Şimdi Ara

7700k ve diğer 4 çekirdekli işlemcilerin sonu. Sonun başlangıcı içeride (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
398
Cevap
2
Favori
21.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

assasins creed yüklemezsin olur biter

7700k ve diğer 4 çekirdekli işlemcilerin sonu. Sonun başlangıcı içeride

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7700K nin yerini 1700 veya 1800x cok kolay dolduramaz.

Yazilim endustrisi icin single performansi yuksek az cekirdek ilk tercih sebebidir cunku yazilimin emek zaman maliyeti daha azdir. 1700 total multi guc olarak 7700kdan guclu fakat arka tarafta yazilima ekstra sorumluluk birakiyor.

7700K 4 kollu her biri 10 x gucunde toplam 40x guce sahipken 1700 , 8 kollu her biri 7.5 x gucunde toplamda 60x guce sahip bir islemci.

Total gucu daha fazla ama total gucunu verimli kullanabilmek hic kolay degil. 1700 fiyat/toplam performans gucu olarak uygun fakat yazilim maliyetlerinin gozardi edilebilmesi goze alinip bir kere saglam sekilde alt yapi gelistirelim denilebilmesi icin kapis kapis satmali. Ne yapip ne edip maliyetleri dusurulmeli fiyat dusmeli bir takim reklamlar kampanyalar ile satmali.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4790klar ölmedi ne yaptın yaw.

• 7700K uzun yıllar kullanılır kimse merak etmesin.
    7700K, 4.0 Ghz Ryzen 1800X' den daha iyi oyun performansı sergiliyor.
    1080 Ti ya da 1080 Ti SLI kullanacaklar 7700K alıp geçiyordu. (Şimdi 8700K alacaklar o ayrı.)
    Steam' den oyuncuların istatistiklerine bakılırsa, 2 ve 4 çekirdek kullananların sayısı neredeyse %95' e geliyor.
    Daha uzun yıllar 7700K ayarında işlemciler piyasayı idare edecektir.
    Sanki kullanıcıların %90' ı 6 ve 8 çekirdek işlemci almış da, 7700K bitecekmiş, sonun başlangıcıymış diye konu açıyorlar. :D

NOT: RYZEN 1600 kullanıyorum. INTEL FAN BOYU yazmayın sonra. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multimetre -- 27 Ekim 2017; 23:9:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

7700K nin yerini 1700 veya 1800x cok kolay dolduramaz.

Yazilim endustrisi icin single performansi yuksek az cekirdek ilk tercih sebebidir cunku yazilimin emek zaman maliyeti daha azdir. 1700 total multi guc olarak 7700kdan guclu fakat arka tarafta yazilima ekstra sorumluluk birakiyor.

7700K 4 kollu her biri 10 x gucunde toplam 40x guce sahipken 1700 , 8 kollu her biri 7.5 x gucunde toplamda 60x guce sahip bir islemci.

Total gucu daha fazla ama total gucunu verimli kullanabilmek hic kolay degil. 1700 fiyat/toplam performans gucu olarak uygun fakat yazilim maliyetlerinin gozardi edilebilmesi goze alinip bir kere saglam sekilde alt yapi gelistirelim denilebilmesi icin kapis kapis satmali. Ne yapip ne edip maliyetleri dusurulmeli fiyat dusmeli bir takim reklamlar kampanyalar ile satmali.

