Şimdi Ara

75 Hz monitör 60 hz olarak çalışıyor .(AOC G2460VQ6)Çözüldü. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
21.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MexeSs

Aynı monitörü R9 380 ile kullanıyorum. FreeSync özelliği sadece Amd kartlar için geçerli. Yani sizin ekran kartı ile FreeSync özelliğini kullanamazsınız.

75Hz özelliğini kullanmak içinse masaüstü görüntü ayarlarından monitör seçeneğine gelip 75hz olarak ayarlamanız lazım.

75hz özelliğini oyunlarda kullanabilmek için ise DisplayPort kablosu ile bağlantıyı yapmanız lazım. Yoksa Hdmı veya Vga ile 75hz kullanamıyorsunuz.

Ekran Yenileme Sıklığı'nı 75hz yapınca; özellikle beyaz ve siyah ekranlarda ekranın sol üst köşesinde bir cızırtı sesi geliyor. 2 defa servise gönderdim, sonrasında ise yüz yüze görüştüm ve telefonda da konuştuk; bu sesin fabrikasyon kaynaklı olduğu 75hz alınca ortaya çıktığı ve standart olduğu söylendi. Çözümü olmadığı belirtildi. Artık alıştım sesi pek duymaz oldum. Gerçi çoğunlukla kulaklık kullanıyorum. Bu durumda aklınızda bulunsun, neden ses geliyor arızamı var diye düşünmeyin.

Monitör sürücüsü içinse Windows 10'da aygıt yöneticisine girin. Monitöre (pnp monitör yazan) sağ tıklayıp sürücü güncelleştir derseniz kurulumu yapmış olursunuz. Ek bir sürücü yüklemenize gerek yok.

Monitörün ekran parlaklığı kontrastı falan çok yüksek (en azından benim gözlerimi rahatsız etti) o yüzden bu ayarları monitörün altındaki tuşlardan ayarlamanız lazım.

Yaptığım ayarlar aşağıdaki gibi başkada bir ayar yapmadım. Yaptıysamda baya oldu kontrol ettiğimde gözüme çarpan bunlar. Zaten ayarları açarsanız en ince detayına kadar ayar var. Kendi kullanımınıza göre ayarlarsınız. Onun dışında altta yazdığım ayarlardan ben memnunum. Tabi bu ayarlarda kişiden kişiye değişir. Bunlardan yüksek olunca gözümü alıyor.

Contrast: 45

Brightness: 40

Shadow Control: 50

Hocam aynı monitörü kullanıyorum fakat nvidia denetim masasında çözünürlük ayarlarına baktığımda en fazla 60 hz değeri çıkıyor 75 hz yok ve internette gezerken monitör aşırı bir cızırtı yapıyor, videolarda cızırtı biraz artıp azalıyor? Çözümünü biliyor musun?

• TekilBey kullanıcısına yanıt
    Nvidia panelinden değil Windows görüntü ayarlarından 75hz olarak ayarlayacaksınız. 75hz çalıştırmak için DisplayPort ile bağlantıyı yapmanız lazım. Yani hdmı veya vga kablo ile bağlantı yaparsanız 75hz kullanamıyorsunuz. 75hz tazelemeyi sadece DP ile destekliyor.

Cızırtı için ise 2 defa servise gönderdim. Tüm testlerini yaptırdım. Gelen cevapta bunun fabrikasyon bir durum olduğu aynı model tüm monitörlerde 60-75hz aralığında bu sesin olduğu, çalışma prensibinin (yani donanımsal destekten dolayı) bu sesin çıktığı ve hiçbir şekilde giderilemeyeceği belirtildi. Yani bu ses bu modelde standart diyebiliriz. Kulaklık kullandığım için çokta takıntı yapmıyorum artık.

Bu ses genelde Chrome gibi beyaz ağırlıklı renk kullanan sayfalarda ve siyah ağırlıklı renk kullanan sayfalarda oluşuyor. Onun dışında pek duyulmuyor. Ancak sessiz bir ortamda ses net şekilde belli oluyor. Buna da yapacak birşey yok maalesef. Garantiyi bile heba edip yapma aşamasına gelmiştim ki; devreler tamamen değişmeden sesin giderilemeyeceğini öğrendim. Zaten o devreler değişirse bu monitörün tüm özellikleri gider. Hem devre değiştikten sonra farklı model monitör almak daha iyi. Size de tavsiyem monitörle uğraşıp garantiyi yakmayın. Çünkü bu serviste sorun olarak görülmüyor. Ve üretim teknolojisinden dolayı olduğu söyleniyor. Doğal olarak yapacak bişey kalmıyor.

75hz içinse DP kablo ile bağlayıp aşağıdaki ayarları yaparsanız sorunsuz 75hz de kullanırsınız.

75 Hz monitör 60 hz olarak çalışıyor .(AOC G2460VQ6)Çözüldü.

• quote:

Nvidia panelinden değil Windows görüntü ayarlarından 75hz olarak ayarlayacaksınız. 75hz çalıştırmak için DisplayPort ile bağlantıyı yapmanız lazım. Yani hdmı veya vga kablo ile bağlantı yaparsanız 75hz kullanamıyorsunuz. 75hz tazelemeyi sadece DP ile destekliyor.

Cızırtı için ise 2 defa servise gönderdim. Tüm testlerini yaptırdım. Gelen cevapta bunun fabrikasyon bir durum olduğu aynı model tüm monitörlerde 60-75hz aralığında bu sesin olduğu, çalışma prensibinin (yani donanımsal destekten dolayı) bu sesin çıktığı ve hiçbir şekilde giderilemeyeceği belirtildi. Yani bu ses bu modelde standart diyebiliriz. Kulaklık kullandığım için çokta takıntı yapmıyorum artık.

Bu ses genelde Chrome gibi beyaz ağırlıklı renk kullanan sayfalarda ve siyah ağırlıklı renk kullanan sayfalarda oluşuyor. Onun dışında pek duyulmuyor. Ancak sessiz bir ortamda ses net şekilde belli oluyor. Buna da yapacak birşey yok maalesef. Garantiyi bile heba edip yapma aşamasına gelmiştim ki; devreler tamamen değişmeden sesin giderilemeyeceğini öğrendim. Zaten o devreler değişirse bu monitörün tüm özellikleri gider. Hem devre değiştikten sonra farklı model monitör almak daha iyi. Size de tavsiyem monitörle uğraşıp garantiyi yakmayın. Çünkü bu serviste sorun olarak görülmüyor. Ve üretim teknolojisinden dolayı olduğu söyleniyor. Doğal olarak yapacak bişey kalmıyor.

75hz içinse DP kablo ile bağlayıp aşağıdaki ayarları yaparsanız sorunsuz 75hz de kullanırsınız.

75 Hz monitör 60 hz olarak çalışıyor .(AOC G2460VQ6)Çözüldü.

çok çok sağolun. Yaptım ayarı. Umarım cızırtı daha fazla artmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekilBey -- 4 Mart 2018; 11:37:22 >

Rica ederim. Güle güle kullanın.
  • quote:

Rica ederim. Güle güle kullanın.

Teşekkürler. Monitör'den video sırasında cızırtı da geliyor? Bu da sorun değil mi? Rahatsız ediyor video kapatınca cızırtı azalıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Dediğim gibi hocam siyah ve beyaz renk ağırlıkı durumlarda özellikle 75hz yapınca çok net duyuluyor. Yalnız ben çoğunlukla kullaklık kullandığım için pek farketmiyorum artık. Tabi şu da var belli bir mesafede olunca alışkanlıktan mıdır nedir tam bilmiyorum ses çok dikkat edilmezse duyulmuyor.

Siz yine de çok rahatsız oluyorsanız yine de aldığınız yerden dinletip gerekirse videolu şekilde servis başvurunuzu yapın. Ama ben sonuç alamadım. Mahkemeyle de uğraşmak istemediğim için bu şekilde kabul ettim.

Yalnız dikkat ettiğim bir husus var. Deneyince anlayacaksınız. Bu mesele bir renk olayıyla mı alakalı yoksa yazılımsal mı bir türlü çözemedim. Mesela Google Chrome'u açın. Sesi gayet net duyacaksınız. Chrome açıkken F11 yaparak Chrom'u tam ekrana alın. Ses neredeyse duyulmayacak şekilde kayboluyor. Monitöre yaklaşsanız bile ses çok az geliyor. Ki bunu da ancak çok çok iyi bir kulağı olan biri duyar.Bu olayın teknik detayını bilmediğim için bişey yapamıyorum. Ancak bu olaydan anlayan birileri çıkarsa belki yazılımsal olarak sorunu çözebiliriz. Bu arada monitörün sürücüsü kurulu bi faydası yok bu sürücünün. Farklı bir işlem lazım ama o kısmını bilmiyorum. Ya da sizde benim gibi bu şekilde kullanacaksınız artık.

• quote:

Dediğim gibi hocam siyah ve beyaz renk ağırlıkı durumlarda özellikle 75hz yapınca çok net duyuluyor. Yalnız ben çoğunlukla kullaklık kullandığım için pek farketmiyorum artık. Tabi şu da var belli bir mesafede olunca alışkanlıktan mıdır nedir tam bilmiyorum ses çok dikkat edilmezse duyulmuyor.

Siz yine de çok rahatsız oluyorsanız yine de aldığınız yerden dinletip gerekirse videolu şekilde servis başvurunuzu yapın. Ama ben sonuç alamadım. Mahkemeyle de uğraşmak istemediğim için bu şekilde kabul ettim.

Yalnız dikkat ettiğim bir husus var. Deneyince anlayacaksınız. Bu mesele bir renk olayıyla mı alakalı yoksa yazılımsal mı bir türlü çözemedim. Mesela Google Chrome'u açın. Sesi gayet net duyacaksınız. Chrome açıkken F11 yaparak Chrom'u tam ekrana alın. Ses neredeyse duyulmayacak şekilde kayboluyor. Monitöre yaklaşsanız bile ses çok az geliyor. Ki bunu da ancak çok çok iyi bir kulağı olan biri duyar.Bu olayın teknik detayını bilmediğim için bişey yapamıyorum. Ancak bu olaydan anlayan birileri çıkarsa belki yazılımsal olarak sorunu çözebiliriz. Bu arada monitörün sürücüsü kurulu bi faydası yok bu sürücünün. Farklı bir işlem lazım ama o kısmını bilmiyorum. Ya da sizde benim gibi bu şekilde kullanacaksınız artık.

sagolun hocam. 60 hz alsam ses azalır mı?

• 59hz ve 60hz alınca baya düşüyor.Yaklaşılmazsa pek duyulmuyor. 50hz yapınca yaklaşınca bile neredeyse duyulmuyor.
  • quote:

59hz ve 60hz alınca baya düşüyor.Yaklaşılmazsa pek duyulmuyor. 50hz yapınca yaklaşınca bile neredeyse duyulmuyor.

75 hz yaptığımda çözünürlük yine 1920x1080 oluyor fakat ultra hd ayar uygulanamıyor? Bunu düzeltmenin bir yolu yok sanırsam? Ne farkı var full hd ile peki?

Doğal çözünürlük monitör desteği ne ise o şekildedir. Yani bizim monitörde standart görüntü 1080p. 4K görüntüye alabilirsiniz ancak görüntüde bozulmalar oluyor. Çünkü 4k desteği yoktur. Sadece görüntü ayarlarında bu seçenek mevcut. Filmler için bu ayara ihtiyaç varsa 4K filmleri izleyebilirsiniz. Ancak görüntü 4K olarak işlenip 1080 olarak ekrana yansır. Öyle 4k da olduğu gibi tüm detaya inemezsiniz.

En fazla olacaklar ise; filmi 4K indirirsiniz izlerseniz normal görüntü kalitesinden biraz daha net olur. Ancak aldığınız detay 4K detayı olmaz. Yine 1080p detaylarıyla izlersiniz.

Benim gibi en azından güzel görüntü kalitesinde film izlemek isterseniz, filmleri 720p-m1080p veya 1080p olarak indirin. Ve izlemek içinse Splash Pro programını kullanın. Ayarları ile ilgili yardımda bulunurum. Splash ile izlediğinizde normal media playerlara göre görüntü kalitesini çok net anlarsınız.

Oyunlarda ise 2k veya 4k olayı yine aynı mantıktadır. Ancak bu değerlere alınca yük ekran kartına bindiği için işlemci darboğazını azaltmak için kullanılabilir. Kaldı ki ben bazı oyunlarda bu şekilde yapıyorum.

Hocam umarım sorunuzu yanlış anlamamışımdır. Çünkü ben anladığım şekliyle ifade etmeye çalıştım.

• quote:

Doğal çözünürlük monitör desteği ne ise o şekildedir. Yani bizim monitörde standart görüntü 1080p. 4K görüntüye alabilirsiniz ancak görüntüde bozulmalar oluyor. Çünkü 4k desteği yoktur. Sadece görüntü ayarlarında bu seçenek mevcut. Filmler için bu ayara ihtiyaç varsa 4K filmleri izleyebilirsiniz. Ancak görüntü 4K olarak işlenip 1080 olarak ekrana yansır. Öyle 4k da olduğu gibi tüm detaya inemezsiniz.

En fazla olacaklar ise; filmi 4K indirirsiniz izlerseniz normal görüntü kalitesinden biraz daha net olur. Ancak aldığınız detay 4K detayı olmaz. Yine 1080p detaylarıyla izlersiniz.

Benim gibi en azından güzel görüntü kalitesinde film izlemek isterseniz, filmleri 720p-m1080p veya 1080p olarak indirin. Ve izlemek içinse Splash Pro programını kullanın. Ayarları ile ilgili yardımda bulunurum. Splash ile izlediğinizde normal media playerlara göre görüntü kalitesini çok net anlarsınız.

Oyunlarda ise 2k veya 4k olayı yine aynı mantıktadır. Ancak bu değerlere alınca yük ekran kartına bindiği için işlemci darboğazını azaltmak için kullanılabilir. Kaldı ki ben bazı oyunlarda bu şekilde yapıyorum.

Hocam umarım sorunuzu yanlış anlamamışımdır. Çünkü ben anladığım şekliyle ifade etmeye çalıştım.

cok sagolun

• Aynı monitörden var Hdmi ve Displayportu denedim 60hz görünüyor sorunun ekran kartından olma ihtimalı varmıdır Gtx 760 takılı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Standart olarak 60hz olarak görünür. Ancak ayarlar/sistem/monitör/görüntü bağdaştırıcısı özellikleri/monitör kısmından ''ekran yenileme sıklığı''nı 75hz olarak ayarlarsanız sorununuz çözülür. Resimli anlatımını ise üst mesajlarda yapmıştım; oradan bakıp daha net anlayabilirsiniz.

75hz için ise DisplayPort bağlı olmak zorunda. Diğer hiçbir bağlantı türünde bu monitörün 75hz desteği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 12 Mart 2018; 3:49:0 >
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Hocam bu Aoc hem pahalı hemde tam çin malı kıvamında keşke viewsonicmi alsaydım diye soruyorum kendime.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Valla ben öncelikle özelliklere baktım. Sonra baya araştırdım bu ürünü. Birde AOC olması cezbetti. Kötüleyen görmedim açıkçası. Ürün güzel ancak bu cızırtı sesi ve dandik malzeme kalitesi pişman ettirdi. Monitörden memnunum ancak daha sağlam ve malzeme kalitesi daha iyi bir monitörde alabilirmişiz. Pişmanlığım bu, yoksa ürünün özellikleri ve performansı konusunda bir şikayetim yok.

Almak isteyenlere tavsiyem ancak şu olur; malzeme kalitesi önemli değil, 75hz de ki o cızırtı sesine de katlanırım diyorlarsa alsınlar. Performansı çok iyi. Haricinde ise kesinlikle başka marka model ürünlere baksınlar.

• Konuyu dirilteceğim kusura bakmayın ama, Nvidia G-Sync'i yazılım güncellemesi ile bu monitör destekliyor mu?
  • AOC G2590VXQ için de aynı problemi yaşıyorum 60hz olarak gözüküyor. Yine Displayport ile mi görüntü almak zorundayız?

Oysa ki HDMI bağlantısının normalde 144 hatta 240'ları desteklediğini biliyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga

AOC G2590VXQ için de aynı problemi yaşıyorum 60hz olarak gözüküyor. Yine Displayport ile mi görüntü almak zorundayız?

Oysa ki HDMI bağlantısının normalde 144 hatta 240'ları desteklediğini biliyoruz?
    Çözüm olarak windows üzerinden gelişmiş ayarlarda değişiklik yaptıktan sonra Nvidia üzerinden 75 hz seçeneği karşıma çıktı ve problem çözüldü.

Bilginize
  • .Tolga . kullanıcısına yanıt
    1080p de 60Hz 'in üzerini hdmi 1.3 ve üstü versiyonlar destekler. Ancak monitör üreticileri HDMI-v1.4 bağlantısını kullansalar dahi 120Hz ve üstünü sınırlandırıp displayporta bağımlı kılabiliyorlar. Yani 1080p de 120hz veya üstünü hdmi 1.4 üzerinden alabilmenizin garantisi yok, tamamen modele bağlı. En garanti çözüm display port versiyon 1.2 ve üstü veya HDMI 2.0 ve üstü bağlantıları kullanmak.

EK: ve tabi ki hdmi kablosunun da veri hızı önemlidir.

EK2: Netice itibariyle;
    HDMI 1.4 >> 1080p için 144Hz, 1440p için 75Hz, 4K için 30Hz e kadar desterkler ancak (monitörünüz 120Hz ile sınırlandırılmış olabilir bu bağlantıda) hdmi için kısıtlanması olmaması gerekli
    DP 1.2 >>>> 1080p için 240Hz, 1440p için 165Hz, 4K için 75Hz e kadar displayport 1.2 kullanılabilir.
    HDMI 2.0 >> 1080p için 240Hz, 1440p için 144Hz, 4K için 60Hz e kadar kullanılabilir

En garanti seçenek elbette DisplayPort tur. 1.2 sürümü yeterlidir 1080p için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayisikent -- 14 Şubat 2020; 15:13:30 >

• Biraz hort olacak ama bendeki monitör freesync 75 hz. Bundan önceki ekran kartım (asus r9 380) HDMI üzerinde 75 hz'de çalışıyordu.

geçici olarak dandik bir ekran kartı var nuh nebi döneminden kalma x1550 mi ne? bu arkadaşın tek çıkışı var oda dvı üzerinden. Mecburen DVI-TO vga kullanıp monitöre bağladım ama monitör ayarlarında 75 hz seçtirmiyor .

İlla amd ve hdmı kartmı almak gerekli ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.