Şimdi Ara

7700k ve diğer 4 çekirdekli işlemcilerin sonu. Sonun başlangıcı içeride (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
398
Cevap
2
Favori
21.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Konsol islemcisileri onu kaldirmadigi surece pc de de beklemeyin. Kisacasi beklemeyin. Zaten bf disinda bunu yapan bir oyun yok. Ki bf1 de 4/4 islemciler bile stabil 120+ fps veriyorlar hatta 140 larda geziniyorlar. Bu arada bf1 de işlemci kullanımı boş yere yüksek gözüküyor. 4/4 6600k işlemcim ile 2k da oynarken %100 kullanımla 80 fps alıyorsam 1080p de yine %100 kullanımla 120 fps alıyorum. BF1 her halukarda işlemciyi yoğun kullanıyor bu bir darboğaz belirtisi değil oyunun anormalliği. Yüksek kullanıyormuş gibi gözüküyor sadece. Aynı durum başka oyunlarda da olabiliyor. Bf1 ozellikle islemci kastirmiyor. Bf1 de gpu optimizasyonu cok basarili oldugu icin yuksek fps verdiginden islemciler buna yetisemiyorlar. Yoksa bf1 le ayni ya da daha fazla islemci yoran bircok oyun var. Birakin 64 kisilik haritayi single playerda oynatarak bile bf1 den fazla islemci isteyen bir sürü oyun var. Kısacası 128 kisi istense yapılırdı ve oynanırdı öyle büyük bir problem değil. Millet rezil optimizasyonuyla pubg oynuyorlar. Biraz daha islemci yoran bf1 e gikini cikarmazdi kimse.

Edit:
    https://i.hizliresim.com/pGbk2L.png
    https://i.hizliresim.com/OyvNy3.png

4/4 işlemcinin bile bu kadar yüksek fps verebildiği bir oyunda cidden 64 kişi olsun diye limitlendiğine mi inanıyorsunuz? İyi düşünün. Bundan çok daha düşük fps veriyor birçok oyun.

Sadece bilgilendirme amacı ile yazıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam eğer bf3 oyunu ps3 konsolu için 32 kişi pc içinde 64 kişi çıkmıştı. Dice firması bu noktada konsolu çokta dikkate almayan bir firma. Eğerki 128 kişilk bir battlefield oyununu pc için uygun görürse konsolları dikkate almaz. 150 kişi bile çıkartabilir. Bu durum Firmanın tavrına ve piyasadaki işlemcilerin gücüne bağlı. 2011 den beri yaklaşık 6-7 yıldır 64 kişiye takılıp kaldığımızı düşünürsek eğer dice firması farklılık yaratmak için bir değişikliğe gidebilir. İşlemci piyasası artık buna müsait durumda.

• vamp kullanıcısına yanıt
    Bana pek mantikli gelmiyor cunku bir harita hem 64 kisilik hem de 128 kisilik oynamak icin uygun olamaz diye dusunuyorum. Ama oyleyse oyledir diyecek bisey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

Aynen oyle bosver kım ne alırsa alsın
    Ugrasma zamanına yazık, dedıklerını ve anlatmak ıstedıklerını anlamıyorlar nasılsa o yuzden salla

Aynen kardesim. Burdan ryzen ve nvidia kullanan arkadaslara ufak bir tavsiyede bulunayim. Belki sende farketmissindir. Ben yeni farkettim. Nvidia nin bizlere sundugu fast sync ozelligi cok guzel olsada ryzen islencilerde drop ve fps limit olayi oluyor. Soyleki bf4 fast sync aciklen 150 fps de kilitlenirken ayari kapatriktan sonra 150-200 fps arasina cikti. Ayni fps limiti 120 fps olarak crysis3 tede gozlemledim. Ondada ayari kapattiktan sonra cozunurlugu dusurunce 150 fps ustune cikti. Dikkat etmek lazim boyle sacma sapan ayarlar sıkıntı yapabiliyor. Belki bilinen bir durumdu ben yeni farkettim. Belki foruma faydasi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 5 Kasım 2017; 2:16:52 >

• quote:

Bana pek mantikli gelmiyor cunku bir harita hem 64 kisilik hem de 128 kisilik oynamak icin uygun olamaz diye dusunuyorum. Ama oyleyse oyledir diyecek bisey yok.

Aynen oyle ama bu ayrimi ps3 te yaptilar. Yapmasalar bende size katilirdim. Bana gorede sacma.

Hocam fastsync ın ryzen ıle hıcbır alakası yok.Intel kullanırkende drop yapıyordu fastsync

Fastsync acacagıma vsync off oynarım on kat daha ıyı
  • quote:

Hocam fastsync ın ryzen ıle hıcbır alakası yok.Intel kullanırkende drop yapıyordu fastsync

Kapattım valla fps limit koyuyor kafasına göre :)
  • quote:

Fx 8350 8/8 yanlız...

fx serisinde modul olayı oldugundan 4/8 demiş olabilir.Sonuçta tek modül içinde 2 çekirdek kullanıyordu ve hiçbir verimliliği yoktu.Zaten bu yüzden ryzen serisinde intelin yolundan gitti.Bizler gibi günümüzde ne iyiyse onu kullananlarla amd fanboyları gibi ilerde uçacak kaçacak diye diye düşük performansla yıllarca umut fakirin ekmeği diye bekleyip dururlar.Yüksek performans almak isteyen zaten 50-100 dolara bakmaz performans başına verdiğimiz 1-2 dolara bakmaz.Alır son performans kullanır.İlerde olurda gerçekten 6-8 çekirdek(12-16 threads) tam kullanan oyunları görürüz o zaman yeniden bakarız ve en iyi tercih amd veya intel hangisiyse onu alırız.Parası olmayanda gene parasına göre performansa kaliteli oynanışa bakmadan fp işlemcisi neyse onu alır.Oyunlarda yeni kral 8700k eski kral 7700k.Bu saatten sonra sıfır alacaklar için tercih 8400-8600k-8700k dır.2.ci el düşünenler içinde 6700k ve 7700k dır.2.ci el uygun fiyata 7700k bulursam direk almayı düşünüyorum.8 serisindeki stok sıkıntısı deli etti beni.Buda direk fiyatlara yansıyor ve şişiriyorlar fiyatları.Olması gereken fiyatlar bu gördüğümüz fiyatlar değil kesinlikle.

• 3 yıl sonra bile 7700k her türlü liste başlarında olacaktır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantikli fiyatlara 7700k bulsam ben de alacağım da satıcılar ellerindeki işlemcinin ciddi değer kaybettiğine alışamadı hala. Bir de 8700k nin ileride 1151v1 sokete de uyabileceğini düşünüyorum.

• quote:

Fastsync i nasıl kapatıyoruz?

@vamp

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    nvıdıa kontrol panel > dusey senkronızasyon > 3d uygulama ayarlarını kullan secenegını sececeksın.Sonra uclu arabelleklemeyı acık yapacaksın.

Not: Oyunların optıons kısmından vsync off yada on yapabılırsın tamamen zevkıne gore
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

quote:

Fastsync i nasıl kapatıyoruz?

@vamp

Normalde bu ayar kapalı. Ben kendim actim bu ayari. Wartime arkadasimiz saolsun aciklamasini paylasmis

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

quote:

Orijinalden alıntı: vamp

quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

Biri banada yardımcı olsun.Oc li ryzen 1600 ile gtx 1070 ile bf1 de oynayamıyorum.Akıcılık yok.Geleceğin işlemcisi ama olmuyor.Sanırım oyun bozuk.İşlemcide sorun olmadığı kesin

Ortalama kaç fps oyuyorsunuz bu kadar komik olan nedir? 30 fps mi oynuyorsunuz. 7600k kullanıcıs gibi 54 fps mi oynuyorsunuz?
    stock 1600 3.2 ghz
    Gamers LifeCZyoutube
    Battlefield 1 (MP) ◄ AMD RYZEN 5 1600 3.20Ghz ◄ MSI GTX 1070 GAMING Z 8G
    https://www.youtube.com/watch?v=eWWSUnC565Q&t=39

stock 1600x
    WccftechTVyoutube
    Ryzen 5 1600x and GeForce GTX 1070 | Battlefield 1 Multiplayer Performance
    https://www.youtube.com/watch?v=FUXYbIwtuds&t=196s

Bak yukarıda link var. O işlemci ryzen 1600 den pahalı ve 54-60 fpslerde drop yiyor. İstersen bu arkadaşla bir görüş

Ortada komik birşey olmadığına göre yine konuya gelip gereksiz bir yorum attın. Çek bir video görelim izleyelim sistemini

Edit: bu arada bu oyun çıktığında zen mimarisinden hiçkimsenin haberide yoktu. Bunuda hesap et ona göre yorum yaz. 10 yıldır bu mimariye oyun optimize edilmiyor. videoların çekildiği tarih baya zen mimarisin ilk çıktığı tarihler bu arada. buna rağmen stock 1600x ağlamıyor.nisan ayı videoları

ciddiyim sıkıntıların büyük

Artık ciddiye alıp sana cevap vermekle zaman kaybetmem.Fanboyluktan saldırmaya devam et.Bu arada uygun fiyata 7700k bulursan haberdar et bana

Sayende eğleniyoruz forumda.

BEnde sizle eğleniyorum. Bilgisizlik büyük sıkıntı. Hadi çek bir videoda izleyelim. İşkembeden sallamakla olmuyor o işler. Ben tank gibi 1700x üzerinde 4oyun açtım herkesede izlettim. Sende işkembeden salla. Yok ryzen1600 gtx 1070 üzerinde bf1 de tıkanıyormuşta bilmemnede Birde overclock etmiş yersen

Bak bende 3.5ghz 1700x ve gtx 1080 var atarken ufak at. Yemiyoruz

Diyorum bak çek video bize dropları göster. Çok zor değil. Bak adam 3.7ghzde yukarıda gtx1070 ile 100fps de takılıyor. Üstüne birde video çekerken. Hadi bekliyoruz

O şahısla yazışarak zamanını israf etmene değmez, zamanında hakaret falan da ediyordu. Oyunlarda 8400 işlemcisi 7700k ile aynı performansı veriyor o zaman 8400 7700k'dan daha iyi bir işlemci, bunların mantığı bu bir şey anlatamazsın. Bu donanım bölümlerini de çekilmez yaptılar kendini yorma o yüzden. Ayrıca ben herhangi birisiyle tartışmaya girdiğim zaman öncelikle onun ikinci el de ürün satıp satmadığına bakıyorum siz de öyle yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 5 Kasım 2017; 18:9:16 >

• quote:

Mantikli fiyatlara 7700k bulsam ben de alacağım da satıcılar ellerindeki işlemcinin ciddi değer kaybettiğine alışamadı hala. Bir de 8700k nin ileride 1151v1 sokete de uyabileceğini düşünüyorum.

Sizin için daha mantıklı.Anakartınızda mevcut.Bence 7700k alıp direk 9 serisini bekleyin derim.
  • Su an sıstem dızecek bırı 8100-8350k-8400-8600k-7700k-1600-1500-1400-1300-1200 almaması lazım alınacak 2 ıslemcı var ya 8700k yada 1700

8700k lı sıstem ıle 1700lu sıstem arasında 1000tl fark var.1000tl en yuksek performans ısteyen ıcın ve parası olan ıcın onemlı degıl ama hem param cebımde kalsın hemde hızlı olsun dıyen bırı 1700lu sıstem almalı

Iyı kotu bır sısteme sahıp bırının 1700 veya 8700k almasıda sacmalık olur.Cunku Subatta ryzen 2ler gelıyor ve soylentılere gorede baya ıyı gelıyor.Onları beklemek en akıllıca secım olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 5 Kasım 2017; 20:44:14 >
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    8600K güzel işlemci aslında ama fiyatı bir hayli yüksek. Eh, o kadar verdikten sonra azcık daha ekleyip kullanım amacına göre 8700K veya 1700 almak dediğiniz gibi mantıklı. Ama 8400 güzel bir tercih bana kalırsa. 8100 de aynı şekilde. 8400 ve altı işlemciler için en büyük tehdit eski güçlü işlemciler. 2600K hala hepsinden daha iyi oyun performansı veriyor. Benim geçebileceğim işlemciler 8700K-1700 ve üzeri olanlar. Kullandığım şeylerin de single thread ağırlığı yüksek, 8700K güzel bir tercih gibi duruyor o yüzden. Ama fiyatı da biraz canımı sıkıyor şu anda. İşlemci+anakart 500TL daha ucuz olsa gözüm kapalı dalacağım da şu anda indirimsiz elim pek gitmiyor. Ryzen'ın mevcut işlemcileri de oyunlarda benim için downgrade olacak. Onlardan da uzağım. Birinden fiyattan birinden de kullanımım yüzünden almaktan kendimi geri tutuyorum.

