Şimdi Ara

7870XT + GTS450 Hybrid Physx Mod Denemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
4
Favori
2.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

merakla bekliyorum,
    1 aylık araştırmalarım sonucu, ben sonuca ulaşamadım.

Hani araştırırız deneriz olur, olmaz bilemem ama çok fazla physx destekli oyun olmadığı ve gereksiz enerji tüketimi vs olduğu için bana gereksiz geliyo açıkçası
    quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

bir çok yabancı forumda yazılanı yazıyorum.

sistemde amd ekran kartı olduğunda nvidia kartınız phsyx işlemcisini otomatik olarak kapatıyor. size bir katkısı olmuyor.

her iki kartda da bios modlaması yapmak ve hacklemek gerekiyor. cünkü aynı sistem içinde hem amd hem nvidia driverları problem yaratıyor.

diye açıklanmış. ben de niyetlenmiştim bi ara ama bios mod yapınca kartlar garanti kapsam dışında kalıyor. onun için vazgeçtim.

Ben bios mod diye bişey hatırlamıyorum ,dediğim mod programıyla (hack deniyo buna) gereken sürücüleri kurup çalıştırdıktan sonra amd kart altında physx
    aktif olursa işlem tamam diye biliyorum.

• quote:

sistemde amd ekran kartı olduğunda nvidia kartınız phsyx işlemcisini otomatik olarak kapatıyor. size bir katkısı olmuyor.

her iki kartda da bios modlaması yapmak ve hacklemek gerekiyor. cünkü aynı sistem içinde hem amd hem nvidia driverları problem yaratıyor.

diye açıklanmış. ben de niyetlenmiştim bi ara ama bios mod yapınca kartlar garanti kapsam dışında kalıyor. onun için vazgeçtim.

eski amd drıverları ıle o sorun cozuluyor fakat,
    ben ne anlarım phsyx performanslı alıcam dıye güncel oyunlardan asıl amd karttan tam performans alamadıktan sonra.

yani o iş şu tarih ile yaş sakat gereksiz.

bu olayı düşünen unutsun.

@BurakKsglu

• hellteam H kullanıcısına yanıt
    tamam işte hackliyosun standart driverleri ondan oluyor :D

yoksa normal şartlar altında mümkün değil onu diyorum... hacklemek ve modlamak arasında çok fark yok. sonuç olarak standart çalışan driver yazılımını ister biosdan ister başka driver kurarak farklı şekilde çalıştırıyorsunuz hocam. kart standartın dışında çalışıyor yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

merakla bekliyorum,
    1 aylık araştırmalarım sonucu, ben sonuca ulaşamadım.

Hani araştırırız deneriz olur, olmaz bilemem ama çok fazla physx destekli oyun olmadığı ve gereksiz enerji tüketimi vs olduğu için bana gereksiz geliyo açıkçası
    quote:

Ben bios mod diye bişey hatırlamıyorum ,dediğim mod programıyla (hack deniyo buna) gereken sürücüleri kurup çalıştırdıktan sonra amd kart altında physx
    aktif olursa işlem tamam diye biliyorum.

banda kalırsa gereksız.
    ek physX için kart kullanmak.

benım aldığım foruma sunduğum metro LL oyunundaki fps kayıpları o kadar abartılacak extra kart kullandıracak seviyede değil.

• quote:

tamam işte hackliyosun standart driverleri ondan oluyor :D

yoksa normal şartlar altında mümkün değil onu diyorum... hacklemek ve modlamak arasında çok fark yok. sonuç olarak standart çalışan driver yazılımını ister biosdan ister başka driver kurarak farklı şekilde çalıştırıyorsunuz hocam. kart standartın dışında çalışıyor yani.

http://www.ngohq.com/graphic-cards/22136-how-to-fix-hybrid-physx-with-latest-physx-and-geforce-285-solved.html

