Şimdi Ara

Uzun ama kaliteli aux-aux için hangi kablo kullanılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evde odada karşılıklı duvarlarda projeksiyon ve hoparlörüm var.
    Projeksiyondan alacağım aux çıkışını 4mt karşısındaki hoparlörün aux girişine bağlamak istiyorum. Ancak kablo kalabalığı olmasın diye süpürgelikten geçireceğim ve toplam 12 metrelik kablo gerekiyor bu yol için.

Lehimden falan iyi anlarım elim hertürlü işe yatkındır, kabloyu kendim yapmam en mantıklısı gibi geldi bana. Kablo önerisi yapar mısınız? 12 metrelik bir aux bağlantısı için kullanabileceğim güzel bir kablo. Maliyeti 100 lirayı aşmazsa güzel olur.

• Bu olurmu bilmiyorum,, 2x1 blendajli ses kablosu,,, blendaji gnd eksi olmali, yoksa olmaz,,, pek içime sinmedi yukarıdaki kablo .

Bu şekilde bir kaç ürün alip, arka arkaya bağlayıp kullanabilirsiniz >

Bende zor bulmuştum, bulunduğum yerden 5m aldım, ucu açık blendajli stereo ses kablosu,
    Burdan almıştım, dışı siyah iki damar birleşik icinde mavi // kırmızı sinyal kablo var, ikisi dışı gnd bakır telli,, >

okan-elektronik.business.site
    Okan Elektronik
    https://okan-elektronik.business.site

1 m 1.8 m 3 m 5 m 10 m 15 m 20 m 6.35mm Stereo Erkek ses Kablosu Elektrik Gitar Karıştırıcı Stereo Için

aliexpress.com
    US $3.83 38% OFF|1m 1.8m 3m 5m 10m 15m 20m 6.35mm Stereo Male To Male Audio Cable For Electric Guitar Mixer Stereo on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://s.click.aliexpress.com/e/FWdvFmpJV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 18 Aralık 2018; 9:34:18 >

• illa kaliteli olcak diyosan parça halinde bulunabilirse tabi lookab kablosuna bakmalısın. bende de aynı durum var benim işim ses üzerine olmasına rağmen tavandaki projeksiyondan ses sistemine giden bir kablo var 10m civarında mesafe depodaki artık kablodan yaptım sen düşün :) sahnelerde öyle kablolar kullanıyoruzki aklınız almaz :)). zaten balance bi sinyal taşımıyosun bakır blendajlı orta kalite bi kablo kullanılabilir. Ama illa kafam takılı kalmasın diyosan
    www.somermuzik.com
    Lookab IA14 ANGEL - 2 x 0,14 mm Hoparlör Kablosu
    http://www.somermuzik.com/urun/lookab-ia14-angel-2-x-014-mm-hoparlor-kablosu/q?urunid=52327

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _OzGuR_1903 -- 18 Aralık 2018; 12:46:58 >

• Kaliteli bir kablonun size hiç bir faydası olmaz. Ortada kaliteyi gerektirecek bir hi-end sistem olmadığı gibi zaten olsada 10 metre üstü kalite kalmaz. Birde “Projeksiyondan alacağım aux çıkışını 4mt karşısındaki hoparlörün aux girişine bağlamak istiyorum.” Demişsiniz. Hoparlörünüzün aux girişi mi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazsever -- 19 Aralık 2018; 19:12:38 >
  • cazsever C kullanıcısına yanıt
    Olabilir Hifi olmayabilir,, siz ses aktarımında sıradan bir anfi olsada 5 tl ye ses kablosu alıp bağlayın vede markalı 20-30 tl lik kablo bağlayın,, birisinde mute modunda hafif cızırtı gelir,, digerinde belkide olmaz ,,, kablosu kalın olup fiyatı ucuz olan ses kablosu var, içinde iki üç tel var, almaya deymez,,, iki üç kullanimdan sonra dipten kopar,,

Önemli olan blendaj şase gnd hattının iyi olması ,,

Tv anten kablosu dış teli gibi örgülü olmalı,, çok ucuz kablolarda örgü yerine sıradan kablo olur veya örgü yerine 4-5 bakır tel olur,,, buda içerdeki ses sinyali kablosunun parazit almasına neden olur,, sıradan anfi bile olsa bu bariz duyulur,,,
  • @cazsever

Hoparlörüm harman kardon soundsticks 3. High end bir hoparlör değil ama nispeten kaliteli bir hoparlör. Evet aux ve bluetooth bağlantı seçenekleri var. Güzel driverlar ucuz sistemle tamamlanmış. Güzel ara ürün ve yüksek bit seslerle çok güzel çıkış alıyorsunuz böyle bir sisteme göre.

@Emin-Firtina

Şu anda elektrikçiden 30 liraya aldığım aldığım incecik korumasız bir kablo var. Kulaklık kablosundan hallice çok iyi abi bu işini görür diye verdi günü kurtarsın diye aldım bağladım onu asıl şimdi uğraşma vakti buldum. Dediğiniz gibi çok güzel cızırdıyor şu an.

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    Elinizden lehim yapmak geldiğine göre bence en mantıklısı Elektronik malzeme satıcılarından ölçüye göre Amphenol marka blendajlı kablo almak ve bunları yine Amphenol marka RCA fişler ile sonlandırmak. Ekonomik ve kaliteli bir çözüm olacaktır. Ancak kablo gizleme yapmak gerekecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Elinizden lehim yapmak geldiğine göre bence en mantıklısı Elektronik malzeme satıcılarından ölçüye göre Amphenol marka blendajlı kablo almak ve bunları yine Amphenol marka RCA fişler ile sonlandırmak. Ekonomik ve kaliteli bir çözüm olacaktır. Ancak kablo gizleme yapmak gerekecektir.
    Giriş çıkış aux olmalı hocam. Bu kabloyu rahatça bağlayabileceğim bir aux bulabilir miyim yoksa rca çıkışlarına aux çevirici mi eklemeliyim?

Aux'a lehimleyip etrafına makaron çekip uygun şekilde epoksiyle doldurmak var aklımda çünkü bu kabloya lehimleyeceğim aux kablonun yanında pire gibi kalıyor.
    Aux diye bir fiş çeşidi yoktur.
    Aux line-level giriş-çıkışlara denir.
    Aux çevirici ifadenizi anlamadım.
    Acaba sizin projeksiyon aletinin aux dediğiniz çıkışı hoparlör çıkışı mı?
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru,, porjeksiyondaki pc vga line audio in girişide olabilir,,, projeksiyonda ayrıca ses için kulaklik phones çıkışıda olabilir
  • quote:

Aux diye bir fiş çeşidi yoktur.
    Aux line-level giriş-çıkışlara denir.
    Aux çevirici ifadenizi anlamadım.
    Acaba sizin projeksiyon aletinin aux dediğiniz çıkışı hoparlör çıkışı mı?
    3.5mm jak hocam
    O zaman bu mesafede ince kablo kullanmaktansa bağlantı kablosu sonlandırması için 6.35 mm.lik fono jak (kulaklık jakı) kullanıp her iki uçta bunu 3.5 mm.ye çevirmek için 6.35 mm -> 3.5 mm adaptör kullanılabilir. Gerçi bağlantı uzar...

Kablo olarak da blendaj içinde iki iletkenli kaliteli mikrofon kablosu kullanılabilir.

• quote:

O zaman bu mesafede ince kablo kullanmaktansa bağlantı kablosu sonlandırması için 6.35 mm.lik fono jak (kulaklık jakı) kullanıp her iki uçta bunu 3.5 mm.ye çevirmek için 6.35 mm -> 3.5 mm adaptör kullanılabilir. Gerçi bağlantı uzar...

Kablo olarak da blendaj içinde iki iletkenli kaliteli mikrofon kablosu kullanılabilir.
    Teşekkürler hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.