Şimdi Ara

2 Monitör çözünürlük sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
16.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus GTX660Ti'ım ile birlikte 1920 x 1080 çözünürlükte çift monitör kullanmak istiyorum. İlk ekranın bağlantısını DVI'dan ikincisinin bağlantısını ise HDMI'dan yaptım. Fakat bir sıkıntı var.

İlk ekran 1920x1080 çözünürlükte yani sıkıntı yok fakat ikinci monitör 1024x768'den fazla çözünürlüğe izin vermiyorki bu olamaz.

Nvidia control panel'den girip ikinci monitöre custom çözünürlük atadım 1920x1080 yaptım fakat o zamanda ekran gidiyor, acaba iki ekranı da 1920 x 1080 olacak şekilde nasıl kurabilirim.

Yardımlar için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_North_Face -- 8 Ağustos 2014; 20:28:29 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2. Monitör Çözünürlük Sorunu

Çift monitör kurduğunuzda veya ikinci bir ekran bağladığınızda çözünürlük sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu sorun, her iki ekranın farklı çözünürlüklerde çalışması durumunda ortaya çıkar.

Çözünürlük sorunu, aşağıdaki gibi belirtiler gösterebilir:

• Yazıların bulanık veya bulanık görünmesi
    • Pencerelerin ekranın tamamına sığmaması
    • Siyah çubukların ekranda görünmesi
    • İkinci ekranın siyah kalması

İkinci ekran çözünürlük sorununu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Her iki ekranın da doğru şekilde bağlandığından emin ol.
    • Ekran ayarlarını kontrol et ve her iki ekran için de aynı çözünürlüğü seç.
    • Ekran kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
    • Görev Yöneticisi'ni aç ve ekran çözünürlüğünü "1024x768" gibi istenen değere manuel olarak ayarla.
    • Ekran kartı ayarlarını kontrol et ve ölçekleme seçeneklerini ayarla.

Bu adımları izledikten sonra bile sorun devam ediyorsa, ekran kartı veya monitörün kendisinde bir donanım sorunu olabilir. Bu durumda bir uzmandan yardım alman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşlar bir yardım lütfen ikinci monitör 1024x768'den yukarıya çıkamıyor neden böyle.
  • super driver destekli nvidia kullanicilarini piste davet ediyoruz.ben soyle bir sey diyecem tersini yap ilk monitor hdmi ikincisi dvi olsun tabi ilk monitorde hdmi varsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

super driver destekli nvidia kullanicilarini piste davet ediyoruz.ben soyle bir sey diyecem tersini yap ilk monitor hdmi ikincisi dvi olsun tabi ilk monitorde hdmi varsa.

Ne yazık ki çözüm olmadı ikinci ekran hala 1024x768 olmaya devam etmekte nvidia control panerl'den ise hiç bir şeye elimi süremiyorum çünkü multi monitör yani nvidia surroun desteği sadece 3 monitörden sonra aktifleşiyor.

Custom çözünürlük atamak dahil çoğu yolu denedim ne yazık ki çözüm olmadı.

Lütfen yardım arkadaşlar.
  • Up beyler donanım haber hadi bir görelim engin bilgili arkadaşları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

Up beyler donanım haber hadi bir görelim engin bilgili arkadaşları.

2. monitörün 1920x1080 olduğuna emin misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesgs35

quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

Up beyler donanım haber hadi bir görelim engin bilgili arkadaşları.

2. monitörün 1920x1080 olduğuna emin misiniz

evet
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çift monitör sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • farkli surucu denedin mi belki control paneli farkli bir surucu baya eski denersen olur.sirf olup olmadigini gormek icin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

farkli surucu denedin mi belki control paneli farkli bir surucu baya eski denersen olur.sirf olup olmadigini gormek icin.

Çok eskiye gitmedim de bundan 1 yada iki önceki sürücülerde yine aynı sorun var yani custom diyorsun bu seferde 1920x1080 verince görüntü çıkmıyor.
  • Birader ne biçim iş ya kimsede mi çift monitör falan denemişlik yok.
  • Çift ekran kartı denemişliğim yok ancak bilgisayar üzerine 15 yıllık tecrübem mevcuttur. Bu işte tıpkı 1908 yapımı ford otomobili yapan adamın son model ferrariyi tamir edebilmesine benzer. Temelde tüm parçaların işlevi ve çalışma prensibi aynıdır sadece teknolojisi ilerler. Bu manadaki kısa bilginin ardından bir ekran kartının günümüz teknolojisinde dahi 1920x1080 çözünürlükte görüntü üretmesi hayli sıkıntılıdır, sizse tek bir ekran kartına zaten 1920x1080 gibi sınırlarını zorlayan görüntü çıkışına ek birde başka bir çıkış işlemi daha atamışsınız. Nasreddin Hocanın güzel bir fıkrası vardır; "hoca tasarruf yapabilmek için eşeğinin yemeğini her geçen gün biraz kısar, bir gün kalktığında ise eşeğini ölü bulur ve bombayı patlatır:tamda alışıyordu." Sizin bilgisayarın sonuda buna benzer ise şaşırmamak gerekir.

Bilgisayarda seçilen görüntü çıkışının onaylanma sürecinden sonra görüntünün durması (siyah ekran, monitörün gitmesi, kapanması vs.) görüntü biriminin istenilen çözünürlüğü desteklememesinden ileri gelir. Bunun içinde kabaca en sık görülen bir kaç neden sayabiliriz;
    1. Görüntü birimi belirtilen çözünürlüğü ve tazeleme hızını desteklemiyor olabilir
    2. Görüntü birimi sürücüsü düzgün veya doğru yüklenmemiş olabilir.
    3. Görüntü biriminde fiziksel (kompanent) arızası olabilir.

gibi en çok karşılaşılan nedenler ve dahası burada sayılmayan pek çok neden eklenebilir. Monitörünüzün belirtilen çözünürlükte desteğinin olduğuna, görüntü biriminizde (ekran kartınız yani) fiziksel bir arıza olmadığına eminseniz ekran kartınızın mevcut teknolojik yapısı belirtilen çözünürlükten ötesini destekleyemiyor demektir. Hala iki monitör kullanmakta ısrarlı iseniz ve iki monitörden de 1920x1080 çözünürlük çıkışı almayı arzuluyorsanız ikinci bir ekran kartı daha alıp çift ekran kartlı olarak sisteminizi yeni baştan dizayn etmeniz gerekir. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

• Amd ye bekleriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Çift ekran kartı denemişliğim yok ancak bilgisayar üzerine 15 yıllık tecrübem mevcuttur. Bu işte tıpkı 1908 yapımı ford otomobili yapan adamın son model ferrariyi tamir edebilmesine benzer. Temelde tüm parçaların işlevi ve çalışma prensibi aynıdır sadece teknolojisi ilerler. Bu manadaki kısa bilginin ardından bir ekran kartının günümüz teknolojisinde dahi 1920x1080 çözünürlükte görüntü üretmesi hayli sıkıntılıdır, sizse tek bir ekran kartına zaten 1920x1080 gibi sınırlarını zorlayan görüntü çıkışına ek birde başka bir çıkış işlemi daha atamışsınız. Nasreddin Hocanın güzel bir fıkrası vardır; "hoca tasarruf yapabilmek için eşeğinin yemeğini her geçen gün biraz kısar, bir gün kalktığında ise eşeğini ölü bulur ve bombayı patlatır:tamda alışıyordu." Sizin bilgisayarın sonuda buna benzer ise şaşırmamak gerekir.

Bilgisayarda seçilen görüntü çıkışının onaylanma sürecinden sonra görüntünün durması (siyah ekran, monitörün gitmesi, kapanması vs.) görüntü biriminin istenilen çözünürlüğü desteklememesinden ileri gelir. Bunun içinde kabaca en sık görülen bir kaç neden sayabiliriz;
    1. Görüntü birimi belirtilen çözünürlüğü ve tazeleme hızını desteklemiyor olabilir
    2. Görüntü birimi sürücüsü düzgün veya doğru yüklenmemiş olabilir.
    3. Görüntü biriminde fiziksel (kompanent) arızası olabilir.

gibi en çok karşılaşılan nedenler ve dahası burada sayılmayan pek çok neden eklenebilir. Monitörünüzün belirtilen çözünürlükte desteğinin olduğuna, görüntü biriminizde (ekran kartınız yani) fiziksel bir arıza olmadığına eminseniz ekran kartınızın mevcut teknolojik yapısı belirtilen çözünürlükten ötesini destekleyemiyor demektir. Hala iki monitör kullanmakta ısrarlı iseniz ve iki monitörden de 1920x1080 çözünürlük çıkışı almayı arzuluyorsanız ikinci bir ekran kartı daha alıp çift ekran kartlı olarak sisteminizi yeni baştan dizayn etmeniz gerekir. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

Nasıl yani hala yeni sayılabilecek ASUS GTX 660Ti iki ekranda 1920x1080'i desteklemiyor mu bunun için bile SLI mı yapıcam. İnternette tonla 2 bile değil 3 monitör kullanılarak surround yapılan oyunlar gördüm. 1920x1080'i sadece iki monitö için bile alamamamk bence mantıklı değil.

Yani iki monitöre bile çıkış veremiyorsa ne için üzerinde 2DVI, 1HDMI, 1 tane de display port koyuyorlar.

• Bende ikiside 1080p oluyor ama malesef ayni kablo ile baglamak gerekiyomus cift ekran olarak kullanmak icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: eghnacr

Bende ikiside 1080p oluyor ama malesef ayni kablo ile baglamak gerekiyomus cift ekran olarak kullanmak icin.

Onun aparatı nasıl bişey matrox'lar gibi mi matrox3headtogo mu ne vardı 3 ekran için eğer öyle bişey gerekiyorsa ateş pahası.
  • Dostum basit olacak ama iki monitörde aynı özellikte mi?

• The_North_Face kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum bende yapamadım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rewolwer_

Dostum basit olacak ama iki monitörde aynı özellikte mi?

Aynı monitörler özellik olarak markaları farklı:

Monitörler:
    -BenQ G2222HDAL
    -Samsung S22C150

ikiside 22' 1080p monitörler.
  • ben de çift monitör kullanıyorum ikiside S22C150 ikisininde çözünürlüğü 1920*1080 ama bende de şöyle bir problem var her ayağa kalktığımda 2.cil monitör üzerindeki pencereleri 1. ye taşıyor .. neden kaynaklandığınıda anlamadım niye yaptığınıda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.