Şimdi Ara

775 Soket 8gb DDR2 Ram Destekleyen Anakart Aranıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işlemcim: core 2 quad q8300 2.5 ghz
    anakartım: asus p5kpl am se ddr 2 bu anakart en fazla 4gb ram destekliyor. Ben 6 yada 8 gb ddr2 ram destekleyen anakart arıyorum. Eğer elinizde varsa satın alabilirim. Ya da sizin bildiğiniz bir anakart varsa modeliyle atabilirmisiniz?

Satıcı arkadaşlar için oturduğum yer Ankara Keçiören.

• Gigabyte / Asus / MSI P35 veya P43/P45 DDR2 destekli anakartlardan bakabilirsiniz, P35ler Q8300 için bios güncelleme isteyebilir. Hız aşırtma yapacaksanız işlemci soketi çevresinde soğutucu blok olan model tercih ediniz. Gigabyte P35 DS3L anakart ile Q6600 ve 8 GB ram kullanıyorum. Hız aşırtma ile 3.40 GHz'de kullanıyorum. Voltajsız 3.00 GHz'i görüyor.

100 TL civarına (hatta altına) (uçuk fiyatlar var ama 150 TL'ye H61 anakart satıyorlar, LGA775 için 100 TL makul) bakabilirsiniz. 2. el siteleri veya forumun 2. el bölümünü takip ediniz.

Güncel oyunları oynayacaksanız en azından 2. nesil i5 sistem bakınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

Gigabyte / Asus / MSI P35 veya P43/P45 DDR2 destekli anakartlardan bakabilirsiniz, P35ler Q8300 için bios güncelleme isteyebilir. Hız aşırtma yapacaksanız işlemci soketi çevresinde soğutucu blok olan model tercih ediniz. Gigabyte P35 DS3L anakart ile Q6600 ve 8 GB ram kullanıyorum. Hız aşırtma ile 3.40 GHz'de kullanıyorum. Voltajsız 3.00 GHz'i görüyor.

100 TL civarına (hatta altına) (uçuk fiyatlar var ama 150 TL'ye H61 anakart satıyorlar, LGA775 için 100 TL makul) bakabilirsiniz. 2. el siteleri veya forumun 2. el bölümünü takip ediniz.

Güncel oyunları oynayacaksanız en azından 2. nesil i5 sistem bakınız.

Güzel bir overclock ile 2. Nesil i5 rahat yakalanır hatta geçilir. Bence bu saaten sonra 2. Nesil i5 alınmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 9 Aralık 2017; 10:36:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3.4 GHz Q6600'un nefesi ne GTA 5'e ne de BF4'e yetiyor. Multi Core da yakalasa da single core'da geçemiyor. 4 GHz'de belki yakalar ama ona da Xeon E5450/X5460 ile çıkılır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede q8200 g41p33 combo anakart var 775 pin gtx 660 ti kullanıyordum yandı suan gt 9500 var 1 gb 128 bit ddr 2 csgo açıyor Allaha şükür
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Eski Lga 775 işlemcilerle 2.nesil i5 sistemleri yakalamak imkansıza yakın. 4 ghz'de q9550 kullandım. BF4'de multi'de arkadaşın i5 2400'ü fark atıyordu benim işlemciye. Üstelik anlık fps dropları da cabası. Çünkü single Thread yetmiyor yani, olmuyor. Mimari farkı çok belirgin lga 775 ile sandy bridge arasında. Aslına bakarsanız 8.nesil intel'e kadar geldik, en büyük performans sıçraması Core 2'lerden Nehalem'e geçerken yaşanmıştı. (%25-30 iyileşme) daha sonra da Nehalem'den Sandy'ye. (%15-20).. Sonrası malum hep milim milim arttı. Ama olay sadece bununla da bitmiyor mimari farkları da belirgin etkide bulunuyor, yeni kodlar vs gibi.

İlaveten lga 775 platformuna kesinlikle yatırım yapmasını önermem başlığı açan arkadaşın. Elindeki anakartı (varsa) kullanması doğru olur. 4 veya 8gb arasındaki ram farkı fazla hissedilmez çünkü mevcut sistemle.

Daha fazla oyun testleri için:
    TechSpot
    Then and Now: Almost 10 Years of Intel CPUs Compared
    https://www.techspot.com/article/1039-ten-years-intel-cpu-compared/page5.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 9 Aralık 2017; 14:10:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakart ram desteği
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.