Şimdi Ara

7700k ve diğer 4 çekirdekli işlemcilerin sonu. Sonun başlangıcı içeride (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
398
Cevap
2
Favori
21.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yap yap ciddi fark var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Hocam kardeşimin origin access'i falan var. BF1 oynayacak, Fifa oynayacak. Konudaki yorumlara baktım da Intel'i mezara gömmüşler.

Bf1 de patlıyor mu 4 thread işlemciler :(

Ben denedim de 8gb ram sınırı olduğu için çok drop oluyor sanki. Lowda 60fps sabit göremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

Sen bu islerden anliyorsan eger forumu birakirim

Bu kadar net

Hocam rica etsem beni alıntılamayı bırakır mısın?
  • Sebebi belli olmuş işlemcinin takılmasının.
    Oyun Haberleri - merlininkazani.com
    AC: Origins, Denuvo yüzünden PC'leri kastırıyor olabilir
    http://www.merlininkazani.com/ac-origins-denuvo-yuzunden-pcleri-kastiriyor-olabilir-haber-97591

• quote:

Orijinalden alıntı: FiratYapiciTR

Sebebi belli olmuş işlemcinin takılmasının.http://www.merlininkazani.com/ac-origins-denuvo-yuzunden-pcleri-kastiriyor-olabilir-haber-97591

Şimdi buna ne diyecekler merak konusu

• Saab9000 kullanıcısına yanıt
    uçmuş onlar boşver. Senin şartlarında i5, q6600'den sonra ohoo akar gider.
  • Hocam bu kadar bilgiyi nereden edindiniz

Ben de bu işlere meraklıyım da

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah o kadar iddialı sözler sarfetmissiniz ki sanki intelin deneysel arge laboratuvarından çıkıp hemen dh ya girerek gördüklerinizi yazıya dökmüşsunuz.

Harikasınız

• Haberleri takip ederseniz görürsünüz diyeceğim de DH'den takip ediyorsanız o iş zor, malum, donanım haberi yazan tüm editörlerini şutladılar, hatta bir tanesini banlamışlardı, bilmiyorum hesabı açıldı mı...Onu da geçtim, sıcak fırsatları da bitirdiler açgözlülükleri yüzünden. Eskiden her gün onlarca fırsat paylaşımı olurken artık haftada 10 tane görürsek iyi diyorum.

Dersi seviyeyi yerin dibine sokmadan işleyen herhangi bir üniversitede geri kalan bilgileri öğrenmeniz mümkün. Haberleri de takip ediyorsanız ne olup biteceğini kestirmek zor değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 31 Ekim 2017; 11:9:39 >
  • Sizi anlıyorum iyi yoldasiniz daha fazla bilgi ve birikim temenni ediyorum

Iyi günler.

• konuyu açan @vamp arkadaşa cevaben bu videoyu bırakıyorum iyi seyirler

• Üyeliğime gelen 4 gün cezanın ardından sizin için 4 gün önce çektiğim videoları malesef bugün izlemek zorunda kalacaksınız. Teşekkürler DH. Forumdaki çoğu kullanıcı profesyonel anlamda hiçbir işle uğraşmadığı için ve sadece oyun oynadığından ryzen r7 serisin ne anlama geldiğinide bilmiyor haliyle. Adamlarda haklı ne bilsin corona renderi blender programını ya da başka birşeyi. Ben buradaki arkadaşlara bu konu da hak verdim. herkes bilmeyebilir. Şimdi sizler için ryzen 1700x işlemcide aynı anda 3 ve 4 oyun açıp video çektim. Buyrun oyun olarak yüklenelim işlemciye. İşlemcisine güvenen bu testi yapabilir. Bizim size sayfalarca anlatmak istediğimiz şeyde bu . Cpu load yani işlemciye binen yük ryzenda az olduğu için işlemci verimsiz değil. Oyun yapımcısı oyunu yaparken 8/16 kurgsunu dikkate almadığından böyle. Bakın ben %100 doldurana kadar zorladım ve hala daha crysis 100 fps, witcher 50fps gta5 50 fps, sennua 50fps. Bunun ne demek olduğunu size anlatamadık. Birde üstüne ekran görüntüsü kaydediyorum :) Ordanda yükleniyoruz işlemciye. Biz diyoruzki 1 tane oyun açınca bizim işlemci ısınmıyor bile çalışmıyor. Anca 50 derece oluyor hava soğutma ile birde Siz diyorsunuzki ryzenlar ölü doğdu. YA kardeşim r5 serisine r3 serisine laf uzatta r7 serisin ne olduğunu biliyor musun? Zaten r5 1400 modeli 4.5 ghz ye çıksa şu an 7700k 900TL ye satılır. r5 ve r3 serisi 4 ghz yi görmediği için biraz düşük kalıyor ama r7 serisi için yüksek frekansa gerek yok zaten. 7700k 3-5 oyun daha yüksekten fps alsın. Zaten yolun sonu bu denuvo denen koruma ve ek korumalrla kendini gösterdi. Yarın öbür gün başkası başka yerden vole vurabilir belkide bu sistem tutar bütün oyun yapımcıları kullanır kâr etmek için. Ülkemizdeki ekonomik kriz hiçkimsenin bir gram umurunda değil. Geçenlerde vatan bilgisayarda 1700x 1300TL fiyata satıldı şimdi 1900 TL. O gün alanlar bayram etti. Hatta 1150 TL ye r7 1700 alan oldu. Bu forumun en şanslı insanları oldular. Sebebide bu aşağıdaki benim çektiğim videolardır. Render veya cinebench testlerinin ne olduğunu kavrayamayan Cpu load düşüklüğünün işlemci verimsizliğiyle karıştıran DH forumuna benim küçük bir armağanımdır.

Aynı anda 3 oyun

Aynı anda 4 oyun

https://www.youtube.com/watch?v=YVjWr4LBUU0&t

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 2 Kasım 2017; 18:43:28 >

• vamp kullanıcısına yanıt
    Bana aynı anda 4 oyunu açıp oynayacak(YANI 1 OYUN OYNANIRKEN DIĞER OYUNLAR PAUSE(MENÜDE DEĞIL OYUN AÇILIP DURAKLATILACAK VE HER OYUN 30 DK OYNANİP SONRA KAPATILMADAN DIĞER OYUNA GEÇILECEK)50 insan göster EŞŞEK GIBI ANIRIR+EN KRAL AMD FANBOYU OLURUM NET

Kısacası senin test ego kasmaktan başka bir şeye yaramamış.Kimse bu cpu ları 4 oyunu aynı anda oynamak için almıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: John Greer

Bana aynı anda 4 oyunu açıp oynayacak(YANI 1 OYUN OYNANIRKEN DIĞER OYUNLAR PAUSE(MENÜDE DEĞIL OYUN AÇILIP DURAKLATILACAK VE HER OYUN 30 DK OYNANİP SONRA KAPATILMADAN DIĞER OYUNA GEÇILECEK)50 insan göster EŞŞEK GIBI ANIRIR+EN KRAL AMD FANBOYU OLURUM NET

Kısacası senin test ego kasmaktan başka bir şeye yaramamış.Kimse bu cpu ları 4 oyunu aynı anda oynamak için almıyor

Yok bu test o amaçlı değil zaten. Yarın öbür gün 200 kişilk battlfield serverı açılınca r7 1700x in patlamayacağının videosu bu. Böyle anlatayım ben sana sen nereye çekiyorsan çek bu videoda anladığın görüntüleri.

• Sevgili hocam madem bu kadar bilgilisin beni birkaç konuda aydınlat bakayım;

Bir oyun Intel'in 8 izleğine %100 yük bindirebiliyorsa FX'in 8 izleğine bindiremiyor mu. Bu çok saçma bir iddia olmuş. Böyle bir şey yok. Bir yazılım, donanımın sağladığı izlekleri ya kullanabilir ya da kullanamaz.

Bilgisayar mühendisliği bölümünde mikroişlemci mimarisine dair bir şeyler öğretiyorlar mı da bu üstün bilgi birikimini edindiniz?

Üstün bilgi birikiminiz kapsamında IPC nedir bana anlatabilir misiniz? İki işlemci mikro mimarisi aynı saat hızında aynı komut dizilerinin kullanıldığı yüklerde benzer performans ortaya koyuyorsa bu iki işlemcilerin saat hızlarından kaynaklanan farklılıklar nasıl olur da tek çekirdek performansında eksiklik olarak yorumlanabilir?

