Arkadaşlar merhaba, Zotac 8800 GT Amp edition ekran kartımda 2 adet DVI çıkış var, kartla birlikte gelen DVI to HDMI adaptör (dönüştürücü) ile LCD TV' ye sorunsuz görüntü alıyorum ama dönüştürücüyle kullandığım için haliyle ses alamıyorum. Bunun içinde yine kartla birlikte gelen S/PDIF kablo var elimde.
Kablo şu :
Bu kabloyu anakart ile ekran kartına taktığımız zaman seside HDMI kablo ile aktarıyor tvye, ekran kartında nereye takılacağı belli zaten ama ben anakartta bi türlü bulamadım. Anakartta SPDIF OUT yazan yeri buldumda bu kablonun ucundaki SPDIF ve GND adı verilen girişleri takabileceğim biyer yok orda.
Anakartımda Asus P5KPL AM-SE:
Resmi büyütürseniz eğer en sol taraftaki yeşil pin girişlerinin hemen üzerindeki SP yazısnı görebilirsiniz. SPDIF OUT yazıyor işte orda ama kablodaki 2 uç nereye takılacak bi türlü bulamadım. Acaba yardımcı olurmusunuz?
Çünkü başka türlü sesi tvye aktaramıyorum ne yaptıysam başaramadım.
Yokmu cevap ?
Bi bilen yokmu arkadaşlar, kalakaldım böyle.
Anakartın kitabına bak orada bulursun...
bir daha bu konuya bakarmısın bilmem ama dostum anakartında S/PDIF yeri var fakat iğneler yok yani yapmamışlar bu yüzden kullanamayacaksın
Ben de tam bu kablodan arıyordum.Tavsiye edebileceğiniz bir alişveriş sitesi var mı ? Paypal desteği olursa daha iyi olur tabi.
KARDEŞ boşuna kablo ile uğraşma. hdmi ve dvi çıkışları sana ses için yeter.
ben de aynısını yapıyorum. anakartın ses çıkışını ekran kartının sesi olarak ayarla yeter..
eğer ses gelmiyorsa senin çeviricin uyumlu değildir. kutudan çıkan orjinal çeviriciyi kullanırsan bu da sorun olmaz..