Şimdi Ara

7700k ve diğer 4 çekirdekli işlemcilerin sonu. Sonun başlangıcı içeride (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
398
Cevap
2
Favori
21.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dogru yazmısın hocam ne yalan soylıyım eksık veya yanlıs bulamadım
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Benim anlayamadigim birsey var... ryzen 1600 ile 1500x arasinda ciddi bir fark var. Ayni mimari ve frekansta 4c/8t islemci ile 6c/12t arasinda ciddi fark olmasi mantiken oyunlar demek ki 6 izlek en azindan kesinlikle kullaniyor ki bu kadar fark var diye dusunduruyor. 6 dogal cekirdek dogal olarak 4 dogal 2 sanaldan daha ustun oluyor ve fark cikiyor. 1700 ile 1600 arasinda ise pek bir fark yok. Demek ki 6 izlegin ustu aktif kullanilmiyor oyunlarda. Peki madem neden bu mantik 7700k ve 8700k arasinda islemiyor? Cekirdek duzeni olarak ayni durum var aralarinda. Biri 4c/8t digeri 6c/12t. Ayni 1500x ile 1600x arasindaki durum. Ama oyunlarda performans farki yok. Var mi bu konuda fikri olan? Konu acarim belki boyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 4 Kasım 2017; 1:40:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

8700k ile 7700k arasinda oyunlarda bir fark yok onu bastan diyeyim. 144 hz hesaba katildiginda 7700k nin ciddi ustunlugu var. Biri 50 fps iken dieri 80 vermiyor ama biri 130 iken digeri 170 veriyor. Ekran karti yukunu dusurup islemci darbogazinda oyunlari calistirirsaniz boyle bir fark cikiyor. Bu da su anlama geliyor. Uzun vadede yıllar sonra r7 1700 60 fps in altina dusmeye baslamisken i7 7700k hala 75 80 fps veriyor olur. Burada coklu cekirdek desteginin artisi ve ryzena yapilacak optimizasyonlarla 7700k ya biraz daha yanasmasi ihtimali de var ama bu olacaksa bile oldugunda zaten iki islemci de çöp olacak kadar zaman gecmis olur bence. Tabi bu karsilastirma 1700 ve 7700k arasında. Zaten bir oyuncu 1700 almamalı. 1600 alınır hem ucuz hem iyi idare eden bir sogutucu cikiyor hem de 1700 den gozle gorulur derecede bir farki yok oyunlarda. Platformun uzun yıllar yeni işlemcileri destekleyecegini de hesaba katarsak ryzen 1600 hala iyi bir yatirim olabilir bir oyuncu icin. Ama diger ryzenlar icin aynisini soyleyemem. Benin gözümde r7 1700 bir oyuncu işlemcisi değil. R3 ler de bence hic alınası değil 8. Nesil i3 ler eski kafayla i5 performansı verirken...

En büyük yanlışınız işlemci toplam güçte %100 limitine takıldıkça üzerine binen her %1 lik pay için %1 lik ortalama fps düşürür ve inanılmaz rahatsız edici droplar yapmaya başlar.

Örneğin %90 cpu kullanımında %99 gpu kullanımı keyfi alırken

işlemciye yüklenildiğinde %110cpu kullanımı olamayacağı için fazlada kalan %10 ekran kartına kayıp yaptırtarak %90 gpu kullanımına düşürür.

ryzen 1700x modeline %80 yüklenildiğinde 7700k modeli işlemci gücü yetmediğinden %20 drop yaptırır. Bakın ben yukardaki videoları boşuna atmadım. İsteyen varsa 7700k modelinde bu kadar oyun açsın kaç fps aldıklarını görsünler.

Şu an %100 limitlenmeyen 7700k tabiki havalarda uçar. Bi sıkıştırın bakalım köşeye nasıl perfomans kaybediyor gözlerinizde görün. 7700k Bugün 140 fps verebilr. ryzenda 130 versin. Ryzen r7 serisinin 130 fps si garanti. 7700k modelinin 140 fps si garanti değil ama. En çarpıcı ve net örnek istiyorsanızda aşağıya paylaşayım kendiniz bir bakın toplam işlem gücü nasıl tekil çekirdek gücünden daha önemli gözlerinizle görün

https://www.youtube.com/watch?v=O3MfL6MVdj8&t=5s

4.8ghz 7350k ile stock 7700k arasındaki yapısal güç oranındaki fark 7700k ile 3.8 ghz hızındaki 1700x ile aynıdır.

