Şimdi Ara

DVI ve VGA Çift Monitör Çözümü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
18.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda Ekran Kartım üzerinde VGA ve DVI çıkış var.

19" LCD Monitörümü Ekran kartının Anakartın VGA girişine bağladım, 26 " LCD TV'yi ise yine Ekran kartının DVI arabirimi ile diğer ucu HDMI olarak televizyona taktım.

Bilgisayarımı açtığım zaman görüntüyü direkt olarak DVI:HDMI üzerinden LCD TV'ye veriyor ama 19" LCD monitöre hiç görüntü vermiyor. Görüntü ayarlarına giriyorum ama oradada mevcut durumu değiştirebilecek bir ayar yok, 2. monitör olarak 19" LCD gözükmüyor hiç.

Hem LCD TV'den hemde LCD monitörden aynı görüntüyü nasıl alırım ?

Tekrar hatırlatayım 19" LCD Monitör VGA ile, LCD TV ise DVI ile ekran kartına bağlı.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviBodrum -- 25 Kasım 2009; 18:00:59 >

• Siz anakartdaki pcı exp girişine ekran kartı taktığınızanda. Anakart onboart ekran kartını devre dışı bırakır.

Pcı exp e takılı olan ekran kartınızın çift çıkışı yokmu ? veya s-video çıkışı yokmu

2. resimdeki ortada bulunan siyah çıkış s-video dur

• Eğer harici ekran kartından görüntü alınıyorsa dahili olan ekran kartı devre dışı kalır,sisteminizi bilmiyorum ama bu şekilde bir işlemi ancak Amd nin yeni nesil çiplerinde Ati ekran kartıyla cf modunda çalıştırarak yapabiirsiniz..
  • Sistem Pentium 4 Çift Çekirdekli 3.4 GHZ işlemci, Ekran Kartı ATI Radeon 1300 Serisi üzerinde VGA ve DVI çıkış var.

Peki Bios ayarlarından bunu ayarlamanın bir yolu var mıdır acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviBodrum -- 25 Kasım 2009; 18:10:53 >
  • VGA çıkışlar için eskiden Y kablolar kullanırdık. Tek VGA çıkışını 2 ekrana verebiliyorduk.

Aynı işi yapan Y DVI kablo var mı bilmiyorum, ben görmedim ama kabloların PC ve LCD ekrana giden uçlarında VGA-DVI çevirici kullanarak Y VGA kablo ile görüntü alabilirsiniz. Fakat bu durumda doğal olarak görüntü analoga döneceği için kalite düşüüşü olacaktır.

Profilinizde Bartın'da görünüyorsunuz. Orada bir kablocu bulursanız yaptırabilirsiniz sanıyorum. Ya da İstanbul Yazıcıolğu İş hanından bir tanıdığınız ile buldurabilirsiniz belki.
  • Burada yapmanız gereken tek çözüm çift çıkış destekli bir ekran kartı edinmek çünkü 26" monitör ile 19" monitörün çözünürlükleri farklı ve çoklayıcı kablo alsanız bile görüntü çok kötü çıkacakatır.
    Her çıkışa farklı çözünürlük verebilmeniz gerekli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaviBodrum

Sistem Pentium 4 Çift Çekirdekli 3.4 GHZ işlemci, Ekran Kartı ATI Radeon 1300 Serisi üzerinde VGA ve DVI çıkış var.

Peki Bios ayarlarından bunu ayarlamanın bir yolu var mıdır acaba ?

vga ve dvı olduğuna göre çift monitör desteği olması lazım.

DVI çıkışını VGA ya çeviren aparatlar var. Eğerki LCD tvnizde dvı çıkışı varsa çeviriye gerek yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çift monitör sorunu
    8 yıl önce açıldı
    2 Monitör çözünürlük sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler,

Fakat sizce ekran kartı üzerinde hem VGA hemde DVI çıkış varsa bu çift monitör destekliyor demek olmaz mı acaba ? Yoksa VGA ve DVI ayrı ayrı mı destekliyor demektir ? ATI Radeon 1300 serisi ekran kartı bendeki.

LCD TV ise iki tane HDMI girişse sahip, elimde bir ucu HDMI diğer ucu DVI kablo var televizyonu bu şekilde bağladım, monitörü de VGA çıkışına taktım, pratikte ikisinden de görüntü almam gerekmez mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaviBodrum

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler,

Fakat sizce ekran kartı üzerinde hem VGA hemde DVI çıkış varsa bu çift monitör destekliyor demek olmaz mı acaba ? Yoksa VGA ve DVI ayrı ayrı mı destekliyor demektir ? ATI Radeon 1300 serisi ekran kartı bendeki.

LCD TV ise iki tane HDMI girişse sahip, elimde bir ucu HDMI diğer ucu DVI kablo var televizyonu bu şekilde bağladım, monitörü de VGA çıkışına taktım, pratikte ikisinden de görüntü almam gerekmez mi ?

Evet bağlantıyı bu şekilde yaparsanız ve ekran kartınızın ayarlarından çift monitör seçeneğini açmanız gerekiyor

http://office.microsoft.com/tr-tr/powerpoint/HP030832971055.aspx

İnceleyiniz

Ayrıca

Çift monitör sistemi kurmak oldukça kolay bir işlem; yine de dikkat etmeniz gereken birkaç noktaya dikkatinizi çekmek isteriz. Ana monitörün hangisi olacağına ve görüntünün iki ekrana mı dağıtılacağına yoksa klonlanıp aynı görüntünün ikinci ekranda da aynı şekilde mi gösterileceğine karar vermelisiniz.

Genellikle ikinci monitörü dijital bağlantı yerine bağladığınızda Windows yeni aygıtı otomatik olarak tanıyacaktır. Eğer bu gerçekleşmez ise ekranınız için bir sürücüye ihtiyacınız var demektir. Monitörleri ne şekilde kullanmak istediğiniz size bağlı. Klonlama seçeneğinde, masaüstü her iki ekrana aynı şekilde yansıtılır. Bu sayede simge ve uygulamaları istediğiniz gibi iki ekran arasında dağıtabilirsiniz. Mesela bir ekranda film izlerken diğer ekrandan elektronik postalarınızı takip edebilirsiniz.

İki monitörü Windows XP altında çalıştırmak
    İkinci monitörü laptop ya da bilgisayarınıza bağlayın. Masaüstünde boş bir yere sağ tıklayın ve açılan sekmeden 'Özellikler', ardından üst sekmelerden 'Ayarlar' bölümünü seçin. Şimdi bu bölümde iki monitörü seçmeniz mümkün olacaktır. Windows size 'Monitörü belirle' komutu ile birinci ve ikinci monitörün hangileri olduğunu size bildirecektir. Laptopların kendi ekranları her zaman birinci monitördür. Laptoplar için genelde bağlanan ikinci monitör daha büyük olduğundan resimdeki ikinci ekranı tıklayıp 'Masaüstünü bu monitöre genişlet' seçeneğini seçiyorsunuz. Eğer ikinci ekranı birincil ekran olarak kullanmak istiyorsanız, mesela Görev Çubuğu ve Başlat Menüsünün ikinci ekranda görüntülenmesini istiyorsanız; 'Bu benim ana monitörüm' seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır. 'Tamam' komutu ile Windows yeni ayarları bilgisayarı yeniden başlatmadan uyguluyor. İşin iyi tarafı: ATI ya da Nvidia, ekran kartının hangi marka olduğunun bir önemi yok.

alıntıdır

• Ben Windows Vista 32 bit kullanıyorum, bir de kullandığım cihaz laptop değil desktop.
  • ATI Web sitesinden gittim 91 MB'lık son versiyon sürücüsünü ve programını kurdum şimdi hem PC Monitörde hemde LCD TV'de görüntü alıyorum.

Şimdi bir sonraki adım ise bu ekranları farklı uygulamaları kullanmak için bölmek olacak, TV'de video izlerken Monitörde Webde gezmek gibi.
  • Son adım da tamamlandı, şimdi LCD TV ve monitörümü ayrı ayrı iki ekran olarak tanımladım ve ikisini farklı işler için kullanabiliyorum.

Bir ekranda film izlerken diğerinde internette gezmeye devam yada msn veya herne ise onu yapmaya devam.

Açıkçası bunu daha önce bir kaç kez kendim görmüş ama hiç kullanmamıştım, 26" LCD TV ve 19" LCD monitör yanyana duruyorlar ve ana ekran olarak tanımladığınız ekrandan diğerine bir pencereyi sürükleyip bırakıyorsunuz hepsi bu, artık o pencere o ekranda kalıyor, hoşuma gitti bu iş

Fikir verip yardımcı olan herkese teşekkürler, bbu şekilde çalışmak isteyen arkadaşlar mutlaka ama mutlaka ekran kartı sürücülerinin son versiyonunu indirip kursunlar.
  • Yapabilceğinizi biliyordum
  • Tebrikler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.