Şimdi Ara

7870XT + GTS450 Hybrid Physx Mod Denemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
4
Favori
2.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir önce açmış olduğum konuda tartışarak 7870XT kartını almıştım.Karttan çok memnunum ve konuda bahsettiğim gibi GTS450'yi physx olarak kullanmak istiyordum.Bunun için sistemde zorunlu değişikliğe gitmek zorunda kaldım . TT LitePower serisi 700W psu aldım ve başarılı oldum.

Sizlere sormak istediğim değerler normal mi yoksa düşük mü bunu öğrenmek istedim.Çünkü anakarttan kaynaklı sıkıntı olabilir-Anakartta x16 ve x4 pci girişleri mevcut(gts450 x4'te takılı bulunuyor.)

Nasıl yapıldığını kendi yöntemimde olduğu gibi anlatmaya çalışacağım.Eğer sıkıntı olursa aşağıda paylaşacağım linki okuyabilirsiniz -Windows 8'de denediğim için 7 ve XP'de nasıl bilemiyorum :

1-Öncelikle en azından 9800GT ayarında Nvidia marka bir kartınız olmalı ve buna uygun anakarta sahip olmalısınız.

2-Ati driverları en güncel olanı olmalı,Nvidia da ise physx yazılımı hariç diğerleri pek önem arz etmiyor,bu yüzden yüklemeyi yaparken ''custom installation'' bölümünü seçin ve physx yüklemesini seçmeyin.Onun yerine internetten 9.11.0621 numaralı Physx kurulumunu indirin :http://downloads.guru3d.com/nVIDIA-PhysX-System-Software-9.11.0621-download-2762.html

3-Vereceğim linkteki 1.05ff adlı patch dosyasını indirin:http://www.ngohq.com/attachments/graphic-cards/3560d1319651839-hybrid-physx-mod-v1-03-v1-05ff-physx-mod-1.05ff.rar ,http://www.ngohq.com/graphic-cards/17706-hybrid-physx-mod-v1-03-v1-05ff.html

4-Driverları ekran kartını taktıktan sonra yükleyiniz,daha sonra 9.11.0621 numaralı Physx kurulumunu yapınız.Bu işlemler bittikten sonra PhysX-mod-1.05ff içindeki ''Hybrid-Physx-Mod-1.05ff.exe'' adlı dosyayı çalıştırıp patch'e tıklayın,o halledecektir. (bkz.NOT-2)

5- Her şey bittikten sonra PhysX-mod-1.05ff klasörü içindeki ''Extras'' bölümündeki ''PhysX-HwSelection-set-GPU.cmd'' cmd işlemine tıklayınız.Her şey tamam olacaktır.(bkz.Not-1)

NOT-1:Gpu-z ve FluidMark programları physx'i tanımayacaktır bunun için,FluidMark'ın içinde "PhysXDevice.dll" adlı dll'yi silin ve tekrar deneyin,artık çalışır olacaktır. Hayırlı benchler

NOT-2: 4.işlemde Windows Update devreye girebilir.Bu yüzden ya interneti kapatın ya da ''Program ve Özelliklerden Physx'in versiyonu 9.11.0621 üzeri ise silin,yerine 9.11.0621'i yükleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakKsglu -- 21 Ağustos 2013; 14:28:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BurakKsglu

Arkadaşlar bir önce açmış olduğum konuda tartışarak 7870XT kartını almıştım.Karttan çok memnunum ve konuda bahsettiğim gibi GTS450'yi physx olarak kullanmak istiyordum.Bunun için sistemde zorunlu değişikliğe gitmek zorunda kaldım . TT LitePower serisi 700W psu aldım ve başarılı oldum.

Sizlere sormak istediğim değerler normal mi yoksa düşük mü bunu öğrenmek istedim.Çünkü anakarttan kaynaklı sıkıntı olabilir-Anakartta x16 ve x4 pci girişleri mevcut(gts450 x4'te takılı bulunuyor.)

Bu da 2.test.

• quote:

quote:

Arkadaşlar bir önce açmış olduğum konuda tartışarak 7870XT kartını almıştım.Karttan çok memnunum ve konuda bahsettiğim gibi GTS450'yi physx olarak kullanmak istiyordum.Bunun için sistemde zorunlu değişikliğe gitmek zorunda kaldım . TT LitePower serisi 700W psu aldım ve başarılı oldum.

Bu da 2.test.
    bu ne işe yarıyor bizede anlatırmısın

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Physx tabanlı oyunları, AMD kartlarda oynatmaya çalışınca çok kasıntı oluyor. Bu şekilde Hybrid mod yapınca, Physx işlemlerini 2. kart olan Nvidia kartına yaptırıyorsunuz ve hem yüksek performans alıyor hem de AMD kartıyla beraber daha iyi performans alıyorsunuz.

@BurakKsglu; Her hangi bir program vs. yüklediniz mi acaba? Aşamaları paylaşırsanız güzel olur. Çünkü benim de aklımda böyle bir çalışma yapmak var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el_jericho -- 21 Ağustos 2013; 1:24:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: el_jericho

quote:

Physx tabanlı oyunları, AMD kartlarda oynatmaya çalışınca çok kasıntı oluyor. Bu şekilde Hybrid mod yapınca, Physx işlemlerini 2. kart olan Nvidia kartına yaptırıyorsunuz ve hem yüksek performans alıyor hem de AMD kartıyla beraber daha iyi performans alıyorsunuz.

