Uzun süren bir araştırma sonrası çok büyük bir hevesle, GİGABYTE 785GMT-UD2H ana kart aldım ve windows 7 işletim sistemini kurdum. Bildiğiniz gibi, bu anakartın üzerinde onboard ATI 4200 var ve HDMI çıkış sağlıyor. Eve geldim ve 42inch (HD READY) Toshiba tvime, HDMO kablou ile bilgisiyarı bağladım. Netice: Hüsran, görüntü yok.... Düz VGA kablo ile bağladığımda ise görüntü alabiliyorum. Kabloda veya PCde bir sorun olup olmadığını test etmek adına, PCyi aynı kablo ile küçük bir LCD tvye bağladım ve kötü de olsa görüntü aldım. Sanırım problem TVde. Benzer sıkıntıyı yaşayanlar var mı? Lütfen yardım edebilir misiniz? TOSHIBAlarda mı bir sıkıntı var, yoksa ben bir şeyleri eksik mi yapıyorum?
TV'ye bağladıktan sonra, kumanda'dan HDMI input seçtiniz mi? (Örneğin ben HDMI-2 'ye takıyorum, menu'den HDMI-2'yi seçiyorum)
HD 4200 ün driverlarını kurduğunuzdan emin olun ve @rextr arkadaşımızın dediğini göz önünde bulundurun...
Problem TV de deil arkadaşım senin yanlış yaptığın hiçbirşey yok problem tamamen bu 785 chipsetli Board larda aslında board'lada alakası yok tamamen ATI ile alakalı... bende şuan aynı durumla karşı karşıyayım kullandığım board GA-MA785GM-US2H Rev. 1.0 aynı sorun benim Toshiba 32XV550P LCD TV'de de var bu konuda Gigabyte turkiyeye mail attım bu akşam bakalım cevapları ne olcak , mail geldiğinde burada paylaşıcam...
arkadaşlar bende bir soru sorayım bu konuda hdmı çıkışlı laptopumdaki görüntüleri tv de seyretmek için nasıl bir kablo almam gerekiyor bende lcd tv yok ya scart yada video bağlamak için L-R fiş girişi olan bir tv var bende bu tv ile seyredebilirmiyim hangi kablo ile kablo için nereye bakayım teşekkürler
aynı anakartı toshiba regza 32 av500 ile sorunsuz kullanıyorum.Kabloları kontrol ettiniz mi?
quote:
Orijinalden alıntı: huroncu
arkadaşlar bende bir soru sorayım bu konuda hdmı çıkışlı laptopumdaki görüntüleri tv de seyretmek için nasıl bir kablo almam gerekiyor bende lcd tv yok ya scart yada video bağlamak için L-R fiş girişi olan bir tv var bende bu tv ile seyredebilirmiyim hangi kablo ile kablo için nereye bakayım teşekkürler
sana HDMI/SCART kablo lazım ama sanırım öyle bir kablo da piyasada yok benim bildiğim kadarıyla....
aynı anakartı toshiba regza 32 av500 ile sorunsuz kullanıyorum.Kabloları kontrol ettiniz mi?
Kablolarda bi problem yok sürekli kullandığımız kablo ama problem bir türlü çözülemiyor,, en son HDMI'dan sadece 800*600 çözünürlükte görüntü alabildim ama daha yüksek hiçbir çözünürlükte görüntü gelmiyor.... Zaten normalde sadece HDMI kablosunu takarak görüntünün direk gelmesi lazım daha siyah ekrandayken ama gelmiyor...
quote:
Orijinalden alıntı: huroncu
Bilgisayarınızda vga çıkış varsa, vga to scart kablo ile görüntü alabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: oerisen
Merhaba Arkadaşlar;
Uzun süren bir araştırma sonrası çok büyük bir hevesle, GİGABYTE 785GMT-UD2H ana kart aldım ve windows 7 işletim sistemini kurdum. Bildiğiniz gibi, bu anakartın üzerinde onboard ATI 4200 var ve HDMI çıkış sağlıyor. Eve geldim ve 42inch (HD READY) Toshiba tvime, HDMO kablou ile bilgisiyarı bağladım. Netice: Hüsran, görüntü yok.... Düz VGA kablo ile bağladığımda ise görüntü alabiliyorum. Kabloda veya PCde bir sorun olup olmadığını test etmek adına, PCyi aynı kablo ile küçük bir LCD tvye bağladım ve kötü de olsa görüntü aldım. Sanırım problem TVde. Benzer sıkıntıyı yaşayanlar var mı? Lütfen yardım edebilir misiniz? TOSHIBAlarda mı bir sıkıntı var, yoksa ben bir şeyleri eksik mi yapıyorum?
Toshiba ile ati arasında bu tür problemler olabiliyor. Aynı sorun bendeki 42" toshiba da da oluyordu. Sorunu şöyle çözdüm diyebilirim. Her iki cihazıda kapatın(pc ve tv yi). Daha sonra hdmi kabloyu tvye bağlayın. Bilgisayarı açın. Daha sonra tvyi açın. Belki bu şekilde görüntü alabilirsiniz.
Ben de ayni sorunu yasadim. Ekran kartim HIS HD 4670, televizyonum Toshiba 26W300. DVI-HDMI donusturucu adaptor ile HDMI kablo kullandim: Goruntu cok kotu oldu. DVI-HDMI kablo kullandim sonuc yine cok kotuydu. Sonra TV'nin kullanim kilavuzuna baktim. HDMI uzerinden bilgisayar goruntusu desteklenmiyormus benim modelde...
ayni anakart ve toshiba marka televizyon ile ayni sorunu bende yasadim. hem hdmi yolu ile denedim hemde dvi ikiside olmadi. sadece vga destekliyor. Ayni anakarti lg lcd tivide sorunsuz olarak kullanabiliyorum.
Gigabyte Türkiye 'den cevap geldi Mail 'i aynen aktarıyorum....
"Problemin çözümü için, yongaseti üreticisi AMD Firması ve Toshiba firmaları ile görüşüldüğü, bu firmaların ortak çalışmaları ile mümkün olan en kısa sürede çözüm üretilmeye çalışıldığını öğrendik. GIGABYTE Merkez’den uygun bir çözüm geldiğinde sizi bilgilendireceğiz. Gecikme için özür dileriz."
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme