Şimdi Ara

7970 matrix ve bi kaç damla su (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orhancub

Ekran kartın mefta olmuş üstüne bir bardak su iç bu tip elektronik aletler sıvıya hassasdır garantiye gönderdiğinde adamlar anlayacak sıvı temasından gittiğini kartın inşallah anlamazlar ama zor eğer çizgi ise servisi bir şansınız var onlar genelde müşteri memnunuyeti adına kullanıcı hatası bile olsa ilgileniyorlar ama penta felan sa direk kullanıcı hatası deyip geri gönderirler kartınızı..

Sadece 2 damla bişey ama bütün servet i harcadı çizgi neyse ki umarım yardımcı olabilir ler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: letsxxx

quote:

Orijinalden alıntı: dravencarnage

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Awriyedikkat

quote:

quote:

kart kesin gitmiştir ama yinede kartın üstüne bak şişik yanma vs varmı diye gözle görülür bişeyler varsa hemen servisle iletişime geçin kutudan çıkardım pc ye takıcaktım yanlışlıkla su döktüm dersin vatandan aldıysan alırlar hemen

2 defa böyle yaptım almışlardı

Net çözüm degil ama genelde işe yarar kartı komple söküp gpu olmak üzere her yerine sıcak hava tut bu işlemi 2 kere tekrarla hep aynı yere tutma gezdir biraz sonra dene çalışacakmı çalışmazsa yukarda yazdıgım taktigi uygula servise ver

Gözle görülür bişey yok 3 aydır kullandığım kart vatan dan değil en son OEM alacağım yer vatan olur herhalde ki kartı söküp garanti dışı da bırakmak istemiyorum.. Ayrıca fön makinesi ile kurutmayı denedim ama bi sonuç vermedi..

garantiye vermekten başka çaren yok gibi gözüküyor

2 hafta oyun yok

2 hafta ile kurtarırsanız şanslısınız

Çizgi işini hızlı ve adam gibi yapıyor daha hiç 2 haftadan fazla beklemedim tabii umarım garanti kapsamında dır

Onlar işlerini iyi yapıyor olabilirler ama su kaçması kullanıcı hatasına girer eğer bunu anlayıp buna rağmen yaparlarsa 2 değil 4 hafta bile bekleseniz ses çıkarmayın derim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kart kesin gitmiştir ama yinede kartın üstüne bak şişik yanma vs varmı diye gözle görülür bişeyler varsa hemen servisle iletişime geçin kutudan çıkardım pc ye takıcaktım yanlışlıkla su döktüm dersin vatandan aldıysan alırlar hemen

2 defa böyle yaptım almışlardı

Net çözüm degil ama genelde işe yarar kartı komple söküp gpu olmak üzere her yerine sıcak hava tut bu işlemi 2 kere tekrarla hep aynı yere tutma gezdir biraz sonra dene çalışacakmı çalışmazsa yukarda yazdıgım taktigi uygula servise ver

Gözle görülür bişey yok 3 aydır kullandığım kart vatan dan değil en son OEM alacağım yer vatan olur herhalde ki kartı söküp garanti dışı da bırakmak istemiyorum.. Ayrıca fön makinesi ile kurutmayı denedim ama bi sonuç vermedi..

garantiye vermekten başka çaren yok gibi gözüküyor

2 hafta oyun yok

2 hafta ile kurtarırsanız şanslısınız

Çizgi işini hızlı ve adam gibi yapıyor daha hiç 2 haftadan fazla beklemedim tabii umarım garanti kapsamında dır

Onlar işlerini iyi yapıyor olabilirler ama su kaçması kullanıcı hatasına girer eğer bunu anlayıp buna rağmen yaparlarsa 2 değil 4 hafta bile bekleseniz ses çıkarmayın derim

doğru dedin üstad konuşmaya hakkım yok

• Çizgi ise iyi o zaman bir şansınız var inşallah değişim yaparlar geçmiş olsun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle gecmis olsun hemen hic bekleme garantiye gonder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

geçenlerde h100i aldım montaj yaptıktan sonra ekran kartını vidalar ken kız arkadaşım elinde kalan suyu bana fırlatayım derken kartı ıslattı ve bu gün e kadar sorunsuz çalışan kartı m açılmamaya başladı power girişleri hâlâ yeşil yanıyor fakat kartın matrix ışığı yanmıyor ve görüntü vermiyor hdmi ve vga kablosuyla denedim başka monitörle demedim tüm girişleri kabloları ram leri hddyi tekrar söktüm taktım ama yok.. Bilğisi olan arkadaşlar yardım bekliyorum..