AOS oyununda
    4.8 ghz 7350k: 25 fps
    stock 7700k: 42 fps

Witcher3
    4.8ghz 7350k : 99 fps
    Stock 7700k: 154 fps

RotTR

4.8ghz 7350k: 82fps
    stock 7700k:124 fps

primal
    4.8ghz 7350k:101
    stock 7700k:133

ACunity:
    4.8ghz 7350K:105
    stock 7700k :132

crysis3:
    4.8ghz 7350K: 89fps
    stock 7700k: 138fps

GÖrüldüğü üzere bir işlemcinin gücü bittiği zaman istediği kadar overclock edilsin kendisinden 2 kat güçlü bir işlemci stock frekansta çalışsa bile hiçbirzaman yetişemiyor. Tekil çekirdeiği istediği kadar güçlü olsun. Zaten yetişseydi ürünler i3 i5 i7 diye farklılaştırılmazdı. 7700k %100 gördüğü zaman eksiye doğru saymaya başlar. Bugün 720p de koşturması hiçbirşey ifade etmiyor. Çünkü hala %100 dolduran oyun çıkmadı. 8/16 işlemciler dikkate alınmadılar. Alındıkları zaman 4/8ler boğulmaya başlar. Boğuluncada yukardaki istatistikler aynen görülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 4 Kasım 2017; 1:47:53 >

• Zaten o yuzden 6 cekirdege yukseldi inteller. Ki suan zannettiginiz kadar da fark yok fps dususlerinde. Ornegin 1700 130 fps avg verirken 100 fps min veriyorsa 7700k 170 fps avg verirken 130 fps min veriyor. Gorunurde biri 30 digeri 40 fps dropluyor ama biri daha yuksek fps den dustugu icin oranlayinca aslinda ayni oranda oluyor. Ryzen 170 fps avg verebiliyor olsa o da 145 fps e falan droplanir minimumda en iyi ihtimalle. İlüzyon onlar hep. Ufak bir min fps getirisi var ryzenin yok degil ama bu goze batacak bir fark degil. 8 thread tam anlamiyla oyunlarda %100 kullanildigi vakit zaten iki islemci de cok eskimis olacaktir. Suan sozde cok cekirdek kullanip 7700k yi yuksek kullanim oraninda calistiran oyunlar var. Ama o is pek oyle olmuyor. i5 6600k kullaniyorum. Bf1 de 2k ultra ayarda cpu %100 kullanimda 90 fps aliyorsam dusuk ayarlara aldigimda da 120 fps aliyorum. Bir darbogaz olmuyor aslinda o %100 de. Bazi oyunlar islemciyi fazla kullaniyormus gibi gozukmesine ragmen aslinda oyun o gucu islemiyor tam olarak ve hala payi oluyor. Sirf msi afterburnerde aha 8 thread de %90 lara cikti bitmis bu islemci demek tutarli degil. Hala pay oluyor aslinda orada. Kisacasi 7700k yillar sonra hala 1700 den fazla fps verecektir. Min fpste ryzen zamanla biraz yaklaşabilir ama bunun dikkat cekici olacagina inanmiyorum. Zaten yillarca 7700k nin gerisinde kalmissin. 4 yil sonra 1700 7700k ya yaklasmis kimin umrunda 4 yildir dusuk perfornans aldiktan sonra? Zaten ikisi de o zamanda 60 fps vermek icin ıkınıyor olacaktır o duruma geldilerse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 4 Kasım 2017; 2:29:22 >

• quote:

Zaten o yuzden 6 cekirdege yukseldi inteller. Ki suan zannettiginiz kadar da fark yok fps dususlerinde. Ornegin 1700 130 fps avg verirken 100 fps min veriyorsa 7700k 170 fps avg verirken 130 fps min veriyor. Gorunurde biri 30 digeri 40 fps dropluyor ama biri daha yuksek fps den dustugu icin oranlayinca aslinda ayni oranda oluyor. Ryzen 170 fps avg verebiliyor olsa o da 145 fps e falan droplanir minimumda en iyi ihtimalle. İlüzyon onlar hep. Ufak bir min fps getirisi var ryzenin yok degil ama bu goze batacak bir fark degil. 8 thread tam anlamiyla oyunlarda %100 kullanildigi vakit zaten iki islemci de cok eskimis olacaktir. Suan sozde cok cekirdek kullanip 7700k yi yuksek kullanim oraninda calistiran oyunlar var. Ama o is pek oyle olmuyor. i5 6600k kullaniyorum. Bf1 de 2k ultra ayarda cpu %100 kullanimda 90 fps aliyorsam dusuk ayarlara aldigimda da 120 fps aliyorum. Bir darbogaz olmuyor aslinda o %100 de. Bazi oyunlar islemciyi fazla kullaniyormus gibi gozukmesine ragmen aslinda oyun o gucu islemiyor tam olarak ve hala payi oluyor. Sirf msi afterburnerde aha 8 thread de %90 lara cikti bitmis bu islemci demek tutarli degil. Hala pay oluyor aslinda orada. Kisacasi 7700k yillar sonra hala 1700 den fazla fps verecektir. Min fpste ryzen zamanla biraz yaklaşabilir ama bunun dikkat cekici olacagina inanmiyorum. Zaten yillarca 7700k nin gerisinde kalmissin. 4 yil sonra 1700 7700k ya yaklasmis kimin umrunda 4 yildir dusuk perfornans aldiktan sonra? Zaten ikisi de o zamanda 60 fps vermek icin ıkınıyor olacaktır o duruma geldilerse.

Düşük fps dediğiniz 130 falan yani şimdi. yıllar geçtikten sonra r7 serisi 100 fps verip diğer 7700k 60 verirse orda sıkıntı olur yani. Bakın ısrarla tekrar ediyorum. 7700k nın önü açık diye böyle yüksekten seyrediyor. Önümüzdeki yıl intelin ana akım işlemcilerine 8/16 geliyor. 7700k i3 sınıfına düşüyor. Bakın i3 sınıfı 7350k modelinin halini gördünüz. İntel ekmek yedirtiyor mu 7350k kullanıcılarına? 7700k ve türevlerinide bir şekilde üzerine yüklenerek ürün farklılaştırmasını gerçekleştirecek. Yoksa 9700k yı satamaz. Bu şirketler
    oyun yapımcısı kodlamayı bilmiyrosa bile yazılımcı göndeririler işi yine 8/16 ya çıkartırlar. Kapitalist düzen bunu gerektirir.

Siz kendiniz söyleyin önümüzdeki yıl 150-200 dolar bandında 7700k ile aynı güce sahip olacak olan i3 işlemcisi ile yaklaşık 350-400$ arası geleceğini tahmin ettiğim i7 8/16 işlemci ile aynı fpsyi verir mi? İntel buna izin verir mi? İşlemci piyasasında intelin borusu öter ve onlarda oyun için 8/16 getirecekler. Bu durum 4/8 için büyük bir sorun. Herkes bunu gözden kaçırıyor. Sanırım sizde kaçırıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 4 Kasım 2017; 2:38:38 >

• vamp kullanıcısına yanıt
    Cok cekirdegin aktif olarak tam yukte kullanilmasi demek 2 yil sonra oyunlar suankinden 2 kat yuksek islemci gucune ihtiyac duyacak demek. 2 kati az bile soyledim. Size mantikli mi geliyor bu? Ileride 7700k 60 verirken 1700 un 100 fps verebilecegine cidden inaniyorsaniz zaten tartismaya gerek yok. Anlamak istememekte israr edeceksinizdir sadece. Intel sadece mimariyi gelistiremedigi icin cekirdek sayisina abaniyor bunun baska bir aciklamasi yok. Ki ben 1151v1 soketi oyle hemen oldurebileceklerine de inanmiyorum. 8 cekirdek olayini bence unutun. Her sizinti tutmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 4 Kasım 2017; 3:4:50 >
  • quote:

Cok cekirdegin aktif olarak tam yukte kullanilmasi demek 2 yil sonra oyunlar suankinden 2 kat yuksek islemci gucune ihtiyac duyacak demek. 2 kati az bile soyledim. Size mantikli mi geliyor bu? Ileride 7700k 60 verirken 1700 un 100 fps verebilecegine cidden inaniyorsaniz zaten tartismaya gerek yok. Anlamak istememekte israr edeceksinizdir sadece. Intel sadece mimariyi gelistiremedigi icin cekirdek sayisina abaniyor bunun baska bir aciklamasi yok. Ki ben 1151v1 soketi oyle hemen oldurebileceklerine de inanmiyorum. 8 cekirdek olayini bence unutun. Her sizinti tutmuyor.

6/12 olarak degerlendirin. Yine7700k ile ayni fps yi aliyor? Kim neden 8700k alsin?

Sonu benim dedigime gelir. R7 serisine %100 yuklenildigi gun r7 100 fps veriyorsa 7700k 60-70 fps anca verir.