Şimdi olayın aslı bu evet. İşin birde şu boyutundan bakalım. Önümüzdeki yıl i7 8 çekirdek 16 izlek gelecek. Bütün oyunlar 7700k modelinde performanslı çalışırsa intel ve AMD bu seviye işlemcileri nasıl satacak? Eskiden 8 izlekli işlemcilerede kod yazmak zordu. Şimdi bu işler standart oldu. Zamanla 16 izlekte ulaşılabilir bir seviyeye gelecek. Gelmezse bile intel zorla getirtirki 9700k satabilsin. g4560 fiyat performans iken piyasadan nasıl yokedildi gördük. Aynı şekilde 7700k yı yoğun işlem yüküyle oyun yapımcıları yapmazsa bile bu konuda kendileri bu işe çomak sokup 7700k yı bitirirler. Yoksa 9700k satılmaz. 16 izlekli işlemcileri kullanıcılara 1000$fiyat etiketiyle ulaşılabilecek seviyede yapmayanda 7700k yı ayağa düşürecek olanda inteldir. 7700k yı i3 seviyesine düşürdüklerinde "bu kullanıcılar bu işlemciye 300$ verdi yapmayalım kıymayalım bunlara" demeyecektir. Onların tek çekincesi zen2 ve 4ghz üstü ryzen ailesidir. Zen2 Tahmin ettiklerindende güçlü çıkarsa 7820x modelini 1700TL gibi bir fiyattan i7 9700k olarak çıkartırlar. 8700k yı 1 sene bile piyasada kral olarak barındırmazlar. İnteli hepimiz çok iyi biliyoruz. Devler ligi kendini göstermişken 7700k nın bu ligde yeri kalmadı. Bugün için ideal. Önü tamamen kapalı.

• Bana 30 fps yetiyor

• Hocam konu bir bakima artik gerekli degil gib çünkü bu saaten sonra intel islemci alacak adam en kötü gercek 6 cekirdek i5 alir ama ozuldugum nokta daha 1 ay önce wow dedirten 7700k yi idam etmeleri oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: jam&jam

Hocam konu bir bakima artik gerekli degil gib çünkü bu saaten sonra intel islemci alacak adam en kötü gercek 6 cekirdek i5 alir ama ozuldugum nokta daha 1 ay önce wow dedirten 7700k yi idam etmeleri oldu.

Aynen bu uyarı zaten 7700k içindi. 8600k ile eşitler. 8600k modelide %100 limitleniyor bu oyunda olsun. Onun fiyatı daha uygun ve segmenti i5. hatta i7 7700k modelinden daha iyi performans veriyor gibi. Birkaç haftaya daha çok inceleme çıkar. İntelin elinde AMD ye rakip olabilecek her zaman bir işlemci ailesi var ama bunu 4 kanal bellek kullanan renderci ekipler için sattığından bu yağlı kazığı korumak istiyor. AMD her seferinde çelme takıyor bu sebeplede her an 8700k modelininde başını yakıp üst mesajda dediğim gibi i7 7700k yı giriş seviyesine atıp 9700k diye bir canavar çıkartabilirler. O işlemci gerçek canavar olacak işte. Fiyatı uygun olursa alınır. 1700x varken ben almamda alanada mani olmam tavsiyede ederim. Fiyatına bağlı :) zen2 çıkışı bu noktada kritik. 8700k nın ömrü zen2 ye bağlı. 7700k artık alınacak bir işlemci değil dediğiniz gibi. Alacaklar en azından bu başlığı okursa bir faydamız dokunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: --Destroyer--

7700K uzun yıllar kullanılır kimse merak etmesin.
    7700K, 4.0 Ghz Ryzen 1800X' den daha iyi oyun performansı sergiliyor.
    1080 Ti ya da 1080 Ti SLI kullanacaklar 7700K alıp geçiyordu. (Şimdi 8700K alacaklar o ayrı.)
    Steam' den oyuncuların istatistiklerine bakılırsa, 2 ve 4 çekirdek kullananların sayısı neredeyse %95' e geliyor.
    Daha uzun yıllar 7700K ayarında işlemciler piyasayı idare edecektir.
    Sanki kullanıcıların %90' ı 6 ve 8 çekirdek işlemci almış da, 7700K bitecekmiş, sonun başlangıcıymış diye konu açıyorlar. :D

NOT: RYZEN 1600 kullanıyorum. INTEL FAN BOYU yazmayın sonra. :)