BF dönemi için plan yapıyorum ama kararsızım hala. Hali hazırda 4.8GHz 2600K var. Oyunlarda bana yetiyor. Monitör 1080p 60Hz olsa da Fast Sync ve DSR ile tatminkar sonuç veriyor. Ama döviz de alıp başını gidiyor. BF'de indirimlerde ne yaparsam daha fazla olumlu geri dönüş alırım diye düşünüyorum. SSD ihtiyacım var, onu alacağım, orası tamam. İşlemci değiştirmem için işlemci anakart ram değişmesi lazım. Eh, anakartı alsam alacağım işlemciler belli olmuş olacak. İşlemciyi alsam anakart almak gerekecek. AMD-Intel geçişi olayı kapanmış olacak yani. Ram alırsam önüm açık olur diyorum ama AM4 destekli değil soğutucum, öyle de bir sorun var. Yine de ram alıp soteye yatmak mantıklı geliyor. Diğer taraftan 2K 144Hz IPS monitör de güzel olabilir. Özellikle 2K çözünürlüğü kısa bir süre de olsa deneyimledim ve beğendim, sadece monitörün renkleri TN panel olduğu için çok dar bir aralıktaydı o yüzden alacaksam IPS olmalı diyorum, onların da fiyatı uçuyor. 2-2.5 arasına geliyor bir monitör.

Ben napam? Intel-AMD falan demiyorum. Oyun+tek thread/çekirdek ağırlıklı programlarda kullanacağım. Hepsini birden almaya da bütçe yetmiyor. Hangisine önceliği versem, hangilerini alsam bana en fazla olumlu dönüşü yapar kısa ve uzun vadede emin olamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BimBitmiş

8600K güzel işlemci aslında ama fiyatı bir hayli yüksek. Eh, o kadar verdikten sonra azcık daha ekleyip kullanım amacına göre 8700K veya 1700 almak dediğiniz gibi mantıklı. Ama 8400 güzel bir tercih bana kalırsa. 8100 de aynı şekilde. 8400 ve altı işlemciler için en büyük tehdit eski güçlü işlemciler. 2600K hala hepsinden daha iyi oyun performansı veriyor. Benim geçebileceğim işlemciler 8700K-1700 ve üzeri olanlar. Kullandığım şeylerin de single thread ağırlığı yüksek, 8700K güzel bir tercih gibi duruyor o yüzden. Ama fiyatı da biraz canımı sıkıyor şu anda. İşlemci+anakart 500TL daha ucuz olsa gözüm kapalı dalacağım da şu anda indirimsiz elim pek gitmiyor. Ryzen'ın mevcut işlemcileri de oyunlarda benim için downgrade olacak. Onlardan da uzağım. Birinden fiyattan birinden de kullanımım yüzünden almaktan kendimi geri tutuyorum.

BF dönemi için plan yapıyorum ama kararsızım hala. Hali hazırda 4.8GHz 2600K var. Oyunlarda bana yetiyor. Monitör 1080p 60Hz olsa da Fast Sync ve DSR ile tatminkar sonuç veriyor. Ama döviz de alıp başını gidiyor. BF'de indirimlerde ne yaparsam daha fazla olumlu geri dönüş alırım diye düşünüyorum. SSD ihtiyacım var, onu alacağım, orası tamam. İşlemci değiştirmem için işlemci anakart ram değişmesi lazım. Eh, anakartı alsam alacağım işlemciler belli olmuş olacak. İşlemciyi alsam anakart almak gerekecek. AMD-Intel geçişi olayı kapanmış olacak yani. Ram alırsam önüm açık olur diyorum ama AM4 destekli değil soğutucum, öyle de bir sorun var. Yine de ram alıp soteye yatmak mantıklı geliyor. Diğer taraftan 2K 144Hz IPS monitör de güzel olabilir. Özellikle 2K çözünürlüğü kısa bir süre de olsa deneyimledim ve beğendim, sadece monitörün renkleri TN panel olduğu için çok dar bir aralıktaydı o yüzden alacaksam IPS olmalı diyorum, onların da fiyatı uçuyor. 2-2.5 arasına geliyor bir monitör.

Ben napam? Intel-AMD falan demiyorum. Oyun+tek thread/çekirdek ağırlıklı programlarda kullanacağım. Hepsini birden almaya da bütçe yetmiyor. Hangisine önceliği versem, hangilerini alsam bana en fazla olumlu dönüşü yapar kısa ve uzun vadede emin olamadım.

Autocad falan mı kullanıyorsun?

Kullandığım kütüphaneler ve programlar tek izlekten fazlasına pek iyi ölçeklenmiyor şu anda. Ayrıca önümüzdeki aydan itibaren de (hatta 10-15 gün sonra) video işleme ile bayağı bir iş yüküm olacak gibi. 8700K benim için ideal işlemci gibi duruyor da fiyatı canımı sıkıyor. 900-1200 arası da anakarta, 1800-1900 işlemciye bayıldıktan sonra astarı yüzünü geçiyor. Soğutucum uyumlu olmasa listeye kolay kolay alacağımı sanmıyorum bu fiyatlarla. Ryzen alırsam 400-500 daha ucuza gelecek R7 1700 ile ama soğutucu almam gerekecek, o zaman da cazibesi kalmıyor benim için. Ha, Google, adobe çıkıp çoklu çekirdek desteğinde devrim yapar, o zaman ryzen daha cazip hale gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BimBitmiş

Kullandığım kütüphaneler ve programlar tek izlekten fazlasına pek iyi ölçeklenmiyor şu anda. Ayrıca önümüzdeki aydan itibaren de (hatta 10-15 gün sonra) video işleme ile bayağı bir iş yüküm olacak gibi. 8700K benim için ideal işlemci gibi duruyor da fiyatı canımı sıkıyor. 900-1200 arası da anakarta, 1800-1900 işlemciye bayıldıktan sonra astarı yüzünü geçiyor. Soğutucum uyumlu olmasa listeye kolay kolay alacağımı sanmıyorum bu fiyatlarla. Ryzen alırsam 400-500 daha ucuza gelecek R7 1700 ile ama soğutucu almam gerekecek, o zaman da cazibesi kalmıyor benim için. Ha, Google, adobe çıkıp çoklu çekirdek desteğinde devrim yapar, o zaman ryzen daha cazip hale gelir.

Anladım. Hayırlısı o zaman diyelim. braket araştırın belki vardır. Bende ek braket satın alarak geçtim rzyena memnunumda yani. 100 fps üzerinde bazı oyunlarda fazladan alacağım 20-30 fps için 6700k da kalmadım. Zaten eninde sonunda şişip patlayıp 1700x in 6900k nın gerisine düşecek. Baya bir süre 100 fps üzeri takılırım. Güzel bir yatırım oldu benim için. hemde 3dsmax renderlarım %80 hızlandı. 8700k 1500TL olsaydı mantıklı olurdu ama abarttılar yani. Zaten kurlarda sapıttı artık zarar yazar 8700k ya dokunmak. Soket ömrüde belirsiz. İş için Am4 şu an en iyisi. İntel bu fiyatlarla benim gibi müşterilerini daha çok kaybeder. Belki zen2 den yedikleri darbeyle iyice fiyatları alınacak seviyeye indirirler herkes rahata erer. r7 1700 ün olduğu ortamda 7820x 6900k gibi işlemciler sadece çöplük oluyor. 2 tane 1700 alınıyor onların fiyatına. 4 kanal bellek şart değilse intelin8/16 işlemcilerinin yüzüne bakmaya bile gerek yok

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.