Şimdi Ara

7700k ve diğer 4 çekirdekli işlemcilerin sonu. Sonun başlangıcı içeride (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
398
Cevap
2
Favori
21.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

https://www.youtube.com/watch?v=i6qh7owh9ss&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

alın bende ryzen kullanıyorum. 7700k'nın falan sonu değil. ryzen 16 çekirdek %100 olmuyorda intel darboğaz yaptığı halde daha mı fazla fps veriyor. yapmayın etmeyin. biz ryzen aldık ne oldu ?
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Sizin koyduğunuz testte GTX1080'le net şekilde GPU bottleneck'i mevcut.

Bu aşağıdaki çok daha anlamlı, 8600K stok hızında satüre olmuş 1080Ti kullanıldığında:

7700 stok hızında 8600k'dan daha kötü performans verecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brightmist

Sizin koyduğunuz testte GTX1080'le net şekilde GPU bottleneck'i mevcut.

Bu aşağıdaki çok daha anlamlı, 8600K stok hızında satüre olmuş 1080Ti kullanıldığında:

7700 stok hızında 8600k'dan daha kötü performans verecektir.

Net bir şekilde GPU darboğazı derken? 1080p very low presette GTX 1080 ile test etmiş, işlemci benchmark'ı böyle yapılır zaten bottleneck'i işlemcilere aktarmak için. Hani 1024x768 very low presette yapsaydı falan diyorsanız onun hiçbir real world senaryosunda yeri yok, saçma olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Net şekilde GPU Bottleneck'i gözüküyor, FPS aynı zaten, 7700k daha yukarıda veya aşağıda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brightmist

Net şekilde GPU Bottleneck'i gözüküyor, FPS aynı zaten, 7700k daha yukarıda veya aşağıda değil.

Tamamdır hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen kalite düşürmesi nedeniyle bir elektrik düşüşümü yaşıyorum.
  • 16 mb Ati rage ekran kartım vardı. Alamanya'dan geldiydi. 8 mb onboard'çu arkadaşlarım ben Need For Speed oynarken bakarlardı uzaktan.

Sonra 32 Mb Nvidia Geforce lar çıktı ama yine bir Ati değildi.

Şu an sizi bu kadar heyecanlandıran bu konular 15-20 sene sonra sadece birer tebessüm olarak kalacak.

Bu anlamsız rekabete fazla paranızı kaptırmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 çekirdekli işlemcilerin sonuna yaklaşılıyor doğru
    7700k 1800x'den darboğaz bile yapsa hala daha iyi orası gerçek
    AMD ryzen'le bizi intelin tekelin kurtardı olmasaydı daha çok beklerdik daha fazla çekirdek için buda hakikat.

Oyunlar paşa paşa daha fazla çekirdek kullanması lazım artık o döneme assasins creed ile girmeye başlamışız gözüküyor. Yalnız 7700k'nın oyunlarda ölümü şu anki ryzenle aynı hatta belki daha sonra olur. Ben 4790k kullanıyorum ama amd'ye ryzen ile işlemcide büyük adım attığı için müteşekkirim. Olmasa intel bizi daha çok süründürürdü buralarda, kaç yıldır adam akıllı bir adım atılmıyordu işlemci sektöründe. Umarım yeni ryzenlerde tekil çekirdekte de biraz daha yüksek performans verir o zaman 10 numara olur. Ben 4k oynuyorum daha işlemci değiştirmek için zamanım var ama yüksek hz-fps seven adamlar için 7700k o kadar uzun süre götürmeyecek gibi

• sevgili arkadaşlar ben size çok farklı bir bilgi vereyim o halde,

"About AC: O, one guy at cs.rin.ru send me the binaries of the game and asked me which version of Denuvo the game uses, so I decided to take a look. I found it very strange when I saw that VMProtect layer over Denuvo only because Denuvo dropped VMProtect early this year. I thought it's some desperate move by Denuvo but it seems now that Ubisoft could have implemented it themselves, tanking your game performance by a lot, especially if they hooked Denuvo and VMP to time-critical functions of the game. So, if you have high cpu usage while playing the game, this is reason.
    It seems Ubisoft simply does not care about you nor your gaming experience."

bu yazılan cracker voksi'nin ünlü korsan sitesi cs rin ru'da yazdığı.

kısaca özet geçeyim, origins'in kasmasının asıl sebebi aşırı cpu istemesi ama bunun intel veya ryzen ile alakası yok. bu kopya koruma sistemi denuvo'nun eski korumaya dönüş yapması. normalde denuvo, vmprotect'i 3rd party bir şirket idi. ancak bütün denuvo oyunlarında koruma sisteminden dolayı oyunlarda fps düşmesi yaşanıyordu. sonra gelen tepkiler üzerine denuvo kendi vmprotect'ini yazdı ancak bu sefer de bütün oyunlar hemen kırılmaya başladı.

ancak ubisoft, denuvo'dan eski sisteme geri dönüş yapmasını istemiş olacak ki, denuvo tekrardan eski vmprotect'i kopya koruma sistemine dahil ediyor ve bu da oyunun aşırı cpu kullanmasına sebep veriyor.

http://vmpsoft.com/20170606/vmprotect-and-denuvo-gmbh/

• i7 8700k ile aldığım passmark benchmark skorunu atayım de fanatizm kovboyları biraz yutulur cinsten atsın.

Cpu mark skoruna bakın ve buradan sessizce uzaklaşın.

Aşağıda dünyanın en yüksek skorlu makineleri yer alıyor FASTEST PC olarak adlandırılmış, Gpu skorları da işin içine dahil edilince

www.pcbenchmarks.net
    PassMark Software - PC Benchmark Charts
    https://www.pcbenchmarks.net/fastest-desktop.html

Bu da benim ekran kartına overclock yapmadan aldığım rating. (Passmark Rating 8,491) ekran kartına overclock yaparsam dünyanın ilk 10una girecek, nerede sevgili amd? Ben atmanıza birşey demiyorum keşke daha iyi işlemciler yapılsa da gerçek olsa, marka fanatikliği aptallıktır. Ama yutulur cinsten atın :)

• Nasıl yani argümanınıza göre benim Xeon X5650 6 çekirdek 12 izlekle 7700K dan iyi performans mı verir ac de? Herşey izlek mi yani? 🤔

• quote:

Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

Yine optimizasyon faciası bir oyun ve yine ubisoft hmmm anladım hemen intel işlemcimden kurtulayım.

Gta V oyunda, Assain Creed ve Doom ne oluyor patlıcanmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

quote:

Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

Yine optimizasyon faciası bir oyun ve yine ubisoft hmmm anladım hemen intel işlemcimden kurtulayım.

Gta V oyunda, Assain Creed ve Doom ne oluyor patlıcanmı ?

Ne demek istedin anlamadım biraz daha açarmısın ?

• Bu ne lan millet 70 fps'ye düştü diye bilgisayarı çöpe atcak.

Biz hala ps4de oyun oynayalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunun işlemciyi neden bu kadar yoğun bir şekilde kullanıldığı belli oldu. Oyunda denuvo kopya korumasından başka VMProtect diye bir koruma daha var buda işlemciyi acayip yoğun bir şekilde kullanıyor. Biraz araştırma yaparsanız internette görürsünüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: --Destroyer--

"2 ve 4 çekirdekli 6. ve 7. nesil Intel işlemciler, en güçlü ekran kartlarına ve bunların SLI kurulumlarına kadar tüm sistemleri rahat rahat besliyor."

Kurmuş olduğum cümleden şu anlaşılıyor: 6. ve 7. nesil Intel işlemciler, ucuz bir ekran kartından, en pahalı ekran kartlı kurulumlara kadar yetiyor.

1080ti alanlar 7700K alacak.
    1080 alanlar 7700K, 7700 ya da 7600K alacak
    1070 alanlar 7600K
    1060 alanlar 7600K, 7600, ama darboğaz olmaması için 7600K
    1050ti alanlara ise 7500 ve aşağısı yetecektir.

1050ti ve G4560 ikilisinin videosuna bakacak olursak, çoğu zaman ekran kartı kullanımı %90' larda kalıyor gözüküyor. Biraz daha iyi bir Intel CPU kurtarır yani. Zamanında 200-250 TL' lere satıldığını da düşünürsek G4560 yine çok iyi iş çıkarmış.

Ben Intel müthiştir demiyorum. Hiç Intel işlemci de kullanmadım. Sadece 7700K' nın sonunun başlaması yorumu biraz abartılı geldi bana o nedenle durum öyle değildir demeye getirdim.

Konuyu biraz okuyunca 1-2 yıla kalmadan 7700K çöp olacak gibi bir sonuç ortaya çıkıyor gibime geldi ama öyle değil işte. :)

Şu videoya bakacak olursak:
    https://www.youtube.com/watch?v=jqEnwwHC5n4

1080ti SLI 4K kurulumda 7700K, 4.1 Ghz Ryzen 1800X' den ne yazık ki bariz önde. Fiyatına göre Ryzen' ler iyi iş çıkarıyor aslında. Ama konu maksimum peformans olunca, 7700K 4 çekirdekli haliyle öne geçiyor.

Hatta 1 adet 1080ti ile bakarsak orada da 7700K' nın öne geçtiği durumlar var.
    Hardware unboxed, 3200 mhz bellek vs. durumlara da dikkat eden bir kanal, onu da belirteyim.
    4 çekirdekli 7700K yetmeyecek deniliyor fakat ömrü daha uzun denilen 8 çekirdek ryzen 1800X 4.1 Ghz' den bariz önde ya da aynı performansı veriyor. Nereye yetmiyormuş 7700K yahu ? :)

Bununla birlikte bazı oyunların öne geçmesinin sebebi optimizasyon durumları da olabilir ama işte AMD kullanıcıları olarak yıllardır optimizasyon deyip duruyoruz. Oyuncuların %80' i Intel kullanınca optimizasyon da yalan oluyor biraz. Neyse ki Ryzen' in mimarisi Intel' in mimarilerine benziyor. Zen1' i başlangıç kabul edersek, Zen2 ve Zen3' de daha iyi sonuçlar görmemiz olası. Intel' in de 6 çekirdeği yaygınlaştırması işimize gelecektir. Ama 8 çekirdek işlemciler şimdilik boşa yatırım bence. Piyasayı domine eden Intel olduğu için, Intel' in 8 çekirdeği yaygınlaştırması optimizasyon için şarttır. Yoksa 8 çekirdek kullanıcılaırnın oranı %1-2' lerde kalırsa, kimse de 8 çekirdeğe optimizasyon yapmaz.

3-4 sene sonra 1080ti ayarında bir kartı gtx 1060 fiyatına alabilir hale gelirsek, bendeki CPU' nun (Ryzen 1600) yetmeme ihtimali var ki canım sıkılıyor.

Yazı yazarak durumu anlatmak uzun sürüyor/ zor oluyor. Karşılıklı konuşabilsek derdimi daha rahat anlatacağım da işte... :)

Hocam konuyla alakası yok da, 1060 ile 3770K nasıl olur?

• Güzel olur, sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Güzel olur, sıkıntı olmaz.

Overclocksuz da olur değil mi, stok haliyle?

Bunun yanında bende şu PSU var, 600W Cooler Master
    www.vatanbilgisayar.com
    COOLER MASTER WATT 80PLUS 600W AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-watt-80plus-600w-aktif-pfc-120mm-fanli-guc-kaynagi.html
    bu da yeterli olur değil mi?

• Overclock!a gerek yok aynen. PSU'da da sıkıntı olmaz, 12v kanalından 550 Watt sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serhdemir

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serhdemir

İşlemci kullanım oranının işlemcinin gücünü göstermekte ne kadar yanıltıcı olduğunu anlamak için youtubda fx bir işlemci ve üst düzey bir ekran kartı oyun videolarına bakmanız yeterli. Aşadaki videoda islemci kullanımı %50 , işlemci kullanımına bakarsanız fx işlemcinin gtx 1080 sli kaldıracağı bile iddia edilebilir. Ama pratikte

somut olarak verdiği fpsye bakın 50lerde .Resmen darboğaz yiyor.İntel işlemcilerde cpu kullanımı 100e vurur ve gpu kullanımı düşükse ekran kartı işlemciden dolayı darboğaz yediğini anlayabiliyorsunuz ancak Amd işlemcilerde mimari farkından cpu kullanımında darboğaz olup olmadığı anlaşılmıyor Ancak aldığınız fpsden anlaşılıyor Bu yüzden işlemci kıyaslarken hic bir zaman işlemci kullanım oranını dikkate almayın.
    https://youtu.be/UTQhlNoBnhk

Fx ile zeni ayni kefeye koyarak kapasiteni belli ediyorsun yapma boyle seyler. Bak yorum yazarken midem bulaniyor cunku ciddiyim bak

Anlamamakta ısrar ediyorsun , yada anlamamazlıktan geliyorsun.Fx işlemcilerle ryzen yada intel işlemcileri kıyaslamadım. Cpu kullanım oranının yanıltıcılığından bahsediyorum Konudaki herkes sölediklerimi gayet iyi anladı.Daha da uzatmayacağım.

Bak bende sana soyle anlatayim olayi belki anlarsin. Cs go oyununu baz alalaim.

Islemci 7700k gtx770 500 fps veriyor ekran kartina %80 yukleniyor diyelim

1080ti var bir yandan oyun onu iyi tanimadigi icin 450 fps veriyor ve ekran karti yuku %20 de kaliyor.

Simdi siz diyorsunuzki gtx770 daha kaliteli bir kart. Omru daha uzun.

