Şimdi Ara

7700K işlemci tamir edebilecek birini arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar açılışta, format ekranında vs. sık sık mavi ekran hatası (her defasında farklı kodlu hatalar) aldığım bilgisayardaki sorunun işlemcide olduğunu tespit ettim. Aynı makineye farklı bir 7700K taktık ve problemsiz çalışıyor. Bu konuda tamir yada herhangi bir işlem yapabilecek tanıdığınız yada yönlendirebileceğiniz fikirlerinize ihtiyacım var. İyi forumlar herkese...

• İşlemcinin pinlerinde kırık veya eğilme varsa tamiri olur. İşlemci zarındaki arızanın tamiri olmaz.

Aşağıdaki siteden garanti durumunu sorgulayın, garantisi bitmediyse RMA işlemi başlatın. Intel elinizdeki arızalı işlemciyi yenisiyle değiştirecektir. Garantisi bittiyse bu durumda yapacak bir şey yok.
    supporttickets.intel.com
    Warranty Information
    https://supporttickets.intel.com/warrantyinfo

• quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

İşlemcinin pinlerinde kırık veya eğilme varsa tamiri olur. İşlemci zarındaki arızanın tamiri olmaz.

Aşağıdaki siteden garanti durumunu sorgulayın, garantisi bitmediyse RMA işlemi başlatın. Intel elinizdeki arızalı işlemciyi yenisiyle değiştirecektir. Garantisi bittiyse bu durumda yapacak bir şey yok.
    https://supporttickets.intel.com/warrantyinfo
    7.nesilde pin var mı ki işlemci üzerinde hocam ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AMD işlemcileri de göz önünde bulundurarak genelleme yaparak yazdım. Yoksa Intel işlemcilerin üzerinde pin olmaz (Çok eski modeller hariç).
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    30 Ekim 2020 'ye kadar garantisi görünüyordu. Destek başlattım bakalım neler olacak. Teşekkür ederim.
  • 7700K işlemcisini tamir edebilecek birini buralarda zaten bulamazsiniz o seride fan sogutucu cok siktigi zaman böyle hatalar oldugunu duymustum lakin benim montajini yaptigim, topladigim sistemlerde basima gelmedi. Arizali kabylake islemcileredr forumda rast geldigimiz oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel xtu kullanarak işlemci hızını 4ghz ya da 3.5ghz gibi hızlara düşürerek düzgün çalışıp çalışmadığını dene istersen.
    Yine sorun tekar ediyorsa , aynı programı kullanarak işlemci voltajını static yapıp 1,24volt a kitlemeyi deneyebilirsin

ek olarak:
    anakartta 1 stick ram bırakarak anakartının 4 slotunda teker teker denemeni tavsiye ederim.
    son olarak ramlarin hızını düşürmeyi deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi socket 939 -- 13 Eylül 2020; 1:28:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zamanında sıfır olarak aldıgım 6500 i5 ıslemcımle sanırım aynnı sorunları yasıyosun bnm makınada dewamlı mavı ekran verıyodu sorun speed step ıslemcı frekans dusurdugunde mavı ekrana dusmekteydı garantıye yollamıstım yenısı gelmıstı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.