Bildirim
7700k ve diğer 4 çekirdekli işlemcilerin sonu. Sonun başlangıcı içeride (13. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Mimariden dolayı CPU kullanım oranının fazla olması çok komik bir tabir olmuş
Bak sevgili kardeşim; FX'lerin 8 çekirdeklisinin toplam işlem gücü Intel'in SMT'siz 4 çekirdeklilerinin daha altında kalıyordu. Bu durumda tabi ki 8 izleği tam olarak kullanamayan oyunlarda tecavüz durumu söz konusu oluyordu. Oyun 8 izleği tam olarak kullansa bile Intel yine önde oluyordu, sadece aradaki fark tecavüz boyutunda olmuyordu. Burada FX ile Ryzen'i aynı kefeye koymak tamamen bilinçli bir algı yönetimi çalışması. Ryzen 7'lerin i7'leri oyunda geçememesi tıpkı 6900K'nin ya da 7820X'in 7700K'nin gerisinde kalması ile aynı sebepten kaynaklanıyor. Yoksa aynı frekanstaki Zen ve Coffee Lake çekirdeği benzer iş yüklerinde çok benzer performans veriyorlar. Bir oyun motoru 5-6 izleğe hakkıyla yüklenebiliyorsa o oyuna 1000 çekirdek de versen 6 tanesini kullanacak geri kalanlarına dokunmayacaktır. "Oyunlar 6 izleği kullanabiliyor o yüzden ben 12 izlekli işlemci yerine gidip 6 izlekliyi alayım, nasılsa diğer 6 izlek hiçbir işe yaramaz" çok sakat bir düşünce yapısı. Oyunlar 8 izleğe yüklenebilmeye başladığı anda senin 6 izlek işlemcinin elinde ayırabileceği bir kaynak kalmamış oluyor. Bunu anlamamaya çalışmak güneşi balçıkla sıvamak gibi. 7700K'nin yıllar boyu rahatlıkla kullanılacağından bahsetmişsin, 7700K yıllar boyu kullanılacaksa Ryzen 1700 2x yıllar boyu kullanılacak. Bu kadar basit bir denklem var ortada ancak bu inkar ediliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: vamp
quote:
Orijinalden alıntı: serhdemir
İşlemci kullanım oranının işlemcinin gücünü göstermekte ne kadar yanıltıcı olduğunu anlamak için youtubda fx bir işlemci ve üst düzey bir ekran kartı oyun videolarına bakmanız yeterli. Aşadaki videoda islemci kullanımı %50 , işlemci kullanımına bakarsanız fx işlemcinin gtx 1080 sli kaldıracağı bile iddia edilebilir. Ama pratikte
somut olarak verdiği fpsye bakın 50lerde .Resmen darboğaz yiyor.İntel işlemcilerde cpu kullanımı 100e vurur ve gpu kullanımı düşükse ekran kartı işlemciden dolayı darboğaz yediğini anlayabiliyorsunuz ancak Amd işlemcilerde mimari farkından cpu kullanımında darboğaz olup olmadığı anlaşılmıyor Ancak aldığınız fpsden anlaşılıyor Bu yüzden işlemci kıyaslarken hic bir zaman işlemci kullanım oranını dikkate almayın.
Fx ile zeni ayni kefeye koyarak kapasiteni belli ediyorsun yapma boyle seyler. Bak yorum yazarken midem bulaniyor cunku ciddiyim bak
Anlamamakta ısrar ediyorsun , yada anlamamazlıktan geliyorsun.Fx işlemcilerle ryzen yada intel işlemcileri kıyaslamadım. Cpu kullanım oranının yanıltıcılığından bahsediyorum Konudaki herkes sölediklerimi gayet iyi anladı.Daha da uzatmayacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhdemir -- 29 Ekim 2017; 17:37:50 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Chandler Bing
uzun zamandır donanım takip etmiyordum, bir bakayım dedim, konuyu gördüm. yani olaylara bayağı uzak olmama rağmen olayı kavradığımı düşünüyorum ve vamp denen arkadaşın ağır saçmaladığını idrak edebiliyorum.
genel olarak özetleyecek olursam kendi adıma: vamp denen arkadaş intel işlemcinin %100'e dayandığını, ryzen'ın ise böyle olmadığını, daha önünün açık olduğunu söylüyor. buna rağmen fps değerlerinde intel önde gözüküyor. buna da diyor ki gelecekte intel tıkanacak, çünkü %100 işlemci kullanımı mevcut, ryzen'ın önü açık diyor... bazı arkadaşlar ne demiş ama? intel ile amd mimarileri farklıdır demiş. adam işte burada bunu dikkate almamakta ısrarcı. ne diyor bir arkadaş yukarıda? eski nesil bir amd işlemciye gtx 1080ti da taksan işlemci kullanımı %70 olabilir diyor. amd'lerin durumu bu yani. anlayamadığı, kafanın almadığı kısım burası. eski nesil amd tabi ki gtx1080ti'a darboğaz yapıyor, ama işlemci kullanımına bakınca bu durum gözükmüyor. bunu anlamamak ne kadar zor olabilir?
ben de hayatımda 4 kere bilgisayar topladıysam 3 kere amd ekran kartları, 2 kere de amd işlemci almışımdır bunlara. amd'ci arkadaşların bir huyu vardır hep: "gelecekte coşacağız". hayır hiç bir zaman coşamıyorsunuz, coşamıyoruz. vulkan ile amd kartların uçacağı doğruydu ama kim vulkan kullandı allah aşkına? aynı durum playstation 3 için de vardı. "cell mimarisi ile coşacağız", "henüz cell'i çözemediler" vesaire. cidden sony exclusive oyunlar hariç cell mell çözmekle uğraşmadı kimse, konsol 3 4 donanıma göre şaşırtıcı grafikle nesil kapattı. onu geçtim, multiplatform oyunlarda xbox 360 daha iyi grafik, daha yüksek çözünürlük verdi.
yazılım işi böyledir, bunu anlamanız gerekiyor. çok çekirdek koyarsın, bu iyi de bir şey ama yazılımcı bunu çözmeye, oyununu optimize etmeye kasmayacaktır. ben de yazılımcıyım, piyasanın içindeyim, kasmıyoruz birader. en çok hangi donanım popülerse optimizasyon da ona göre yapılır. steam'den örnek veren arkadaşla dalga geçecek kadar şuursuz olabilir bazılarımız ama bir oyun pc için "sponsorsuz" optimize edilecekse bu veriler dikkate alınır. bunlar ticari şirketler, en çok kime satacaklarını düşünecekler elbette oyunu. yani önümüzdeki 5 yıl toplasan 10 oyun şu an karşılaştırılan amd işlemcilerin avantajından faydalanacak, geri kalanında fps daha düşük olacak.
özetle "gelecekte daha iyi olacak" denilen ve ömrünü doldurmadan da daha iyi olan donanım ben hayatımda daha görmedim sanırım. hayallerde yaşamayın, bugün ne daha iyi performans veriyorsa ona yönelin, pişman olmazsınız.
bir kaç örnek daha vermek gerekirse: nokia 6630'da 3g var diye alıp telefonu değiştirdikten bilmem kaç sene sonra 3g'nin ülkeye gelmesi, opera'nın chrome'dan kat kat hızlı olduğu dönemde opera'nın bazı fonksiyonlarda patlaması, çünkü sitelerin opera'da test bile edilmemesi, hatta safari'nin zamanında yemeksepeti'nde hata vermesi, windows telefonların gelecek update ile inanılmaz performans kazancı sağlayacak olması ve telefonların fiyat/performans olarak inanılmazlar gelişecek olması, gerçekten de güncellemeyle bunu sağlaması, ancak uygulamaların yeni mimariyle uyumsuzluklarının update ile düzeltilmemesi hatta marketten kaldırılmaları... xbox one'a mouse ve klavye desteğinin gelecek olması ama bu desteğin oyun yapımcısı tarafından eklenecek olması ve açıklanan 2 3 oyun... elimde xbox one var, sanırım bu nesil bittiğinde ya 1 ya 2 oyunu mouse ve klayve ile oynayabileceğim.