Steam kullanıcılarını tanımlayayım size: Eskiden g3258+750ti, şimdi g4560+1050ti'le birlikte Cs go ve önceki nesil valve oyunlarını (half-life,left 4 dead 2) 1000,2000 saat oynayan kitle.Sanki oyun dünyası steam platformundan ibaretmiş gibi her konu altına bu yazılıyor. Origin ve uplay kullanıcılarının istatistiklerini bulup paylaşırsanız durumu görebilirsiniz. Ayrıca dünyada 6. ve 7.nesil işlemcilerini satıp 8.nesil 6 çekirdekli i5,i7lere,6-8 çekirdekli ryzenlere geçen onlarca insan varken,konsollar 8 çekirdekliyken; 4 çekirdekli işlemciler daha uzun yıllar gitmeyecek tarihe gömülecekler. Battlefield 1 ,star wars battlefront 2, far cry, ac origins gibi yeni nesil oyunlara bakarsanız 4 çekirdekli i5lerin ne halde olduğunu görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 28 Ekim 2017; 0:0:24 >

• biraz yabanci sitelere bakiyorum herkes oyuna sövüyor yepyenii kartlari aglatiyor diye sonra geliyorum bu konuyu görüyorum

Yapmayin etmeyin boşuna harp çikarmayin alt tabakasinda denuvo gibi agir bir drm calistiran bugisoft oyunu bu. tepkiyi görunce fixlerler.

• Ubisoftun yaptigi oyunla işlemciyi çöp ilan edenler

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

biraz yabanci sitelere bakiyorum herkes oyuna sövüyor yepyenii kartlari aglatiyor diye sonra geliyorum bu konuyu görüyorum

Yapmayin etmeyin boşuna harp çikarmayin alt tabakasinda denuvo gibi agir bir drm calistiran bugisoft oyunu bu. tepkiyi görunce fixlerler.

Fix demeyelim de ona downgrade diyelim. Oyunun şuanki haliyle 1-2ay sonraki hali arasında çok büyük grafiksel farklar olacak tüm ubisoft oyunlarında olduğu gibi.
  • Teknoloji ne garip bir şey yav. Bu konuda geçen hiç bir cümleyi anlamadım

• Bi dakka ya :D kafalar trilyon hala sizin. Ubisoft bu şekilde çıkardı diye tıkanan işlemci 7700k güçlü mü oluyor? Yarın öbür gün bunu bilerek yapacaklar. Kazananlar tepedeki güçlü işlemciler. Kullanıcıların oyuna sövmesi 7700k yı 1700x ya da 7820x ya da 8700k yapmıyor. 7700k nın eti belli budu belli kabullenin artık bunu. Yukarda bakın quantum break paylaştım gtx 1080 39 fps veriyor. Bu da mı özürlü oyun? Mükemmel grafikleri var. Ekran kartının şafağı yetmiyor. Bakın ben malımı övmüyorum. gömdüm gtx1080 modelini şu an. Youtube üzerinden origins inceleyenler gördüğüm en iyi grafikli oyunlardan biri belkide en iyisi diyor ama performanslı donanım isteyince tu kaka oluyor öyle mi? Adama az yiyinde bir hamal tutun derler. Herşey beleşe gelsin değil mi? cgi kalitesinde grafikleri gtx 1060 ile 8000 kişinin savaş yaptığı sahneyide 6600k ile oynamak istiyor olabilirsiniz. Fakat böyle bir oyun dünyası yok. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Adamlara bak 6600k ile gtx 1060 ile 5 yıl daha full ayarda oyun oynayacaklarını sanıyorlar O tren kaçtı. AMD bu oyunu bozalı 8 ay oluyor. Siz hangi uykuda kaldınız uyanın artık

• 7700k ve diğer 4 çekirdekli işlemcilerin sonu. Sonun başlangıcı içeride7700k ve diğer 4 çekirdekli işlemcilerin sonu. Sonun başlangıcı içeride

G4560 ın rayzınlara neler yaptığına dikkat

• Ben Intel kullandığım (2500k) halde Intel'den nefret ederim, mümkün olsa ilk fırsatta AMD'ye geçerim; ama bir işlemciyi optimizasyon özürlü olduğu senelerdir bilinen ubisoft oyunuyla öldürmeniz saçma olmuş. Büyük ihtimalle ryzen işlemciler de bu oyunda yüksek çekirdek kullanımına sahip olacak.