Bunun nedenide cinebench testi gibi butun cekirdeklere abanildiginda geriye kalan sadece total gucun birbirne olan oranıdır. Oyunlarda realtime render uzerinden isler. Once built edilir ancak devaminda yine realtime render olayi devam eder. Total guctede r7 ve 7700k nin guc sikalasi ortada. Bu 6900k icinde gecerli. 6900k %100 yuklenildiginde 100fps verirse 7700k 60-70fps verir. 6900k veya r7 farketmez. 6700k 1500tl iken 6900k 5000tl fiyatindaydi. Arada bir fark olsun degil mi. Bu kadarda fark olsun. Olacakta zaten.

• vamp kullanıcısına yanıt
    O 6900k lari alanlar oyun oynayacam 7700k 1080ti i 1080p de besleyemiyor bu besler herhalde diye almiyorlar bunu siz de biliyorsunuz. Ayrica o kisim rakipsiz bir segmentti. Amd oraya islemci koymazsa 5 bin de olur 10 bin de olur. Simdi var rakibi ama hemen o islemcileri olduremiyor intel dogal olarak yine pahalilar. Oyunlar r7 gibi bir islemciye %100 yuklenmez. En azindan bu islemciler tarih olana kadar bu olmayacaktir. Evet bir gun belki olur o zaman da r7 1700 20 fps verirken 7700k 15 fps verir. O gun hala bu islemcileri kullaniyor olursaniz sevinebilirsiniz. 15 yerine 20 fps alirsiniz tebrikler. 20 size yetiyorsa ne ala... 8 cekirdekli islemci bi simdi yoktu yillardir vardi da kullanmadi oyunlar da simdi mi yuklenecekler 8 cekirdeğe yapmayin Allah aşkına. Ne zaman cinebench puani ile oyun performansi kiyaslanabilir oldu? Saf islemci gucu ne zaman tam anlamiyla oyunlara yansidi da hep oyleymis ya da hemen oyle olacakmis gibi konusuyorsunuz? Fikrim şudur. i7 performans islemci sıfatındadır. i5 de oyun islemcisi sıfatındadır. Bu basindan beri boyleydi hep. 2500k varken 2600k ondan fazla fps vermiyordu. Hatta 4690k varken de 4790k nin pek bir artisi yoktu oyunlarda. Intelin i5 i o tarihte kac izlekliyse o kadari oyunlar icin yeterlidir her zaman. Bu muhtemelen gelecekte de boyle olacaktir. Son zamanlar 4 izlek yetmediğinden ve i7 ler oyunlarda i5 e gore fazla one cikmaya basladigindan 6 ya yükseltildi. Şimdi yine 8600k ile 8700k arasinda oyunlarda performans farki yok yani yoluna girdi intel. Ileride yine i7 ler oyunda one cikmaya baslarsa 8 e yukseltirler. Ki 4 ten 6 ya gecmeleri 7 yıl sürdüyse o iş o kadar kolay değil ryzen baskisina ragmen. Eski nesil i7 lerin hyperthreading sayesinde bu yüzden hala uzun ömürleri var. i5 ler de 60 fps vermeye devam ederler. Öyle kolay kolay tıkanmayacaklar. Ryzen 7 alanlar da sirf oyun icin aliyorlarsa uyuyan bir canavar beslemeye devam ederler.

Edit:

https://i.hizliresim.com/ZOX9DA.jpg

Şuraya bir bakın. Özellikle 720p seçtim ki oyunlar işlemci darboğazında çalışırkenki fps leri görelim. 7700k ile 8700k arasındaki minimum fps farkını kıyaslayın. Ekstradan 2c/4t neredeyse hiçbir fark yaratmamış. Sadece stok 7700k ya göre daha yüksek frekansta çalıştığından ve azıcık daha rafine edilmiş bir mimarisi olduğundau birkaç fps fark var o kadar... Zaten aynı fark ortalama fpste de var. Oran olarak aslında aynı gibi bir şey. Şuan minimum fps bile ekstra 2c/4t' den hiç etkilenmemişken nasıl olacak da 1-2 yıl sonra ryzen 1700 ün bütün 16 izleği %100 çalışıp da average fpste bile fark atacak? Bu arada dediğim şey aynen grafikte de görülüyor. 7600k ile 7700k arasında uçurum bir fark var. Ama 8600k ile 7700k/8700k arasında minimumda bile hiç fps farkı yok. Ufacık fark var o da stok frekansı düşük olduğu için. İşlemciler aynı frekansa overclocklansa, aynı fps i verecekleri aşikar. Yani dediğim yere geliyor konu. i7 ler, i5 lere oyunda fark atmaya başlamıştı ve bu yüzden çekirdek sayısı yükseltildi. Şimdi i5 6 çekirdeğiyle yine oyun için fazlasıyla yeterli ve i7 aratmıyor. Uzun süre de 6 çekirdek bu şekilde yeterliliğini sürdürecek. Zaten grafiğe bakarsanız ryzen serisinde de 1600 ile 1400 arasında yani 4 ile 6 çekirdek arasında ciddi bir fark var. Ama 6 ile 8 çekirdek arasında neredeyse fark yok. Demek ki günümüzde artık 6 çekirdek gerekli sadece. Üstü israf. Böyle de kalacaktır. En azından birkaç yıl. Ryzenin minimum fps katkisini da anca 7600k ile 1800x veya 1600x i kiyaslarken gorebiliyorsunuz grafikte. 4 izlege karsi 16 izlegin getirdigi minimum fps katkisi... katkı bile denecek tarafi yok. 2 3 fps var ya da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 4 Kasım 2017; 5:17:20 >

Ben ryzen çöp diye bir şey demiş miyim orada

ben ryzen intele göre yavaş dedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ve konu sahibinin yorumları beni benden aldı :)

Yanlış anlama ama ya cidden bu konularda aşırı cahilsin yada fanboyluktan gözün dönmüş veya klasik aldığım ürün en iyisidir piskolojisi var sende.Şimdi son yorumlarına baktımda neresinden tutarsam elimde kalıyor.Sen işlemcinle memnunsan tamam sıkıntı yok : )

Cem yılmaz skecinde vardı:

Eşi kocasına diyordu yakışıklısın ama işte burda fazla uzaklaşma : )

• R7'ye %100 yüklenildiği gün harbiden anca 30-40 fps falan alınır naptınız ya %30 ile oyun oynuyoruz.

• Degerli arkadasim. 8/16 islemci ezelden beri vardi diyorsun evet.16/32 de var hatta 22/44 te var. Hatta onu gectim 36/72 de var. Peki bunlara neden oyun gelistirilmiyordu?

Cevap: 1000 dolar ve uzerinde oldugu icin

Titanx modeline ne neden oyun gelistirilmiyor

Cevap: 1000 dolar ve izeri oldugu icin.

Ve islemciler son limitlerine kadar doldugunda toplam islem gucu esas alinir. Dedigim gibi bunlari render testlerinde gorursunuz. Oyunlarda realtime renderdir. Aksini iddaa eden varsa buyursun gelsin. Kapim acik. Kendi mantiginizda birsey olusturmaniz anlattigim seyleri degistirmiyor. Bunlari size anlatmiyolar ya da bir editor bunlardan bahsetmedi diye bu gercek degismez.

Biz cizimde rendera girmeden once kucuk bir pencere foto realistik cizimin gercek goruntusu cizdirip sagina soluna realtime olarak bakariz. 6700k nin halinide bizzat bilirim 1700x inde. Emin olunki 1700x nerdeyse iki kata yakin daha cabuk oluşturuyor goruntuyu. Bekletmiyo yani.

Foto realistik render alirken 1700x yarim saatte alir 6700k 50 dakikada alir. Aradaki yavasligi dogrusal olarak yukseltirsen 1700x islemcisine yuklenildiginde 6700k veya 7700k nin geri kalan islere yetismek icin ne kadar gecikme yarattigini gorebilirsin.

Ben zaten bunu 7350k ve 7700k grafiklerini paylasarak size gosterdim. Hala daha mantik fikir yurutuyorsunuz. Zaten intel bu durumu kendi islemci ailesinde ayirmis bitirmis. Sebebide tekil islemci gucu degil cogul islemci gucune bagli olarak yapmis.

i3

i5

i7 6700k

6850k render is (yeni ismiyle 8700k oyun islemcisi)

6900k render is(z390 icin cikacak denilen oyun islemcisi)

Siz bu listede 6700k yi 6900k ile esit veya denk goruyorsunuz ama dikkatli bakarsaniz 6900k modelinin 2 gomlek daha ustun oldugunu gorebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

Konu ve konu sahibinin yorumları beni benden aldı :)

Yanlış anlama ama ya cidden bu konularda aşırı cahilsin yada fanboyluktan gözün dönmüş veya klasik aldığım ürün en iyisidir piskolojisi var sende.Şimdi son yorumlarına baktımda neresinden tutarsam elimde kalıyor.Sen işlemcinle memnunsan tamam sıkıntı yok : )

Cem yılmaz skecinde vardı:

Eşi kocasına diyordu yakışıklısın ama işte burda fazla uzaklaşma : )

Kardeş bak cahil olan kendini belli ediyor. Ben grafikleriyle intel işlemci ailesinin nasıl birbirinden çoğul işlemci gücü baz alınarak ayrıldığını sizlere gösterdim. Konuşaçak anlatacak birşey varsa anlat. Yoksa kirletme buraları pirim yapmaya kalkma. Gerek yok yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurt Knispel

R7'ye %100 yüklenildiği gün harbiden anca 30-40 fps falan alınır naptınız ya %30 ile oyun oynuyoruz.

Bu arkadaşlar 7700k ve ötesinin ne olduğunu bilmediğinden sanırım bugünün test sonuçlarına bakıp bize saç baş yoldurtuyorlar
  • 7700k 8600k hızlı olabılır ama omurlerı 2018 2. ceyrege kadar ondan sonra cıkacak tum AAA oyunlarda patlarlar
  • Şaka gibi hala kendini teselli etmeye çalışıyor : )

2018-2019 yıllarında görürürüz ryzen ilk serisinin durumunu.Zaten 2.seri ryzenler direk öldürecek ilk seriyi.Aldığın 1700 le artık köşene çekilirsin.

• quote:

Şaka gibi hala kendini teselli etmeye çalışıyor : )

2018-2019 yıllarında görürürüz ryzen ilk serisinin durumunu.Zaten 2.seri ryzenler direk öldürecek ilk seriyi.Aldığın 1700 le artık köşene çekilirsin.

Pardon niye ölüyoruz?

6700k 6900k yı öldürebilir mi? Öldürür de bana bunu kanıtla ben forumu bırakırım.

Bak ben fen matematik okumuş bir adamım. Matematematiğiniz ve oran orantı kısmında hesap yeteneğiniz zayıfsa yukarıdaki herşeyi daha açıklayıcı şekilde anlatırım sorun değil.

6700k modeli hiçbir koşulda 6900k yı geçemeyeceği için sizin burada konuşacağınız her kelime israftır. 2 yıl sonra 6700k modeli 6900k dan daha yüksek fps verir diye yazın şuraya hepberaber intahar edelim. Buyrun yazın.

Edit: 6900k=r7 1700-x ve 1800x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 4 Kasım 2017; 13:51:55 >

Volta'ya geçenler artık 1080p'yi bırakırlar. Ben rahat DDR5'e kadar 4/8lerin kotaracağını düşünüyorum.

• quote:

Şaka gibi hala kendini teselli etmeye çalışıyor : )

Bende hep bunu anlatmak istiyorum, anlayana tabi. 1-2 yıl içince özellikle de ryzen 2 ler çıktığı an (ryzen+ bile direk şuan ki ryzenları çöpe çıkarabilir) şuan ki tüm ryzenlar ÇÖP olacak. 4ghz i geçemeyen, 150-160 gibi komik tek çekirdek performansı ile yüksek seviye kartlarda yeterli performans veremeyen ryzenların yerini 4,5-5ghz gören, 190-200 e yakın tek çekirdek performansı buna bağlı yüksek frekans ile çok daha yüksek çoklu işlem gücü barındıran ryzenlar alıcak.

Şuan ryzen 1600-1700 alan adamlar sanıyor ki oyunlar 6/12, 8/16 çekirdeği ne zaman sonuna kadar kullanmaya başlarsa o zaman işlemci değiştiririm

FX 8350 de 4/8 bir işlemci BF1 multi dahil hiç bir oyunda %100 cpu kullanımı görmüyor ama nedense oyunlarda ÇÖP hatta ÇÖPÜN DE ÇÖPÜ.

FX 8350 de 4/8, Ryzen 1500x de 4/8 bakın bakalım hangisi daha iyi oyun deneyimi ve çoklu işlem gücü sunuyor

Şuan FX 8350 nasılsa 1-2 yıla Ryzen 1600-1700 de yeni çıkacak ryzenların karşısında aynı öyle olacak çok çekirdek var ama ÇÖP

NOT: Ryzen kullanıyorum boşuna intelci diye çırpınmayın.

• Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Fx 8350 8/8 yanlız...

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.