Şimdi Ara

75binTL'ye C180 Fascination mı Peugeot 508 Allure mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: picotronics

Benim hesaplarıma göre, 5 yıl binsem, yaklaşık 20bin TL fazla ödüyorum mercedesin bakım ve benzini için.
    Yani 5 yıl sonunda peugeot 20bin TL daha az para etse, bir kaybım olmuyor.

Bir de yorum yapan arkadaşlara sormak isterim c180i hiç kullandınız mı?
    Ben iki aracı da kullandım, ve daha önce her yerde okuduğum mercedes e serisinden başlar lafına inandım.
    Yani c serisi tamam iyi hoş, karizmatik ama, arada uçurum var denecek kadar kalite farkı yok.
    İç hacim benim daha önce kullandığım mazda3 kadar, bagaj daha bile küçük. Eski teknoloji 5 ileri şanzuman, vs.
    Yani benim de mercedese karşı bir ilgim var ancak, c180 çok büyütülecek bir araba değil diye düşünüyorum.

Sizin eski teknoloji dediğiniz 5 ileri şanzıman,Peugeot'nun şanzımanından kat kat daha iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: picotronics

Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var.
    İki alternatif arasında kafam çok karıştı.

1.alternatif
    2010 model 20bin kmde Mercedes c180k Fascination

2.alternatif
    2012 model 3bin kmde Peugeot 508 Allure 1.6 ehdi otomatik
    Ek olarak deri koltuk, sunroof, jbl ses sistemi, navigasyon var.

Mercedesin imajı, peugeotun donanımın çok fazla olması ve yakıtıtn çok düşük olması öne çıkıyor.

İlginç bir karşılaştırma olmuş.
    Tabi yıldızcılar direkt atlamışlar.
    Yahu arkadaşım,elli defa oldu aynı şeyi söylüyoruz.
    Fanboyluğu bırakın güzel kardeşim.
    Şimdi objektif olarak karşılaştırma yapalım iki araç arasında.
    Mersonun güvenlik sicili bu araçta gedikli,C serisi small overlap testinde teneke gibi dağıldı.
    Pöjonun çarpışma testine baktım,arabanın direkler falan sağlam kalmış.Fransızlar son dönemlerde çok güvenli araçlar üretiyorlar(röno öncü oldu bu konuda)
    Donanım olarak pöjo üstün.
    Tüketim olarak zaten konuşmayalım biri turbo benzin öteki turbodizel gülerler.
    Performans bağlamında C serisi üstün.
    2. el amanda hanimiş piyasası diye bir yorum yaptığın an 508 fransaya geri döner.
    C serisi premium D sınıfı bir otomobil,508 D sınıfı.
    Peki bu bağlamda ne alınır?
    Bir kere 0 gibi 2012 araçla 2. el 2yaşında araç karşılaştırılmaz canlarımsınız.
    Nerede gıcır gıcır 0 gibi araba,nerede 2. el 2 yaşında araba.

Ha kalkıp 0km C serisi deseydin zaten burada karşılaştırma yapmazdık(tüm eksiklerine rağmen) 508 falan alay tufanı olurdu.
    Ha eğer 2. el alabiliyorum diyorsan ve dizel istiyorsan ben sana s60 1.6d öneririm.
    Hem premium D sınıfı,hem kaliteli,hem de sağlam bir otomobile binmiş olursun.
    D sınıfına ineceksen 508in alternatifi olarak ben sana bir otomobil daha önereyim,lpg takviyeli avensis.
    Ağzına kadar doldurunca 70k ya alırsın.
    132 hp motorla performansın da daha iyi olur.
    2. eli de güçlü markadır(eğer o konuyu düşünüyorsan).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 22 Aralık 2012; 10:51:38 >

• Ben Merso derdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istersen rcz olsun o paraya yinede Mercedesin yıldızı yeter Bende merso derim
  • Mercedes'ten hevesin geçince keşke 508 alsaydım dersin. Merso nun 2010 modellerindeki motor ve şanzıman çok yakan , performansı düşük bir ikili.
    508 Allure prestiji düşük olsa da motor ve donanımı ile fazlasıyla tatmin edici bir araba bence Üstelik 3.000 km yani sıfır sayılır.

508 yeni çıktı en az 5 sene kasa değiştirmez. Mercedes C ise makyajı yedi zaten ve ömrü 1-2 seneyi geçmez. Kaldı ki sizin düşündüğünüz araç makyajsız versiyon. ben Pejo derim. Önyargılarla direkt Mercedes demek çok yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkvan -- 22 Aralık 2012; 12:17:46 >
  • ya burda herkes haklı olarak mercedes demiş ama donanımı bi kenara bırakıyorum biri dizel diğeri benzin ve c180 kiralayıp kullandım ben 2 gün boyunca benzini içiyor kana kana.. Donanım demiş insanlar boş mercedes donanımı bile babadır bunu da belirtiyim o koltuğa oturup o konsola merhaba demek yetiyor. Ama yakıtta üzer c180 bunu burda belirtiyim 508 değilde başka alternatiflere yönelmenizi öneririm.

İlla bu ikili arasındaysanız günlük 30 km gibi bir yol yapıyorsanız c180, yol uzunsa 508 düşünülebilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.