Şimdi Ara

75 lik connect aile kullanımı için yeterlimi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 75'i yük ile kullanırım diyorsan hiç tavsiye etmem. Biz şirkete almıştık yokuşta 2. vitese kadar düşmek zorunda kalıyor " eşek "...
  • quote:

Orijinalden alıntı: F0NDiP

75'i yük ile kullanırım diyorsan hiç tavsiye etmem. Biz şirkete almıştık yokuşta 2. vitese kadar düşmek zorunda kalıyor " eşek "...

Peki bu kötü bir şey mi?

Ayrıca bir araca "gitmiyor" , "çekmiyor" , "kaldırmıyor" , "taşımıyor" denmesi için, götüremediği ya da taşıyamadığı yükü indirmek zorunda kalmanız lazım ki yerinden hareket edebilsin, Connect'te hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı, ya da duydunuz mu?

Konumuz Connect, başka araçlara girmeden; eğer aradığınız performans ise size bundan verelim; Connect X-Press 215 ps.

75 lik connect aile kullanımı için yeterlimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat_B

@hakanarikan14;

Bu açtığınız kaçıncı başlık?

3 Ağustos
    C-MAX 1.6 BENZİNLİMİ YOKSA SCENİC 1.6 BENZİNLİMİ?
    http://forum.donanimhaber.com/m_33470971//tm.htm

16 Ağustos
    CONNECT COMBİ 90 PS Mİ?110 PS Mİ?
    http://forum.donanimhaber.com/m_33764512//tm.htm

Sonra bir de burası? Amacınız nedir? Gerçekten almak istiyorsanız ya gidersiniz bayide incelersiniz, ya da burada "Arama" tuşuna basarak daha önceki deneyimleri araştırırsınız. Bundan önceki yazdığınız yerde size linkte vermişler, bunları şu adreslerden bulabilirsiniz diye. Kararsız olabilirsiniz, hala araştırıyor olabilirsiniz, ama bu tarz doğru değil. En başta bir kere burada yazdığınız birinci mesaja, insan verecek cevabı varsa da vermez, böyle soruş stili mi olur? Sizehttp://forum.donanimhaber.com/m_33764512//tm.htm adresinde linkler verilmiş, zahmet olmazsa yüzlerce sayfa karıştırarak hem aradığınızı bulabilir, hem de orada doğru düzgün sorduğunuz sorulara cevap da bulabilirsiniz...

--------------

Bir de bu konuyu şikayet etmem gerektiğini, burada böyle yazmamam gerektiğini bazı arkadaşlar düşünebilirler, şimdi böyle bir başlığı yukarda izah ettiklerim ışığında nasıl ve hangi gerekçeyle şikayet edeceksiniz ki? Ben provokasyon seziyorum bu tür hareketlerde...

Bu mesajı yeni gördüm. Evet @hakanarikan14; bizim topiğimize de gelmiştiniz ama hiç bir şey sormadan farklı konular yazarak gitmiştiniz. Bu tarz konuları, @Murat_B'nin dediği gibi, birinci mesajda yazdığınız şekilde sorarsanız, gerçek hayatta bile hoş cevaplar almazsınız. İlk defa girdiğiniz bir ortamda soruları böyle sorduğunuzda karşılaşacağınız muameleyi bilirsiniz ya da en azından tahmin edersiniz. Diğer yandan @dragotreis'in verdiği linkler de var, size yardımcı olunuyor ama siz olaya farklı yerlerde, farklı tarzlarla, farklı yaklaşıyorsunuz. Elbette ben de bu durumda size değil, farklı kişilerin sorularına cevap veririm, kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

quote:

Orijinalden alıntı: Sound of Freedom
    xxx

Rica ederim...

Linkin tamamını okudunuz mu? Şehir içi değerleri de var orada. Peki siz kendiniz, hiç Connect kullandınız mı, nasıl eminsiniz bu kadar "çok yakıyor" olduğundan? Ya size bunu söyleyenler, şehir içinde ne kadar yaktığını söylediler?

Ayrıca "çok yakıyor" ifadesi izafi bir cümledir, size az gelen şey bana çok gelebilir, size çok gelen de bana az gelebilir.

Saygılarımla...

Connect kullandım, ama yakıt durumunu ölçecek kadar kullanmadım doğrusu

ama şehir içinde yaklaşık 30 kr yaktığını söylüyorlar çevremdeki kullanıcılar

• quote:

Connect kullandım, ama yakıt durumunu ölçecek kadar kullanmadım doğrusu

ama şehir içinde yaklaşık 30 kr yaktığını söylüyorlar çevremdeki kullanıcılar

Hala linkini verdiğim konuyu tam anlamıyla okumadan yorum yaptığınızı düşünüyorum.

Oradaki yazdığım bir mesajı buraya da kopyalayayım o zaman:
    quote:

4 yıla yakın bir süredir Connect kullanan, bu sürenin ilk 2 yılında 75'lik geri kalan zamanında da 110'luk kullanan ve de DH forumlarında sayısız Connect kullanıcısı ile tanışan ve görüşen birisi olarak söyleyebilirim ki, anlık tüketim değerleri hariç, ortalama şehiriçi tüketim değerlerinde Connect'ler hiç bir zaman 10 litre değerlerine ulaşmaz, ulaşmadı da. İlla "benim aracım yakıyor kardeşim" diyen varsa, o zaman ya aracında bir problem vardır, ya da kendi sürüş stilinde.

İmzamda görülen aracımda, ilk bakımdan sonra hassas bir sürüşle 4.6 litre değerlerini gördüm, hem de bu değeri 100 km.lik bir sürüşün sonunda. Detayları blog sayfamda da yazdım. Daha da hassas sürüşlerle 4 litrenin de altının görüleceğine eminim, özellikle söylüyorum bu değerler anlık değil uzun bir yolculuğun sonunda görülen değerlerdir.

Herkese kendi aracıyla mutluluklar dilerim. Ama şu anda son rakamlarıma göre şehiriçinde 7-7.5 litre, şehir dışında da 5.5-6 litre tüketim değeri bana "çok yüksek" gelmiyor. Günümüz değerlerinde bir araca "çok yakıyor" denebilmesi için 10 litre ve üzerlerini görmesi gerekiyor. Connect de bu değerleri hiç görmediğine göre, siz dilediğiniz kadar "çok yakıyor" demenize devam edebilirsiniz.

Yukarda son cümledeki "siz" hitabı şahsınıza ait değildir, bunu önemle belirtirim. Şu anda Euro diesel'in 2.68 TL olduğunu farzedersek, 30 kuruş yakması için 11 litreden fazla yakması lazım. Yukarda yazdıklarımın ışığında ya sanki biraz abartı var, ya da araçta veya kullanımda bir hata var. Sizce de öyle değil mi?

edit: eğer kırsal motorin kullanılıyorsa o zaman yakıt tüketim değeri litre başına daha da fazla artacak, ki bu da abartıdan da öte bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lukunku -- 30 Ağustos 2009; 3:06:36 >

• orayı atlamışım, alıntı yaptığınız iyi olmuş

çevremdeki insanların kullanım hatası yapmış olması da kuvvetle muhtemel. malum, common-rail dizel motorlar 2002 den sonra yaygınlaşmaya başladı

insanımız yeni nesil dizel araçların kullanımı konusunda fazla bilgiye sahip değiller. araçlarını benzinliymiş gibi kullanıyorlar.

son olarak; beni connect'in az yaktığına ikna ettiniz alıntıda verdiğiniz rakamlarla, ayrıca teşekkür ederim.
  • quote:

orayı atlamışım, alıntı yaptığınız iyi olmuş

çevremdeki insanların kullanım hatası yapmış olması da kuvvetle muhtemel. malum, common-rail dizel motorlar 2002 den sonra yaygınlaşmaya başladı

insanımız yeni nesil dizel araçların kullanımı konusunda fazla bilgiye sahip değiller. araçlarını benzinliymiş gibi kullanıyorlar.

son olarak; beni connect'in az yaktığına ikna ettiniz alıntıda verdiğiniz rakamlarla, ayrıca teşekkür ederim.

