Şimdi Ara

Çift monitör sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çift monitör kullanmaktayım. Fakat bir sorunum var 1. monitör 144 hz diğeri 60 hz. Haliyle fareyle 144 hz olandan 60 hz geçince yavaşlama takılma kasma gibi şeyler oluyor diğer monitörde.

Tabi birde inanılmaz bir renk farklılığı var.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

• ikisinide 60 hz olarak ayarlayin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: paldov

ikisinide 60 hz olarak ayarlayin.

Hocam ikisini 60hz olarak ayarlarsam bu sefer ikiside lag yaşıyormuş vaziyette çalışıyor. Bu sorunu bir türlü çözemedim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BR9

Arkadaşlar çift monitör kullanmaktayım. Fakat bir sorunum var 1. monitör 144 hz diğeri 60 hz. Haliyle fareyle 144 hz olandan 60 hz geçince yavaşlama takılma kasma gibi şeyler oluyor diğer monitörde.

Benim bir adet 144hz bir de 60hz profesyonel 3d için kullandığım monitör var. Dediğin şey böyle abartılacak şekilde yaşamıyorum. 144 den 60 a geçince göz yanılgısı olarak yavaşlamayı hissediyorum fakat böle mouse takıla tkaıla gidiyor filan olayı olmadı bende. Ve asla iki monitörü aynı anda kullanmıyorum artık. Oyun oynuyacaksam 144hz ye çizim yapacaksam 60hz ye geçiyorum. Çünkü çok bariz görüntü farklılaşası oluyor renklerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

quote:

Orijinalden alıntı: BR9

Arkadaşlar çift monitör kullanmaktayım. Fakat bir sorunum var 1. monitör 144 hz diğeri 60 hz. Haliyle fareyle 144 hz olandan 60 hz geçince yavaşlama takılma kasma gibi şeyler oluyor diğer monitörde.

Benim bir adet 144hz bir de 60hz profesyonel 3d için kullandığım monitör var. Dediğin şey böyle abartılacak şekilde yaşamıyorum. 144 den 60 a geçince göz yanılgısı olarak yavaşlamayı hissediyorum fakat böle mouse takıla tkaıla gidiyor filan olayı olmadı bende. Ve asla iki monitörü aynı anda kullanmıyorum artık. Oyun oynuyacaksam 144hz ye çizim yapacaksam 60hz ye geçiyorum. Çünkü çok bariz görüntü farklılaşası oluyor renklerde.

Hocam şöyle ki ben her 2 monitörüde işim nedeniyle devamlı aktif kullanmalıyım. Mouse takıntısı yaşamıyorum tabi ki sadece 144hz olan monitörde ki akıcılık 60hz olan monitöre geçiş yaptığımda olmuyor.

Yani şöyle örnek vereyim. 144 Hz monitör ile bir köşesinden bir köşesine fare ile 26ms gibi bir sürede geçebiliyorken 60hz olan monitörde aynı eylemi yaparsanız 50ms gibi bir sürede geçiyorsunuz. Yani tepkime süresi çok yavaş oluyor.

Benim anlamadığım olay şu kimseden net bir bilgi alamadım.

Bu durum bir monitörün 144hz 1ms - diğer monitörün ise 60hz 1ms olmamasından dolayı mı kaynaklanıyor. Eğer ki bundan kaynaklanıyorsa 3. Parti yazılımlar veya kablo gibi durumlar ile çözülebilecek bir durummudur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici monitör sorunları
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.