Merhaba Arkadaşlar, Şu temizleme programları hakkında kafam karışık. Bazı temizleme programları, bazı programların verilerini, seçili oldukları halde, kısmen de olsa silemeyebiliyor. Mesela, Glary utilities, chrome'nin, " Form otomatik doldurma verileri " ni silemiyordu. Daha sonra biraz uğraştım, chrome'un kendi ayarlarından ilgili ayarı seçili hale getirdim. Sonra glary'den de 2 yerden aynı ayarı seçtim. Bir süre sorunsuz çalıştı. Bir kaç gün önce, chrome sorun çıkarınca, tamamen silip yeniden yükledim. Yeniden yükledikten sonra da gene aynı ayarları seçili hâle getirdim. Ama glary, neredeyse belki her şeyi sildiği halde, chrome'un, " Form ve otomatik doldurma verileri " ısrarla silmiyor. Ancak, chrome'un kendi ayarlarına girip sil deyince siliyor. Buna benzer olarak gene "glary" ve Wise "care 365" de bazı uygulamaların verilerini gene seçili oldukları halde silmiyor. Mesela ilk aklıma gelen, IDM.. Bu uygulamanın indirme kayıtları, gerek Glary'de gerekse Wise care 365'de silmeye seçli olmasına rağmen silmiyor. Ancal ilgili uygulamanın kendisine girip el ile silebiliyorum. Buna benze bazı uygulamalarda da, bazıları windows uygulamaları olmak üzere, Glary, Wise care 365 seçici davranıyor. Bunun sebepleri ve çözüm yolu nedir ? Bleach bit ve Advanced system Repair de denedim... Ama onlar da kısmen seçici davranıyor, bazen istediğim değerleri silse de bazen istemediklerimi de siliyor ve ayarları çok daha karışık. En kullanışlıları, Glary ve Wise Care 365 gibi.. Ama sözünü ettiğim sorunlara çözüm olursa tabii. Bu arada, Yerel grup ilkesinde, google bölümünü oluşturmuştum bayağı uğraşıp. Oradan bazı ayarları kapatınca işe yarıyor gibiydi sanki. Şimdi sanki o da işe yaramıyor. Yani karman çorman oldu bu silme işi. Söz konusu sorunlara çözüm öneren arkadaşlar varsa, fikirlerini bekliyorum. |
Bildirim