Şimdi Ara

7700k ve diğer 4 çekirdekli işlemcilerin sonu. Sonun başlangıcı içeride (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
398
Cevap
2
Favori
21.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İş ve oyun ayrı olsa ve iş için de rahat rahat 8-16 thread'e ölçeklenebilse programlar ryzen mantıklı olacak da hem iş hem oyunu tek makinede yapmaya kalkınca mecburen çekirdekleri güçlü işlemci gerekiyor. X modelleri hariç 7.nesil dahil anlamsız kalıyor. 7700'den daha yüksek skor alıyor işlemcim.Hem oyunlarda, hem çoklu izlekte. Ya X modelleri ya 8700K(tek işlemci) ya da 1700 kalıyor geriye. Oyun ve iş tek makinede olunca 1700'ü de eliyorum, X modelleri de saçma sapan fiyatlandırma ve güç tüketimi yüzünden eledim mi geriye 8700K kalıyor onun da fiyatı belli. Ara ara indirim oluyor, ilk çıkışındaki 200-300 liralık fazladan fiyatı olmadan bulunabiliyor ama birkaç tane düşüyor öyle. X370 anakart fiyatına da z370 bulabiliyorum. İndirim kovalıyorum o tarafta. Ha, ryzen hayır diyemeyeceğim fiyat farkı yaratır, onu da değerlendiririm ama öncelik 8700K'da işlemci olarak. Aldıktan sonra da öyle kolay kolay değiştirmeyeceğim için soketi, anakart desteği çok umrumda değil. Bana bugün iyi olması lazım. Sonra gelire, işe göre bakarız.

Benim kararsız kaldığım nokta işlemci mi monitör mü önce alayım kısmı. Mevcut sistemim video süresinin yaklaşık 2 katı sürede export ediyor videoyu, en azından dün biraz kurcaladığımda aldığım sonuç öyleydi. CUDA desteği de beklentimin altında kaldı, export işlemi direk işlemciye, frekansa bakıyor, boyutlandırma falan yapınca GPU kullanıyor ki hızlanması bariz belli oluyor. 8700K alıp Oc yaparsam tam 2 kata çıkacak çoklu çekirdek performansı, hem biraz da çekirdek performansı artacak yaklaşık yarı süreye inecek. İyi, güzel ama bir de monitör kısmı var. Onu da oyunlarda 1080p 60fps'in sürekli üzerinde kalmamdan dolayı ve 2K çözünürlüğü beğendiğimden istiyorum. Eldeki güç, monitöre çok geliyor. Ha, rekabetçi oyun oynuyor muyum? Pek değil, CSGO var bir tek, biraz da GTA V ki onda da azcık takılıp çıkıyorum eventlerin olduğu zaman. Yine de 144Hz olsun istiyorum. Ara sıra 4K IPS 60Hz de aklıma geliyor ama yine de kararsızım monitör tarafında. Monitörün bana ne kadar artısı olur, şimdi vereceğim paranın karşılığını verir mi emin değilim. İyi monitörlerin de fiyatı yüksek, işlemci için bütçe bırakmıyor.

• vamp kullanıcısına yanıt
    quote:

r7 1700 ün olduğu ortamda 7820x 6900k gibi işlemciler sadece çöplük oluyor

Ileride tüm 2011v3 sokete sahip xeonlar(ki fiyatları 6900k nın çöp olacağı zamana kadar ciddi bir biçimde düşecek) takılabilecek x99 anakarta takılan 6900k nasıl çöp oluyor
    (Ki 4 kanal bellek+44 pci lane)

Peki Ileride 7980XE takılabilecek ve 2020 ye kadar destek alacak x299 a takılan 7820X nasıl çöp oluyor peki
    (ki 28 pci lane+4 kanal bellek)