Ama şuna katılıyorum: Daha çok çekirdek mümkünken az çekirdeği almak saçmalıktır.
    Ama şu gerçeği de inkâr etmemek lazım: Sizin aldığınız fazla çekirdekli işlemci, az çekirdeklinin yanında farkını ortaya koyana kadar, mesela 3-4 sene, işlemci teknolojisi çoktan gelişmiş olacak, tek çekirdek performansları artacak; sonuç olarak zen işlemcisi i7'ye fark atacak ama bu gerçekleştiği zaman zen işlemciler bile o zaman için yeterli olmayacak. Bu noktadan sonra ryzen 1700'ünüz veya 7700k'nız olsun fark etmez; ikisi de eskimiş, aynı sınıfın işlemcisi olarak zikredilecek. Burada zen'in avantajı aynı anakart ile yeni işlemciyi kullanabilecek olmanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Ben Intel kullandığım (2500k) halde Intel'den nefret ederim, mümkün olsa ilk fırsatta AMD'ye geçerim; ama bir işlemciyi optimizasyon özürlü olduğu senelerdir bilinen ubisoft oyunuyla öldürmeniz saçma olmuş. Büyük ihtimalle ryzen işlemciler de bu oyunda yüksek çekirdek kullanımına sahip olacak.

Ama şuna katılıyorum: Daha çok çekirdek mümkünken az çekirdeği almak saçmalıktır.
    Ama şu gerçeği de inkâr etmemek lazım: Sizin aldığınız fazla çekirdekli işlemci, az çekirdeklinin yanında farkını ortaya koyana kadar, mesela 3-4 sene, işlemci teknolojisi çoktan gelişmiş olacak, tek çekirdek performansları artacak; sonuç olarak zen işlemcisi i7'ye fark atacak ama bu gerçekleştiği zaman zen işlemciler bile o zaman için yeterli olmayacak. Bu noktadan sonra ryzen 1700'ünüz veya 7700k'nız olsun fark etmez; ikisi de eskimiş, aynı sınıfın işlemcisi olarak zikredilecek. Burada zen'in avantajı aynı anakart ile yeni işlemciyi kullanabilecek olmanız.

O kadar fark olmaz. birisi 4 core diğeri 8 core. Temelde zaten 2 kat fark var. 7700k yok olurken r7 serisi yoluna devam eder. şuan nasıl bf1 de 2 core 4 thread işlemciler ile 4 core 8 thread arasındaki performans farkı uçurumsa en geç 1 yıla r7 serisi ve i7 7700k içinde böyle olur. Daha işin kökünde 2 kat fark var. Aynı sınıfta değiller bir kere. Aynı sınıfa düşmeleri için 7820x in 2 kanal bellekli i7 olması gerekiyor daha. Yeni çıkan konsollarda 16 thread çıkacağına göre 7700k nın ömrü yok denilecek kadar az.

bugün ubisoft %100 yüklenir yarın elektronic arts yüklenir. Benim burda göstermeye çalıştığım şey bu işlemcilerin ebediyete kadat 150 fps vereceğini zanneden fanatik arkadaşlara gerçeği göstermekti. %100 yüke giren i7, 1080ti ekran kartına 75 fps civarında drop yaptırdı mı? yaptırdı. Gerisinin bir değeri yok benim için.

• vamp kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi, bugün bilgisayar toplayacak birisi için zenlerin en büyük avantajı çekirdek sayısının yanında aynı anakartı uzun süre kullanabilecek olmaları.
    Eğer bu çekirdek kullanım işi gerçekten 1-2 senede fırlar giderse o zaman i7'ler çöküşe geçecek, ryzen alanlar ise f/p'ın kralını yaşamış olacaklar. Intelci arkadaş el mecbur yeni işlemci + anakart alırken ryzen almış olan adam aynı karta yeni işlemciyi takıp, hatta bırakın yeni işlemciyi, mevcut işlemcisine OC yapıp devam edecek.
  • i5 4460 ve gtx 1060 6gb the witcher 3 60fps ultra akıyor. Bence şuan için yeni işlemci için para harcamaya gerek yok. Kaldı ki üst seviye sistem kuran adam zaten gider 8 serisi işlemci alır. Ben şahsen sistemimden gayet memnunum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.