Bildirim
70 mt cat6 kablo sorun çıkardı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
kablo fişe uygun bağlanmış mı emin misin..bunu bi kontrol ettir -
aslında bunda emin değilim kendim bağladım ama sıralama falan doğru sorun olduğunu sanmıyorum.modeme kabloyu takıyorum aşağıda saatin yanında ağ bağlatısı kuruluyor simgesi geliyor fakat en sonunda bağlantı sınırlı yazıyor
quote:
Orijinalden alıntı: uzil
kablo fişe uygun bağlanmış mı emin misin..bunu bi kontrol ettir
-
quote:
Orijinalden alıntı: oGuxXx*
aslında bunda emin değilim kendim bağladım ama sıralama falan doğru sorun olduğunu sanmıyorum.modeme kabloyu takıyorum aşağıda saatin yanında ağ bağlatısı kuruluyor simgesi geliyor fakat en sonunda bağlantı sınırlı yazıyor
quote:
Otomatik değil de elle ip aldırmayı dene. -
quote:
quote:
kablolar tam oturmamış iletken yere..benim kabloda kıvrılınca bağlanır ama aynı hatayı verir..sen fişi kontrol et -
quote:
quote:
quote:
kablolar tam oturmamış iletken yere..benim kabloda kıvrılınca bağlanır ama aynı hatayı verir..sen fişi kontrol et
6 kere kablonun başını yeniden yaptım olmadı. bunda bi sorun olup olmadığını nasıl test edebilirim? kabloyu toplu halde elime almam şu anda mümkün değil binanın içine döşedim çünkü
-
quote:
quote:
quote:
quote:
kablolar tam oturmamış iletken yere..benim kabloda kıvrılınca bağlanır ama aynı hatayı verir..sen fişi kontrol et
6 kere kablonun başını yeniden yaptım olmadı. bunda bi sorun olup olmadığını nasıl test edebilirim? kabloyu toplu halde elime almam şu anda mümkün değil binanın içine döşedim çünkü
bu tür kablo satan ve bağlantı yapanların elinde bi alet oluyor..iki ucuda o alete takıyor ve bütün ışıklar yanarsa sorunsuz takıldığını kontrol edebiliyordu..böyle bişi bulmaya çalış
-
dediğin aleti biliyorumda en basitinden şu uç yapma pensesini zor buldum onu nerden bulayım -
Kullandiginiz kablo kalitesiz demek oluyor bu. -
CAT6 kabloların blendajı olması gerek. Bunu tek taraftan pc nin kasasına bağlayın veya topraklayın. Aksi takdirde o metal kılıf anten vazifesi görür sinyal falan alamazsınız.
Öte yandan 25m dan sonra CAT6 kullanıpta sorun yaşayan bir kaç kişiyi hatırlıyorum ya topraklamayı yapamadılar ya da başka bir şey bilmiyorum. Bu arktadaşlar CAT5E ile kullanarak sorunu çözmüşlerdi.
Bu arada 70m epey uzun bir mesafe. -
quote:
Orijinalden alıntı: kukubara
CAT6 kabloların blendajı olması gerek. Bunu tek taraftan pc nin kasasına bağlayın veya topraklayın. Aksi takdirde o metal kılıf anten vazifesi görür sinyal falan alamazsınız.
Öte yandan 25m dan sonra CAT6 kullanıpta sorun yaşayan bir kaç kişiyi hatırlıyorum ya topraklamayı yapamadılar ya da başka bir şey bilmiyorum. Bu arktadaşlar CAT5E ile kullanarak sorunu çözmüşlerdi.
Bu arada 70m epey uzun bir mesafe.
dostum topraklamayı nasıl yaparım biraz yardımcı olur musun? cat5 kablo daha fazla sorun çıkarır diye cat 6 önerdiler kablo kalitesiz bi kablo değil en azından ben öyle biliyorum.biraz araştırıp aldım çin malı kablo almadım türk malı birtaş kablo diye bir kablo -
quote:
quote:
dostum topraklamayı nasıl yaparım biraz yardımcı olur musun? cat5 kablo daha fazla sorun çıkarır diye cat 6 önerdiler kablo kalitesiz bi kablo değil en azından ben öyle biliyorum.biraz araştırıp aldım çin malı kablo almadım türk malı birtaş kablo diye bir kablo
Emin olun cin mali degildir
-
buradan nasıl bi sonuç çıkarmam gerektiğini anlamadım yardım etmek istiyorsanız buyrun ama amacınız başka ise lütfen saygısızca mesajlar atmayın
quote:
Orijinalden alıntı: axiadam
quote:
quote:
dostum topraklamayı nasıl yaparım biraz yardımcı olur musun? cat5 kablo daha fazla sorun çıkarır diye cat 6 önerdiler kablo kalitesiz bi kablo değil en azından ben öyle biliyorum.biraz araştırıp aldım çin malı kablo almadım türk malı birtaş kablo diye bir kablo
Emin olun cin mali degildir
-
Arkadaşımm kablonun herhangi bir yerinde kopma olabilir....Kabloyu çaktığın uçlar tam değmemiş oalbilir...renkleri yanlış sıralamış olabilirsin.ucu ii çakamamış oalbilrisin.....hepsini denedinmii?... -
quote:
Orijinalden alıntı: hacckteam
Arkadaşımm kablonun herhangi bir yerinde kopma olabilir....Kabloyu çaktığın uçlar tam değmemiş oalbilir...renkleri yanlış sıralamış olabilirsin.ucu ii çakamamış oalbilrisin.....hepsini denedinmii?...
şimdi normalde 70 mt kablonun sorun çıkarmaması mı gerekiyor aslında bnm sorum bu eğer öyle ise dediklerinin hepsini tekrar gözden geçireceğim -
quote:
quote:
Arkadaşımm kablonun herhangi bir yerinde kopma olabilir....Kabloyu çaktığın uçlar tam değmemiş oalbilir...renkleri yanlış sıralamış olabilirsin.ucu ii çakamamış oalbilrisin.....hepsini denedinmii?...
şimdi normalde 70 mt kablonun sorun çıkarmaması mı gerekiyor aslında bnm sorum bu eğer öyle ise dediklerinin hepsini tekrar gözden geçireceğim
Evet 70mt de sorun çıkarmaması gerek ama,dediğim gibi kablonun ortalarında bi yerde kopma olmuş olabilir,yanlış renk dizlimi,uçların yanlış veya tam çakılamaması o yzden iletim olmuyodur. -
quote:
quote:
şimdi normalde 70 mt kablonun sorun çıkarmaması mı gerekiyor aslında bnm sorum bu eğer öyle ise dediklerinin hepsini tekrar gözden geçireceğim
İstersen renk diziliminide söliyim....
Soldan başlamak üzere.....
Düz kablo için:TuruncuBeyaz,Turuncu,YeşilBeyaz,Mavi,MaviBeyaz,Yeşil,KahverengiBeyaz,Kahverengi
Çapraz kablo :YeşilBeyaz,Yeşil,TuruncuBeyaz,Mavi,MaviBeyaz,Turuncu,KahverengiBeyaz,Kahverengi
-
quote:
arkadaşımla adsl i ortak kullanacaktık bunun için 70 mt cat6 kablo aldım fakat sinyal alamadım. 100 mt ye kadar sorun olmaz diye düşünüyordum ama beceremedim ne yapmamı önerirsiniz?
Merhaba,
Network için öngörülen maksimum kablo mesafesi 100 m'dir. Ancak 120 m civarında bile deneyip çalıştığını söyleyenler mevcuttur. Dolayısı ile 70 m'de kablonun mesafe açısından sorun çıkarmaması gerekir. 70 m dediğiniz mesafe tahmini mi yoksa ölçülmüş bir mesafe mi?
Kablonun kalitesi çok önemlidir. Kalitesiz kablolarda ulaşılabilecek maksimum mesafe kısalacaktır.
Kablo uçlarındaki renk sıralaması nedir? Renk sıralaması çok önemlidir.
Kabloyu çektiğiniz bölgede kablo yanından geçen elektrik kablosu varmı?
Ethernet kartının ikonunda sınırlı bağlantı mesajı gelmesi IP alamadığını gösterir. IP alamamasında kablo olayı olası sorunlardan sadece biridir. Bunun için ethernet kartına elle sabit bir IP verin ve kabloyu takın. Eğer ikonda hata mesajı çıkmıyorsa o zaman sorunun kaynağını başka yerlerde aramak gerek.
-
tecrübelerime göre piyasadaki her türlü cat5 e uygun kablolarda 117 metrede sorunsuz 140 metrede %35-40 drop ile bağlantı kurulabiiyor.
tahminime göre jackları yanlış çakmış durumdasınız. ya sıralama yanlış ya da kablo uçlarını eşit şekilde kesemediğiniz için jack tırnakları kabloya değmiyor.
elinizde test cihazı yok ise (15 lira civarında) şuna dikkat edebilirsiniz. eğer jacka kablo çakma esnasında kabloları jack a doğru, düzgün yerleştirirseniz, tam jackı sıkıştırmak için penseye güç verdiğiniz anda jacktan tırnak kesme sesi gibi "çıt" sesi alırsınız. eğer bu sesi alamadınız ise büyük ihtimal ile jacka kabloları oturtamıyorsunuzdur. kablolar jacka girerken üstüse biniyordur, kısadır vs, .
daha fazla kablo ve jack ziyan etmeden bilen birini çağırın ve işini yaparken daha dikkatli izleyin, sizin yerinize kabloyu eşit kesmesini isteyrek penseyi onun kesitiği kabloyu kullanarak jacka takın. bu pratiğinizi arttırır.
-
aslında ben renk sıralamasına dikkat etmedim dikkat ettiğim şey 1. girişe hangi rengi verdiysem çıkıştada aynı yere aynı rengi getirdim acaba renklerin içindeki kablolar birbirinden farklı mı? (yani saflığı,direnci vs...]
Benzer içerikler
- bilgisayarda internet çok yavaş
- zte zxhn h1601
- üniversite internetine bağlanma
- bu ağ yakındaki diğer birçok ağ tarafından kullanılmakta olan wi-fi kanallarında çalışıyor ne demek
- uzak aygıt veya kaynak bağlantıyı kabul etmeyecek
- hotspot ne demek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X