Her haltı fiyatla karşılaştırmayı bırakın da başka özelliklere de bakın

AM4 e Threadripper veya EPYC takılabiliyor da benim mi haberim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Greer -- 7 Kasım 2017; 10:4:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: John Greer

quote:

r7 1700 ün olduğu ortamda 7820x 6900k gibi işlemciler sadece çöplük oluyor

Ileride tüm 2011v3 sokete sahip xeonlar(ki fiyatları 6900k nın çöp olacağı zamana kadar ciddi bir biçimde düşecek) takılabilecek x99 anakarta takılan 6900k nasıl çöp oluyor
    (Ki 4 kanal bellek+44 pci lane)

Peki Ileride 7980XE takılabilecek ve 2020 ye kadar destek alacak x299 a takılan 7820X nasıl çöp oluyor peki
    (ki 28 pci lane+4 kanal bellek)

Her haltı fiyatla karşılaştırmayı bırakın da başka özelliklere de bakın

AM4 e Threadripper veya EPYC takılabiliyor da benim mi haberim yok

4 kanal bellek ile 2 kanal bellgin ne oldugunu hic deneyimledinmi? Demeyimlemediyseniz bu ozelligin bir"tercih" oldugunu bilin. 8/16 kullanipta 4 kanal bellege ihtiyaci olmayan birçok insan var. Ayrica herkes sli yapmak zorunda değil. 4 kanal bellek isteyen gider x299 veya x399 platformuna. 8/16 isteyende r7 1700 alir yoluna devam eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sana 8/16 Üstü göremeyecek,2 kanal bellek desteği olan,SLI yapılamayacak(Malum pci lane yetmiyor tabii kardeş kardeş x8 kullanırlar diyorsan o sana kalmış) AM4 ile iyi eğlenceler

X79 veya X99 anakartı olan zamanının kralı olan cpu yu(ki xeon oluyor, hani AMD'nin EPYC si)takar, X299 anakartı olan 2020 ye kadar intelin üst seviye kullanıcı işlemcilerini(Hani sizin Threadripperlerinize denk olan)takar sen de "çöplük" dediğin işlemcileri kullanan kişiler üst seviye işlemcileri 2.elden çok ucuza temin edip yoluna devam ederken(Keza Threadripper kullanan arkadaşlar da aynen öyle yapacaklar) 8/16 işlemci üstü desteklemeyen AM4 ünle ortada kalırsın

Xeonların yüksek kapasite(E5 2683v3 768GB) ram destekledikleri de aklında bulunsun

• quote:

Sana 8/16 Üstü göremeyecek,2 kanal bellek desteği olan,SLI yapılamayacak(Malum pci lane yetmiyor tabii kardeş kardeş x8 kullanırlar diyorsan o sana kalmış) AM4 ile iyi eğlenceler

X79 veya X99 anakartı olan zamanının kralı olan cpu yu(ki xeon oluyor, hani AMD'nin EPYC si)takar, X299 anakartı olan 2020 ye kadar intelin üst seviye kullanıcı işlemcilerini(Hani sizin Threadripperlerinize denk olan)takar sen de "çöplük" dediğin işlemcileri kullanan kişiler üst seviye işlemcileri 2.elden çok ucuza temin edip yoluna devam ederken(Keza Threadripper kullanan arkadaşlar da aynen öyle yapacaklar) 8/16 işlemci üstü desteklemeyen AM4 ünle ortada kalırsın

Xeonların yüksek kapasite(E5 2683v3 768GB) ram destekledikleri de aklında bulunsun

Çok biliyormuş gibi konumda yorum yazıp durma lütfen. Threadripper alan adam x299 un yüzüne bakmaz. 64 pcilane hattına ve 2 terabayta kadar ram desteği üstüne de 16/32 kombinasyon işlemcilerde 2 modülün boş olması ve 7nm üretimde 32/64 işlemcilerin geleceğinin apaçık belli olması sebebiyle kimsenin x299 ile işi olmaz. Ben ne diyorum sen ne diyorsun? Sen kime ne anlatıyorsun? adamın işi 3dsmaxte sıradan bir render almak ise ne işi olur 4 kanal bellekle? Çok anlıyon ya Allah aşkına lütfen bu konunun amacı bu değil çok anlıyormuşsun gibide yorumları bırak lütfen.

Al oku. Xeonmuş x299 muş. Daha bunun 8 kanal bellekli epyc versiyonu var sunucu tarafında. 128pcilane 2tb bellek 32/64 işlemci

http://www.amd.com/en/products/epyc-7000-series

Kimlerle uğraşıyoruz şu forumda.

sen diyorsun ki

6900k ve 7820x r7 1700 karşısında çöplük

Ben diyorum ki şu şu sebeplerden dolayı değil hatta senin ryzenin(BAK THREADRIPPER VE EPYC BAHSI GEÇMIYOR) çöp olduğunda bunlar anakartlarına daha iyi işlemci takacak(EK OLARAK THREADRIPPER KULLANANLAR DA AYNINI YAPACAK DIYORUM YORUM YUKARDA)

Sonra sen bunun karşısında threadripper ve epyc daha iyi diyorsun

ben diyorum ankara sen diyorsun hava kararmış durumu olmadımı şimdi

BAK TEKRAR EDIYORUM BU IŞIN IÇINDE THREADRIPPER VE EPYC YOK SEN SOKTUN

Hadi selametle

• quote:

sen diyorsun ki

6900k ve 7820x r7 1700 karşısında çöplük

Ben diyorum ki şu şu sebeplerden dolayı değil hatta senin ryzenin(BAK THREADRIPPER VE EPYC BAHSI GEÇMIYOR) çöp olduğunda bunlar anakartlarına daha iyi işlemci takacak(EK OLARAK THREADRIPPER KULLANANLAR DA AYNINI YAPACAK DIYORUM YORUM YUKARDA)

Sonra sen bunun karşısında threadripper ve epyc daha iyi diyorsun

ben diyorum ankara sen diyorsun hava kararmış durumu olmadımı şimdi

BAK TEKRAR EDIYORUM BU IŞIN IÇINDE THREADRIPPER VE EPYC YOK SEN SOKTUN

Hadi selametle

Ben mi soktum. Sen yazmadın 2011 v3 anakartların 768mb desteklediğini kemküm ederek. SAnki platformu tanımıyoruz kullanmamışız gibiKardeşim ryzen 1700 1500 TL diğeri 3000 TL aralarında %5 fark mı ne var overclocklu haliyle bütün forumun kafası güzel. Seninde kafan güzel. Sıradan iş yapan küçük ve orta ölçekli iş yapan adamların 4 kanal belleğede 16/32 işlemciyede ihtiyacı yoktur. Bunu bilerek 8/16 aldılar. Bu kişilerin arasında bende varım. bana 4 kanal bellek değil 8/16 işlemci lazımdı. Saolsun intel bu platformu 5000 tl sadece işlemciye istiyordu. Aynı işlemci şu an 1500TL. 1500TL nere 5000TL nereydi. Aldık memnunuz 4 kanal belleğede ihtiyacımız yok. 6900k kullannaların yarısından çoğununda yok. İntelin dayatması yüzünden o platformdalar. 4 kanal belleğe ihtiyacı olan zaten am4 almaz gider threadripper alır anladın mı? olay8/16 veya 16/32 mevzusu değil. 4 kanal bellek tercihtir. Sizin gibi arkadaşlarda hangi programlarda ne kattığını bilmediğinden 4 kanal bellek diye tutturur dururlar. Sanki her program için ihtiyaçmış gibi. Aşağıdaki sonuçları görün. 4 kanal bellek belli başlı koşullarda ihtiyaç haline gelir.