sonuçta amd intel yanında küçük kalıyor. çoğu pc oyuncusunda intel var ve şu anda bu konuda gömülen işlemci de bayağı popüler, üstelik günümüzde daha performanslı. o yüzden oyun üreticisi amd'nin daha çok çekirdiğine göre oyun yapması çok çok düşük olasılık. özellikle oyunlarda threading yapmak gerçekten zahmetli. amd para desteği ile bunu yaptırabilir ama dediğim gibi 5 yıl içinde bir elin parmağını ya geçer ya geçmez.
vulkan destekleyen oyunlara bakaklım:
doom haricinde bir wolfenstein 2 gözüme battı burada. ama zamanında ne yaygara kopmuştu hatırlar mısınız? doom çıkalı 1,5 yıl oldu. tek oyunda muadiline göre alacağın +20 +30 fps gerçekten de amd'yi daha iyi yapar mı? yapmaz, yapmadı da. ama zamanında vulkan desteği var diye herkese amd öneren çok vardı, şimdi sesleri solukları çıkmıyordur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: nightsniffer
Mimariden dolayı CPU kullanım oranının fazla olması çok komik bir tabir olmuş
Bak sevgili kardeşim; FX'lerin 8 çekirdeklisinin toplam işlem gücü Intel'in SMT'siz 4 çekirdeklilerinin daha altında kalıyordu. Bu durumda tabi ki 8 izleği tam olarak kullanamayan oyunlarda tecavüz durumu söz konusu oluyordu. Oyun 8 izleği tam olarak kullansa bile Intel yine önde oluyordu, sadece aradaki fark tecavüz boyutunda olmuyordu. Burada FX ile Ryzen'i aynı kefeye koymak tamamen bilinçli bir algı yönetimi çalışması. Ryzen 7'lerin i7'leri oyunda geçememesi tıpkı 6900K'nin ya da 7820X'in 7700K'nin gerisinde kalması ile aynı sebepten kaynaklanıyor. Yoksa aynı frekanstaki Zen ve Coffee Lake çekirdeği benzer iş yüklerinde çok benzer performans veriyorlar. Bir oyun motoru 5-6 izleğe hakkıyla yüklenebiliyorsa o oyuna 1000 çekirdek de versen 6 tanesini kullanacak geri kalanlarına dokunmayacaktır. "Oyunlar 6 izleği kullanabiliyor o yüzden ben 12 izlekli işlemci yerine gidip 6 izlekliyi alayım, nasılsa diğer 6 izlek hiçbir işe yaramaz" çok sakat bir düşünce yapısı. Oyunlar 8 izleğe yüklenebilmeye başladığı anda senin 6 izlek işlemcinin elinde ayırabileceği bir kaynak kalmamış oluyor. Bunu anlamamaya çalışmak güneşi balçıkla sıvamak gibi. 7700K'nin yıllar boyu rahatlıkla kullanılacağından bahsetmişsin, 7700K yıllar boyu kullanılacaksa Ryzen 1700 2x yıllar boyu kullanılacak. Bu kadar basit bir denklem var ortada ancak bu inkar ediliyor.
