Şimdi Ara

12. SINIF VE MEZUN-ÇALIŞMA PROGRAMI-TAVSİYELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
10
Favori
5.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günaydıııııın. Uzun yazdım biraz, sıkıldığınız yerde ara verin geçiştirmeyin ama okuyun hepsini.
    Bu sıralar ortalık çok karışık. İptal olmasını istediğiniz sorular var, sonuçların açıklanmasını bekliyorsunuz, tercihler ve sıralamalar aklını karıştırıyor haklısınız. Ve bir de benim gibi mezuna kalanlar var.
    Annemi zar zor ikna ettim 1 hafta boyunca evde yapmadığım temizlik kalmadı, sürekli huyuna gittim ve başardım. E bi de çok ağlayıp sızlayınca dayanamadı yeter napıyosan yap dedi
    Daha önceki konularda mezuna kalırsam dershaneye gitmem diye konuşmuştum öyle. Ama iyice düşününce ve arkadaşlarımdan fikir alınca sen bütün sene evde kafayı yersin dediler, düşününce haklı olduklarına karar verdim.
    Bakırköydeki dershaneleri araştırdım yakın olanlardan fen bilimleri, final, birey ve fem vardı.
    Fen bilimleri sağ olsun 4buçuktan açtığı için kapıyı direk kaçtım.
    Finale gitmedim bile, geçen sene giden arkadaşım var o tavsiye etmedi. Etütler incirlideki binada oluyomuş oraya yolluyolarmış falan hiç uğraşmadım.
    11. sınıfta bireye burslu gitmiştim doğru düzgün konu anlatım kitapları yok föy olarak ders işliyorlar onlar da 5 sayfalık ders notu. Bir tanesini kaybedince hem hocalar trip atıyo niye kaybettin diye hem de tekrar almakla uğraşıyosun. Ofisler zaten Allaha emanet.
    Hiç istemiyodum ama sonra feme gittim. Hatta lysde olan bi soruyla ilgili konu vardı oraya da şey yazmıştım şeytan diyo git yazıl feme diye başlayan bi cümleydi işte hatırlamıyorum tam.
    Girdik konuştuk fiyat biraz daha uygun geldi öyle şansa bala kaydoldum işte vardır bi hayır bunda da. Bi de zaten verdikleri kitaplar falan 850 lira tutuyo zaten. Kısmet işte.

Ben MF4ten tercih yapacağım. Benim için önemli olan lys sıralaması: Matematik, fizik, geometri, kimya ve biyoloji. Kitaplığım bu sıraya göre dizili. Kullanmayacağım çoğu kitabı kaldırdım. Geçen sene aç gözlülük ettim doğrusunu söylemek gerekirse. Ne zaman kitapçıya girsem bak bu iyimiş, bu ucuzmuş, bu kampanyalıymış diye 2-3 tane kitap aldım.
    Dersler 23 eylülde başlayacakmış sınıf belirleme sınavı olacakmış o gün. Sabah 9-13 arası sonra da etüt falan filan işte.
    Baya iş baktım kendime, hiçbir yer olmuyo dedim boşver bunda da vardır bi hayır otur ders çalış.
    Derslerin başlamasına 88 gün var yanlış hesaplamadıysam. Dün gece işsizlik yaptım oturdum sayfalarını hesapladım simetrilerin. Toplam aşağı yukarı 6600 sayfa var. Derslere ve konulara göre böldüm bunları. Günde 75 sayfa çalışırsam dersler başlayana kadar simetriler bitecek inşallah. Ağustosun ikinci haftasında da zaten teknofem üyeliği aktif olacakmış, ordan da devam ederim.

10 sayfa mat 1
    12 sayfa kimya (ygs-lys karışık ygsden başladım)
    12 sayfa geometri (ygs-lys karışık ygsden başladım)
    12 sayfa fizik (ygs-lys karışık ygsden başladım)
    14 sayfa biyoloji (ygs-lys karışık ygsden başladım)
    15 sayfa mat 2

sayfa sayfa devam edip kitabı bitirmeyi hedeflemek daha işime geliyo çünkü konu konu yazınca. Aa ben bu konuyu biliyorum ya geç gitsin diyorum. Ama bu sene öyle yapmıcam, o İTÜ kazanılacak
    Geçen sene aldığım ygs tarih el kitabı vardı ondan okuyorum geceleri uyumadan önce bi 35-40 sayfa çerez niyetine. Zaten onu da ygsye kadar 10 kez kez bitiririm herhalde. Ama ilk amaç, dersler başlayana kadar simetriyi bitirmek.
    Dün gece mat 2 polinomlar çalışıyordum. Bi sayfayı kolay diye atladım içime sinmedi 2 sayfa sonra tekrar döndüm oraya nasıl vicdan yaptıysam.

KİTAP TAVSİYESİ (@monarch25 ALINTIDIR.)

YGS TÜRKÇE: Tekinay(çd),sıradışı analiz(çd),birey, fem branş denemesi
    YGS MAT: Fem konu özetli, karekök,birey b (bu üç kitabın internette çözümleri parayla satılıyor) sınava son 2ay kala tekrar amaçlı tekinay(çd) olabilir fem branş denemesi
    YGS GEO: böyle bir ders yok lys kitapları alın
    YGS FİZİK: esen(çd kendi sitesinde) tekinay(çd), birey,bunun dışında aklıma gelmedi ama fizikten bol soru çözün
    YGS KİMYA: Herhangi 2kitap yeterli
    YGS BİO: fazla tavsiye veremicem birey çözdüm sadece Fem ygs fen branş denemesi (çd)
    YGS SOSYAL: çalışmadım fazla eğer kitap alıcaksanız çd alın dershanede pek sosyalin üstüne düşmüyorlar
    LYS MAT: karekök,birey b,fem,fen bilimleri, işleyen zeka palme branş denemesi
    LYS GEO: geo yerlerde ise çd li bir kitap alın bütün soruların çözümlerine bakın sonra takılın kafanıza göre palme branş denemesi
    LYS KİM: adam akıllı çalısırsanız Full yapma olasılığının en yüksek olduğu ders çok konu vardır ama çok zorlamaz organik için palme kesin çözün ve daha çok organik bakın eleyici soru oradan geliyor kitap içinse hepsi aynı al kafana göre
    LYS FİZ: esen(çd),tekinay(çd), bu ikisinden sonra oturur zaten sonra hangi kitap alacağın sana kalmış
    LYS BİO: hiç bir fikrim yok çalışmadım

11ler diyebilir o kadar şeyi anlattın da bizim işimize yaramıyo hiçbir tanesi. Yok mu tavsiye? Var tabi olmaz mı o kadar acı bi tecrübeden sonra.