Siz bunları unutmuşsunuz belliki. açın izleyinde biraz hafızanız tazelensin. çöp dediğimiz şey bu zaten. Stock haliyle geride kalan bir işlemcinin 2kat pahalıya satılması. Kafalar pırıl pırıl maşallah. Çöp diyorsak boşuna demiyoruz. Kalkıp bana x99 platformunu falan övme. İntel müşterilerine indirim yapsaydı ryzen öncesi 6950x modelini 8000TL den satanda kendileridir. O işlemciyi alanlar 4000 TL den 2. el bile satamadılar. Neden? threadripper yüzünden. İntel saçma sapan fiyatlarını düzeltmediği sürece benim için çöptür. Önümüzdeki yıl belki düzeltir. Bir ihtimal o da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 7 Kasım 2017; 20:36:25 >

AM4 ile mutluliklar.İyi forumlar

• Santiago Santiago.youtube
    RPCS3 0.0.3 - GTX 1050 ti - G4560 - Ryzen 3 1200 and Ryzen 7 1700 - Demon's Souls Benchmark 4K
    https://www.youtube.com/watch?v=EJROSNm_eNw

burada farklı bir test mantığı var.

2/4 4/4 8/8 işlemcinin verdiği tepkiler bakımından 4/4 ün ve üstünün daha rahat davrandığı görülüyor.

ya zaten sürekli render alıyorsan git ryzen7 al fiyat performans olarak kullan. ama oyunlarda ryzen tek çekirdek kalitesizliğinden kaybediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

ya zaten sürekli render alıyorsan git ryzen7 al fiyat performans olarak kullan. ama oyunlarda ryzen tek çekirdek kalitesizliğinden kaybediyor.

O zaman 7350k ile devam edelim .Tek çekirdek performansı süper
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Santiago Santiago.youtube
    RPCS3 0.0.3 - GTX 1050 ti - G4560 - Ryzen 3 1200 and Ryzen 7 1700 - Demon's Souls Benchmark 4K
    https://www.youtube.com/watch?v=EJROSNm_eNw

burada farklı bir test mantığı var.

2/4 4/4 8/8 işlemcinin verdiği tepkiler bakımından 4/4 ün ve üstünün daha rahat davrandığı görülüyor.

Selamlar Değişik bir test ama çokta değerli değil gibi. Yani bu zamanda 4/4 alıp yarı yolda kalmak isteyen kalabilir. AMD ryzen 4/4 alabilir ucuz ona birşey demem. son zamanlarda hiç karışmıyorum yorumlara herkes istediğini alsın. Birkaç zaman sonra yeniden hepberaber değerlendireceğiz durumu. Şu an 7600k Cod WW2 oyunununda multiplayerde 100fps üzerinde önü tıkalı devam ediyor. Şİmdilik görüntü bu. Hiçbirşey eskisi gibi değil artık

• noldu bu konu? zamanı gelmiş, bitti mi 7700k'nın ömrü?
  • he bitti he. 2017 yılında açılmış konu sene 2020 7700k hala bütün ryzen işlemcilerin önünde oyunlarda ve tek çekirdek kullanan uygulamalarda.
  • Vay be. Ben 7700 kullanıyordum. Oyunlar da iyi olsa da 4K'da işlemci %100 olup, bütün arka tarafı tıkıyordu.

Ryzen 3700x aldım, hiç böyle bir sorun yaşamadım.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    ben de 8400den 2700xe geçip rahatlayanlardanım

1080p için denilecek hiçbir şey yok. 8400 böyleydi

2700x böyle oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

ben de 8400den 2700xe geçip rahatlayanlardanım

1080p için denilecek hiçbir şey yok. 8400 böyleydi

2700x böyle oldu
    Hayırlı olsun hocam. 64 GB RAM'de bile I7-7700 bende darboğaz yapıyordu.

Ryzen 3700x sayesinde arka planda bir şey açık diye işlemci %100 olmuyor, i7-7700'de arkada her şeyi kapatacam diye uğraşıyordum.

• Daha bu konunun hortlatılma zamanı gelmedi.. 2020 nin sonunda kendim hortlatacağım merak etmeyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.