24 tane RGB led i istediğim led i istediğim şekilde yakabilmek için PIC18f452 ve 3 adet 74HC595 ile sürmeye çalışıyorum. Fakat istediğim pinlere istediğim çıkışları veremediğim gibi senkronizasyon konusundada baya sıkıntılar yaşadım. Ledler kafasına göre yanıyor sönüyor; 5 tane bir anda yanıyor sonra bi bakıyorum 3 tane bir anda yanıyor. Bu konuda basit ya da karmaşık önemli değil, elinde kod olan ve paylaşabilecek biri var mı?
Şemanızı koyabilirseniz daha kolay yardım alırsınız. Şu an RGB bağlantısı nasıl bilemiyoruz, dolayısıyla yardımcı da olamıyoruz.
RGB ledler ortak anot ya da ortak katot şeklinde oluyor. İstenen rengi verebilmek için de bu ortak bacaklar GND ya da +'ya bağlanıp, R-G-B bacakları anahtarlanabilir. Amacınız sabit bir renklerdeki ledleri açıp kapatmaksa 24 çıkış işinizi görebilir. Ancak değişen renkler istiyorsanız 24 * 3 çıkışa ihtiyacınız var. Örnek:http://www.elcojacobs.com/wp-content/uploads/2012/08/shiftpwm_74hc595_RGB.png
Bir de emeklemeden koşmayı istiyor gibisiniz. Adım adım gidin. Yeterli altyapıya ulaşmadan büyük projelere atlamayın.