Şimdi Ara

Freedos PC nin kaç bit olduğu nasıl anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bir pc var freedos yeni alındı ve yanımda değil bu pc nin 32 bit mi 64 bit mi olduğunu nasıl anlarız acaba? Win7 indireceğim ama hangisini indirsem karar veremedim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarının Kaç Bit Olduğunu Öğrenme

Bir bilgisayarın kaç bit olduğunu öğrenmek, donanım özelliklerini anlaman için önemlidir. Bilgisayarının bitliği, işletim sisteminin ve yazılımların uyumluluğunu belirler.

Bilgisayarının kaç bit olduğunu öğrenmenin birkaç yolu vardır:

• Sistem Bilgileri Menüsü:
    • Windows için: "Win + R" tuşlarına bas ve "msinfo32" yaz. "Sistem Özeti" altında "İşlemci Türü" satırını kontrol et.
    • macOS için: "Uygulamalar" > "Yardımcı Programlar" > "Sistem Bilgileri"ne git. "Donanım" sekmesi altında "İşlemci Bilgileri"ni kontrol et.

• Komut İstemi (Windows) veya Terminal (macOS):

• "cmd" (Windows) veya "Terminal" (macOS) uygulamasını aç.
    • "systeminfo" (Windows) veya "sysctl -a | grep machdep.cpu.arch" (macOS) komutunu gir.

Bilgisayarının bitliği, "x86" veya "x64" biçiminde görüntülenecektir. "x86" 32 bit, "x64" ise 64 bit anlamına gelir.

Bilgisayarının kaç bit olduğunu bilmek, aşağıdaki konularda sana yardımcı olabilir:

• İşletim Sistemi Kurulumu: İşletim sisteminin bilgisayarının bitliğiyle uyumlu olduğundan emin olmalısın.
    • Yazılım Uyumluluğu: Bazı yazılımlar yalnızca belirli bitliklerle uyumludur.
    • Performans: Genel olarak, 64 bit bilgisayarlar 32 bit bilgisayarlardan daha yüksek performans sunar.

Bilgisayarının bitliğini öğrendikten sonra, donanım özelliklerini anlayabilir ve buna göre yazılım ve işletim sistemi seçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Schnitter kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Aldiginiz pc 64 bit 2005 den sonra cikan butun pc ler 64 bit zaten 32 bit artik uretilmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Merhaba,

Aldiginiz pc 64 bit 2005 den sonra cikan butun pc ler 64 bit zaten 32 bit artik uretilmiyor.

Cevabın için teşekkür ederim sorunu hallettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.