Şimdi Ara

720p LED Projektörler geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
6.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.aliexpress.com/product-gs/358082166-Free-shipping-hd-led-projector-for-real-home-theater-wholesalers.html

bu linkteki ürün nasıl. ücretsiz kargoda var fiyatta yaklaşık 550 tl civarı. üstelik led üstelik 1080i destekli. levent z adlı biriside almış ama kargo parası vermiş sanırım. kargo ücretsiz seçersen 5-7 gün arası geliyor sanırım. marka vs yok çakma ürün ama alan deneyen varsa fiyat süper...

http://www.aliexpress.com/product-gs/338105198-Full-set-up-of-poratble-HD-home-theater-LED-projector-TV-100-16-9-motorized-screen-wholesalers.html

buda çok iyiymiş. çinde yaşamak vardır. bol pilav bol teknoloji:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekiz -- 28 Mart 2011; 17:17:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zekiz
    http://www.aliexpress.com/product-gs/358082166-Free-shipping-hd-led-projector-for-real-home-theater-wholesalers.html
    bu linkteki ürün nasıl. ücretsiz kargoda var fiyatta yaklaşık 550 tl civarı. üstelik led üstelik 1080i destekli. levent z adlı biriside almış ama kargo parası vermiş sanırım. kargo ücretsiz seçersen 5-7 gün arası geliyor sanırım. marka vs yok çakma ürün ama alan deneyen varsa fiyat süper...
    http://www.aliexpress.com/product-gs/338105198-Full-set-up-of-poratble-HD-home-theater-LED-projector-TV-100-16-9-motorized-screen-wholesalers.html

Bu tarz pj leri gittigidiyorda çok görüyorum. Ancak bu cihazların native çözünürlüğü 800x600 olduğuna dikkat çekerim. Bunları alırken bu ayrıntıyı bilerek alın.Native çözünürlüğe dikkat edin. 1080i destekli demek 1080i kalitesi alacaksınız demek değildir. Sadece girişleri 1080i sinyali kabul eder ancak onu gene kendi çözünürlüğüne indirerek gösterecektir. Örneğin 2004 model infocus x2 ye vga üzerinden 1080i gönderiyorum ve o sinyali kabul ediyor ancak native çöz. 800x600 olduğundan HD kalitesinde PQ veremiyor. Malesef bu pjler 1080p olarak satılmaya çalışılmaktadır. Dolayısıyla bunlarda HD PQ kalitesi yoktur. Genelde ofis pj ayarındadırlar. Ev sineması için kesinlikle önermem. Ayrıca 1080i ile 1080p aynı değildir. O fiyata zaten 800x600 lük ofis cihazları bulunabiliyor. Sadece fiyatı yüzünden düşünebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: halken

quote:

http://www.aliexpress.com/product-gs/358082166-Free-shipping-hd-led-projector-for-real-home-theater-wholesalers.html

Bu tarz pj leri gittigidiyorda çok görüyorum. Ancak bu cihazların native çözünürlüğü 800x600 olduğuna dikkat çekerim. Bunları alırken bu ayrıntıyı bilerek alın.Native çözünürlüğe dikkat edin. 1080i destekli demek 1080i kalitesi alacaksınız demek değildir. Sadece girişleri 1080i sinyali kabul eder ancak onu gene kendi çözünürlüğüne indirerek gösterecektir. Örneğin 2004 model infocus x2 ye vga üzerinden 1080i gönderiyorum ve o sinyali kabul ediyor ancak native çöz. 800x600 olduğundan HD kalitesinde PQ veremiyor. Malesef bu pjler 1080p olarak satılmaya çalışılmaktadır. Dolayısıyla bunlarda HD PQ kalitesi yoktur. Genelde ofis pj ayarındadırlar. Ev sineması için kesinlikle önermem. Ayrıca 1080i ile 1080p aynı değildir. O fiyata zaten 800x600 lük ofis cihazları bulunabiliyor. Sadece fiyatı yüzünden düşünebilirsiniz.

açıklamalar için teşekkürler. bende sadece 1080i destekli dedim. o konuda bilgim var. benim demek istediğim ev sineması derken sonuçta gerçek 1080 destekli bir cihazla kıyaslarsanız tabiki asla aynı verimi alamayız ama bu cihaz bir lg 201 kalitesini veriyorsa (sonuçta oda 800x600) lg201 900 civarı bunun fiyatı ortada. bu açıdan kıyaslayıp fikrinizi yazarsanız güzel olur. tekrar teşekkürler...

• Bu tarz pj leri gittigidiyorda çok görüyorum. Ancak bu cihazların native çözünürlüğü 800x600 olduğuna dikkat çekerim. Bunları alırken bu ayrıntıyı bilerek alın.Native çözünürlüğe dikkat edin. 1080i destekli demek 1080i kalitesi alacaksınız demek değildir. Sadece girişleri 1080i sinyali kabul eder ancak onu gene kendi çözünürlüğüne indirerek gösterecektir. Örneğin 2004 model infocus x2 ye vga üzerinden 1080i gönderiyorum ve o sinyali kabul ediyor ancak native çöz. 800x600 olduğundan HD kalitesinde PQ veremiyor. Malesef bu pjler 1080p olarak satılmaya çalışılmaktadır. Dolayısıyla bunlarda HD PQ kalitesi yoktur. Genelde ofis pj ayarındadırlar. Ev sineması için kesinlikle önermem. Ayrıca 1080i ile 1080p aynı değildir. O fiyata zaten 800x600 lük ofis cihazları bulunabiliyor. Sadece fiyatı yüzünden düşünebilirsiniz.

kesinlikle önermem biraz yanlış yönlendirme olmuş. bu iş bütçeye bakıyor, 670 tl ye acer k11, 750 tl ye lg hs 201 alınabiliyordu 2 ay evveline kadar. 800x600 oldukları halde 1080 sinyal gönderdiğinizde görüntüde çok bariz farklılık oluyor, özelliklede oyunlarda. ben bir acer k11 kullanıcısı olarak 45-60" arası çözünürlükte oyunlarda görüntünün lcd tv den farkı yok diyebilirim (ekran kartı kurtarıyorsa tabi:), kesinlikle çok keyifli.
    720p cihazlar çıkması güzel, ancak bizdeki fiyatlarını az çok tahmin ediyoruz, yine çok alınabilir olacaklarını sanmıyorum.
    ses konusu yukarıda dendiği gibi cihazların küçültülmesinden kaynaklanıyor, içerdeki fan 4 cm lik olunca ses kaçınılmaz oluyor. ancak filmlerde zaten duyulmuyor, masaüstü kullanımda da video mod seçilerek sorun çözülür.

• Orijinalden alıntı: dirkpitt19788

kesinlikle önermem biraz yanlış yönlendirme olmuş. bu iş bütçeye bakıyor, 670 tl ye acer k11, 750 tl ye lg hs 201 alınabiliyordu 2 ay evveline kadar. 800x600 oldukları halde 1080 sinyal gönderdiğinizde görüntüde çok bariz farklılık oluyor, özelliklede oyunlarda. ben bir acer k11 kullanıcısı olarak 45-60" arası çözünürlükte oyunlarda görüntünün lcd tv den farkı yok diyebilirim (ekran kartı kurtarıyorsa tabi:), kesinlikle çok keyifli.
    720p cihazlar çıkması güzel, ancak bizdeki fiyatlarını az çok tahmin ediyoruz, yine çok alınabilir olacaklarını sanmıyorum.
    ses konusu yukarıda dendiği gibi cihazların küçültülmesinden kaynaklanıyor, içerdeki fan 4 cm lik olunca ses kaçınılmaz oluyor. ancak filmlerde zaten duyulmuyor, masaüstü kullanımda da video mod seçilerek sorun çözülür.

Doğru söylüyorsun.Bende Acer k11 kullanıcısıyım.Bilgisayarı vga'dan bağlıyorum ve gom player'dan kusursuz diyebileceğim görüntü alıyorum.Mesela LG hs201'ide inceledim hiç beğenmedim. Bence 720P'ye falan da gerek yok.1500$'a satarlar o makineleri.
    750TL'ya evini sinema yapmak isteyenler hiç düşünmesinler derim.Fan konusunda da çok haklısın,2 tane fanı var,sesleri beni benden alıyorlar.Garantisi bittiğinde sessiz fanlardan alıp takıcam.Şu an için 220cm gibi görüntü alıyorum ve görüntü konularında kıl olmama rağmen gayet beğendim.İyiki almışım diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soran2 -- 30 Mart 2011; 15:08:50 >

• quote:

Sakın yurtdışından almayın.Benim Acer k11,10-15 saat çalıştıktan sonra puff gittti.Electroworld'den almıştım.Gittim sağolsunlar hemen değiştirdiler.
    Yurt dışından alsaydım üzerine soğuk su içecektim.550'ye yurt dışından alacağınıza 750'ye 2 sene garantili acer k11 daha iyi değil mi?
    Gerçek hd değil o 800*600.Sadece HDMİ girişli,yanıltıyorlar ilanda.Kelime oyunu var.Sakın sakın sakın...

• arkadaşlar
    epson tw700
    optoma hd66 ve hd67
    lg ah215

projeksiyon cihazlarından hiç birini bulamadım. yenilerinin gelmesini bekliyorum. hd67 yi çok aradım özellikle ama bulamadım. lg ah215 1600 tl civarında bulabildim. sizce bu paraya alsam iyi midir. lg hx300 hakkında yorumunuz nedir bunu mu alsam ne yapmalıyım bana bir yardımcı olursanız sevinirim saygılar.
  • quote:

Elbette iş bütçeye bakar ama sanırım 2.el piyasasını hiç düşünmüyorsunuz gibime geliyor. lg hs 201 fiyatına bir 720p cihaz alınabiliyorsa ve ev sineması amaçlı alınacaksa 800x600 lük cihazlar bence kafadan elenir. 300-500 tl fiyata 2 el. 800x600 lük cihazlar var piyasada.
    Tabii bunu derken sadece sıfır ürün kullanmak isteyenleri ayrı tutmak lazım. Üstelik devir HD devri 3 yıl önce bunu demezdim. Artık 720p bile eski sayılır.
    Ama Türkiye fiyatları hala uçuk. 720p ledlerde ucuz olmayacak ama zaten bunu tahmin ediyoruz.
    Aslında 720p lerin led olsun olmasın 1000TL altına 1080p lerinde 2000TL altına satılması lazım ama nerdee...
    Cihazınıza native çözünürlüğünde görüntü göndermeniz daha iyi bir görüntü almanızı sağlayacaktır. Ayrıca o uyarıyı yapma amacım farklı idi. SD bir PJ'yi sanki Full HD imiş gibi satan satıcılara dikkat edin demek istemiştim. Yani aldığınız cihaz HD bir cihaz değil bu bilerek karar verin demek istedim.
    Üstelik yurtdışından gelen her üründe garanti olmayabilir. Daha önce böyle çinden gelme birçok ürün(mp3 player, cep tlf usb bellek vs.) ile haşır neşir oldum. Sıfır olarak alınan bir çok ürünün hemen bozulduğunu (Genelde çakma oldukları için) sonrasında hiçbir şekilde ürünü tamir bile ettirelemediğini farkettim.