Oyle mi acaba? Bu verdigim ornek ekran kartlari icinde ayni islemci ornegi gibi doğrudan ornektir.

Siz daha oyun gormediniz. Bakin bunu acik acik soyluyorum. 4/8 oyunlar 8/16 islemciler icin deger tasimayan oyunlar. Bunun ryzen ile ilgisi yok 7820x icinde ayni. 2800tl falan. 7820x copmu? 7820x in oyun omru 7700k dan azmi? Bunu iddaa eden var mi aranizda mesela? Gercekten varsa boyle biri bana yazsin

"Siz daha oyun gormediniz. Bakin bunu acik acik soyluyorum. 4/8 oyunlar 8/16 islemciler icin deger tasimayan oyunlar."

ne zaman gelecek o görmediğimiz oyunlar? şu anda hayal satıyorsunuz, şu anki oyunlarda gömdüğünüz kart daha iyi performans gösteriyor. aksi durumu işaret eden herhangi bir şey de elinizde yok. bakın ps4 çıkalı kaç yıl oldu, bu makinede 8 çekirdek var, pc'de 8 çekirdeği adam akıllı kullanan bir oyun yok. peki neden yok? reddit'te şöyle bir yorum var ve sonuna kadar haklı:

soru: What Games now utilise 4+ Cores?
    cevap: Console games.
    For PC:
    The i5 is the sweet spot game engine devs target. So 4 cores is the max for the next while. Targeting i7 for more than 4 cores is just shooting yourself in the foot before you even release the game as most people will have an i3 with HT or an i5.
    Now, this doesn't necessarily mean that a game can't use more than 4 cores, just mean they target 4 cores. If a game opens more than 4 threads it can begin taking advantage of the extra cores, but may simply need at least 4 to run optimally.

yani önümüzdeki 3 4 yıl daha crytek veya id gibi risk alıp oyununu daha az bir kitleye sunmayı göze alacak firma ortaya çıkmazsa gömdüğünüz işlemci belki 3 4 oyun hariç daha iyi performans gösterecek. 3 4 yıl sonra zaten kim öle kim kala... crytek'in de durumu malum. ea'ya satılma ve sonraki oyunların downgrade yemesi... id'nin de durumu malum. bethesda'dan devam ve doom 3 kadar teknik özellikleriyle ortalığı ayağa kaldırmayan bir doom.

Intel z390 cipsetinde oyun icin 8/16 islemciyi tanitip 1600tl ye sattığında cikacak o oyunlar. Yani 10 ay icinde. Alıntı yapmissin bosunada cevirmissin. Onumuzdeki 1-2 yil icinde cikacak konsollarda 8/16 olacak haberin olsun.

hocam diğer konulardaki mesajlarına da bakarsanız bu arkadaşın problemi o zaten...

önce kendi çapında bir öngörüde bulunuyor, sonra yaptığı öngörüye kayıtsız-şartsız bir şekilde inanmamızı ve kendisine somut bir şey ortaya koymuş gibi muamele etmemizi bekliyor. öyle muamele etmezseniz, kendisini ciddiye almazsanız da tüm gücüyle saldırıyor, hırslanıp hakarete varan laflar ediyor.

sırf kopya oynanmasın diye orijinal oyun alan müşterilerini de cezalandıran ubisoft'un rezil optimizasyonu ve eski model fps katili denuvo+vmprotect koruma sistemi yüzünden işlemciyi kastıran oyununu almış önüne: "bakın ben haklı çıktım işte, 4 çekirdek yetmiyor!" diye kendi kendine yaygara yapıyor, tahmini tutan piyasa analisti triplerine giriyor, mutlu oluyor.

bir de sorarsan "bu işler benim umrumda değil" falan havalarında... bu olayı nasıl bir saplantı haline getirmişse, konular açıyor, herkese cevap yetiştiriyor, hatta herhalde millete hakaret ettiği için ban bile yemiş.

daha elimizde adam gibi 4 çekirdek kullanan oyun yok, bugün oyun için hala önce tek çekirdek performansına bakılıyor, adam çıkmış 4 çekirdek 10 aya yetmeyecek, çok acayip oyunlar çıkacak ve 8 çekirdek isteyecek, 15-20 çekirdek isteyecek gibi bir argüman sallıyor. sanırsın silikon vadisi oyun yapımcıları derneği başkanı...

dediğim gibi saplantı haline getirmiş bu işi, sağlıklı bir tartışmaya girmesi veya fikir üretmesi mümkün değil...

Allah acil şifa versin diyelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 30 Ekim 2017; 17:6:53 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.