Şimdi Ara

800-1000 tl arası ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ekran kartları hakkında uzun süredir araştırma yapıyorum.ama istediğim ekran kartlarıda hep 1200-1500 tl civarında.o kadar parayıda vermek istemiyorum çünkü ekran kartı meselesi canımı çok yaktı.620 ytl çöpe çöpe götürdü.2 ay önce gtx 560 ti amp aldım.Almaz olaydım.kartı ilk taktığım andan itibaren oyunlarda(özellikle bf3 crysis 2 ) ilk 25-30 sn kapanıyordu hata veriyorlardı oyunlar.Neyse ben aldığım firmaya servise götürdüm.baktılar felan bir şey yok dediler.dedim nasıl olur.iade istiyorum dedim kabul etmediler.oysaki kendi beceriksizlikleri.Sonra ben kartta mevzuyu anladım.kart çok fazla ısınıyordu.malum zotac adlı firmamız amp(overclocklu) ekran kartlarını aşırı overclocklamış.Birde sözde özel soğutucu kunlanıyorlar(peh peh) kunlandıkları soğutucu normal 560 ti'lerle aynı.msı afterburnerden özelliklerini kıstım.core clock biraz düşürdüm.50 mhz yaklaşık neyse sorun düzeldi.ama bu seferde içime sinmedi.ben o kadar para verdim overclock muş stabiliteymiş uğraşmıyım diye amp versiyon aldım.ne oldu peki.1-2 hafta sonra kart tökezlemeye başladı.bende mecburen içini açtım ve kaliteli bir termal jel sürdüm.ama malesefki çare olmadı.fps iyice düştübende geri götürdüm teknik servise ve içini açtığım için garanti dışıymış.Ulan size getirdimde ne oldu bir b.k yok dediniz gönderdiniz.geri iadede almadınız.Birde utanmadan 4.5- 5 kg pc getir dediniz.Allah belanızı versin.sonra benden 249 dolar ücret istediler.lan zaten kartın 0 o kadar. patladımı 620 tl.Bu resmen donanım kalpazanlığıdır.hem bir b.ktan anlamıcan pc getir dicen,sonra sen müdahale etmissin paralı yaparız dicen.beyler sakın amp versiyon almayın.hiç değilse zotac amp almayın.sözde teknik servislerde sürünebilir paranızdan olabilirsiniz.Bu amp versiyonların aşırı ısınma sorunları var.Kasamın hava sürkülasyonuda iyidir.odamda klimada vardır.yani odam serindir.ekran kartı boşta 47 derece yükte ise 20 sn de 100 derece olup hata veriyordu.ancak core clok azaltılca bu hatadan kurtuldum ama 1-2 hafta sonra buda fayda etmemeye başladı.Şimdi şu mağdur kardeşinize biraz fikir verin yaw :D bu mevzudan sonra ekran kartı fobim oluşmaya başladı.amd(hd serisi felan) önermeyin lütfen hiç kunlanmadım amd soğuk bakıyorum. asus veya zotac olabilir.Asusların soğutma sistemleride maşallahı var.ama istediğim kartlarda 1200-1500 arası yaw

• olmuş bitmiş fakat psu nuz ne markaydı , kaç watt dı ve işlemciniz neydi ve overclock var mıydı ?

ben piyasadaki en çok ısınan kartı kullanıyordum (hd4850 referans) fakat hiç böyle sorunlarla karşılaşmadım. kart 110 derecede çalışsa bile sesini çıkarmıyordu. aradan 4 sene geçti gittim soğutucu aldım bozulur eder diye şimdi 55 dereceyi geçmiyor

kart konusunda ise yeni piyasayı çok takip etmiyorum fakat fiyat olarak birbirine yakınsa düşük model kaliteli soğutuculu overclocklu kart yerine yüksek model standart soğutuculu overclocksuz kartları tercih edin (tercihen favorim olan gigabyte kartlar) . yani süper soğutuyor denilip bir üst modelle aynı fiyata satılan kartı seçmeyin. %90 hiçbir overclock üst model kartın verdiği performansı veremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 19 Eylül 2012; 5:50:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

olmuş bitmiş fakat psu nuz ne markaydı , kaç watt dı ve işlemciniz neydi ve overclock var mıydı ?

