Şimdi Ara

SES SİSTEMİNDE KABLO UZATIRSAM KALİTE DÜŞER Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  SES SİSTEMİNDE KABLO UZATIRSAM KALİTE DÜŞER Mİ

benim altec lansing fx 5051 ses sistemimde uyduların bağlantı kablosu yukardaki gibi lale girişli optik kablo gibi , 30 cm kadar ek kablo takmam gerek çünkü duvarda asılı bir uydum uzakta kaldığı için kablosu çok kaba duruyor havada gergince kalmış durumda , dediğim gibi sadece bir uydu kablosuna ek yapsam (kabloyu kesip biçmiycem sadece ek kablo ekliycem) kalite de en ufak en küçük bir ses kaybı olur mu ?

• evet,azda olsa bi kayıp olur
  • ses kaybı olacağını sanmam
    30 cm çok az, etkilemez
    ses kaybı olsa bile bunu kulakla hissetmek imkansız olsa gerek

fakat uzatmak için kullanacağın ek kablo veya soketler çok kötü olmamalı
    yoksa parazit veya istenmeyen ses olabilir
    gerekiyorsa orjinal kablo tamamen çıkarılmalı onun yerine arada ek olmadan tek kablo ile iletişim sağlanmalı
  • şöle söleyeyim,aynı marka kablo ile 20 cmlik uzatma yaptım daha sonra ölçüm yaptım ve sesde kayıp oldu,kalite kaybı deil ses yüksekliğinde düşüş oldu,ama kulakla bunu hissetmek sizinde söylediğiniz gibi çok çok zor..
  • e o zaman tek hoparlör az ses verirse diğerleri çok ses verirse çok kötü olmaz mı , ben en iyisi kabloların geçtiği yere bir poster falan asayım tam odaya girer girmez duvarda simsiyah kablo biraz sonra resim eklerim
  • kulakla algılanacak kadar bi fark olmaz 30 cm kablo uzatmak ile
  • işte böyle durum resimdeki gibi ve hiç estetik değil , poster vs. asamayı düşünüyorum çünkü en ufak fark istemiyorum...
    keşke kablo işi böyle olmasa , tam süper olurdu , ne güzel uzatsam

edit:RESİMİ KALDIRDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @dministrator -- 22 Ağustos 2008; 17:36:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ohuw,gerçekten hoş olmamış,sizde bütün uyduların kablosunu uzatın,eşit ölçüde,hepside eşit ses kaybına uğrar,yani bişe farketmez
  • zaten arka hoparlörlerin kablosu 2 metre ön ve center hoparlörlerin 1 metre yani yine orjinalide eşit değil ama sonuçta bu altec lansingin kablosu bişey biliyodurda böyle yapmıştır
  • Kabloyu uzatmaktan ziyade uzattığınız kablonun arasında kullandığınız soket ses kaybı yaşamanıza neden olur fakat bu tür multimedya ürünlerde de kulakla işetecek bir fark duyamazsınız.

Eğer ek yapmadan uzatma yöntemini seçerseniz daha sağlıklı olur. (2 kısa kablo yerine 1 uzun kablo şeklinde.)
  • yinede yapmak istemiyorum ses kalitesi için altec lansingi tercih ettim zaten
  • öneri var ısrar yok
  • ya ne bileyim ben pişman olmak istemiyorum da kafam karıştı
  • bepenmezsen eski haline getirirsin hem denemiş olursun bizede sölersin sonuçlarını,biz sadece teorik olarak sölüoruz
  • kablo eklemekle yaşanan kayıp nasıl ölçülür birisi anlatabilirmi + parazit ,istenmeyen ses nasıl olcakki line girişine yapılpsa anlayacamda çıkışta bu niye oluşsun 1-2 metre ne değiştirir.
  • kalitesiz kablo kullanılırsa veya iki kablo soketlerle birbirine bağlanırsa parazit olabilir
    bu amfi ile kaynak arasındaki kabloda daha belirgin olur
    bunun line veya başka girişle alakası yok
    her sistem ve kabloda da olmayabilir
    ama olma ihtimali var ve mümkündür

quote:

Orjinalden alıntı: kadircitak

kablo eklemekle yaşanan kayıp nasıl ölçülür birisi anlatabilirmi + parazit ,istenmeyen ses nasıl olcakki line girişine yapılpsa anlayacamda çıkışta bu niye oluşsun 1-2 metre ne değiştirir.
  • arkadaşlar paraya kıyıp 46 liraya PHİLİPS kablo aldım , bir fark hissedemiyorum , bu arada bu kablo altec in kablosundan daha iyi gibi , çok kalın ve altın uçlu hemde ikili , galiba hiçbir fark yok

edit:kablo 150 cmlik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @dministrator -- 22 Ağustos 2008; 17:26:37 >
  • kaliteli almıs olmandan dolayı bisey olmaz hatta iletkenligi arttırmıs bile oldun denilebilir!! dandik resimde gosterdigin dandik uzatmalardan alsaydın yanmıstın parana yanma zira sart oglu sart bi aparat almıssın!!!
  • altın yada bakır bişey farketmez parazit oluşması için yada eklerde temassızlık yada küflenme olamsı lazım...ayrıca line girişin uzatılması ile daha belirgin parazit gibi şeyler oluşur..
  • keşke bu kadar uzun almasaydım dedi ama başka yoktu zaten fazla geldi , tüm uyduların kablolarını çıkardım bir tek uzattığım iki kabloyu taktım denedim ve bişey yoktu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.