Şimdi Ara

700TL bütçe ile audophile grade setup olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aklımda bu bütçe ile open back bir kulaklık (ve gerekirse DAC-AMP) alma isteği var fakat bu bütçeyle low end bi setup yapabilir miyiz bilmiyorum.

Open back istiyorum, içinde preamp gibi bir şey istemiyorum, sesi dengeli ve naturel olsun, bass boosted değil. Öyle gamer tuzağıdır, starbucksa gidiyorum o yüzden beats kullanıyorum havası peşinde felan değilim. Yok mikrofonu olacak, yok orasında burasında led olacak felan bunlar hiç umrumda değil. Kaliteli ve sade bir kulaklık istiyorum. Bütçe 700 tl yi geçmesin her şey ile birlikte.

Audophile grade derken tabii ki bir HD 800 performansı beklemiyorum kulaklığımdan. 700 civarı en iyi kulaklık tavsiyelerinizi bekliyorum sadece.

Bu konuda bilgili olan hocalarımdan yardım istiyorum, teşekkürler

• Merhaba. Uzun yola hoşgeldiniz.

Basitçe bakarsak olmaz çünkü sadece o seviyede bir kulaklık bile 200 dolardan başlar (akg k701) (sahibindende onun 300-400e gittiği görmüştüm) Ayrıca böylr bir setupta tek kalem kulaklık da değil. Amfi ve veya dap (müzikçalar) da ona göre olmalı.

Bu yüzden cidden low end başlamalısınız, bunu iyi görmüşsünüz. Ayrıca diğer türlü yüksek düzeydeki ekipmanların sesini anlayamaz kıymetini bilemezsiniz. Yukardaki 701 o yoldaki 3. Adım olacaksa ilk adım Panasonic RP-HTX7 olabilir. Türkiyede 50 liraya dahi gördüm. Oldukça nötrdür. 2. Adım da SoundMAGIC hp200 olabilir eğer fiyatı biraz düşmüşse. 3. İse k702 olursa, kafaüstü ve nötrlükte son nokta sennheiser hd800 veya Beyerdynamic t90 olacaktır. Sonuncusu bende vardı ve elimdeki 32ohma 4w veren dac amfi dap üçlüsü dahi çok çok iyi doldurmuyordu bence.

Müzikçalar demişken, ne var sizde?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mair kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, teşekkürler cevabınız için.

Audophile heaven gibi bir olay olmayacağının ben de farkındayım, 700 tl dolar-tl kur'u yüzünden piyasada pek iyi bir rakam değil, türkiyede ne kadar 700 tl'lik bir kulaklık"gereksiz" görülse de. Amacım bir 320kbps mp3 ya da bir FLAC/ALAC dosyamı bu parçayı yazan insanın kaydettiğine en yakın bir şekilde dinlemek. Bir hd800 alamayacağıma göre, kendi çapımda bir şeyler yapayım dedim.

Sorun şu ki, herhangi bir müzik çalar, ya da amp, dac setup'ım yok. Alacağım fiyattaki kulaklıklar da tam amfi gerektirme ile gerektirmeme arasında bir arafta kalmış gibi hissediyorum. Daha high end bir şey olsaydı amfi kaçınılmaz dı ama bu durumda gerekli mi gereksiz mi, sizin düşüncelerinizi merak ettim.

Şunu eklemeyi unuttum, setup'ımın biraz daha portable olmasını isterdim, telefonumda çalışmayacak kadar yüksek empedans isteyen bir kulaklık bu fiyata var mı bilmiyorum ama, varsa da düşünmüyorum açıkçası. Asıl odak bilgisayarımda tabii, müziğimi orda dinlemeyi planlıyorum. Anakartımda pci slotu yok yalnız, o yüzden ses kartı gibi bir şey alınacaksa external olması gerekiyor.

Böyle kriterlerle el bağlamaktan nefret ediyorum fakat yapabileceğim pek bir şey yok. Bütçe bakımından belki open back bulamayız, closed back olmak zorunda olur, onda bir problem olmaz. Verebileceğim tek taviz budur muhtemelen.

• Galaxystarr G kullanıcısına yanıt
    Şu anda hastanede yattığım için telefondan uzun bir cevap veremesem de (Cumartesi günü daha detaylı bir cevap veririm) çok kısa olarak diyebilirim ki

1. Hd800 son nokta değil. En azından dinamik tipteki sürücülerde kafaüstü olarak son. Ondan sonra Planar Magnet sürücü tipinde kulaklıklar başlıyor. Neyse ki 300 dolar civarına en düşük ve efsane olmuş model hifiman he400s'i alabilirsiniz. İncelemesi sitemde mevcut.

2. Dediğiniz 'en yakınlık' ancak dsd128 gibi ve daha yıkarısında bir formatta kayıtla veya ham stüfyo master kayıtlarını edinerek olabilir. Ama onları çalabilecek müzikçalar da tahmin ettiğiniz gibi yüksek aletler. Düşünün ki bendeki 350 dolar fiyatlı qa360 dahi dsd128 ve onların bir kısmına yetmiyor ;)

3. Bu yola eğer tam anlamıyla sıfırdan girecekseniz nötr sesiyle çok şaşırtan Jvc Flatsi alın. O seviyede amfi gerekmez. Aslında en nihayetinde 350 dolarlık kulaklığı dahi amfisiz kullanabilirsiniz. Ama bu bmw'ye şahin motoru takmaya benzer, tam potansiyeli duyamazsınız.

4. Portable taşınabilirle audiophil bağdaşmaz. Zaten hiçbir portatif cihaz tek başına o kulaklıkları tam besleyecek gücü üretmez. Örneğin benim açık kupalı he400s 4wata kadar alabiliyor. Ama 4000mW verebilecek taşınabilir cihaz yok.
    Odak bilgisayarsa bu yola girecekseniz ilk önce güçlü bir amfi almak olacaktır ve foobar2000 kurup gerekli eklentileri kurmanız gerekecek ama yukarda dediğim jvcyi alıp kulaklıkta nötr kabramına alışıp idare edebilirsiniz bir süre.

5. Kapalı kupalar audiophile sınıfında asla girmez. Nedenini anlatırım. Ama kötünün iyisi derseniz geçen mesajda dediğim Panasonic veya yukarda dediğim Jvc olabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mair kullanıcısına yanıt
    İlkönce geçmiş olsun hocam. Yazmak sıkıntı olacaksa, benim durumumun acelesi yok şuanlık. Spekülasyon durumda olduğu için her şey, 1-2 haftaya almayı planlıyorum yarına değil. Zamanınız uygun değilse, birkaç gün bekleyebilirsiniz.

Açıkçası 15 dolarlık bir kulaklık alıp idare etmeyi düşünmüyorum. Öğrenci olduğum için elime fazla para geçmiyor. 700 liraya da audophile setup olmayacağı kesin, sizden natürel bir dengesi olan setup istesem, toplamı 700 lirayı geçmeyen, amfi ya da dac alınacaksa fiyata dahil.

Direk modelleri yazarsanız shopping basket yapar gibi, size güvenim tam şu an. Portable konusunda, bu fiyatta fazla bir sıkıntı çıkacakğını sanmıyorum. Telefonlarda daha az ses çıktığını biliyorum fakat bu sorun değil. Bilgisayardaki performansı daha iyi olacak tabii ama, telefona takınca da burdaki apaçilerin aldığı beats ya da 200 liralık hayvan gibi bass'ı olan kazık kulaklıklardan daha kötü ses çıkarırsa pek iyi olmaz, canımı sıkar. 700 liraya nasıl bir setup gelir aklınıza? Tekrardan teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.