• Paran olduğu ve almak istediğin halde alamadığın için suç sende yada kararsız kalmanda değil problem yerli piyasada. Biraz daha sabır mayıs olmadı haziranda pj.üne kavuşursun. Birkaç ay şimdi çok uzun gelebilir ama hevesine yenilip olmadık birşey alırsan doğru dürüst bir şey alabilmek için yıllarca beklemek zorunda kalacağını unutma. Teknik konuları artık biliyorsun bence; kontrast, geniş ekran, fan sesi ödün verilemeyecek konular. Düşük ışık gücü sanıldığı kadar problem değil ama 2000 lümenden fazla ışık gücü olan cihaz alınmamalı. 2. el cihazda da aynı şeyler geçerli. lcd ise gri ekranda renk kayması çok fazlamı dikkat et; bir taraf yeşilimsi karşı taraf pembemsi olur bir miktar olması normaldir. Lamba saatine güvenme, anlamı yok. ayrıca fiyat önemli 6 ay sonra bozulursa acımayacağın bir fiyata satılıyorsa düşünülebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: mnaltunkeyik

arkadaşlar
    epson tw700
    optoma hd66 ve hd67
    lg ah215

projeksiyon cihazlarından hiç birini bulamadım. yenilerinin gelmesini bekliyorum. hd67 yi çok aradım özellikle ama bulamadım. lg ah215 1600 tl civarında bulabildim. sizce bu paraya alsam iyi midir. lg hx300 hakkında yorumunuz nedir bunu mu alsam ne yapmalıyım bana bir yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

• levent hocam İB ye optoma hd67 gelmiş fiyatı 1807 tl sizce bu alınabilir bir fiyatmıdır. 1500-1600 tl arasında bulursam alayımmı. yoksa bu fiyata haziran ayını bekleyip daha iyi bir pj cihazı bulabilirmiyim ne dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnaltunkeyik -- 10 Nisan 2011; 17:02:25 >
  • Orijinalden alıntı: lvnt68
    Düşük ışık gücü sanıldığı kadar problem değil ama 2000 lümenden fazla ışık gücü olan cihaz alınmamalı.

2000 den fazlası niye alınmamalı hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicandemir -- 10 Nisan 2011; 18:04:44 >
  • PJ de film izleyebilmek için en önemli şeylerden biri de siyah seviyesidir. Lümeni kontrasta bölerek kabaca bir değer elde edebiliriz. Görüldüğü gibi siyah seviyesi kontrast yükseldikçe artıyor lümen yükseldikçe azalıyor. Bu nedenle ev sinema cihazlarında sinema modunda lümen 300-700 civarında olur.
  • Bu fiyata da alınabilir ama 5-6 ay önce distribütör garantili 1250 tl.ye alınabiliyordu. O zaman euro 1800 tl civarındaydı.
    quote:

levent hocam İB ye optoma hd67 gelmiş fiyatı 1807 tl sizce bu alınabilir bir fiyatmıdır. 1500-1600 tl arasında bulursam alayımmı. yoksa bu fiyata haziran ayını bekleyip daha iyi bir pj cihazı bulabilirmiyim ne dersiniz
  • hocam hd67 yi aldım kargoya bugün verildi. bana önerebileceğiniz bir tavan askı aparatı ve perde varmı. duvarı alçılayıpda mı alçı üzerinemi yansıtayım yoksa perdemi önerirsiniz. duvardan kaç metre uzakta konumlandırmalıyım. bakımını nasıl yapmalıyım biraz bilgi verirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnaltunkeyik -- 15 Nisan 2011; 18:41:47 >
  • LG HW300T 720p bu modelin özellikleri gayet güzel görünüyor. Türkiyede bulunabiliyor mu acaba?
  • Hayırlı olsun. Beyaz duvar iş görür. Askı aparatı için özel bir model gerekmez. hafif ve küçük olduğu için her hangi biri olabilir. Tavan 2,5 metreden alçaksa kısa boyunlu bir aparat iyi olur. Dlp lere pek bakım gerekmez. Lambayı erken ölümden korumak için her zaman eko modda kullanmak ve cihazı kapattıktan sonra fan sesi kesilmeden ana swiçi kapatmamak gerekir; ama elektrik kesilince fan aniden durur bu yüzden elektrik sık kesiliyorsa veya voltaj kalitesizse surge protector ve kesintisiz güçkaynağı kullanmak lazım. tunçmatik, powercom, apc markaları iyidir. 600 VA (350 watt) elektrik kesilince hemen kapatılırsa ve başka cihaz bağlanmazsa akü tazeyken yetebilir. 800-1000 VA daha iyidir ama biraz daha pahalı olur. bununla birlikte lambanın 500-700 TL civarnda olduğu düşünülürse buna değebilir. Üstelik elektrik sorunlarından zarar gören çoğu zaman sadece lamba olmaz.
    quote:

hocam hd67 yi aldım kargoya bugün verildi. bana önerebileceğiniz bir tavan askı aparatı ve perde varmı. duvarı alçılayıpda mı alçı üzerinemi yansıtayım yoksa perdemi önerirsiniz. duvardan kaç metre uzakta konumlandırmalıyım. bakımını nasıl yapmalıyım biraz bilgi verirseniz sevinirim.

quote:

hocam hd67 yi aldım kargoya bugün verildi. bana önerebileceğiniz bir tavan askı aparatı ve perde varmı. duvarı alçılayıpda mı alçı üzerinemi yansıtayım yoksa perdemi önerirsiniz. duvardan kaç metre uzakta konumlandırmalıyım. bakımını nasıl yapmalıyım biraz bilgi verirseniz sevinirim.

• arkadaşlar ben (LG HW300T 720p 250 lümen) led projektör almayı düsünüyorum.alma amacım genelde oyun oynamak ve film izlemek (geri kalanında internette sörf) olucak haliyle başında saatlerce takılabilirim.bu yüzden bu cihaz cok hosuma gitti.umarım fiyatı da uygun olur.
    benim aklıma takılan şu oldu bilgisi olan arkadaslar acıklama yaparlarsa sevinirim:
    projektöre hdmi to hdmi olarak laptop ile bağlanmayı düsünüyorum.laptop ekran çözünürlüğüm 1366x768.bu cihazın çözünürlüğü ise 1280x800.benim merak ettiğim en iyi çözünürlüğü nasıl ayarlayabiliriz?yani masaüstünü projektöre en iyi görsel sekilde (net) aktarabilmek istiyorum.bu konuda düsüncelerinizi paylasırsanız cok sevinirim.simdiden hepinize tesekkür ederim...
  • Çok kolay masaüstü çözünürlüğünü 720p yapacaksınız. Merak etmeyin yazılar gayet iyi okunuyor o zaman. Mesala bende laptop ekranında 1366x768 yapıyorum ama projecktöre geçtiğm zaman çözünürlük 1280x720 oluyor. Projectörün native çözünürlüğü en iyi sonucu verir. Diğer türlü biraz donukluk hissedersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halken

Çok kolay masaüstü çözünürlüğünü 720p yapacaksınız. Merak etmeyin yazılar gayet iyi okunuyor o zaman. Mesala bende laptop ekranında 1366x768 yapıyorum ama projecktöre geçtiğm zaman çözünürlük 1280x720 oluyor. Projectörün native çözünürlüğü en iyi sonucu verir. Diğer türlü biraz donukluk hissedersiniz.

Cok tesekkür ederim hocam.eger cözünürlükte bi bozulma yada dediginiz gibi donukluk olmuyorsa sorun yok sanırım.bakalım bu cihazın tr fiyatı ne kadar olucak?
  • LG HW300T ne zaman satışa çıkacak haberi olan var mı ?

http://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-hw300t-dlp-projeksiyon-projeksiyon-fiyati-en-ucuz-uygun-sinevizyon-cihazi-modelleri-projektor-indirimli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari,23011.html

4500tl şakamı bu fiyat 1500-2000tl ile piyasaya çıkar diyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 19 Haziran 2011; 23:20:08 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.