Orijinalden alıntı: oGuxXx* aslında ben renk sıralamasına dikkat etmedim dikkat ettiğim şey 1. girişe hangi rengi verdiysem çıkıştada aynı yere aynı rengi getirdim acaba renklerin içindeki kablolar birbirinden farklı mı? (yani saflığı,direnci vs...]
Anlaşıldığına göre hazırladığınız kablodaki renk sıralması yanlış. Ethernet kablosundaki renk sıralaması son derece önemlidir ve ya işin mantığına göre ya da belirlenmiş standarda göre yapılmalıdır. Karşılıklı olarak aynı pin numarasına aynı rengin gelmesi bunun doğru sıralma olduğu anlamına gelmez.
Renk sıralması için 2 standart var. Alışılmış olan standart şudur: Turuncubeyaz-Turuncu-Yeşilbeyaz-Mavi-Mavibeyaz-Yeşil-Kahveengibeyaz-Kahverengi
Konnektörün tırnağı arkaya gelecek şekilde bakıldığında soldan ilk pin 1. son pin 8. olarak kabul edilir. Buna göre yukarıdaki renk sırasına uygun şekilde Tb ile başlayıp Kb ile bitecek şekilde kabloyu tekrar hazırlayın. Büyük ihitimalle sorun çözülecektir.
kablonun türk malı olması kablonun çin malı kablodan iyi olduğu anlamına gelmez bu bir . ramazanyalçın adlı arkadaşın dediği gibi kabloya taktığınız rj45 konnektörleri doğru taktığınızdan emin olun doğru taksanız dahi pinlerin kabloya iyice temas edip etmediğine bakın yine çalışmazsa kablo tester cihazıyla kabloyu ölçün yada ölçtürün ki ne olursa olsun kabloyu döşemeden önce test etmeniz gerek ambalajlı dahi alsanız deneyin.
quote:
Orijinalden alıntı: oGuxXx*
aslında ben renk sıralamasına dikkat etmedim dikkat ettiğim şey 1. girişe hangi rengi verdiysem çıkıştada aynı yere aynı rengi getirdim acaba renklerin içindeki kablolar birbirinden farklı mı? (yani saflığı,direnci vs...]
saflık ve direnç aynı ancak, kabloları 'ramazanyalcin' in dedigi gibi (EIA/TIA 568B)' ye ya da EIA/TIA 568A ya göre dizmez isen, kablolar içerisindeki sinya özellikle mesafe uzadıkça kablo hatları arasında girişime sebep olur,
hatırlarsan lise 2 ya da 3'te gösterilen ve akımın yönüne göre saat ya da saat yönünün aksine manyetik enerji oluşuyordu. bu manyetik enerji yandaki diğer kabloda ters akıma sebep olur. o da 1 0 şeklinde gelen sinyal dalgasının köşelerini törpüler. karşı tarafta köşeleri sinüs egrisine döndükçe ya aşırı paket kaybı olur ya da kople sinyal alınmaz.
normalde 8 telden 4 ünden sinyal verilir, kalan 4 ü ise işte bu akımı dengelemek ve sıfıra indirmek üzere boşta olur, hangisinin ne sinyali aktaracağı o renklere göre belirlidir.
quote:
Orijinalden alıntı: oGuxXx*
aslında ben renk sıralamasına dikkat etmedim dikkat ettiğim şey 1. girişe hangi rengi verdiysem çıkıştada aynı yere aynı rengi getirdim acaba renklerin içindeki kablolar birbirinden farklı mı? (yani saflığı,direnci vs...]
RJ-45 jakın 1 nolu pini : turuncu-beyaz
2 nolu pin : turuncu
3 nolu pin : yeşil-beyaz
4 nolu pin : mavi
5 nolu pin : mavi-beyaz
6 nolu pin : yeşil
7 nolu pin : kahve-beyaz
8 nolu pin : kahve
bu şekilde yap iki uçuda çalışır
bence bi hub koy ben 100m cat6 kablo atmıştım hubla gayet iyi çalışıyordu
Kablo renk standartlarına uymana ragmen hala sorun yaşıyorsan, Switch ini değişmen gerekebilir D-Link veya 3Com markası kullanmanı öneririm.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme