam da sonra gene çıkarım. en son bilgisayarı kapattığımda muhtemelen oturumu kapatmamıştım. Yeniden açınca, her zamanki gibi kapattım .Ama bu sefer yer işaretleri klasörü içeriği silindi. Tekrar oturum açtım, ama klasör gene boştu. Çok uğraştım düzeltemedim. Bunun üzerine 3 gön öncesine sistem geri yükleme yaptım. Bu sefer chrome hiç açılmadı. Google sitesine girip, eski chrome'u silmeden yeniden yüklemedim. Bu sefer chrome hemen açıldı.Ama yer işaretleri klasörü ve uzantılar gene yok. Google chrome kendi klasörüne baktım, orada gözüküyor gibi. ama tarayıcı açıldığında gözükmemeye devam ediyor.
Yer işaretleri çubuğunda çok veri vardı, onları tek tek bulmam zor. Uzantıların da ikisi kalmış nedense. Onların da gerisi gözükmüyor.
Bu yer işaretlerini ve uzantıları, oturum açarak da olsa geri getirmenin başka bir yolu var mı acaba ?
Galaxy A 33 google widget kayboldu
Merhaba Arkadaşlar,
A 33 anasayfadaki google arama widget'i ( içinde sesli ve görsel arama simgesi olan ) kayboldu. Widget'ler bölümüne gittiğimde, alfabetik olarak baktığımda, Google widget'i gözükmüyor. Daha önce de aynı kaybolma olduğunda, widget'lerden seçip sorunu gidermiştim. Ama bu kez widget'ler arasında olmaması ilginç.
Fikri olan arkadaşların çözüm önerisini bekliyorum.
Merhaba Arkadaşlar,
Daha önce, LG SJ4 ses sistemimin berbatlığından bahsetmiştim sanırım. ama bir şey eksik kalmış gibi. Bu lanet SJ4'ün zaten sesi (şiddet, berraklık,bas, tiz9 ) zaten berbat.. bir de şu çıktı. Tv'nin kablo tv üzerinden aldığım yayıında zaten ses düşüktü. Dahili uydu alıcım bozulduğu için, mini next uydu alıcı taktırdım. Uydu alıcı üzerinden yayını aldığımda ise, ses, kablo tv'den aldığıma göre çok daha düşük. En son şiddette bile komik denecek durumda. Optik kablo ile sesi aldığıma göre, bu değişiklik nasıl olur?
Fikri olan aarkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
Sürekli değişen internet hızı
Merhaba arkadaşlar,
50 mbit internet hızına sahibim. son bir kaç aydır, hız sürekli değişiyordu. Bazen 25'lere bazen 32'lere kadar düşüyordu. Oysa daha önceleri 50'nin üstünü gördüğü bile olmuştu. Bugün telekomdan geldiler, ana kutuda sorun olmadığını 50 mbit gösterdiğini söylediler. İçeride modeme giriş ucundan ölçünce ise 32 mbit'e düştüğünü gördük. Bu durumda, tesisat kablosu arızalı dendi. Cat 6 ile yenileme önerildi.
Yarın tesisatçı gelecek ama gene de bilgisi olan arkadaşlardan sormak isterim. Tesisat denen kablo değil mi ? Bunun arıza durumu da olsa olsa kopuk olmasından kaynaklanır. Peki kopuk olan kablo, sinyali tamamen kesmez mi ? Neden, düşük gösterir ? Nedir bu işin mantığı ?
Konuşma balonu
Merhaba Arkadaşlar,
Windows'un eski sürümlerinden birinde, paint miydi tam hatırlamıyorum, fotoğraflara konuşma balonu ekleme özelliği vardı. Windows 11'deki paint'te bu özelliği doğrudan bulamadım. Dolaylı olarak yaptığımda ise, verimli olmuyor. Cümleler balonun dışına taşıyor. Eski uygulamada böyle bir sorun yoktu.
Benim göremediğim, windows 11'de konuşma balonu var mı? Yoksa, alternatif, online olmayan bir uygulama var mıdır ?
Saygılar.
Windows 11 açılış süresi
Merhaba Arkadaşlar,
Sistemim yeni sayılır. Ssd 1 TB, 16 Gb ram işlemci core3
Yeni sisteme windows 10'u kurduktan sonra, Windows 11' e yükselttim. İlk zamanlarda açılış 15-17 sn arasında idi. Zamanla yükselmesini bekliyordum ve yükseldi..Bir süre 20-25'lerde gezindi. Sonra 40-45 sn civarlarına çıktı. En son 90 sn'ye çıktı. Bu arada, çok fazla program falan da yüklemedim. Denetim masasından " Hızlı başlat" a baktım, baştan beri seçili değilmiş. Haydi seçelim dedik. O da ne ! Seçince, açılış 124 sn'ye çıktı. Bir kaç kez açıp kapayınca gene 90 sn'ler civarına düştü.
Ben de açılışı kademeli olarak ölçtüm. Şöyle ki,
Düğmeye bastıktan yaklaşık 8 sn sonra Asus yazısı çıkıyor ( Monitörüm de yeni ve asus )
Asus yazısından, "hoşgeldiniz" ekranına gelme süresi hep değişken oluyor. 70-90 sn arasında değişiyor.
Asus ekranını geçip "Hoşgeldiniz" ekranına geldikten sonra ise sadece 15 sn civarı bekleyip, masaüstüne geçiyor.
Yâni, ilk açılıştan Asus ekranına gelene kadar sorun yok. Hep ~ 8 sn
Asus'tan çıkıp "Hoşgeldiniz" ekranına geçtikten sonra da sorun yok. ~ 15 sn
Ne oluyorsa,Asus ekranında beklemede oluyor. Ve bu bekleme süresi her açılışta değşiyor. Dediğim gibi 70-90 sn civarında oynuyor.
Sizce sorun ve çözümü ne olabilir ?
Bu arada, Wise boot up booster programı açılış süresini ölçerken, "Hizmet Device Association " diye bir değeri de veriyor. O değer hep sabit 27,87 sn.
Windows 11 uyku modu sorunu
Merhaba Arkadaşlar,
Bir kaç gündür bilgisayarda bir sorun oluştu.
1.Uyku modundan çıkarken, kimi zaman görüntü gelmiyor ekran kararmış şekilde kalıyor ve bu durumda, açma-kapama ve reset tuşları cevap vermiyor. Mecburen eelektiriği kesip yeniden aç kapa yapıyorum. Bundan sonra ise, bazen bilgisayar yeniden başlayıp bir dahaki uyku moduna kadar sorunsuz çalışıyor bazen de elektriği tekrar açtıktan sonra, başlangıç yapmadan, uyku modundan çıkmış gibi, uyku moduna geçmeden önceki ekran geliyor.
2. Bazen de ve diğerine göre çoğunlukla, uyku modundan çıktığımda fare donuyor.. Bir kaç saniye arayla ve kesik kesik cevap veriyor.. İstediğim simgeye götüremiyorum. Bu durumda, zar zor görev yöneticisine bakabildiğimde, ilk anda, sistem kesintileri %63 gözüküyor. Bilahare ise, % 24-30 arasında değişiyor. Bu durumda bazen, hoparlörden iki kez dıt şeklinde bir sinyal duyuluyor sonra da bir kaç saniye cızırtı oluyor.. Tabii, ne aç-kapa tuşu ne de reset gene tepki vermiyor. Mecburen elektriği kesip, yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.
Benzer sorun yaşayan arkadaşların yardımlarını rica ederim.
Twitter, x video izleme
Merhaba Arkadaşlar,
Mobil twitter'dan video izlerken, ileri geri kaydırma yapılabiliyor. Ancak, bilgisayardan giriş yapıldığında, video üzerinde kaydırmaya izin verilmiyor. Öncedn var olam bu özellik, bilgisayardan erişime has olarak iptal mi edildi yoksa bir ayarı mı var ?
Yerel grup ilkesi düzenleyici
Merhaba Arkadaşlar,
Google chrome ayarlarını kontrol edebilmek için, "yerel grup ilkesi düzenleyici"de, "chrome.adm" eklemesi yapak istedim.. Yönetim şablonları altında, "ekle" deyip,"chrome.adm" yi seçtikten sonra, kapat deyince, " [strings] bölümünde aşağıdaki giriş çok uzun olup kesilmiştir..." şeklinde başlayan uyarı çıkıyor ve ekleme kabul edilmiyor.
Çözümü bilen arkadaşlar iletebilirse sevinirim.
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 507
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 48.104 (Bu ay: 963)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware