Şimdi Ara

Güç kaynağında %80 Verimlilik ve 80 Plus Sertifikası Başka Şey Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemim
    İşlemci:R5 1600 Anakart B350 Tomahawk Bellek Tek Slot 8 Gb Ekran Kartım:HIS HD 5750 IceQ Güç Kaynağı:Tauro 80plus 500w şeklinde.
    RX580 ekran kartı alma niyetindeyim. Aşağıdaki linkte ucuz yollu 750W PSU gördüm. %80 verimlilikten bahsediyor. Bu 80plus demek mi oluyor?
    Almalı mıyım sizce?

Teşekkürler.
    http://www.hepsiburada.com/aerocool-vx-serisi-750w-58a-12v-aktif-pfc-guc-kaynagi-ae-vx750-p-BD803292

• Aynı şey ama sertifika almamış üretici kendi test etmiş incelemelerine bakın 80 verimlilik varmı diye bu arada 500w güç kaynağı sisteminize yeter almanıza gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingarthasilker kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler.
    O zaman ürünü biraz daha incelemeye alayım.

Alacağım Rx580 için de yeterli olur mu güç kaynağım? Sorma nedenim şu, İnventusdan incelediğimde Rx580 i en az 650W gerekli olduğu yazmakta.
  • lofer_freud kullanıcısına yanıt
    Verimli ve gerekenden biraz daha yüksek watt değerine sahip PSU alman daha iyi olacaktır zira PSU sistemde en nadir değişecek bileşenlerdendir.

Tauros 500w 80+ 12vdan 384w verio ve rx580,dediniz kartta testlerde 210w tüketiyor işlemcide tam yükte 120w fln tüketiyor (oyunlarda işlemci hiç tam yüke girmicenden islemci tüketimi yarı yarıya düşer )

Her ne kadar ilk başlarda oyunda sorunsuz oynarsanızda bir süre sonra PC reset atmaya başlar oda psular kullanıldıkça gösterdikleri değerin azalmasından kaynaklıdır. (Yani psu yetmemesi)

Psu %70 yük ve üzeri tüketimleri hem fazla ısınmasına hemde daha sesli çalışmasına sebeb olur ve bu yük durumunda uzun süre kullanmak ömrünü çabuk azaltır

Zaten sizdeki psu eski her nekadar 384w desede zamanla azalmıştır bu değer bu sebeple iyibir psu almak daha iyi olur. Genelde yüksek wattlı psu önerilmesinin sebebide budur zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 9 Mayıs 2017; 14:33:4 >
  • crysef kullanıcısına yanıt
    BeyazZenci01 kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız hesaba göre elimdeki güç kaynağı sisteme yetiyor. En azından bir kaç ay sorunsuz idare eder gibi. Ben de o sürede biraz daha araştırma yapayım.
  • acaba %80 sertifıkası için para ödeniyor mu? yani sertifikalı ürünler belki de bu sertifika ücreti yüzünden pahalıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Ödeniyor.

600 watt en az lazim rx 580 için bence de.

• ryzen 1600 işlemci 65w
    rx580 de 185w

yani ikisinin toplamı 250w ediyor.geriye kalan parçalar da fazla güç tüketmediğine göre, yani öyle 600w güç kaynağına ihtiyaç yok bence.
  • Kağıt üzerindeki standart TDP değerleri için evet gerekmez. Pik güç çekimleri bu değerlerin üzerine, overclocklar, bilgisayara takılacak diğer bileşenler, fanlar ve USB cihazlar ile güvenli eşik 400W'ı geçecektir bence. 5 yıl kadarlık süre boyunca yeni PSU almayacağını öngörsek bile kapasitör yaşlanması ile 5 yılın sonunda %20'ye varan güç kaybı olacaktır. Bu nedenle arada çok az fiyat farkı olduğundan kaganiskowf42 gibi benim de önerim 550W-600W bandında olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 9 Mayıs 2017; 16:20:30 >
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Forumdaki benzer konulardaki güç tüketim sorularında da tavsiye edilen 550W 600W PSUlar genelde.Zaten bir kere alınıyor ve uzun süre kullanılıyor, iyi olması iyidir mantığı doğru. Ben de buna istinaden değiştirmeyi düşünüyordum ama şu var;

PSU üreticilerinin sitelerinde güç tüketimi hesaplama araçları ozbey08 dediği gibi gereksinimleri düşük hesaplıyor. Ryzen ile illaki overclock yapılacak ama PSU üreticilerinin hesaplama araçları PSUların yıpranma ve verim düşme olayını hesaba katmıyorlar acaba?
  • Rx 580 yükte en fazla 190w çeker, 500w da yeter ama 600w olmasında fayda var. 80+ sertifikası para tuzağından başka bir şey değil , sertifikası olmayan psular da 80 civarı verimliliği var ancak maliyetten kaçındıkları bu sertifikayı almıyorlar, bir de 80+ olmasını 12v kanalının verdiği güce bağlayanlar var , 80+ sertifikasının 12v kanalıyla bir alakası yok.