1)Dershaneye gidiyorsanız denemelerden sakın kaçmayın. Gitmiyorsanız da kendiniz alın çözün mutlaka, eğer evde çözemiyorsanız konuşun dershanelerle. Kendi yaptıkları denemelere girmenize izin verirler. Denemeler çok önemli. Nerede eksik olduğunuzu görün mutlaka. Ve mesela cevap anahtarını alıp kontrol ettiniz ya. Yanlışlarınızı gariban bırakmayın. Onları öğrenin. Acaba yanlış mı okudunuz, konuyu hiç mi bilmiyorsunuz yoksa formülü mü unuttunuz. Bu da çok mühim.
    2)Fazla kitap almayın. Geçen sene ben yaptım biliyorum çünkü hem maddi hem manevi zarar. Buraya fotoğraf atıp benim bu kadar kitabım var demek için almayın onları. Hayallerinize bi aracı olan ygs-lys de başarılı olmak için alın. Hepimiz görüyoruz adamın 100den fazla kitabı var fotoğraf atmış gel gelelim hepsi boş. Ee ne anladım o kitaptan? Gidin piyasadaki en baba kitapları alın. 10 tane kitabınız olsun, ama hepsi bitmiş olsun bittikçe alın.
    3)Ertelemeyin. Yukarıda benim programı görüyorsunuz. Günlük 75 sayfa. Bir mezun öğrenci olarak az bile. Eğer ben bunu bir gün erteleyip amaaan diyip yatarsam ertesi gün 150 sayfa çalışmam gerekecek. Vizelere mi giriyorum hayırdır 150 sayfa ne?
    4)Çalışma programınızı yapın. Gayet esnek tutun bunu da. En basit örnek. Adam saat 5e biyoloji konu tekrarı diye yazıyo. Saat 5te dışarı gitmesi gerekiyo. Ee yandı bu program? Dakika dakika uymak dünyanın en saçma şeyi. Okulda bile sanki hocalar tam saatinde mi giriyor derse? Onlar bile 2-3 dk geç ya da erken geliyorlar. Bence örnek program konu konu bölmek. Yani bugün biyolojide sindirim sistemi, fizikte dalgalar, kimyada mol kavramı çalışılacak. Bu şekilde yazın.
    5)İstediğiniz gibi ders çalışabilirsiniz. 18 yaşındasınız hepiniz aşağı yukarı. Neymiş yatarak ders çalışılmaz, uzanarak ders çalışılmaz. Bunlar teferruat. Eğer öğrenmek isterseniz her türlü çalışırsınız. Ben geçen sene uykum kaçınca ygs mat sb alıyodum yanıma yatakta öyle yayıla yayıla çözüyodum.
    6)Sınav haftası kendinizi koruyun. Sınavdan 1-2 hafta önce aile hekiminize gidin. Size vitamin ilaç vs ne yazarsa yazsın. Mart ve haziran gribin en çok dolaştığı aylar çünkü. Bir de polene karşı alerjiniz varsa zaten o daha kötü.
    7)Bu sene not ortalamanı yükseltmeye çalışın. Zaten 12. sınıf konuları lysnin en baba konularıdır. Sistemler, organik, limit türev integral. Onları iyi çalışın ki hem okulda ortalamanız yükselsin hem de lys için size fayda sağlamış olsun.

Umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir. Aklınıza takılan bir şey olursa elimden geldikçe yardımcı olmaya çalışırım. Hepinize kolay gelsin.
    Ekte ygs sonucum var. Evet manyağım ben 280 binden 5 bine çekmeyi hedefliyorum.

DÜZENLEME: Beklenen oldu sıkıldım. :D Ama programın zorluğundan değil, benim bu zamana kadar programlı çalışmadığımdan. Kafama göre ygs mat, lys fen çalışıyorum 4-5-6 saat o günün yoğunluğuna kalmış artık. :D Program kalsın, silmeyeceğim belki elinde simetri seti olan birine yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geleceginmuhendisi -- 5 Temmuz 2014; 13:43:48 >

• Bende mezuna kaldim simdiden başladım çalışmaya umarim bu azmi sürdürebiliriz başarılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim sana da başarılar bu son şansım zaten. Çok sıkmıyorum kendimi çalışırken
  • Hocam Allah yardımcımız olsun ama ben bir öneride bulunmak istiyorum tatil yapmadıysanız tatil yapıp derse başlayın yoksa Ağustos'un sonlarında bikiyorsunuz

• Okul kapandıktan bugüne kadar dinlendim. Zaten geçen sene tatili yıl içinde yaptığım için mezuna kaldım ya. Öyle harıl harıl çalışmıyorum zaten genelde gündüz yayıyorum kendimi bilgisayarda falan takılıyorum. Gece 10gibi başlıyorum 2 gibi yatıyorum. Sorun olmuyo benim için gene de teşekkürler sağ olun.
  • Sonuç nasıldı hocam güzel bi yazı olmuş

• ıslaktahtakurusu I kullanıcısına yanıt
    Attım onu konuya teşekkürler sağ olun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6.Sınıf Kurs Programı
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam program güzel olmuş ama bence bir gün içinde çok çeşitli çalışıyosunuz.belli bir dersten gitmek daha iyi olur

• mrvtbal kullanıcısına yanıt
    Onu denedim tüm gün tek dersten olunca sıkılıyorum ya. ders çalışmaktan başka işim yok ki evdeyim bütün gün
  • benimkilerde bıdı bıdı yapıyo göndercez seni diye ama bakalım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y*S kullanıcısına yanıt
    2 yıllık git sonra 4e tamamlama HAKKIN var diyo onu bi hak olarak sanıyo öyle olsa niye yırtsın kendini? onun sınavı var o sınav için de gene kurs dershane falan lazım diyo onu geçersin falan dedi ama ben ygs sonucundan beri uğraşıyodum en sonunda başardım çok zor durum yani biliyorum Allah yardımcın olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: geleceginmuhendisi

2 yıllık git sonra 4e tamamlama HAKKIN var diyo onu bi hak olarak sanıyo öyle olsa niye yırtsın kendini? onun sınavı var o sınav için de gene kurs dershane falan lazım diyo onu geçersin falan dedi ama ben ygs sonucundan beri uğraşıyodum en sonunda başardım çok zor durum yani biliyorum Allah yardımcın olsun

kardeş bende ygs den beri çabalıyorum bana gelmiş diyorlar bi tanıdık var mezuna kaldı düşük yaptı diye diyorum başka örneğiniz varmı cevap vermiyorlar akrabalar komşular neder diyorlar düşünebiliyormusun yıl olmuş 2014 akrabalar komşular ne der diye beni üniye göndercekler

mezuna kalırsam da o yılı bana zindan ederler her işi bana yaptırırlar diye korkuyorum sırf şu akraba komşu muhabbetinden dolayı saçıma sakalıma bile karışıyorlar :(

• geleceginmuhendisi kullanıcısına yanıt
    ne mühendisliği istiyorsun ? ben itüde elektronik veya kontrol istiyorum. seneye kaldım bende.

yanlız ben günde 75 sayfa çalışamam ya :D
  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    bilgisayar inşallah ya aslında az bile bütün gün evdeyim işim gücüm yok üstte yazdım hatta gündüzleri yayıyorum kendimi gece çalışıyorum daha verimli oluyo benim için
    bak bence üşenme -ki zaten böyle bir konuda üşeneceğini zannetmiyorum- forumda mezuna kalanların konularını topla resimleri topla farkı göster. 9000den 500e çeken bi abi var onu göster mesela belki bi nebze de olsa yardımcı olabilir sana ya da hiç bulamadın beni göster bak bu 280 binden 5 bine çekmek istiyo de bununki daha zor de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geleceginmuhendisi -- 28 Haziran 2014; 4:21:36 >
  • quote:

bak bence üşenme -ki zaten böyle bir konuda üşeneceğini zannetmiyorum- forumda mezuna kalanların konularını topla resimleri topla farkı göster. 9000den 500e çeken bi abi var onu göster mesela belki bi nebze de olsa yardımcı olabilir sana ya da hiç bulamadın beni göster bak bu kız 280 binden 5 bine çekmek istiyo de bununki daha zor de

umarım işe yarar hayır bendeki potansiyeli de biliyorlar iyi bir liseye girdim ama bu yıl artık tecrübesizlik mi desem bilmiyorum ama olmadı bu yıl umarım sende istediğin yere gidersin :)

inşallah ya
  • quote:

Günaydıııııın. Uzun yazdım biraz, sıkıldığınız yerde ara verin geçiştirmeyin ama okuyun hepsini.

Bu sıralar ortalık çok karışık. İptal olmasını istediğiniz sorular var, sonuçların açıklanmasını bekliyorsunuz, tercihler ve sıralamalar aklını karıştırıyor haklısınız. Ve bir de benim gibi mezuna kalanlar var.

Annemi zar zor ikna ettim 1 hafta boyunca evde yapmadığım temizlik kalmadı, sürekli huyuna gittim ve başardım. E bi de çok ağlayıp sızlayınca dayanamadı yeter napıyosan yap dedi

Daha önceki konularda mezuna kalırsam dershaneye gitmem diye konuşmuştum öyle. Ama iyice düşününce ve arkadaşlarımdan fikir alınca sen bütün sene evde kafayı yersin dediler, düşününce haklı olduklarına karar verdim.

Bakırköydeki dershaneleri araştırdım yakın olanlardan fen bilimleri, final, birey ve fem vardı.

Fen bilimleri sağ olsun 4buçuktan açtığı için kapıyı direk kaçtım.

Finale gitmedim bile, geçen sene giden arkadaşım var o tavsiye etmedi. Etütler incirlideki binada oluyomuş oraya yolluyolarmış falan hiç uğraşmadım.

11. sınıfta bireye burslu gitmiştim doğru düzgün konu anlatım kitapları yok föy olarak ders işliyorlar onlar da 5 sayfalık ders notu. Bir tanesini kaybedince hem hocalar trip atıyo niye kaybettin diye hem de tekrar almakla uğraşıyosun. Ofisler zaten Allaha emanet.

Hiç istemiyodum ama sonra feme gittim. Hatta lysde olan bi soruyla ilgili konu vardı oraya da şey yazmıştım şeytan diyo git yazıl feme diye başlayan bi cümleydi işte hatırlamıyorum tam.

Girdik konuştuk fiyat biraz daha uygun geldi öyle şansa bala kaydoldum işte vardır bi hayır bunda da. Bi de zaten verdikleri kitaplar falan 850 lira tutuyo zaten. Kısmet işte.

Ben MF4ten tercih yapacağım. Benim için önemli olan lys sıralaması: Matematik, fizik, geometri, kimya ve biyoloji. Kitaplığım bu sıraya göre dizili. Kullanmayacağım çoğu kitabı kaldırdım. Geçen sene aç gözlülük ettim doğrusunu söylemek gerekirse. Ne zaman kitapçıya girsem bak bu iyimiş, bu ucuzmuş, bu kampanyalıymış diye 2-3 tane kitap aldım.

Dersler 23 eylülde başlayacakmış sınıf belirleme sınavı olacakmış o gün. Sabah 9-13 arası sonra da etüt falan filan işte.

Baya iş baktım kendime, hiçbir yer olmuyo dedim boşver bunda da vardır bi hayır otur ders çalış.

Derslerin başlamasına 88 gün var yanlış hesaplamadıysam. Dün gece işsizlik yaptım oturdum sayfalarını hesapladım simetrilerin. Toplam aşağı yukarı 6600 sayfa var. Derslere ve konulara göre böldüm bunları. Günde 75 sayfa çalışırsam dersler başlayana kadar simetriler bitecek inşallah. Ağustosun ikinci haftasında da zaten teknofem üyeliği aktif olacakmış, ordan da devam ederim.

10 sayfa mat 1
    12 sayfa kimya (ygs-lys karışık ygsden başladım)
    12 sayfa geometri (ygs-lys karışık ygsden başladım)
    12 sayfa fizik (ygs-lys karışık ygsden başladım)
    14 sayfa biyoloji (ygs-lys karışık ygsden başladım)
    15 sayfa mat 2

sayfa sayfa devam edip kitabı bitirmeyi hedeflemek daha işime geliyo çünkü konu konu yazınca. Aa ben bu konuyu biliyorum ya geç gitsin diyorum. Ama bu sene öyle yapmıcam, o İTÜ kazanılacak

Geçen sene aldığım ygs tarih el kitabı vardı ondan okuyorum geceleri uyumadan önce bi 35-40 sayfa çerez niyetine. Zaten onu da ygsye kadar 10 kez kez bitiririm herhalde. Ama ilk amaç, dersler başlayana kadar simetriyi bitirmek.

Dün gece mat 2 polinomlar çalışıyordum. Bi sayfayı kolay diye atladım içime sinmedi 2 sayfa sonra tekrar döndüm oraya nasıl vicdan yaptıysam. Buraya her gün o çalıştığım 75 sayfada hangi konular olduğunu yazıcam.

11ler diyebilir o kadar şeyi anlattın da bizim işimize yaramıyo hiçbir tanesi. Yok mu tavsiye? Var tabi olmaz mı o kadar acı bi tecrübeden sonra.

1)Dershaneye gidiyorsanız denemelerden sakın kaçmayın. Gitmiyorsanız da kendiniz alın çözün mutlaka, eğer evde çözemiyorsanız konuşun dershanelerle. Kendi yaptıkları denemelere girmenize izin verirler. Denemeler çok önemli. Nerede eksik olduğunuzu görün mutlaka. Ve mesela cevap anahtarını alıp kontrol ettiniz ya. Yanlışlarınızı gariban bırakmayın. Onları öğrenin. Acaba yanlış mı okudunuz, konuyu hiç mi bilmiyorsunuz yoksa formülü mü unuttunuz. Bu da çok mühim.

2)Fazla kitap almayın. Geçen sene ben yaptım biliyorum çünkü hem maddi hem manevi zarar. Buraya fotoğraf atıp benim bu kadar kitabım var demek için almayın onları. Hayallerinize bi aracı olan ygs-lys de başarılı olmak için alın. Hepimiz görüyoruz adamın 100den fazla kitabı var fotoğraf atmış gel gelelim hepsi boş. Ee ne anladım o kitaptan? Gidin piyasadaki en baba kitapları alın. 10 tane kitabınız olsun, ama hepsi bitmiş olsun bittikçe alın.

3)Ertelemeyin. Yukarıda benim programı görüyorsunuz. Günlük 75 sayfa. Bir mezun öğrenci olarak az bile. Eğer ben bunu bir gün erteleyip amaaan diyip yatarsam ertesi gün 150 sayfa çalışmam gerekecek. Vizelere mi giriyorum hayırdır 150 sayfa ne?

4)Çalışma programınızı yapın. Gayet esnek tutun bunu da. En basit örnek. Adam saat 5e biyoloji konu tekrarı diye yazıyo. Saat 5te dışarı gitmesi gerekiyo. Ee yandı bu program? Dakika dakika uymak dünyanın en saçma şeyi. Okulda bile sanki hocalar tam saatinde mi giriyor derse? Onlar bile 2-3 dk geç ya da erken geliyorlar. Bence örnek program konu konu bölmek. Yani bugün biyolojide sindirim sistemi, fizikte dalgalar, kimyada mol kavramı çalışılacak. Bu şekilde yazın.

5)İstediğiniz gibi ders çalışabilirsiniz. 18 yaşındasınız hepiniz aşağı yukarı. Neymiş yatarak ders çalışılmaz, uzanarak ders çalışılmaz. Bunlar teferruat. Eğer öğrenmek isterseniz her türlü çalışırsınız. Ben geçen sene uykum kaçınca ygs mat sb alıyodum yanıma yatakta öyle yayıla yayıla çözüyodum.

6)Sınav haftası kendinizi koruyun. Sınavdan 1-2 hafta önce aile hekiminize gidin. Size vitamin ilaç vs ne yazarsa yazsın. Mart ve haziran gribin en çok dolaştığı aylar çünkü. Bir de polene karşı alerjiniz varsa zaten o daha kötü.

7)Bu sene not ortalamanı yükseltmeye çalışın. Zaten 12. sınıf konuları lysnin en baba konularıdır. Sistemler, organik, limit türev integral. Onları iyi çalışın ki hem okulda ortalamanız yükselsin hem de lys için size fayda sağlamış olsun.

Umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir. Aklınıza takılan bir şey olursa elimden geldikçe yardımcı olmaya çalışırım. Hepinize kolay gelsin.

Ekte ygs sonucum var. Evet manyağım ben 280 binden 5 bine çekmeyi hedefliyorum.

Başarılar kardeş ben de 12ye yeni geçtim
    Allah muvaffak etsin

• Ben de ygs5 i 200 binden 50 ye çekecem at fava bekle :) Başarılar dostum.
  • @selam: amin kardeş :D

@rabia: 50 değil 10 bin hedefle. çünkü tam sınırda 50de kalırsan seni çok yıpratır. ama 10 bin hedeflersen 50 bini zaten geçmiş olursun rahat rahat yaparsın. ayrıca ygs 5 daha kolay birazcık daha matematik çalışırsan yaparsın millet neler neler yapıyo hadi verdim gazı koş kolay gelsin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.