Şimdi Ara

8 port switch

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • origo 4 port modemim var. bunun ben ethernet sayısını çoğaltmak istiyorum. bugün gidip 8 port switch buldum. bunu ben modemin herhangi bir portuna düz kablo ile bağlasam 8 ethernete sorunsuz şekilde çoğaltır mı? yoksa cross kablo ile mi bağlamam lazım.
    bir de benim modemin bu çoğaltmaya desteği var mı?
    son olarak switch ile hub arasındaki fark nedir. yoksa 2 si de aynı şey mi?
    yardımlarınız için şimdiden sağolun.

• Modemle swich arasında düz bağlantı yapmalısın çapraz bağlantıda çalışmaz.Modem internet erişimi sağlıyor, swich ise bağlantıyı çoklamaya yarıyor veya ağ kurmaya
  • Arkadaşım Swich ve HUB ikiside aynı sadece farklı isimler altında biliniyor. (Örn: Mehmet Ali, Ali Mehmet) Bu şekilde.

Cross kabloda dediğin sadece iki bilgisayarı birbirine bağlamak için çapraz bağlantılardır. Bu senin işini görmeyecek.

Normal Bağlantılı Ethernet Kablosunu Direkt olarak Modemin Herhangi Bir Protuna Takman sorunsuz şekilde verim almanı sağlayacaktır.
  • evet arkadaşında dediği gibi standart düz kablo ile bağlaman lazım.
  • ağ kurmada nasıl bir yol izlenmeli kablo kodları vs ?
    birde ağ kurulunca çoklayıcıya verilen interneyti hepsi kullanabiliyor değil mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TrakyaLi

ağ kurmada nasıl bir yol izlenmeli kablo kodları vs ?
    birde ağ kurulunca çoklayıcıya verilen interneyti hepsi kullanabiliyor değil mi ?

1. Ağ kurmada yol nasıl izlenir diye sormuşsun. Özellikle modemden switche uplink girişine kablo girişi yapılmalı.

2. Ağ kurulunca çoklayıcı derken (switch) den kastin galiba evet problemsiz kurulum yaparsan hiçbir sorun olmadan switch de kaç port varsa o kadar pc bağlanabilir.
  • sağolun arkadaşlar yardım için. şimdi gidip alayım switch i sorunsuz şekilde çoklarım değil mi bağlantıyı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8+2 port PoE switch
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yani problem yaşamaman gerekiyor yaşarsanda yine buradan bilen arkadaşların yardımcı olacağından eminim elimizden geleni en iyi ve en pratik yoluyla anlatmaya çalışıyoruz ve burdanda bilgileniyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLue-DreaM

quote:

Orjinalden alıntı: TrakyaLi

ağ kurmada nasıl bir yol izlenmeli kablo kodları vs ?

1. Ağ kurmada yol nasıl izlenir diye sormuşsun. Özellikle modemden switche uplink girişine kablo girişi yapılmalı.

2. Ağ kurulunca çoklayıcı derken (switch) den kastin galiba evet problemsiz kurulum yaparsan hiçbir sorun olmadan switch de kaç port varsa o kadar pc bağlanabilir.

Arkadaşım teşekkürler evet çoklayıcı derken switchten bahsetmiştim.

ama bu cat 5 kablolar nasıl bağlanır switch ten diğer pc lere giden .
    yani cat 5 kabloların bağlamasını turuncubeyaz turuncu - yeşilbeyaz - mavi mavibeyaz - yeşil - kahverengibeyaz kahverengi olarak yapsak olurmu iki ucuda ?

• Switchle hub birbirlerine benzeselerde farklı iki network ürünüdür...

Switch bir hub gibidir fakat bağlandığı bilgisayarın IP adresini kayıt eder. Bir mesaj aldığında bunu yalnızca gönderilmesi gereken bilgisayara yollar. Switchler gereksiz yayın trafiğini engeller ve uygun fiyatlı yüksek performanslı bir network kurmanızı sağlar.

O yüzden switch almanızı öneririm...
  • Tam tersi Modem ile Swich arasına Cross kablo gerekli

/>

DÜZ BAĞLANTI
    />

CROSS BAĞLANTI
    />

/>

Daha fazla bilgi için alttaki linki tıklayın.

http://www.turkcenet.org/yerel_htm/utp_kablo_nasil_yapilir.htm
    quote:

Orjinalden alıntı: karakartal14

Modemle swich arasında düz bağlantı yapmalısın çapraz bağlantıda çalışmaz.Modem internet erişimi sağlıyor, swich ise bağlantıyı çoklamaya yarıyor veya ağ kurmaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 20 Temmuz 2006; 0:42:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hasok

Tam tersi Modem ile Swich arasına Cross kablo gerekli

Valla ya ben yanlış yaptığım halde bu sistemler çalışıyor yada bu gösterilen şekiller yanlış.

Modem ile switch arasına kesinlikle düz kablo kullanılacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

quote:

Orjinalden alıntı: hasok

Tam tersi Modem ile Swich arasına Cross kablo gerekli

Valla ya ben yanlış yaptığım halde bu sistemler çalışıyor yada bu gösterilen şekiller yanlış.

Modem ile switch arasına kesinlikle düz kablo kullanılacak.

Modem ile hub arasında evet normal kablo problemsiz çalışıyor. Benim cafenin sistemi de böyle ve 3-4 internet cafeyi de ben böyle kurdum. Cross sadece iki bilgisayar arasında ağ kurabilmek için kullanılıyor.
  • cross kablo sadece iki aynı cihazı birbirine bağlamada kullanılır yani bilgisayar -bilgisayar switct - switch gibi son zamanlarda switchler arasındaki bağlantılarda kullanmak zorunluğu kalktı artık iki switch düz kablo ilede çalışıyor. birde switch hub arasında belirgin büyük farklar var bunu derken piyasada satılan ve üzerinde swicth-hub yazan hublar ile switchleri karıştırmamak lazım. swicth akıllı cihazlardır hubler ise sadece çoklayıcı özelliği olan cihazlardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ErsanAVCI

son zamanlarda switchler arasındaki bağlantılarda kullanmak zorunluğu kalktı artık

Ben 4 yıldır böyle kullanıyorum son zamanlarla ne alaksı ve ne zorunluluğundan bahsediyorsun onu çözemedim.
  • Kullandığım sistemde adsl modem olarak tek ethernet çıkışlı zoom modem ve 16 port surecom switch kullanıyorum. Modemden çıkış surecom switch e bağlantı cross kablo, switch den bilgisayarlara bağlantı düz kablo. 13 bilgisayar bu şekilde internet ve ağ paylaşımı yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 20 Temmuz 2006; 22:02:15 >
  • arkadaşlar herpinize yardım için sağolun. benim modem cross bağlayınca çalıştı.

araştırdım ve şu bilgiye ulaştım. kaliteli modemlerde düz ve cross taksanda farketmiyor. modem o an anlayıp gerekli düzeltmeyi yapıyor.
    ama bu özellik olmayan modemleri hub a sadece cross ile bağlamak gerekiyor.
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0033CBEA5 -- 13 Ağustos 2006; 12:18:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.