Zen mimarisinin tek çekirdek başarımı Sandy Bridge'ye göre çok ama çok daha yüksek. 4,1 Ghz bir Zen çekirdeği 5 Ghz'lik bir Sandy Bridge çekirdeği ile üç aşağı beş yukarı aynı performansı gösterir. Şuradan bir Cinebench tek çekirdek karşılaştırması görebilirsin;https://www.youtube.com/watch?v=Hm6A_zd0s0A&t=30s

Bilgi edinmek konusunda biraz istekliysen şuradan Zen mimarisinin detaylı bir incelemesini okuyup, komut dizilerine ve farklı iş yüklerine göre mimari karşılaştırma bağlamında gerçek durum neymiş öğrenebilirsin;https://forums.anandtech.com/threads/ryzen-strictly-technical.2500572/

Ryzen ile Bulldozer aynı mok diyorsan bu durumda Bulldozer ile i7 6900k de aynı mok? Halbuki bu çok komik bir iddiaymış gibi duruyor :)

İntel'in mevcut teknoloji ve imkanlarının muazzam olduğunu, AMD'yi istediği an bitirebileceğini iddia eden arkadaşlar %0 IPC'li soba kıvamında Coffee Lake işlemcileri gördüklerinde "Aaa öyle değilmiş" dedi. Size de aynısını tavsiye ederim. Yarı iletken sektöründe elinde sihirli değnek taşıyan bir şirket yoktur. Intel'in 4C/16T bir işlemcisi deneysel olarak değil, Xeon Phi işlemcilerde var. 4 way SMT denilen şeyin mucidi IBM'dir. Ancak 4 way SMT sanıldığı gibi ciddi bir getiri sağlamıyor hatta Thread başına düşen önbellek miktarları fazlasıyla azaldığı için bazı durumlarda ciddi negatif etki yaratıyor. 4 way SMT'nin ciddi bir fayda getirip getirmeyeceğini anlayabilmek için SMT'nin ne olduğunu anlayabilmek lazım. SMT dediğimiz şey fiziksel kaynak yaratmaz. SMT donanım bazlı bir optimizasyon işlemidir. Çekirdeğin bir kısmında yapılmayı bekleyen bir işlemin diğer işlemlerin yapılmasını engellemesinin önünü keser. 2 way SMT'nin getirisi %20 ise 4-Way SMT'nin getirisi %40 değil %23 olur. 4-way SMT yapması zor bir şey olduğundan değil mevcut programlar bu kadar fazla thread ile başa çıkamayacağından yapılmıyor. Örneğin bazı oyunlar/yazılımlar 32 izlekli Threadripper ile başlamayı reddediyor. Intel böyle bir şey yapmış olsa 6/24 işlemcileri ile bu sorunlarla karşılaşması hayli olası. 4-Way SMT ile kimse multi core liderliğini falan alamaz. Intel 4 çekirdekte ısrar etseydi hızla pazar kaybedecekti, dolayısıyla kademeli olarak önce 6 sonra da 8 çekirdeğe paşa paşa geçecek. Geçmez ise kimsenin kendisinin tercih etmeyeceğinin bilincinde. Tespitiniz doğru olmuş olsaydı bugün 6/12 Coffee Lake ve 8/16 Ice Lake işlemcilerden bahsediyor olmazdık. 6 çekirdekli Intel'in 8 çekirdekli AMD işlemciyi geçtiğinden bahsetmişsiniz. Bahsettiğiniz işlemcilerden biri 60W tüketiyor diğeri 160W, bu da çok talihsiz bir açıklama olmuş, bu mantıkla 2/4 i3 7350K de 4/8 8250U'ya fark atıyor, ama 8250U 15W, 7350K 90 Watt.

Sadece oyun oynamak isteyen adam için inan her şey yeter. Aynı fiyata daha fazla kaynak almak varken neden daha az kaynak almak istesin ki insanlar? 8600K Ryzen 1700 ile aynı fiyata. 5 Ghz 8600K 1 performans veriyorsa, 4Ghz'lik bir Ryzen 1700 1,5 performans verir. Hal buyken siz niçin tek çekirdek performansı için fazladan kaynaktan feragat ediyorsunuz. Eğer Broadwell IPC'li bir işlemcinin 4 Ghz'lik değerinin oyunlar için yeterli tek çekirdek performansı sağlamadığını düşünüyorsanız, zaten piyasadaki işlemcilerin %90-95'inin tek çekirdek performansı yeterli seviyede değil demektir. Intel'in 4 Ghz bir Ryzen 1700'den daha düşük tek çekirdek performansı olan işlemcilerine şöyle bir baktığımızda; 2-3-4-5-6-7.nesil K olmayan bütün i3-i5-i7'leri görüyoruz. Yani Intel'in tek çekirdek performansı yeterli olan işlemcileri bir tek K serisi olanlar mı? Tabi ki böyle değil. Taraflı baktığınız için böyle sanıyorsunuz. 250 Hz oyunculuk peşinde olan %0,1'lik bir kitle için Intel tartışmasız bir şekilde tercih edilecek işlemciler üretiyor şu anda doğru. Lakin geri kalan her alanda AMD çok daha mantıklı bir tercih. Render yapacaksan, uzun vadeli bir oyun sistemi istiyorsan vs. Kapı hep Ryzen'e çıkıyor. Intel her nesil müşterilerine kazık atıp soket değiştirirken siz nasıl hala bu şirketi bu şekilde savunabiliyorsunuz gerçekten anlamlandıramıyorum. Haydi kalın selametle.

• John Greer kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıgın mesajı gercekten yazdıgın gıbı anladıysan sorun sende

Bu vıdeoları ızleyıpte ''kımse 4 oyunu aynı anda calıstırmıyor kı ama'' kafasından bende ıstıyorum

Adam bıldıgın ıslemcıyı %100 kullanmaya calısıyor aynısını yap bakıyım 7700k da 8600k da ne oluyor

Tek bır oyun ryzen 1700u %100 kullanamıyor ama bu sıze gore rezalet,cop demek.Iste boyle dusunenlere ne kadar anlatsak bos
  • Bu patlak konu hala post alıyor demek...
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Bak sana şöyle anlatayım kast etmek istediğim şeyi

7700k bugatti gibi işlemci yani tek oyunda(sadece şöför varken yani)çok iyi basıyor(yüksek fps oranı) ama harfiyat kamyonu niyetine kullanırsan(4 oyun yada benzeri iş) avucunu yalar

1700 ise Mercedes Axor gibi her ne kadar yavaş gitsede fazla yükten(bugattiye göre bu dediklerim) pek etkilenmiyor

uzun lafın kısası hızlı gitmek isteyen(7700k) bugatti, yük taşımak isteyen (1700) axor alır

• John Greer kullanıcısına yanıt
    1700 yavas ya hanı 7700k ya gore 30fps den daha fazla fark yok aralarında 1080p de dogru mu?

Bızde dıyoruz kı 1700 un 7700k ya yavas olması demek oynanamaz,rezalet,cop,berbat anlamına gelmıyor.Cunku 1700 50fps alıpta 7700k 80fps almıyor hıcbır oyunda.

1700 100 alıyorsa 7700k 130 alıyor oda her oyunda degıl.Bazı oyunlarda 10fps bıle fark yok

Yıne bızde dıyoruz kı adam 144hz monıtor alırsa 1080ti alırsa bu adam gıdıpte 7700k almaz 1700 hıc almaz.Ya 8700k alır yada 7820x veya yukarısını alır.

Ama 60hz monıtoru olan kısı neden ryzen almasın?

Sız sanıyorsunuz kı 1700 4ghz + gtx 1080ti ekran kartı ıle bırlıkte takılınca 1700 1080ti yı tam kullanamaz kart 1060 gıbı calısır sanıyorsunuz.Bu kullıyen yalan dolan.

7700k 1080ti yi tam kullanıyor 150fps verıyor olabılır ama 1700de gıdıpte 80fps vermıyor.Yada 7700k nın mınımum gordugu 100fps ıken 1700 50fps gormuyor 85-90fps goruyor.

Sız ve sızın gıbıler cogu kısıyı yanıltıyorsunuz

• WARTIME kullanıcısına yanıt
    8700k ile 7700k arasinda oyunlarda bir fark yok onu bastan diyeyim. 144 hz hesaba katildiginda 7700k nin ciddi ustunlugu var. Biri 50 fps iken dieri 80 vermiyor ama biri 130 iken digeri 170 veriyor. Ekran karti yukunu dusurup islemci darbogazinda oyunlari calistirirsaniz boyle bir fark cikiyor. Bu da su anlama geliyor. Uzun vadede yıllar sonra r7 1700 60 fps in altina dusmeye baslamisken i7 7700k hala 75 80 fps veriyor olur. Burada coklu cekirdek desteginin artisi ve ryzena yapilacak optimizasyonlarla 7700k ya biraz daha yanasmasi ihtimali de var ama bu olacaksa bile oldugunda zaten iki islemci de çöp olacak kadar zaman gecmis olur bence. Tabi bu karsilastirma 1700 ve 7700k arasında. Zaten bir oyuncu 1700 almamalı. 1600 alınır hem ucuz hem iyi idare eden bir sogutucu cikiyor hem de 1700 den gozle gorulur derecede bir farki yok oyunlarda. Platformun uzun yıllar yeni işlemcileri destekleyecegini de hesaba katarsak ryzen 1600 hala iyi bir yatirim olabilir bir oyuncu icin. Ama diger ryzenlar icin aynisini soyleyemem. Benin gözümde r7 1700 bir oyuncu işlemcisi değil. R3 ler de bence hic alınası değil 8. Nesil i3 ler eski kafayla i5 performansı verirken...

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.