Eski usül, pirince yatır, telefonu suya düşürdük, 1 gece yatırdık, artık şans mı , pirincin alameti mi bilmem ertesi gün ekranda "afrika kıtası" şeklinde su birintisi ile çalışmaya başladı alet, 1 hafta sonra tamamen düzeldi, 1 gün yatırın pirince içine kaçmasın ama

• sudan değildir ama belliki kart arızalanmış
  • Kartın üstündeki soğutucuyu sök tamamen.Eline bi ince uçlu boya fırçası al.Tiner alcaksın.Kartın üstüne bütün kısmına fırçayla tineri sür.Kurutma makinasıyla iyice kurut çalışırsa çalışır yoksa devresi yanmıştır.Su ekran kartının üzerinde kuruduğunda iki iletken arasında korozif etki yaparak kalabilir.O şekilde kart çalışmaz ve görüntü gelmez.Tiner bu korozifi çözip kartın eski haline gelmesini sağlayabilir.Tabiki bobinler yanmadıysa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Kartın üstündeki soğutucuyu sök tamamen.Eline bi ince uçlu boya fırçası al.Tiner alcaksın.Kartın üstüne bütün kısmına fırçayla tineri sür.Kurutma makinasıyla iyice kurut çalışırsa çalışır yoksa devresi yanmıştır.Su ekran kartının üzerinde kuruduğunda iki iletken arasında korozif etki yaparak kalabilir.O şekilde kart çalışmaz ve görüntü gelmez.Tiner bu korozifi çözip kartın eski haline gelmesini sağlayabilir.Tabiki bobinler yanmadıysa.

Bence gayet makul ve bilimsel öneri Denemekte fayda var Daha önce bende tiner ile çözüm okumuştum ama arızayı pek hatırlayamadım
  • quote:

Kartın üstündeki soğutucuyu sök tamamen.Eline bi ince uçlu boya fırçası al.Tiner alcaksın.Kartın üstüne bütün kısmına fırçayla tineri sür.Kurutma makinasıyla iyice kurut çalışırsa çalışır yoksa devresi yanmıştır.Su ekran kartının üzerinde kuruduğunda iki iletken arasında korozif etki yaparak kalabilir.O şekilde kart çalışmaz ve görüntü gelmez.Tiner bu korozifi çözip kartın eski haline gelmesini sağlayabilir.Tabiki bobinler yanmadıysa.

dediğin doğru üsatadım ancak sentetik tiner olması gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam
    selülozik herşeyi söküp atıyor.
  • Bu olayın aynısı benim başıma geldiği için önerdim.Vapochill ls aktarım borusu terleme yapmış haliyle ekran kartının tam göbeğine 6-7 damla düşmüş.Kart açılmıyor.Kartı söktüm bi baktım göbek komple korozyon olmuş.Tinerle temizledim bastığımda görüntüyü aldım.Evet onuda belirtmek lazım sentetik tiner olması gerekmekte.
  • quote:

Engin bilgilerin için saol Hocam deneyeceğim bu gün iş ten çıkınca ..bios switch falan işe yaramadı ..bu işlemi yaparsam garanti den olur muyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letsxxx -- 27 Şubat 2014; 13:47:34 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

dediğin doğru üsatadım ancak sentetik tiner olması gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam
    selülozik herşeyi söküp atıyor.

Bu ufak ve önemli ayrıntı içinde tşk ler Hocam

• quote:

quote:

Engin bilgilerin için saol Hocam deneyeceğim bu gün iş ten çıkınca ..bios switch falan işe yaramadı ..bu işlemi yaparsam garanti den olur muyum

Ne demek inşallah olur.Garantiye bişey olmaz merak etme dikkatli bi şekilde uygula.

• Kız arkadaşınızdan 1500tl talep edip, en yakın Vatan'a gidin.
  • Kart ıslandıktan sonra takıp çalıştırmanız en büyük hatanız olmuş. Garantiye almak için en az 3-4 gün güneş gören bi cam kenarında bekletseydiniz büyük ihtimalle kartı kurtarırdınız. Geçmiş olsun. Kız arkadaşınıza da kızmayın, kaza ile insan ölüyor. Sağlık olsun...
  • Umarım olmazda olurda elinde patlarsa kartı bana satabilirsin bende düz dc2t modeli var soğutucularını değiştiririm
  • Adama yardım edeceğinize işi dalgaya vurmuşsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Kart ıslandıktan sonra takıp çalıştırmanız en büyük hatanız olmuş. Garantiye almak için en az 3-4 gün güneş gören bi cam kenarında bekletseydiniz büyük ihtimalle kartı kurtarırdınız. Geçmiş olsun. Kız arkadaşınıza da kızmayın, kaza ile insan ölüyor. Sağlık olsun...

O anlık sinir heyecan ve gerilim saolsun

• quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Adama yardım edeceğinize işi dalgaya vurmuşsunuz.

sorma Hocam yardım istedik iyiki herkez troll çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letsxxx -- 27 Şubat 2014; 15:39:31 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.