Şimdi Ara

75 Hz monitör 60 hz olarak çalışıyor .(AOC G2460VQ6)Çözüldü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
21.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün AOC G2460VQ6 75 Hz 1 MS monitör aldım.Kurdum fakat ne yaparsam yapayım masaüstü ayarlarında 75 HZ'yi göremiyorum.Maximum 60 HZ gözüküyor.DVI portunu denedim.Değişen bir şey yok.HDMI denedim aynı sorun ... Display portu zaten hiç çalıştıramadım. ASUS RADEON R9 270 DirectCU II OC 2GB ekran kartına sahibim.Acaba ekran kartım mı desteklemiyor 75 Hz yi?

Bir de arkadaşlar monitör,AOC 2460 G5 olarak tanımlı gözüküyor windowsta.Acaba driverlarla ilgili bi sıkıntı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 6 Temmuz 2017; 16:9:55 >

• Merhaba,

DVI derken, dönüştürücü ile falan mı denediniz ? Monitörünüz üzerinde baktığıma göre; VGA, HDMI ve DisplayPort mevcut (DVI yok). Bir şekilde DisplayPort üzerinden görüntü almanız lazım (hem 75Hz hem de FreeSync desteği için). R9 270 ile FreeSync desteği alamazsınız ama bilgi olarak belirtmek istedim. Hz konusunda ise; 144Hz değerini bile alırsınız R9 270 ile. Herhangi bir sıkıntı olmaz yani.

Monitörün sitesinde sürücüsü varsa veya yanında gelen DVD'si falan, onu kurmanız da gerekebilir. Tabii önce DisplayPort üzerinden görüntü almanız gerekli. Kutudan çıkan kablo ile bağlantı yapıyorsunuz değil mi ? Öyle ise ekran kartının DisplayPort çıkışı arızalı olabilir veya sürüm uyuşmazlığı olabilir diyeceğim ama o da düşük ihtimal.
  • *DVI'yı dönüştürücü ile denedim,evet.
    *R9 270 kartım ile 75 HZ yenileme hızına ulaşsam yeter,ileride sağlam bi free sync ekran kartı alırım büyük ihtimal.
    *Display portu ne yaptıysam çalıştıramadım,sanırım kartın çıkışı bozuk,dediğiniz gibi.Daha önce HDMI ile kullandığım için hiç display portu denemek aklıma gelmedi,garantisi de bitti zaten.
    *Monitörün driver'ını kurdum,hem disktekini denedim,hem internetten indirim kurdum.Sonuç aynı.
    *Hocam HDMI kablosu ile 75 HZ değer almak mümkün değil mi 1080 P' de ?İlla display porta mı muhtacız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 6 Temmuz 2017; 1:54:5 >
  • Sizin durumunuzda mümkün görünmüyor gibi. Tam olarak HDMI sürümünüze bakmadım ama 60Hz üzeri için yüksek ihtimal yetersizdir. VGA üzerinden de aslında 75Hz alınması lazım. Görüntüde bazen dalgalanmalar olabilir ama 75Hz alınır.

Gerçi şimdi hatırladım. ASUS R9 270 üzerinde direkt VGA çıkışı yok. Siz de DVI-VGA çeviri ile denemişsiniz zaten. Onu da eledik o zaman. Ama yine de listede olmayan değerlere zorla gibi seçenekleri de irdeleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 6 Temmuz 2017; 2:16:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam VGA da bazı çöz.lerde (1024*768-1280*1024) 75 hz alabildim.Ama onda da dediğiniz gibi dalgalanmalar oldu.1980*1080 de 75 HZ yine yok.
    Ben şuan display port kullanınca neden görüntü gelmiyor ona takıldım.Acaba sorun ekran kartında değil de,monitörün display port çıkışında olabilir mi?
  • Ayni monitorden bende vardi.normalde hdmidan 75 alirsiniz ama Monitor hdmi cikisindan 75hz veremiyor. Display porttan baglamaniz lazim fullhd 75hz icin

• quote:

Orijinalden alıntı: El Jefe

Hocam VGA da bazı çöz.lerde (1024*768-1280*1024) 75 hz alabildim.Ama onda da dediğiniz gibi dalgalanmalar oldu.1980*1080 de 75 HZ yine yok.
    Ben şuan display port kullanınca neden görüntü gelmiyor ona takıldım.Acaba sorun ekran kartında değil de,monitörün display port çıkışında olabilir mi?

Bunu ancak başka bir ekran kartını sisteme bağlayarak veya monitörü başka bir sistemde deneyerek anlayabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sorun çözüldü.Bugün display port'u tekrar denedim,ekran kartına iyice bastırarak soktum kabloyu,çalıştı 75 Hz alıyorum artık full HD'de. Bir önceki sefer sanırım kablo oturmamıştı.Ya da kafasına estiği zaman çalışıyor Yardımlarınız için teşekkür ederim
  • Sorun çözülmüş ama Hdmi 2.0 kablo ile de 75hz aldık biz aynı monitörden o da aklınızda bulunsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Sorun çözülmüş ama Hdmi 2.0 kablo ile de 75hz aldık biz aynı monitörden o da aklınızda bulunsun..

1920-1080 çözünürlükte mi 75 Hz aldınız yoksa benim yukarda bahsettiğim belirli çözünürlüklerde mi?(1280*1024-1024*768 gibi) Ayrıca zaten monitörün içinden çıkan HDMI kablo 2.0 değil mi?Ben onu kullanmıştım.max 60 HZ görebildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 6 Temmuz 2017; 16:12:18 >
  • Evet 1080p çözünürlükte, İçinden çıkan kablodan haberim yok ama dışardan aldığımız bi kablo ile alıyoruz 75hz.

• quote:

Hocam sorun çözüldü.Bugün display port'u tekrar denedim,ekran kartına iyice bastırarak soktum kabloyu,çalıştı 75 Hz alıyorum artık full HD'de. Bir önceki sefer sanırım kablo oturmamıştı.Ya da kafasına estiği zaman çalışıyor Yardımlarınız için teşekkür ederim

Rica ederim, geçmiş olsun.

Kutudan çıkan kablo yüksek ihtimalle HDMI 2.0 değildir. Zaten yukarıda ''belli HDMI sürümlerinde'' 60Hz üzeri yenileme hızının alınabileceğini belirtmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

quote:

Hocam sorun çözüldü.Bugün display port'u tekrar denedim,ekran kartına iyice bastırarak soktum kabloyu,çalıştı 75 Hz alıyorum artık full HD'de. Bir önceki sefer sanırım kablo oturmamıştı.Ya da kafasına estiği zaman çalışıyor Yardımlarınız için teşekkür ederim

Rica ederim, geçmiş olsun.

Kutudan çıkan kablo yüksek ihtimalle HDMI 2.0 değildir. Zaten yukarıda ''belli HDMI sürümlerinde'' 60Hz üzeri yenileme hızının alınabileceğini belirtmiştim.

hocam bir sorum var size asus vg245h monitör kullanıyorum.Her pc restart attığımda yavaşlık hissediyorum hz ayarı 75 gözüküyor bu monitörün görünteleyemeyeceği modları sakla tikini kaldırıp yada tıklayıp uygula dediğimde Mouse hızlanıyor.Freesync ta çalışmıyor gibi söylediğiniz hdmi sürümünden mi kaynaklanıyor acaba monitör kutusundan çıkan kabloyu kullanıyorum.

• beles kullanıcısına yanıt
    Her monitör için aynı kaide geçerli olacak diye bir şey yok tabii ki. FreeSync desteği genelde DisplayPort arayüzü üzerinden verilmekle beraber, HDMI üzerinden de verilmektedir. Sizdeki sorun daha çok sürücü kaynaklı gibi duruyor. Ben kendimde ASUS MG278Q kullanıyorum. FreeSync ile alakalı dediğiniz gibi sıkıntılar ve başka sıkıntılar oluyor arada. Zaten AMD, sürücü güncelleme notlarında da halen FreeSync ile alakalı sıkıntıların tam olarak giderilmediğini belirtiyor. Şu an 17.6.2 sürümünde bile giderilmemiş sıkıntılar devam etmekte. Tam olarak sürüm notlarında düzeltildiği belirtildiği zaman sıkıntı kalmayacaktır zannımca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Her monitör için aynı kaide geçerli olacak diye bir şey yok tabii ki. FreeSync desteği genelde DisplayPort arayüzü üzerinden verilmekle beraber, HDMI üzerinden de verilmektedir. Sizdeki sorun daha çok sürücü kaynaklı gibi duruyor. Ben kendimde ASUS MG278Q kullanıyorum. FreeSync ile alakalı dediğiniz gibi sıkıntılar ve başka sıkıntılar oluyor arada. Zaten AMD, sürücü güncelleme notlarında da halen FreeSync ile alakalı sıkıntıların tam olarak giderilmediğini belirtiyor. Şu an 17.6.2 sürümünde bile giderilmemiş sıkıntılar devam etmekte. Tam olarak sürüm notlarında düzeltildiği belirtildiği zaman sıkıntı kalmayacaktır zannımca.

Anladım hocam teşekkür ederim cevapladığınız için.Bilemiyorum hocam tamam freesync sıkıntılı şuan ama dediğim olay kafamı karıştırıyor her seferinde böyle mi yapmam lazım sanki 60 hz kullanıyorum gibi.Denediğim çoğu sürücüde böyleydi hocam facebook kullanırken bile hissediliyor takılmalar haber kaynağından aşağı inerken.Birde ilk sürücüyü yüklediğimde pc kapatıp açtığımda scale artıyor bunu anlayamadım.Masaüstü simgeleri büyüyor.

• beles kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Sizdeki sıkıntı sürücü ile alakalı olmayıp veya genel FreeSync sıkıntısı ile alakalı olmayıp, bambaşka bir durum da olabilir. Bağlantıları tam olarak düzgün ayarladığınızdan, varsa monitör sürücünüzün son sürümünü kurduğunuzdan vb. etmenlerden tam olarak emin olun. Ama anlattıklarınız neticesinde ve monitörünüzün HDMI üzerinden FreeSync ve 75Hz desteğini sağladığını düşündüğümüzde sorun daha çok yazılımsal veya belli ayarların karışıklığından kaynaklanıyor gibi.

Birde monitörünüzün ayar kısmında ''image (görüntü)'' sekmesinde, FreeSync için ekstra ayar olması lazım. Onu da açık konumunda yapıyorsunuz değil mi ?
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Monitör sürücüsü yok hocam.Freesync açık kontrol ettim.Genel pnp monitör yazıyor görüntü bağdaştırıcısında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Sorun çözülmüş ama Hdmi 2.0 kablo ile de 75hz aldık biz aynı monitörden o da aklınızda bulunsun..

Kablo nedir öğrenebilir miyiz?

• AOC 21.5" G2260VWQ6 75Hz 1ms Full HD HDMI FreeSync GAMING MONITOR

Arkadaşlar ben de yukarıdaki monitörü aldım dün, ekran kartım msi aero gtx 1060, monitörle ilgili en iyi sonuç için hangi ayarları yapmalıyım hangi kabloyu kullanmalıyım kutudan çıkan cdyi yüklemeye gerek var mıdır. Teşekkürler

• selocannok S kullanıcısına yanıt
    Aynı monitörü R9 380 ile kullanıyorum. FreeSync özelliği sadece Amd kartlar için geçerli. Yani sizin ekran kartı ile FreeSync özelliğini kullanamazsınız.

75Hz özelliğini kullanmak içinse masaüstü görüntü ayarlarından monitör seçeneğine gelip 75hz olarak ayarlamanız lazım.

75hz özelliğini oyunlarda kullanabilmek için ise DisplayPort kablosu ile bağlantıyı yapmanız lazım. Yoksa Hdmı veya Vga ile 75hz kullanamıyorsunuz.

Ekran Yenileme Sıklığı'nı 75hz yapınca; özellikle beyaz ve siyah ekranlarda ekranın sol üst köşesinde bir cızırtı sesi geliyor. 2 defa servise gönderdim, sonrasında ise yüz yüze görüştüm ve telefonda da konuştuk; bu sesin fabrikasyon kaynaklı olduğu 75hz alınca ortaya çıktığı ve standart olduğu söylendi. Çözümü olmadığı belirtildi. Artık alıştım sesi pek duymaz oldum. Gerçi çoğunlukla kulaklık kullanıyorum. Bu durumda aklınızda bulunsun, neden ses geliyor arızamı var diye düşünmeyin.

Monitör sürücüsü içinse Windows 10'da aygıt yöneticisine girin. Monitöre (pnp monitör yazan) sağ tıklayıp sürücü güncelleştir derseniz kurulumu yapmış olursunuz. Ek bir sürücü yüklemenize gerek yok.

Monitörün ekran parlaklığı kontrastı falan çok yüksek (en azından benim gözlerimi rahatsız etti) o yüzden bu ayarları monitörün altındaki tuşlardan ayarlamanız lazım.

Yaptığım ayarlar aşağıdaki gibi başkada bir ayar yapmadım. Yaptıysamda baya oldu kontrol ettiğimde gözüme çarpan bunlar. Zaten ayarları açarsanız en ince detayına kadar ayar var. Kendi kullanımınıza göre ayarlarsınız. Onun dışında altta yazdığım ayarlardan ben memnunum. Tabi bu ayarlarda kişiden kişiye değişir. Bunlardan yüksek olunca gözümü alıyor.

Contrast: 45

Brightness: 40

Shadow Control: 50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 18 Şubat 2018; 11:6:5 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.