Şimdi Ara

BIOS üzerinden Power Supply'ın Yeterli Olup Olmadığı Anlaşılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımdaki power supply ın yetersiz olduğunu düşünüyorum çok tutarsız çalışıyor özellikle ekran kartının gerektiği işlemlerde.Çok eski bi anakartım var Asrock 775V88+, P4 3ghz CPU, 1Gb RAM 512 GB HDD ve Geforce FX 5200 256 mb Agp 8x GPU var....Şimdi sorum şu...220 watt power supply kullanıyorum ve BIOS taki tüm voltage ayarları minumum da..bu değerlerden herhangi birini yükselttiğimde Windows yazısı gelmeden hemen önce HDD nin ışığının yanmaya başlamasıyla birlikte reset atıyor.Minumum voltage,değerlerinde windows açılıyor fakat GPU gerektiren bir işlem yapmaya çalıştığımda oyun falan zaten oynayamıyorum, commandos 3 vardı çok sevdiğim bir oyun onu bile oynayamıyorum ,Nvdia ayarlarındaki dönen Nvdia simgesi bile açılmıyor açmaya kalktığımda reset atıyor.Neyse sizce sıkıntı burdan mı kaynaklanıyor güç kaynağım yetersiz mi ? Eğer yetersizse bunu BIOS taki h/w event monitor deki voltaj değerlerinden anlayabilirmiyim ya da forum doldurarak güç kaynağını belirleyen asus benzeri sitelerden başka bi alternatifim var mı? BIOS taki h/w event monitor deki değerler şöyle..gördüğüm haliyle yazıyorum...

Vcore : 1.338 V
    +3.30 V : 2.774V
    +5.00 V : 5.121 V
    +12.00V : 11.735V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djvirah -- 5 Şubat 2014; 7:23:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlayamazsiniz

• LaViTz kullanıcısına yanıt
    Niye ?

• İnternetten kullandigin donanimlarin yuk altinda max tp degerlerine bakman gerekiyor..bence 220 watt yeterli gibi, psu arizali olabilir

• overclock yapmaya calısmıssın farkında olmadan
    Ve yine farkında olmadan bu sekılde sıstemını bozabılırsın
  • peka kullanıcısına yanıt
    Farkında olmadan overclock mu yapmaya çalışmışım ? Çalışmışım ama yapamamışmıyım mayk nasıl anladın sen onu..teşekkürler ihtimalleri bizle paylaştığın için ama daha çok soruyu anlayarak ve ilgili cvp verirsek daha faydalı olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djvirah -- 5 Şubat 2014; 10:39:26 >
  • Eger sistem için gereken psu w degerı bakımından yeterli degılse bıostan degerlerı artırarak hangi fazla olan w donanımına aktarabılırsın.aktaramazsın dımı.
    Senın dusundugun ekran kartına guc yetersız geldıgınden bıostan slotlarına guc vereyımde daha ıyı calıssın.
    bunu saglamak ıcın elındekı psunun w degerı daha yuksek olmalı.elindeki psu yetersiz ise bıostan w degerlerını artırman psu'nu daha zor durumda bırakırken yanında bırkac parcanıda göturucek.

ekran kartı gerektıren ıslemler derken nasıl bır olaydan bahsedıyorsun onuda yaz yaptıgın ıslemlerı nası bır gözlemden söz edıyoruz burda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam bende onu anlamaya çalışıyorum işte eğer power supply yeterli gücü veremiyorsa yani sorun power supply dan sa daha yüksek bi şey alıcam..bunda farkında olmadan yapılanbi overclocking durumu yok amacım o zaten..ama bu değerleri değiştirip bi ay fln kullanmıyorm zarar verecek kadar..zaten default bios ayarlarında kullanamıyorum çünkü defaultta agp voltage yüksek..

Yazdığım gibi Nvdia ayarlarındaki dönen simge açıldığında bile yani hareketli bi nesne ya da oyun açtığımda resetliyor..

• Hmm sorun işlemcinın fazla ısınması ıle alakalı olabılır.everst indirip sıcaklık degerlerınde cpu ve gpu kısmını resmını atabılırmısın.reset atması ya bunlardan yada psu yetersız geldıgınden
  • CPU 41dereceden yukarı çıkmıyor genelde GPU yu bilmiyorum ama ikisininde thermal macunlarını yeni değiştirdim dün..ondan önceleri CPU 60 derece civarlarındaydı genelde..Yanmış olabilirmi bilniyorum ama yüksek CPU gerektiren music ve vst programlarını çalıştırıyor bi sıkıntı yok gibi işlemcide..şansımı zorluyorum bu anakartla ama yeni bi şey alırsam çok iyi bi masaüstü kurucam yani en iyisini alamıycaksam orta sınıf bi pc kurmak istemiyorum..o yüzdendir bu sitemim, kadere olan isyanım vs..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.