Valla şu konuyu buldum güncel bi şekilde çalışıyo gözüküyo tabi adam çökmelere karşı da uyarmış.Tabi şuan bu konuyu okuyup anlıyacak berrak bi kafa yok bende anca sonra bakarız

• hellteam H kullanıcısına yanıt
    okudum, bu kadar uğraşıcama satar 7870xt'yi gtx760 alırım daha iyi :D aynı para nasılsa (belki bi 100tl daha ekleriz duruma göre) hehehe
    üstelik altta yapılan yorumlar pek iç acıcı değil...

yani bilmiyorum durum pek stabil gibi görünmüyor, mavi ekranlar resetler fln... üstelik çok uğraştıran bi yönteme benziyor başına oturup yapmak lazım uzun sürer mi ayarlamak bilemiyorum. ama dediğim gibi standart yollarla yapılması mümkün değil zaten linkdeki yöntemdende anlayacağımız üzere.

3-5 fps için değer mi kararı siz verin :)
    bi de üstüne oldu mu olmadı mı, kafa yormaya gerek yok kanımca... 100tl ikinci karta verceğin parayla 100tl üstüne ekler 760 alırsın yani :D üstelik genel performansı da daha iyi 7870xt'den :D

yani ben olsam öyle yaparım... bi de kafam rahat olur :D
  • Amd'nin driveri ile alakalı değil hybrid physx. Normal amd sürücüsünü kuruyorsunuz.
    Sonra;

PhysX_9.11.0621 (physx sürümü)
    PhysX-mod-1.05ff (mod dosyası)
    en son nvidia sürücüsü kuruyorsunuz. Burada nvidia sürücüsü yukarıda kurduğumuz iki programla uyumlu olmak zorunda.
    8600gt minimum physx kartı ve 400 serisine kadar 285.62 sürüm nvidia sürücüsünü kuruyorsunuz (400 serisi dahil.)
    Bu işlemlerden sonra oyuna giriyorsunuz physx aktif ediyorsunuz bakıyorsunuz oyunda çalışmıyor :)
    Çünkü PhysX_9.11.0621 kurulumunun içindeki PhysXDevice.dll ve PhysXLoader.dll dosyalarını oyunun kurulumundaki physx dosyasına kopyalıyorsunuz.
    Ondan sonra oyunda aktif olacaktır physx. Geçen ay bu şekilde 8600gt'yi kullandım. Evet performans düşmedi physx açınca.
    Ancak öyle physx abartıldığı gibi efekt katmıyor oyuna onu da söyleyeyim.
    Boşa çalışan ve elektirik çeken ve kasa içine ısı yayan kart bana göre physx için takılan kart.
    Yine de deneyin tecrübe edin, belki sizin koşunuza gider

• Pusu47 kullanıcısına yanıt
    katılıyorum.

Valla doğrusunu söyleyim ben 7870XT den önce GTX570 kullanıyordum, physx 'de açıyordum gayet güzel, var madem niye kullanmıyoruz hesabı (bu arada 7870xt daha iyi de olsa, performans olarak yakın kartlar gtx570 ile 7870xt) gtx570'imi overclock ile yaktığım için. bu sefer de AMD alayım dedim.

şimdi aynı oyunları physx olmadan oynuyorum. valla çok da büyük bir değişiklik yok bence. güç sıcaklık modlamak fln uğraşmaya değmez diyorum ben. biraz görsellik tabi ki katıyor işin içine ama. ztn belli başlı oyunlarda grafikleri kısmak zorunda kalıyorsunuz fps kaybetmemek için her ne kadar fulle yakın olsa da (mesela Crysis3, mesela Battlefield3) zaten grafikleri kısarak kaybettiğiniz görselliği ekstra kart takarak 1-2 efektle daha zorluyorsunuz sistemde.

arkadaşın da dediği gibi, deneyin farkı belki hoşunuza gider :)

kolay gelsin.