şu anda 8 çekirdeği hakkıyla kullanan oyun var mı? yok sanırım, haberim yok. peki buna dair iddası olan bir oyun geliyor mu? sanırım hayırdır bunun cevabı da. daha önce de örnek verdim playstation'dan. cell işlemcisini yere göğe sığdıramıyordu forumdaki arkadaşlar. onun da iddiası çok çekirdek kullanımıyla gelen performans artışıydı. sony exclusive oyunları haricinde ki onların da hepsi değil, bu gücü ortaya çıkaran olmadı. konsolun bütün yaşam döngüsünde 10 oyun ya vardır ya yoktur cidden fayda sağladığı bu işlemciden. multiplatform oyunlarda ise xbox 360 karşısında çözünürlüğü ve hatta fps'si kısılmış oyunlar sunuldu hep. şu anda da aynı durum geçerli. intel'de çekirdek az ama şu anda performans olarak daha iyi durumda ryzen'lardan. doğru mu? aynı "cell bir gün çözülecek" muhabbeti "ryzen bir gün çözüelecek" durumuna gelmiş belli ki. hatta "vulkan, directx 12 ile amd ekran kartları coşacak, nvidia rezil olacak" durumuna da benzer. bu muhabbetlerin üzerinden 2 yıl geçti, ortada hiç bir şey yok. 2 yıl önce ekran kartı alan tekrar ekran kartı bakmaya bile başlamış olabilir, elde ne var? doom var sanırım. tek bir oyun. nasıl ki playstation 3 sahipleri 10 tane oyuna sarıldı, 100 tane oyundan fark yemelerine rağmen, nasıl amd ekran kartı sahipleri doom ile, tek bir oyun ile yere göğe sığdıramadılar kartları 1 1,5 yıl önce, şu anda da ryzen sahiplerinin durumu bu. ryzen'ın daha iyi performans verdiği bir oyun da yok sanırım şu anda hali hazırda. ne zaman başlayacak bu dönem? ortada ryzen'ın gücünü ortaya çıkaracak bir oyun yokken tamamen teoride kalıyor yazdıklarınız. yani umut tacirliği bu.
ben sana diyeyim, madem siz "8 çekirdeği adam akıllı kullacak oyunlar geliyor" diye ortada böyle bir durum yokken bunu söylüyorsunuz, ben de diyorum ki gerçekten bir gün ryzen öne geçecek. ama o durumda 7700k 20 fps verecek, ryzen 25 fps verecek. 4 yıl sonra mı deriz buna 5 yıl mı deriz bilemem o kadarını.
-
Şu 7700kya çamur atıldığı kadar başka hiçbir işlemciye çamur atılmamıştır heralde. Yine de hala en performanslı oyun işlemcisi çünkü mevcut oyunların mimarisi her ne kadar çoklu çekirdek desteği vermeye başlamış olsa da tek çekirdek gücüne hala ihtiyaç duyuyor ve bu durum değişene kadar 7700k ticari ömrünü tamamlamış olur. -
quote:
quote:
quote:
İşlemci kullanım oranının işlemcinin gücünü göstermekte ne kadar yanıltıcı olduğunu anlamak için youtubda fx bir işlemci ve üst düzey bir ekran kartı oyun videolarına bakmanız yeterli. Aşadaki videoda islemci kullanımı %50 , işlemci kullanımına bakarsanız fx işlemcinin gtx 1080 sli kaldıracağı bile iddia edilebilir. Ama pratikte
somut olarak verdiği fpsye bakın 50lerde .Resmen darboğaz yiyor.İntel işlemcilerde cpu kullanımı 100e vurur ve gpu kullanımı düşükse ekran kartı işlemciden dolayı darboğaz yediğini anlayabiliyorsunuz ancak Amd işlemcilerde mimari farkından cpu kullanımında darboğaz olup olmadığı anlaşılmıyor Ancak aldığınız fpsden anlaşılıyor Bu yüzden işlemci kıyaslarken hic bir zaman işlemci kullanım oranını dikkate almayın.
https://youtu.be/UTQhlNoBnhk
Fx ile zeni ayni kefeye koyarak kapasiteni belli ediyorsun yapma boyle seyler. Bak yorum yazarken midem bulaniyor cunku ciddiyim bak
Anlamamakta ısrar ediyorsun , yada anlamamazlıktan geliyorsun.Fx işlemcilerle ryzen yada intel işlemcileri kıyaslamadım. Cpu kullanım oranının yanıltıcılığından bahsediyorum Konudaki herkes sölediklerimi gayet iyi anladı.Daha da uzatmayacağım.
Bak bende sana soyle anlatayim olayi belki anlarsin. Cs go oyununu baz alalaim.
Islemci 7700k gtx770 500 fps veriyor ekran kartina %80 yukleniyor diyelim
1080ti var bir yandan oyun onu iyi tanimadigi icin 450 fps veriyor ve ekran karti yuku %20 de kaliyor.
Simdi siz diyorsunuzki gtx770 daha kaliteli bir kart. Omru daha uzun.
Oyle mi acaba? Bu verdigim ornek ekran kartlari icinde ayni islemci ornegi gibi doğrudan ornektir.
Siz daha oyun gormediniz. Bakin bunu acik acik soyluyorum. 4/8 oyunlar 8/16 islemciler icin deger tasimayan oyunlar. Bunun ryzen ile ilgisi yok 7820x icinde ayni. 2800tl falan. 7820x copmu? 7820x in oyun omru 7700k dan azmi? Bunu iddaa eden var mi aranizda mesela? Gercekten varsa boyle biri bana yazsin
-
Saçma olmuş, piyasadaki en yüksek fps veren işlemciler arasındaki işlemciye kendince amd fanatizmi katmışsın. iyi de arkadasim bundan daha iyi performans veren i7 8700k var sadece oyunlarda o da bende var paylaştım skorları, Oc 5ghz threadripper 1920x ile kafa kafaya çoklu işlemci testlerinde. Oyundan bahsetmişsin sen o da ayrı mesele, dahası olmayan işlemci türlerini kiminle kıyaslamaya calisiyorsun ki ben onu anlamadım? Şu anki teknoloji bu dahası yok, %10 %20 fps fazla veren 8700k var daha yok yani, kendince drop yaptiriyor falan daha iyi işlemci var da biz mi göremiyoruz bildigin farklı işlemci türleri varsa dünya yüzüne çıkmamış paylaş da insanlar da yararlansin. -
quote:
Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz
quote:
quote:
@vamp ve @nightsniffer ikiside boş amd fanboyudur ve laftan anlamıyorlar. Testlere bakmıyorlar sadece kendi hayal dünyalarında yaşamaya devam ediyorlar.
FX denen dandik işlemciyi overclocklayıp anca browsera girebilen heriflerin 2000 liralık işlemci muhabbeti yapması.
Sen nesin? Senin aglayip ruyanda gordugun 6700k yi 1 kez dusunmeden sattim. Fanboymus. Kendine bak once sen.
Rüyamda
Dandik işlemcileri overclocklayıp hayatta kalan ben değilim.
Ben overclock ihtiyaci duymuyorum haberin olsun 3.5 ghz yetiyor. 6700k yi 6ghz ye overclocklasam bile stock 1700x yapamayacagi icin 3.5 ghz 8/16 yeterli yani. Dunyadan habersiz arkadasim. Renderlarimi yaklasik 2 kat hizli aliyorum. Oyunlarim %90 kadarindada gtx 1080 ile kafam rahat. Eski oyunlarin droplari da cokta umurumda degil 4/8 muhabbetinden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 29 Ekim 2017; 18:0:29 >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
@vamp ve @nightsniffer ikiside boş amd fanboyudur ve laftan anlamıyorlar. Testlere bakmıyorlar sadece kendi hayal dünyalarında yaşamaya devam ediyorlar.
FX denen dandik işlemciyi overclocklayıp anca browsera girebilen heriflerin 2000 liralık işlemci muhabbeti yapması.
Sen nesin? Senin aglayip ruyanda gordugun 6700k yi 1 kez dusunmeden sattim. Fanboymus. Kendine bak once sen.
Rüyamda
Dandik işlemcileri overclocklayıp hayatta kalan ben değilim.
Ben overclock ihtiyaci duymuyorum haberin olsun 3.5 ghz yetiyor. 6700k yi 6ghz ye overclocklasam bile stock 1700x yapamayacagi icin 3.5 ghz 8/16 yeterli yani. Dunyadan habersiz arkadasim. Renderlarimi yaklasik 2 kat hizli aliyorum. Oyunlarim %90 kadarindada gtx 1080 ile kafam rahat. Eski oyunlarin droplari da cokta umurumda degil 4/8 muhabbetinden
Şu konuyu açmakla ve herkese cevap yetiştirmekle, mesajının aksine kafanın rahat olmadığı anlaşılıyor sevgili arkadaşım. Bence kendini kasma bu kadar, fanatizm iyi değildir, oralı buralı olmayın, önce insan olun sevin sevilin :)
-
quote:
7700k bunlardan iyimiş intelci arkadaşlar. AAAA neden bu işlemciler pahalı? Hay Allah yanlışlıkla yazmışlar herhalde. Salak mı bunlar? 7700k öldüğü gün bunlarda ölecekmiş
http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-7820x-soket-2066-3-6ghz-11mb-onbellek-14nm-islemci.html 2774TL
http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-6900k-soket-2011v3-3-2ghz-20mb-onbellek-14nm-islemci.html 3393TL
Bu işlemcileri siz gördünüz mü? Siz bu seviye bir işlemci kullandınız mı? Hayır. Bakın ben 1 saat render alırken(işim bu) aynı zamanda youtube üzerinden 1080p klip döndürüp müzik dinliyorum ayrıca forumda takılıyorum 10-15 sekme açık yukarıda. 1 kez teklemiyor sistem(1700x). İşlemcim oyunları açtığında ise çalışmıyor bile. %20-%30 oyunu Takmıyor. 50 dereceyi geçmiyor. 6900k kullannalarında aynı 7820x modelini kullananlarında durumu aynı. Siz daha bu seviyede bir işlemci kullanmadığınız için neyin ne olduğunuda bilmiyorsunuz. Tutturmuşsunuz bir türkü i5 7600k-i7 7700k kafanıza göre takılıyorsunuz. Eğer yukardaki intel işlemcileri alacak durmunuz olsaydı dediklerimi anlayabilirdiniz. Bu işlemcileri ve gücünü bilmediğinizden bu oyunda 7700k patlayınca optimizasyon özürlüsü diyorsunuz.
8700k-7800x-7820x-6900k ve ryzen r7, r5 1600x modellerinin dikkate alıdığı her oyunda 7700K patlamaya mahkumdur.
Adam 6600k almış daha oyunu arka plana atıp web browsera girince makinası kilitleniyor kalkmış 1700x işlemciye kötü deyip 7700k yı övüyor
Alemsiniz valla.
Hocam biraz abarttınız sanki ben bu dediğiniz kitlenmeleri 4570 ile bile yaşamadım. Bunlar oyuncak değil güçlü işlemciler abartmayın Allah aşkına.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
1080ti var bir yandan oyun onu iyi tanimadigi icin 450 fps veriyor ve ekran karti yuku %20 de kaliyor.
Oyle mi acaba? Bu verdigim ornek ekran kartlari icinde ayni islemci ornegi gibi doğrudan ornektir.
Siz daha oyun gormediniz. Bakin bunu acik acik soyluyorum. 4/8 oyunlar 8/16 islemciler icin deger tasimayan oyunlar. Bunun ryzen ile ilgisi yok 7820x icinde ayni. 2800tl falan. 7820x copmu? 7820x in oyun omru 7700k dan azmi? Bunu iddaa eden var mi aranizda mesela? Gercekten varsa boyle biri bana yazsin
"Siz daha oyun gormediniz. Bakin bunu acik acik soyluyorum. 4/8 oyunlar 8/16 islemciler icin deger tasimayan oyunlar."
ne zaman gelecek o görmediğimiz oyunlar? şu anda hayal satıyorsunuz, şu anki oyunlarda gömdüğünüz kart daha iyi performans gösteriyor. aksi durumu işaret eden herhangi bir şey de elinizde yok. bakın ps4 çıkalı kaç yıl oldu, bu makinede 8 çekirdek var, pc'de 8 çekirdeği adam akıllı kullanan bir oyun yok. peki neden yok? reddit'te şöyle bir yorum var ve sonuna kadar haklı:
soru: What Games now utilise 4+ Cores?
cevap: Console games.
For PC:
The i5 is the sweet spot game engine devs target. So 4 cores is the max for the next while. Targeting i7 for more than 4 cores is just shooting yourself in the foot before you even release the game as most people will have an i3 with HT or an i5.
Now, this doesn't necessarily mean that a game can't use more than 4 cores, just mean they target 4 cores. If a game opens more than 4 threads it can begin taking advantage of the extra cores, but may simply need at least 4 to run optimally.
yani önümüzdeki 3 4 yıl daha crytek veya id gibi risk alıp oyununu daha az bir kitleye sunmayı göze alacak firma ortaya çıkmazsa gömdüğünüz işlemci belki 3 4 oyun hariç daha iyi performans gösterecek. 3 4 yıl sonra zaten kim öle kim kala... crytek'in de durumu malum. ea'ya satılma ve sonraki oyunların downgrade yemesi... id'nin de durumu malum. bethesda'dan devam ve doom 3 kadar teknik özellikleriyle ortalığı ayağa kaldırmayan bir doom.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
"Siz daha oyun gormediniz. Bakin bunu acik acik soyluyorum. 4/8 oyunlar 8/16 islemciler icin deger tasimayan oyunlar."
ne zaman gelecek o görmediğimiz oyunlar? şu anda hayal satıyorsunuz, şu anki oyunlarda gömdüğünüz kart daha iyi performans gösteriyor. aksi durumu işaret eden herhangi bir şey de elinizde yok. bakın ps4 çıkalı kaç yıl oldu, bu makinede 8 çekirdek var, pc'de 8 çekirdeği adam akıllı kullanan bir oyun yok. peki neden yok? reddit'te şöyle bir yorum var ve sonuna kadar haklı:
For PC:
The i5 is the sweet spot game engine devs target. So 4 cores is the max for the next while. Targeting i7 for more than 4 cores is just shooting yourself in the foot before you even release the game as most people will have an i3 with HT or an i5.
Now, this doesn't necessarily mean that a game can't use more than 4 cores, just mean they target 4 cores. If a game opens more than 4 threads it can begin taking advantage of the extra cores, but may simply need at least 4 to run optimally.
yani önümüzdeki 3 4 yıl daha crytek veya id gibi risk alıp oyununu daha az bir kitleye sunmayı göze alacak firma ortaya çıkmazsa gömdüğünüz işlemci belki 3 4 oyun hariç daha iyi performans gösterecek. 3 4 yıl sonra zaten kim öle kim kala... crytek'in de durumu malum. ea'ya satılma ve sonraki oyunların downgrade yemesi... id'nin de durumu malum. bethesda'dan devam ve doom 3 kadar teknik özellikleriyle ortalığı ayağa kaldırmayan bir doom.
Intel z390 cipsetinde oyun icin 8/16 islemciyi tanitip 1600tl ye sattığında cikacak o oyunlar. Yani 10 ay icinde. Alıntı yapmissin bosunada cevirmissin. Onumuzdeki 1-2 yil icinde cikacak konsollarda 8/16 olacak haberin olsun.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
For PC:
Intel z390 cipsetinde oyun icin 8/16 islemciyi tanitip 1600tl ye sattığında cikacak o oyunlar. Yani 10 ay icinde. Alıntı yapmissin bosunada cevirmissin. Onumuzdeki 1-2 yil icinde cikacak konsollarda 8/16 olacak haberin olsun.
