Şimdi Ara

Uzun(7-10m) hdmi kablo kullanacağım kalite düşer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
21.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Salona alacağım 42 inch lcd tv'yi yine salondaki pc'ye bağlayacağım. Tv'nin ve pc'nin yeri sabit. Ancak pc'yi tv'ye bağlamak için 7 ila 10 m arası bir hdmi kablo kullanmam gerekir. Bu kadar uzun hdmi kablo kullanmanın bir sakıncası olur mu sizce? İkinci olarak nasıl bir hdmi kablo almamı önerirsiniz?

• kalitede bir düşüş olabilir , ancak bu düşüş ancak cihazlarla ölçülebilecek derecede olur, gözle kolayca görebileceğiniz , farkedebileceğiniz bir fark olacağını sanmıyorum. ancak hangi kalitede kablonun 10m olanını alacaksınız , bence o daha önemli.
    quote:

Orjinalden alıntı: dortcahar

Salona alacağım 42 inch lcd tv'yi yine salondaki pc'ye bağlayacağım. Tv'nin ve pc'nin yeri sabit. Ancak pc'yi tv'ye bağlamak için 7 ila 10 m arası bir hdmi kablo kullanmam gerekir. Bu kadar uzun hdmi kablo kullanmanın bir sakıncası olur mu sizce? İkinci olarak nasıl bir hdmi kablo almamı önerirsiniz?
  • http://www.ttaf-consumer.com/index.php?do=catalog/product&pid=1500

bu kabloyu kullanıyorum ve memnunum bu sitede diğer uzunluklardada kablolar mevcut bakmanı öneririm...
  • kardeş bende 10 mt kablo kullanıyorum. öyle çok kalitelide değil. orta kalite işte. ve görüntü süper. yani kalite düşüşü olsa bile (ki sanmıyorum) gözle görmek imkansız.
  • nedir fiyatı en uzun kaliteli kablonun
  • Arkadaşlar,

HDMI analog değil dijital bir arabirimdir. O yüzden sinyal kaybı diye birşey olmaz. Ya sinyal gelir ya gelmez. Maksimum kablo uzunluğunu belirleyecek faktör , kablo üreticisi firmanın standartlara ne kadar uyduğu ve kullandığı kablonun iletkenlik kalitesi veya kalitesizliğidir.

Daha kolay anlaşılması için çatı anteni (analog sistem) ve uydu alıcı (dijital sistem) ile tv izlemeyi verebiliriz. Çatı anteninde kalite düşse bile tv yayını bozuk olarak izlenebilir. Uydu alıcıda ise yayın sinyalinin seviyesi ve kalitesi belli bir değerin altına düşmediği sürece hiç etkilenmeden yayını izletir ,çok alt seviyeye düşünce ise yayın kesilir.

HDMI standartlarını belirleyen
    www.hdmi.org
    sitesinde açıklama bulabilrisiniz.

10 metre kabloda sıkıntı yaşama ihtimaliniz olabilir. Normal 1-1,8 metelik kabloya göre pahalı ve az bulunur olduğu içine siz elinize ne geçerce onu almaya çalışacaksınız. Bu durumda ise sinyal iletmeme sorunu çıkabilir. Forumda birkaç arkadaşın 5 metre ve üzeri kablo kullandığını biliyorum. Umarım size kullandıkları markayı yazarlar ve probleminiz çözülür.

• HDMI kabloda 10metre üzeri genelde tavsiye edilmez!! ancak araya "HDMI-Extender" konarak çok daha uzak mesafelere örneğin 20/30/50metrelere kadar
    sinyal taşınır ama bunlar içinde "piyasa işi kablolar" olmaz bu durumda!!!dolayısıyla Sn.ender arkadaşın dediği gibi kablo kalitesi/standardı/iletkenlik
    kalitesi v.s söz konusu olur!!

DVI kablo ise HDMI dan çok daha uzağa sinyali sorunsuz taşır! ama bununda bir sınırı vardır!

Sizde ise 7/10mt için özel bir durum yoktur,bende paneli PC ye 5 metreden taşıyorum sorun yok,bir ara 9 metrden taşıdım yine sorun çıkmadı!