Anlayışınız için çok teşekkür ederim. 1. ve 2. sayfada da farklı Connect kullanıcılarının verdiği bilgiler var, sadece benimkini değil lütfen onların verdiği bilgileri de inceleyin.

Piyasada bir "çok yakıyor" ifadesi dolaşıyor zaten. Bana normal gelen, bir başkasına çok geliyor demek ki. Diğer yandan, her araçta olduğu gibi çok uğraşırsanız Connect'te de 100 km'de 99 litre bile yaktırabilirsiniz, bunun nasıl olduğunu herkes bilir.

Son olarak yukarda yazdığım cümleyi tekrar yazayım:
    quote:

Ayrıca "çok yakıyor" ifadesi izafi bir cümledir, size az gelen şey bana çok gelebilir, size çok gelen de bana az gelebilir.

Saygılarımla...

• sayın lukunku

lütfen kusuruma bakmayın...forumda yeniyimde

hayırlı ramazanlar
  • 2005 connnectim var 150000 km de 75 hp lik ve de veteriner hekimim dağ bayır köylere gidiyorum özellikle kışın sivaslıyım ve de daha hiç bir sorunla karşılaşmadım tak zinciri çık dağa yakıt ise akıllı kullan ben 1050 km uzun yolda 750 km şehir içi kullanıyorum bana göre çok iyi uzun yolda hızlı gidersen ankara şarkışla arası 480 km tam 3 saat içinde de götürür seni hız demek para demek kısaca ama bana göre sağlam ve yol tutuşu şahane ama yokuşta biraz yetersiz kalıyor katılıyorum hemen hızlanmaz ama yolu da tuttumu tutar teşekkürler iyi günler dilerim
  • şahsen kullanım olarak 90 bg olanı normal kullanımlarda yeterli çok performans aramazsanız.110 bg iyi seçim olur ama performans düşkünü biriyseniz 75 bgliğin adını bile anmayın heleki klimasını açtınızmı düz yolda (ışıklarda dur kalk yapmak) aracı kaldırana kadar arkadaki şöförlerin iltifatlarına maruz kalırsınız hemde araç boşken doluyu da siz düşünün artık.Bazı arkadaşlar şöföre bağlı diyebilir ama sadece laftan ibarettir.berlingo.partner,doblo(1,9 düz dizellerinden )daha sağlam görünüşü iyi ve konforlu araçtır.
  • Konuya Cevap olarak tavsiye 90 ps olacaktır..

Ama konu yakıt'a gelmiş yakıt konusunda bende fazla yakıyor diyenlere katılıyorum eski aracımıza göre(1.9Jtd Doblo) Ama hakkını veriyor Allaha şükür bakımları dışında servis yolunu tutturmadı.

Ayrıca konuyu açan arkadaş için..

Aile için demişsin eğer ticari hiçbir faaliyet yoksa Ticari Tavsiye etmem heleki İstanbulda iseniz kesinlikle tavsiye etmem.

Hafif Ticari araçları milletimiz geniş diye aile kullanımı için alıyor ve sonra çok sallıyor,çok sert diyor. Abi bu araba Ticaret için yapılmış konfor değil işlevsellik var bu araçta diyor.

Kısacası eğer sizde geniş diye bakıyorsanız bir çok alternatif var onlara yönelmenizi tavsiye ederim daha konforlu daha güzel olur bence.

Tabiki para ve karar sizin:)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.