• quote:

okudum, bu kadar uğraşıcama satar 7870xt'yi gtx760 alırım daha iyi :D aynı para nasılsa (belki bi 100tl daha ekleriz duruma göre) hehehe
    üstelik altta yapılan yorumlar pek iç acıcı değil...

yani bilmiyorum durum pek stabil gibi görünmüyor, mavi ekranlar resetler fln... üstelik çok uğraştıran bi yönteme benziyor başına oturup yapmak lazım uzun sürer mi ayarlamak bilemiyorum. ama dediğim gibi standart yollarla yapılması mümkün değil zaten linkdeki yöntemdende anlayacağımız üzere.

3-5 fps için değer mi kararı siz verin :)
    bi de üstüne oldu mu olmadı mı, kafa yormaya gerek yok kanımca... 100tl ikinci karta verceğin parayla 100tl üstüne ekler 760 alırsın yani :D üstelik genel performansı da daha iyi 7870xt'den :D

yani ben olsam öyle yaparım... bi de kafam rahat olur :D

Aynen katılıyorum hocam, zaten bu yöntemin getirisi büyük olsaydı, bugün çoğunluk kullanıyo olurdu ya da ikinci el bi nvidia kart alır takardı

• 7950 ile 8800gt olur mu acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

7950 ile 8800gt olur mu acaba?

denemek lazım
  • quote:

daha güncel bir kart daha iyi bir sonuç verirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bademli1969

quote:

Hani boşta duruyor 3 fps bile faydası olsa yeterli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

pmlere baksanız artık diyorum....

• quote:

quote:

quote:

o zaman başka.
    boşta bekleyeceğine anakartta uygun slot varsa ve psu besleyecek kapasitede ise niye olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_jericho

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

bu ne işe yarıyor bizede anlatırmısın

Physx tabanlı oyunları, AMD kartlarda oynatmaya çalışınca çok kasıntı oluyor. Bu şekilde Hybrid mod yapınca, Physx işlemlerini 2. kart olan Nvidia kartına yaptırıyorsunuz ve hem yüksek performans alıyor hem de AMD kartıyla beraber daha iyi performans alıyorsunuz.

@BurakKsglu; Her hangi bir program vs. yüklediniz mi acaba? Aşamaları paylaşırsanız güzel olur. Çünkü benim de aklımda böyle bir çalışma yapmak var.

Kusura bakmayın arkadaşlar,dershanem olduğu için erken yattım ve yeni geldim.Cevap veremedim o yüzden ilk mesaja aşamaları ekleyeceğim tabiki

• CnZ kullanıcısına yanıt
    @Selmand : 9800GT diye okudum ve gördüm çoğu yerde.Ama 8800GT diyenler de var fakat performansı ne kadar olur bilemiyorum.

@Cnz : 1.mesaja eklenmiştir.
  • 1.mesajda nasıl yaptığımı anlatmaya çalıştım.Ayrıca ben de acemiyim,hiç bir bilgim yok sadece deneme yanılma ile yaptım. Driverları kaldırırken bir Windows8 bile çökerttim.

Yani işin uzmanı kesinlikle sayılmam ama amd'nin 13.8 Beta driver'ı ile çalıştırdım.Nvidia ise 311.06 WHQL driver ama physx yazılımı 9.11.0621 olmalı.

• En güzel ve rahatı nvidia kartın yanına dedicated physx olarak bir nvidia kart daha koymak.Bir kart asıl gücü oluştururken , ikinci kart fizik işlemleri için kullanılıyor.Performans artışı kayda değer.Driver problemi de yok.Elinde Amd kart olanlar ve physx kullanmak isteyenler birazcık uğraşmalı..
  • Evet biraz öyle fakat ben 2. denememde başarılı oldum,büyük ihtimal şansım da yardım etti .Ama bu işlerde basit düşünmedikçe,kurcaladıkça daha kötü sonuçlar oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakKsglu -- 21 Ağustos 2013; 15:16:17 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.