@BurakKsglu; Her hangi bir program vs. yüklediniz mi acaba? Aşamaları paylaşırsanız güzel olur. Çünkü benim de aklımda böyle bir çalışma yapmak var.
    HD6850 + Titan yapan olur mu acaba?

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

param olsa yapardım

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgn123

param olsa yapardım
    en düşük hangi nvidia kart oluyor bu iş için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    12 yıl önce açıldı
    GTX 560Ti Overclock yardımı.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

en düşük hangi nvidia kart oluyor bu iş için

Alıntıları Göster
    100TL civarında 2. el bi nvidia kart yeterli olur. arkadaşın gts450 seçimi çok yerinde olmuş. bildiğim kadarıyla hem amd'nin hem de nvidia'nın özelleştirilmiş sürücülerini yüklemeniz gerekeyior hybrid için. tam olarak neler yaptığınızı anlatabilir misiniz?

@selmand@BurakKsglu
  • quote:

Orijinalden alıntı: CnZ

100TL civarında 2. el bi nvidia kart yeterli olur. arkadaşın gts450 seçimi çok yerinde olmuş. bildiğim kadarıyla hem amd'nin hem de nvidia'nın özelleştirilmiş sürücülerini yüklemeniz gerekeyior hybrid için. tam olarak neler yaptığınızı anlatabilir misiniz?

@selmand@BurakKsglu

uyusana kardeşim bu saatte :)

bi dk sonra alıntı yapmışsın yuh diyorum :)))
  • quote:

quote:

@selmand@BurakKsglu

uyusana kardeşim bu saatte :)

bi dk sonra alıntı yapmışsın yuh diyorum :)))

Alıntıları Göster
    hemen yatıyorum @selmand .

• quote:

• Bende de gts 250 var acaba aynı şekilde 7870 le hybrid yapabiiirmiyim yoksa 100tl ye arkadaşa satcaktim gts250 yi
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ciddi ciddi soruyorum !
    hangi driver ve yazılımları kullanıyorsunuz ?

normal amd drıverları ile bu iş mumkun degıl seneler once modlu drıverlar ıle yapılabılıyordu fakat siz su an heleki offıcam drıverlar ıle bu olayı uygulayamazsınız.

eğer uyguluyorsanızda buyrun açıklayın herkes öğrensin.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

ciddi ciddi soruyorum !

normal amd drıverları ile bu iş mumkun degıl seneler once modlu drıverlar ıle yapılabılıyordu fakat siz su an heleki offıcam drıverlar ıle bu olayı uygulayamazsınız.

Batman fizik açık bir şekilde benchmark alırmısın ?
  • Bende 7950 nin yanina gt640 veya 630 alsam kullanabilirmiyim bu sekilde islemci fx6300 anakartta bi 16x birde 4x var power gx80+ 750 watt anlatinda herkes faydalansin
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

ciddi ciddi soruyorum !

Bi 2-3 sene önce hybrid physx mod gibi bişey yardımıyla pc ye her iki kartın sürücüsü yüklenerek oluyodu .Ancak her physx sürücüsü desteklemiyodu diye hatırlıyorum.Forumda bunun konusu vardı

Tabi tam olarak sağlıklıda çalışmayabiliyodu , şuan bunun günceli var mıdır nasıldır bilmiyorum.Aslında elimde deneme imkanı var ama bi güncel konu bulup uğraşmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

quote:

ciddi ciddi soruyorum !

Bi 2-3 sene önce hybrid physx mod gibi bişey yardımıyla pc ye her iki kartın sürücüsü yüklenerek oluyodu .Ancak her physx sürücüsü desteklemiyodu diye hatırlıyorum.Forumda bunun konusu vardı

Tabi tam olarak sağlıklıda çalışmayabiliyodu , şuan bunun günceli var mıdır nasıldır bilmiyorum.Aslında elimde deneme imkanı var ama bi güncel konu bulup uğraşmak lazım

Alıntıları Göster
    Konuyu okuyunca çüş dedim Hemen deniyorum gtx 460 ile gerçi anakart çöp

• quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

quote:

ciddi ciddi soruyorum !

merakla bekliyorum,
    1 aylık araştırmalarım sonucu, ben sonuca ulaşamadım.

• BurakKsglu kullanıcısına yanıt
    bir çok yabancı forumda yazılanı yazıyorum.

sistemde amd ekran kartı olduğunda nvidia kartınız phsyx işlemcisini otomatik olarak kapatıyor. size bir katkısı olmuyor.

her iki kartda da bios modlaması yapmak ve hacklemek gerekiyor. cünkü aynı sistem içinde hem amd hem nvidia driverları problem yaratıyor.

diye açıklanmış. ben de niyetlenmiştim bi ara ama bios mod yapınca kartlar garanti kapsam dışında kalıyor. onun için vazgeçtim.
  • quote:

quote:

Bu da 2.test.
    Nasıl becerdin

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.