Şimdi Ara

8. sınıflara TEOG hakkında birkaç tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1- Geçen sene girdim yani 9. sınıfım baştan belirtiyorum ki sen nerden bileceksin bilmiyorsun demeyin.

2- İngilizce ve din'den fazla soru çözmenize gerek yok. Matematik ve fen'e odaklanın. Yani günlük 200 soru çözüyorsanız 30 tane falan çözün ingilizce+din

3- Matematik ve fen'e aşırı önem veriyorsunuz baştan diyeyim! Her ne kadar sözel zor falan diyenler olsa da sizi öne geçirecek sayısal dersler bunu unutmayın. Mesela sayısalcı biri Türkçeyi şöyle böyle yapar ama sözelci biri asla Matematik yapamaz

4- Günlük 500 soru gibi aşırı üstün soru çözcem diye kendinize sormayın. min 150. max. 250 soru yeter hedefi büyük olanlar için.(460-500)

5- Öğretmenler size lise hayatınızı belirliyor diye saçma saçma şeyler söyleyecek takılmayın fazla. Örnekleri var mesela galatasaray lisesine gidip üni. için 400 puan yapan. Çok abartmayın liseyi ama tabii ki çalışın

6- Sınavda 10 dakika ara olacak biliyorsunuz, bu 10 dakikada WC'ye gidin ne bileyim su için, arkadaşlarınızla takılmayın sınıfta oturun. Neden arkadaşlarınızla takılmayın dediğimi anlamışsınızdır az çok

7- Beklediğiniz puanı yapamadıysanız fazla üzülmeyin lise o kadar önemli değil liseye geçince anlayacaksınız

İyi çalışmalar

• Kardeşim bende 9. Sınıfım şuan günde 200 değil haftada 200 soru çözüyodum. Yani tembeldim. Sınavda yüzdelik dilimim 6 geldi buna bile şükrediyorum. Şimdi nakillerle yüzdelik dilimi 2 - 3 olan yere girmeye çalışıyorum. Bu sistem tembellere yaradı..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uçansony

Kardeşim bende 9. Sınıfım şuan günde 200 değil haftada 200 soru çözüyodum. Yani tembeldim. Sınavda yüzdelik dilimim 6 geldi buna bile şükrediyorum. Şimdi nakillerle yüzdelik dilimi 2 - 3 olan yere girmeye çalışıyorum. Bu sistem tembellere yaradı..

Çalışsınlar da, benim gibi pişman olmasınlar. Rahat 450 alabileceğim bir sınavda 430'la kapattım. Bu tavsiyeleri de ondan yazdım
  • Bu sene TEOG' a gireceğim ama yazdıklarınıza katılmıyorum.
    Belirleyici olan sözel dersler olacaktır çünkü sayısalda doğru tektir ama sn sözelde yanlış yorumlarsan biter!
    Fazla kasmamamız gerek diyorsunuz bence minimum 300 olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Bu sene TEOG' a gireceğim ama yazdıklarınıza katılmıyorum.
    Belirleyici olan sözel dersler olacaktır çünkü sayısalda doğru tektir ama sn sözelde yanlış yorumlarsan biter!
    Fazla kasmamamız gerek diyorsunuz bence minimum 300 olmalı.

Sayısalda cevabı bulamazsan nasıl doğruya ulaşacaksın?
    Ayrıca TEOG gibi bir sınav için 300 soru çözersen LYS'de kafayı yersin.
  • ICreativee kullanıcısına yanıt
    lys'de soru çözmekten kafayı yemezsen iyi bir yer kazanamıyorsun abimden tecrübeliyim bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTurquality

lys'de soru çözmekten kafayı yemezsen iyi bir yer kazanamıyorsun abimden tecrübeliyim bu konuda

teogdada 300 abartı ama ben zaten okuldan eve 17.30 da geliyorum 18.30 a kadar dinlenme yemk filan oluyor akşam 23 de yatıyom 4.5 saat kalıyor zaten bu süre 270 dk ediyor her soru 1 dk bile olmadan mola vermeden tekrar etmeden nasıl başarmayı düşünüyorsun
  • devlet okulunda okudum ben günde 6 saat ders oluyordu 13.30'da çıkıyorduk yani vaktimiz boldu biz çözebiliriz ama siz çözemezsiniz neden ? vakit yok. Hatta bizim sınıfta bir kız vardı günde 400 sorudan aşağı çözmüyordu zaten sınıfta bi o beni geçebildi teog'da, galatasaray lisesine gitti
  • quote:

devlet okulunda okudum ben günde 6 saat ders oluyordu 13.30'da çıkıyorduk yani vaktimiz boldu biz çözebiliriz ama siz çözemezsiniz neden ? vakit yok. Hatta bizim sınıfta bir kız vardı günde 400 sorudan aşağı çözmüyordu zaten sınıfta bi o beni geçebildi teog'da, galatasaray lisesine gitti

haklısın aslında işim o yanıda var bizden 4 saat avantaja bakarsak dediğin rakamlar hiç de anormal olmadı
  • ben günde 500 soru çössem 500 puan alırdım ben sene sonuna kadar 500 soru çözmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bir arkadaşım günde 250 sorudan fazlası psikolojik olarak zararlı demişti. Bence de 250'yi geçmeyin ama burdaki kriter konuyu anlamanız, benim günde şu kadar soru gibi bi olayım yoktu kafama esince çözüyodum. Çok fazla soru çözen arkadaşlarımda da dikkatsizlik hatalarına fazla rastladım yani bu kadar soru tartışıyoruz ama heyecan kontrolü de son derece önemli bi konu. Uzun lafın kısası soru çözmeyi abartmayın sonra pişman olursunuz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ICreativee

1- Geçen sene girdim yani 9. sınıfım baştan belirtiyorum ki sen nerden bileceksin bilmiyorsun demeyin.

2- İngilizce ve din'den fazla soru çözmenize gerek yok. Matematik ve fen'e odaklanın. Yani günlük 200 soru çözüyorsanız 30 tane falan çözün ingilizce+din

3- Matematik ve fen'e aşırı önem veriyorsunuz baştan diyeyim! Her ne kadar sözel zor falan diyenler olsa da sizi öne geçirecek sayısal dersler bunu unutmayın. Mesela sayısalcı biri Türkçeyi şöyle böyle yapar ama sözelci biri asla Matematik yapamaz

4- Günlük 500 soru gibi aşırı üstün soru çözcem diye kendinize sormayın. min 150. max. 250 soru yeter hedefi büyük olanlar için.(460-500)

5- Öğretmenler size lise hayatınızı belirliyor diye saçma saçma şeyler söyleyecek takılmayın fazla. Örnekleri var mesela galatasaray lisesine gidip üni. için 400 puan yapan. Çok abartmayın liseyi ama tabii ki çalışın

6- Sınavda 10 dakika ara olacak biliyorsunuz, bu 10 dakikada WC'ye gidin ne bileyim su için, arkadaşlarınızla takılmayın sınıfta oturun. Neden arkadaşlarınızla takılmayın dediğimi anlamışsınızdır az çok

7- Beklediğiniz puanı yapamadıysanız fazla üzülmeyin lise o kadar önemli değil liseye geçince anlayacaksınız

İyi çalışmalar

yazmadan duramayacağım ama teogda geçen sene 30 dk mola oluyordu iki sınav arası bu sene mi azalttılar ??

• quote:

Orijinalden alıntı: _savaş32_70

quote:

Orijinalden alıntı: ICreativee

1- Geçen sene girdim yani 9. sınıfım baştan belirtiyorum ki sen nerden bileceksin bilmiyorsun demeyin.

İyi çalışmalar

yazmadan duramayacağım ama teogda geçen sene 30 dk mola oluyordu iki sınav arası bu sene mi azalttılar ??

Yanlış hatırlıyor olabilirim 30 dakika da olabilir

• ICreativee kullanıcısına yanıt
    lafta 30dk fakat sınav başlamadan 5-10dk önce sınıfta olmanız gerekiyor bize öyle yapmışlardı ama bu sene nasıl olacak göreceğiz
  • quote:

lafta 30dk fakat sınav başlamadan 5-10dk önce sınıfta olmanız gerekiyor bize öyle yapmışlardı ama bu sene nasıl olacak göreceğiz

sağolun
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.