http://www.guru3d.com/index.php?ct=articles&action=file&id=30559

Isi garantiye almak icin iyisinden bir 650 watt guc kaynagi omurluk olacaktir. Ayrica ryzen 1600 oc landiginda eminim 100 watti gececektir. Rx 580 de 250 watta yaklaşacaktır. Diger parcalardan 50 koy etti 400. Guc kaynaklari en verimli sekilde yarisi gucu tuketildiginde calisir. Daha azini ve fazlasini vererek 80+ nın getirdiği verimlilikten uzaklaşırsınız. Ayrica sinirlarinda calisan guc kaynaklari cok ses yapar zorlandigindan. Arada fark olmasi gereklidir. Bir etmen de su ki tdp tuketilen guc degildir. Tdp aslinda sogutmasi ile ilgili bir bilgidir. 95 watt sogutabilen bir sogutucu gereklidir gibisinden. Aslinda genelde bu degerden daha fazla guc ceker bilesenler. Onu gectim guc kaynaklari ilk aldiginiz gucu zaten veremiyor bir sure sonra. Uzun omur icin 650 watt o yuzden idealdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 9 Mayıs 2017; 21:40:15 >
  • Güzel bir nokta benim atladığım ilk mesajımda.

Verimin en yüksek olduğu yerler PSU'nun %40-%60 bandında yüklendiği yerler. Normal oyun kullanımında ekran kartı ortalama 200W, işlemci 75W, RAM 10W, diğer komponentler de 50W çeksin. Kabaca 350W'a yakın ortalama yük ve 500W'a yakın da pik yük olacaktır. Bu nedenle 650W çok ideal olacak. Ayrıca uzun süreli kullanım için de güzel bir pik yükleme noktası bırakacaktır.

Ek olarak 80+ evet bir maliyet ama pazarlama tuzağı demek hatalı. Genelde aklı başında tüm markalar ufak sertifikasyon parasından kaçmayıp alıp bunu ürünlerinin üzerine yazarlar. 80+ sertifikası alamayan ürünler ile 80+ Bronze arasında %5'e varn verim farkı olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 10 Mayıs 2017; 16:31:39 >
  • Şimdi anlatacağım konuda derin elektronik bilgim yok ama bildiğim kadar anlatayım.

Özellikle 80 plus gold sertifikalı ürünlerde 85c ye dayanımlı genelde çin menşeyli kapasitörler yerine daha çok 105c dayanımlı daha kaliteli japon kapasitörleri kullanıyorlar.

Bayağı bir psu benchmarkına bakmış en sonunda corsair rmx serisi ve evga g2 arasında kalmıştım. corsair'in fanı daha sessiz olduğu için ve türkiyede bulunabildiği için corsairi tercih etmiştim. testlerde psulara osiloskop benzeri bir cihaz takmışlardı ve ripple, voltaj dalgalanması gibi konularda çok başarılı olduklarından bahsediliyordu.

Birde misal corsair rmx serisinde watt yükseldikçe güç verimliliğinin(bronze gold v.b. sertifikalardaki verimlilik mevzu) dahada arttığı anlatılıyordu. Ama diğer modellerde nasıl olur bilemem.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    serhdemir kullanıcısına yanıt
    eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    İhtiyaç duyulan watt değerinden fazla watt değerine sahip olmak daha sağlıklı kaidesi ile yaptığım araştırmada, PSU fiyatlarının da müşteri ihtiyaçlarına göre "mini çakallık" ile şişirildiğini farkettim. 250 TL olan 500 Wattlık PSU nun 750 wattlık olanınon 400 tl olması biraz düşündürücü. Bu değerde PSU alacak adam zaten bir kere bundan alacak, biz de kazığımızı 1 kerede atalım niyetinde gibiler. Sayfalarda gezinirken aşağıda linkini verdiğim ürünü gördüm. Piyasa fiyatlarına göre hesaplı duruyor. Ve yüksek watt değeri ile ömürlük gibi. Bu ürünü sipariş ettim.

http://www.hepsiburada.com/codegen-sx1000-gamer-80p-24pin-8pin-14cm-led-power-supply-p-BD300233

• Özellikle 80plus gold serilerinde kullanılan parçalar farklı ama üreticiden üreticiye onunda kalitesi değişiyor. Yani x markanın 500w olan supply'si y markanın 700w olan supplysinden kaliteli olabiliyor. Seçimi yapmışsın sorunsuz kullanım nasip olsun.
    Sli yapilmayacak bir sistem icin gereksiz fazla olmus gercekten 1000 watt veriyorsa. Ama ondan supheliyim. Internette kendi sitesi dahil hicbir yerde 12 volt kanalinda kac amper verdigini yazdigini gormedim. O deger bilinmeden hicbir guc kaynagi alinmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.