Şimdi Ara

8 Gb Flash Disk (Tavsiyeniz !)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=970&productid=bd71823

Ürünü alan bir kullanıcıdan yorum:

quote:

Öncelikle ürün görüntü olarak güzel. Bu kapasitede bir sürücü için normal boyutta ama genel olarak biraz büyük, bunun bir sebebi de dayanıklılık için var olan koruma. Kalınlık biraz fazla gibi gelebilir ancak kasamın ön panelinde bulunan ve birbirlerine çok yakın iki USB girişini aynı anda kullanmakta sorun çekmiyorum. Hıza gelince okumada mükemmel. HD Tachin son sürümü ile yaptığım ölçümler saniyede 31 MB hız gösteriyor. USB 2.0ın pratikteki maksimum hızı 36 MB/S olduğuna göre çok çok iyi bir sonuç (teorik max. hız 60 MB/s). Açıkçası okuma hızında bugüne kadar gördüğüm en hızlı USB memory stick. İşlemci kullanımı ise %1 veya altında (ben Core 2 Duo kullanıyorum, sizin için bu değer az çok değişebilir). Yazma hızı ise internette bulduğum değerler kadar hızlı değil. Büyük (toplam 1 GB civarı)6 dosyayı yaklaşık 8 MB/s hızı ile yazdı. Tek bir 500 MB dosya ile de aynı sonucu verdi. Ancak çok büyük 2 GB ve üstü dosyalarda hız 5MB/sn ye kadar düştü. Çok sayıda küçük dosya içinse (6276 dosya 370 MB toplam) hız 1 MB/sn civarında idi. Bu normal bir sürat yavaş gözükse de değil. Çünkü flash sürücülerde her yazmadan önce bir silme gerçekleşir, bu 6000 küsür dosyanın herbiri için olunca çok ciddi hız kaybı doğal. Yazma hızı beklediğimden düşük olsa da (ben açıkçası büyük dosya yazma transferinde çift hane görmek istiyordum)okuma hızı, düşük işlemci kullanımı, imal kalitesi, şoka ve suya dayanıklılığı, büyük kapasitesine oranla çok iyi bir fiyatı olduğu için ve yazma hızları da eski jenerasyonlardan aşağı olmadığından 5 yıldız veriyorum.

Bu ürüne, hem fiyat hem performans olarak alternatif başka bir flash disk var mı bildiğiniz, yoksa bunu sipariş vermeyi düşünüyorum !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ß@HR -- 10 Mart 2008; 13:44:59 >

• PQI ın 8 gb olanları var gayet kullanışlı ve ucuzdur ben 4 gb lığını kullanıyorum.
  • Ben bir ay kadar önce Media markt'a 8 GB sandisk cruzer contur aldım. Yanlış hatırlamıyorsam 100 YTL yakın ödemiştim.
    Media Markt'ı telefonla arayıp fiyat teyidi al. Ve kesinlikle birazcık daha fazla para verip bunu al. Hızından çok ama çok memnun kalacaksın.
    40-50 sn. Bilgisayardan Divx'i Usb belleğe atabiliyorsun. O kadar para ödeyip zamanı bilgisayar başında dosya transferini izlerken geçirmek yazık olur. Gecen hafta bu ürünü Vatan Topkapıda da görmüştüm. Orada da 90 lira falandı. o zaman yapılan Bonus kampanyası ile 70 YTL alabilirdin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikoras

Ben bir ay kadar önce Media markt'a 8 GB sandisk cruzer contur aldım. Yanlış hatırlamıyorsam 100 YTL yakın ödemiştim.
    Media Markt'ı telefonla arayıp fiyat teyidi al. Ve kesinlikle birazcık daha fazla para verip bunu al. Hızından çok ama çok memnun kalacaksın.
    40-50 sn. Bilgisayardan Divx'i Usb belleğe atabiliyorsun. O kadar para ödeyip zamanı bilgisayar başında dosya transferini izlerken geçirmek yazık olur. Gecen hafta bu ürünü Vatan Topkapıda da görmüştüm. Orada da 90 lira falandı. o zaman yapılan Bonus kampanyası ile 70 YTL alabilirdin.

kesinlikle katılıyorum... Hızı gerçekten şaşırtıcı.. 4GB olanını kullanıyorum bende

• evet çok güzel şuan usb sahibi olmasam alacagım ilk ürün bu olurdu
  • bence kesinlikle sandisk
  • Ocz bencede güzel.
    Hem okuma hem yazma bu olay çok iyi.
  • Kingston 8gb öneririm.
  • Yorumlar ve öneriler için teşekkür ederim hepinize...
  • kingston ürünlerinden dışarı çıkmamanı tavsiye ederim..
  • A-DATA alabilirsin en uygun fiyatlı ürün ve kalitesi de iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atlanta -- 19 Nisan 2008; 10:55:30 >
  • ocz-adata gibi kaliteli urunlere yonelmek lazım..okuma yazma performansları acısından gayet iyiler..
    genelde 30 mb yi yakalayan bellek bunlar..gordugum kadarıyla kingston bunların arasında en yavaş olanı..
  • Eğer kingston DTI (Data Travel I) modelini düşünüyorsan hemen vazgeçmelisin. (Veri yazma hızı 1,5 mb/sn)

Dün Vatan Computer'den aldığım Corsair Flash Voyager 8 Gb modelini kesinlikle tavsiye ederim. Veri yazma hızı oldukça iyi. Bunun yanısıra su geçirmez ve darbelere karşı dayanıklı. Vista işletim sistemin varsa Ready Boost özelliğinden yararlanıp extra RAM olarak kullanabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=24207
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikoras

Ben bir ay kadar önce Media markt'a 8 GB sandisk cruzer contur aldım. Yanlış hatırlamıyorsam 100 YTL yakın ödemiştim.

10 gün önce bu sandiskten almak için Mediamarkta gittim 4 gb olanı 100 liraydı.İnternette aynı modelin 8 gb'tı 100ytl civarıydı bu kadar fiyat farkı olunca vazgeçtim bende.Aynı firmanın iki ayrı şubesinde nasıl bu kadar fark olur az daha kazık yiyomuşum.siz hangi Mediamarkt'tan aldınız?

• Bende uzun süredir 8gb ları araştırıyordum 4gb vardı kaybettim. 8gb almak istiyorum. En sonhttp://www.koysepete.com/en+ucuz+dane-elec+zmate+pen+(jelly)+8gb+usb+bellek+92898.aspx#detay buradaki Dane-Elec
    zMate Pen (Jelly) 8GB USB Bellek i gördüm dane elec türkiye pazarına henüz giren ama dışarda gayet memnun kalınan bir ürün. Tasarım olarak çok hoş ve okuma-yazma süreleri de gayet iyi. Ucuz çözüm arayanlar için ideal. Ben bundan almayı düşünüyorum.

Tabi bir yandanda 1.8'' 20gb lık bu ürünü alsammı diye düşünüyorum.https://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=2374&IID=63577

• Bugün aldım Traveling disk pq1 -8 GB- 29,90TL
  • quote:

Orjinalden alıntı: barissever

Bugün aldım Traveling disk pq1 -8 GB- 29,90TL

Eski bir konuydu...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.