Şimdi Ara

+80 BRONZ İLE +80 GOLD YADA PLATINIUM GÜÇ KAYNAĞI ARASINDA ELEKTRİK TÜKETİMİ NE KADAR FARKEDER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
9.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar+80 750 watt bronz psu kullanıyorum. Çok şükür hiç bir sıkıntı cikarmadi. 4870x2, 6850CF ve 770SLI kullandım bana mısın demedi.

Ama geçen formlarda bronze ile Platinium'un arasında inanılmaz elektrik tüketimi farkı olduğunu yazmışlar. Bronz da elektrik daha çok çekiyormus.

Bu konu ile ilgili bilgi almak istiyorum. Çünkü eğer bronze çok fazla watt cekiyorsa Platinium yada gold almayi düşünürüm
    Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alacagin platinium powerin kendini amorti etmesi 10_15 sene falan surer herhalde herhalde aradaki fark yuk durumuna gore % 5-6

• bronze psu atıyorum 100watt ıcın 200watt cekıyor sebekeden gold 175 platinum 150 titanium 125. para olarak sana geri dönüşü uzun sürebilir ancak tek konu bu değil. üst seviye bileşen kalitesi ilerde olası arızalanma potansiyelin düşük olur ornek evga psu larda ust sevielerde 10 yıl garanti veriyor. 5 sene sonra bozuldu diyelim ptt ile gonderiyosun yenisi geliyor. alt seviyelerde bu hizmeti bulamazsın. tum bilesenleri besleyen bir parca oldugu icin us seviye alın kafanız rahat etsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi canim almisken titanyum sertifikali ax 1500i alsin cocuklarida kullanir
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-ax-sersi-ax1500i-80plus-titanium-1500w-moduler-guc-kaynagi.html

• MassiveDeviL kullanıcısına yanıt
    %10 yük %20 yük %50 yük %100 yük

bronze: %82 %85 %82
    silver: %85 %88 %85
    gold: %87 %90 %87
    platinium: %90 %92 %89
    titanium: %90 %92 %94 %90

hesabını buna göre yap bu rakamlar min olması gereken verimlilik değerleridir aldığın psuda daha yüksek olabilir

edit: tabloyu beceremedim kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dismissed_fear -- 21 Mart 2016; 11:30:03 >
  •  +80 BRONZ İLE +80 GOLD YADA PLATINIUM GÜÇ KAYNAĞI ARASINDA ELEKTRİK TÜKETİMİ NE KADAR FARKEDER

• quote:

Orijinalden alıntı: rcpdrnc

bronze psu atıyorum 100watt ıcın 200watt cekıyor sebekeden gold 175 platinum 150 titanium 125. para olarak sana geri dönüşü uzun sürebilir ancak tek konu bu değil. üst seviye bileşen kalitesi ilerde olası arızalanma potansiyelin düşük olur ornek evga psu larda ust sevielerde 10 yıl garanti veriyor. 5 sene sonra bozuldu diyelim ptt ile gonderiyosun yenisi geliyor. alt seviyelerde bu hizmeti bulamazsın. tum bilesenleri besleyen bir parca oldugu icin us seviye alın kafanız rahat etsin.

Öyle mi eğer böyleyse kötü gerçekten. Düşünsenize tüm sistem 750 watt degerinde ama güç kaynağı bronze olduğu için 1000 watt çekiyor ::/ bu kesinlikle fatura artı olarak yansır

Buarada zaten almayi planladığım model evga 850 +80 Platinum modeli. Amazonda vergi kargo dahil 170$ ediyor. Tr'ye göre ucuz sanki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: *666*

Tabi canim almisken titanyum sertifikali ax 1500i alsin cocuklarida kullanir
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-ax-sersi-ax1500i-80plus-titanium-1500w-moduler-guc-kaynagi.html

Hahaha o paraya el pc topluyor

Yok o kadar fazlada ne bileyim görünüşe göre bronz fazla watt çekiyor buda yazık günah. 10 yil çok ama yinede mantıklı

• dismissed_fear D kullanıcısına yanıt
    Yok kardeşim ne demek gayet güzel olmuş.
    Buarada %9-10 fark olsada günde 4 saat açık olsa ayda 120 saat eder. Yuzde 9-10 yılda fena farketmez mi

Hocam sen buradaki ucuzcu kitleyi ciddiye alma tabi bu benim önerim takdir senin. Hali hazırda 6 sınıf olan psu modelleri içinden 4. 5. Sınıfta yer alan modele ben sistem emanet etmem. Kaldiki ihtiyacından yüksek psu tercih edersen ileride komple sistemde yenilesen o psu seni kurtarır. Olası bir sli yada cf upgrade için tekrar ürün aramazsın. Satmak istediğinde 10 yıl garantili ürünü daha rahat satarsin. Dh deki çoğu öneri günü kurtarmaya yönelik anlık çözümler. Heryerinden kablo fışkıran ilkel modellerden uzak dur. Marka olarak seasonic öneririm üretici kendisidir x850 ve p1050 kullanım satmış biri olarak söylüyorum eğer bedevi değilsen sorun yaşaman çok zor. Yukarıda arkadaşlar tablolar vermiş %10 verimlilik farkı var . Amaprizden çekeceği daha fazla olacaktır emin ol.

• Şimdi sizin sistem hep yükte ve 750w kadar çekse Tamam psu alın ama günde 4-5 saat ortalamayla kullanıyor ve 500w üstü çekmiyorsa bence boşa para harcamış olursunuz.

He psu nun fiyat uygun buraya göre orası doğru.

• quote:

Orijinalden alıntı: rcpdrnc

Hocam sen buradaki ucuzcu kitleyi ciddiye alma tabi bu benim önerim takdir senin. Hali hazırda 6 sınıf olan psu modelleri içinden 4. 5. Sınıfta yer alan modele ben sistem emanet etmem. Kaldiki ihtiyacından yüksek psu tercih edersen ileride komple sistemde yenilesen o psu seni kurtarır. Olası bir sli yada cf upgrade için tekrar ürün aramazsın. Satmak istediğinde 10 yıl garantili ürünü daha rahat satarsin. Dh deki çoğu öneri günü kurtarmaya yönelik anlık çözümler. Heryerinden kablo fışkıran ilkel modellerden uzak dur. Marka olarak seasonic öneririm üretici kendisidir x850 ve p1050 kullanım satmış biri olarak söylüyorum eğer bedevi değilsen sorun yaşaman çok zor. Yukarıda arkadaşlar tablolar vermiş %10 verimlilik farkı var . Amaprizden çekeceği daha fazla olacaktır emin ol.

Anladım hacım doğru söylüyorsun. Ilerisi için ve SLI cf için de şart.
    Buarada bende seasonic'i biliyorum kendi üretiyor ürünlerini. İkiside kaliteli markalar.

Sanırım alicam bakalım amazon da indirimde evga 850 Platinum

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Şimdi sizin sistem hep yükte ve 750w kadar çekse Tamam psu alın ama günde 4-5 saat ortalamayla kullanıyor ve 500w üstü çekmiyorsa bence boşa para harcamış olursunuz.

He psu nun fiyat uygun buraya göre orası doğru.

Bilmiyorum ki gtx 770 var. I7 6700k var işlemci Soğutucu gts V8 var.
    Bunlar toplam ne kadar eder bilmiyorum ama fazla watt olayina takıldım. Bakalım uygun gibi hemde işim garanti olmuş olur. Şuan kullandığım Corsair 750 bronz. Tam 2006 yılında aldım hala Taş gibi maşallah. Hem bu yüzden hemde daha kaliteli bir marka ve garanti için düşünüyorum

işlemci ve ekran kartının da tam yükte olduğu oyunlarda güç tüketimin 350w civarında olur. SLI falan kullanmadığın sürece kar etmezsin.

Yeni bir şey almak istiyorsun gördüğüm kadarıyla, karar senin
  • Çok fark olacağını zannetmem, olsa da aradaki farkı psu'ya vermiş oluyorsunuz.

• Yeni bir sistem toplarken sertifikalı psu almak kârlı fakat var olan psu'yu değiştirmek büyük israf olacaktır. Yetiyorsa kullanmaya devam. Bir daha ki sisteme sertifikası yüksek alırsın.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Yo yeni almak istediğim için değil gerçekten varsa bariz farklar tüketim olarak, düşünebilirdim.

Amorti edemiyorsam, psu'umda maşallah sıkıntı çıkarmıyor, kaldı ki arkadaşlar çok yüksek meblağ olmuyor diyorlar; o zaman kendi psumu kullanmaya devam edeyim. Boşa para vermeyim. İlla ilerde bi arıza yada daha yeni bir sistemde alırım.
    Beni aydınlatan herkese çok teşekkür ediyorum sağolun beyler

• Eyvallah hacım çok teşekkür ediyorum. Haklısınız bende öyle yapıcam. Israf yapmaya gerek yokmuş

senin yazdığın verilere göre hesaplarsak %10 farktan ortalama 25 kr desek elektriğin kw fiyatı vede ortalama 500W tüketse sistemin ortalama 5 saatte çalışsa ayda 2 TL fark eder bence değmez
  • Tamamen anlamsız ve gereksiz olur. Ultra sistem kullansan tamamda normal durumlar için değmez bile. Her 5 yıldızlı otel bir olmadıgı gibi her bronze yada diğer sertifikalı ürünlerde bir değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.