konsollar 8/16 olacak ama zaten elimizde 8 corelu ps4 var ve pc'ye hala optimizasyon 4 6 çekirdek üzerine yapılıyor. yani 10 ay sonra intel bir çipset çıkaracak, oyun geliştiricileri hemen üstüne üşüşecek diye bir şey yok. sen 10 ay dersin, ki bu da bir sallamadır, ben 3 yıl derim ki bu da bir sallamadır. bu oyunlar çıktığında şua andaki ryzen'ların tek çekirdek performanslarının yeterli gelip gelmeyeceği de muamma tamamen. ortada fol yok yumurta yokken böyle bir konu açıp ölümüne savunmak da garip. 1 yıl sonra gelirsin 2 tane oyun gösterip "bakın" desen de bu seni haklı falan yapmıyor. sadece iyi kumar oynamış olursun, o da 2 3 oyun için.
-
8 çekirdeği kullanan Ashes of the Singularity oyunu var.Ryzen ler intele göre bir ton fazla kaynak kullanmasına rağmen intelden yine geride.
Videosu https://www.youtube.com/watch?v=iTUUa8auXXQ&t=1085s
Aynı şey i7 7700k ve ve r7 1800x için de geçerli.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki
Yine optimizasyon faciası bir oyun ve yine ubisoft hmmm anladım hemen intel işlemcimden kurtulayım.
Ubisoft'un oyunlarinda genel olarak optimizasyon eksikligi var. Watch Dogs 2'deFPS rate 40larda geziyor, hatta bazi ic mekanlarda 15'e kadar dusuyor. Ama diger oyunlarda boyle bir sey yok. Battlefield 1, WoW, Witcher 3, Titanfall 2, Fallout 4 ve Skyrim (ikiside 60 kusur modlu) FPS dususu gormedim.
Sistemim Asus Strix x99 Mobo, i7 6850K CPU, Zotac GTX980 AMP, 64GB RAM ve bir suru SSD.
-
Bf-1 doom ats gta 5 gibi oyunları e8600 vs x4 955 sınıfında kıyaslarsanız donemin pahalı çift çekirdeği ile donemin ucuz ve az fps veren diğer çekirdeğin konumunu anlayabiliriz.
Eğer ki x4 esmese de gurluyor 3-5 de olsa ekrana frame verebiliyorsa ucuz ve çok çekirdek ve geleceğe yatırım mantığı anlaşılmış olur.
Sorun şu devrinde fps sıkıntısı olmayan işlemcinin şimdi 10 fps verip ve devrinde fark attığı cpunun şimdi 15 fps vermesi artık anlamsız.
Yani e8600 oyunu belki açamazken x4 955 10 fps verse ne olur meselesi.
Amd nin çok çekirdeği muadil çift çekirdeğe göre ucuz verip daha uzun sure kullanılabilir olması hali mevcutta mumkun ancak ne kadar anlamlı.
E8600 vs x4 955 yapıp piyasadaki mevcut butun güncel oyunları test edelim.
Ortaya çıkan fps açısından amd nin zamanında bir turlu beceremediği vaadlerini yapıp yapmadığını görelim. Anlamlı mı anlamsız. Zira biri diğerine rakip olduğundan funun ötesi işlemci olmadığından biri oluyse diğeri surunuyor halde olacaktır.
Güncel gpu ile bu iki işlemciyi bf 1 de doomda gta lol da csgo da aklınıza ne geliyorsa karşılaştırabilirsiniz.
Sonuç kimin lehine ise mesela diğerine 10 yıl sonra 2 kat fark atsa da iki işlemci artık anlamsız belki ancak mesele fps değil. İdareten işlemci denen yani mutlaka iyisi çıkacak denen surece hazırlık.
-
-
Ryzen 5 niye daha fazla performans almış hocam?
Normal de Ryzen 7'nin daha fazla performans alması gerekmez mi? Yoksa Ryzen 7 oyuna yönelik değil mi? -
7700K 8700K'dan daha yüksek ortalama FPS veriyor.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X