Kısaca 10mt.için orta kalite bir HDMI kablo OK dir,"Protele" bak öncelikle,fiyatları bana göre makul ve çeşit v.s bulunuyor

www.protel-elektronik.com

++

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben Ttaf tan aldım 10m lik, DH indirimi ile 60 civarı bir rakama geldi. Projeksiyonda kullanıyorum, çok başarılı buldum, kesinlikle tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar, LCD notebook arası HDMI kablo ile bağlantı kurmak istiyorum...

Philips divx playerden çıkan hdmı kablo uçları sanırım artık işlevini görmüyor ki arada kesiliyor görüntü. Yeni bir hdmı kablo almak istiyorum...

Maksimum 5 metre olmak üzere, 2.5 metre de yetecek düzeyde uzunluk olarak (2.5 metre olursa sehpaya koymam gerekecek, 5 metre olursa koltuğa yayılıp, öle kullanabileceğim )

Bu durumda kafamı kurcalayan konu uzunluğun kablo kalitesini düşürüp düşürmeyeceği...

Vatan'da belkin ve s-link var gözüme çarpan.

bunlardan hangisi daha kalitelidir? Daha az sorun yaşarım?
  • 20 liraya 10m HDMI kablo aldım markasız. muhtemelen çakma çin işi. Ama görüntü ve ses müthiş ötesi... Afyon Halil Bozandan aldım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigmaster077

kalitede bir düşüş olabilir , ancak bu düşüş ancak cihazlarla ölçülebilecek derecede olur, gözle kolayca görebileceğiniz , farkedebileceğiniz bir fark olacağını sanmıyorum. ancak hangi kalitede kablonun 10m olanını alacaksınız , bence o daha önemli.
    quote:

Orjinalden alıntı: dortcahar

Salona alacağım 42 inch lcd tv'yi yine salondaki pc'ye bağlayacağım. Tv'nin ve pc'nin yeri sabit. Ancak pc'yi tv'ye bağlamak için 7 ila 10 m arası bir hdmi kablo kullanmam gerekir. Bu kadar uzun hdmi kablo kullanmanın bir sakıncası olur mu sizce? İkinci olarak nasıl bir hdmi kablo almamı önerirsiniz?

olmaz abicim bişey olmaz al kullan.. kurul rahat rahat koltuğa sorun yok merak etme :)

• genel kanı 10metreliğin artık çok sorun olmadığı yönünde galiba, bende led tv ye medya oynatıcı almak yerine 10m lik bir kablo ile işimi görürüm sanırım, hem daha ucuza gelir hemde zamanla aldığım cihaz eskiyecek ve yeni formatları oynatmayacak hale gelecek her teknolojik alet gibi.

bende 30-40tl lik bir kablo orta kalitedir diye düşünüyorum, marka önemlimi sizce?
  • ee en son hangi markayı alalım diyorsunuz? nedir son durum?
  • Evet hâlâ bekliyoruz arkadaşlar :) 10 metre kullanan gardaşlarım yok mu marka verebilecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

HDMI kabloda 10metre üzeri genelde tavsiye edilmez!! ancak araya "HDMI-Extender" konarak çok daha uzak mesafelere örneğin 20/30/50metrelere kadar
    sinyal taşınır ama bunlar içinde "piyasa işi kablolar" olmaz bu durumda!!!dolayısıyla Sn.ender arkadaşın dediği gibi kablo kalitesi/standardı/iletkenlik
    kalitesi v.s söz konusu olur!!

DVI kablo ise HDMI dan çok daha uzağa sinyali sorunsuz taşır! ama bununda bir sınırı vardır!

Sizde ise 7/10mt için özel bir durum yoktur,bende paneli PC ye 5 metreden taşıyorum sorun yok,bir ara 9 metrden taşıdım yine sorun çıkmadı!

Kısaca 10mt.için orta kalite bir HDMI kablo OK dir,"Protele" bak öncelikle,fiyatları bana göre makul ve çeşit v.s bulunuyor

www.protel-elektronik.com

++

hocam hort oluyor biliyorum ama sorayım dedim :)

ben altkattan üst kata pc den tv ye canlı yayın izlemek için(digitürkplay) kablo arıyorum da verdiğiniz sitede 600-700 tl yi buluyor fiyatlar. bana ne önerirsiniz? yaklaşık 20-30 metre sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.