ben piyasadaki en çok ısınan kartı kullanıyordum (hd4850 referans) fakat hiç böyle sorunlarla karşılaşmadım. kart 110 derecede çalışsa bile sesini çıkarmıyordu. aradan 4 sene geçti gittim soğutucu aldım bozulur eder diye şimdi 55 dereceyi geçmiyor

kart konusunda ise yeni piyasayı çok takip etmiyorum fakat fiyat olarak birbirine yakınsa düşük model kaliteli soğutuculu overclocklu kart yerine yüksek model standart soğutuculu overclocksuz kartları tercih edin (tercihen favorim olan gigabyte kartlar) . yani süper soğutuyor denilip bir üst modelle aynı fiyata satılan kartı seçmeyin. %90 hiçbir overclock üst model kartın verdiği performansı veremez.

psu 650 w inwin commander, işlemci intel core 2400 3.10 ghz çarpan kilidi meselesi sebebiyle overclock atamıyorum ama satıp 2500 k alıcam inş

• forumda 950-999 arası gtx 680ler var az bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

forumda 950-999 arası gtx 680ler var az bakın

iilgilendiğin için eyw kardeş link atsana bu arada 2.el parça hakkında biraz şüpheliyim hiç 2.el kunlanmadım sen kunlandıysan anlatsana bir sıkıntısı felan olur mu ?
  • psu sorunu olacağını sanmıyorum 3 yıl önce reviewlerden gayet iyi sonuçlar alıyordu sahip olduğun psu. Lakin ola ki bir arızası varsa ve bundan kaynaklı bir psu sorunu yaşanmışsa orasını sistem elimizin altında olmadığı için bilemeyiz.

Geriye tek seçenek kalıyor o da size kötü ya da kendinden sorunlu bir kartın düşmesi. Zotac amp serisinde bu hataları epey yaşadı geçtiğimiz son 2 yılda. Lakin genellikle kendilerine gönderilen bütün kartların iadesini kabul edip yurt dışında bir üst düzey kart teklifi bile yaptılar.

Merak ettiğim bu sorunu inkar eden ve sizi dolandıran bu firmanın adı nedir ? Nereden aldınız siz bu kartı çok merak ediyorum.

Öte yandan yeni kart için bütçeniz nedir ? 800-1000 arası çok değişken bir aralık net bir rakam söylerseniz daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 19 Eylül 2012; 6:34:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

psu sorunu olacağını sanmıyorum 3 yıl önce reviewlerden gayet iyi sonuçlar alıyordu sahip olduğun psu. Lakin ola ki bir arızası varsa ve bundan kaynaklı bir psu sorunu yaşanmışsa orasını sistem elimizin altında olmadığı için bilemeyiz.

Geriye tek seçenek kalıyor o da size kötü ya da kendinden sorunlu bir kartın düşmesi. Zotac amp serisinde bu hataları epey yaşadı geçtiğimiz son 2 yılda. Lakin genellikle kendilerine gönderilen bütün kartların iadesini kabul edip yurt dışında bir üst düzey kart teklifi bile yaptılar.

Merak ettiğim bu sorunu inkar eden ve sizi dolandıran bu firmanın adı nedir ? Nereden aldınız siz bu kartı çok merak ediyorum.

Öte yandan yeni kart için bütçeniz nedir ? 800-1000 arası çok değişken bir aralık net bir rakam söylerseniz daha iyi olur.

kardeş firma beni dolandırmadı.sadece dünyanın en iyi teknik servis elemanları şöyle kartıma bir baktı crysis 2 yüklediler ve test ettiler.düşür ayarlarda ve düşük çözünürlükte.sonrada sırıtarak bak birader bir şey yok dediler.sinir bir vaziyette evime doğru yollandım.ama bu ultra zeki arkadaşlar karta fazla yük bindirmedikleri içinde kart bir sıkıntı göstermedi.oysaki ben 27 inç philips monitörümde 1920x1080 ve ultra grafik yaması d11 açıktı kartta bu sorunu gösteriyordu.daha önce bu firmadan daha pc toplamıştım.ilk ve tek keleklikleri bu oldu.ne yapalım vatan computer takılıcaz artık.onlardanda donanım alıyordum bir sıkıntılarını görmedim.bir tek iadede çek veriyorlar nakit vermiyorlar ama oda can sağlığımız olsun.bu arada 800-1000 tl arası verebilirim.Yeterki 2 yıl boyunca beni ekran kartı yükseltmesinden kurtarsın.grafik açıdan en iyi oyunlardada min 25 max 45 fps verse 2 yıl boyunca tadından yenmez yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whasa -- 19 Eylül 2012; 6:50:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5331

Alacağın kart bu senin Hem en iyi ve en sessiz soğutma hem de harika performans sunan bir kart. Sağa sola bakma bile hiç düşünmeden bunu al.

Firma adını söyler misin ? Özellikle firma adını sordum ve özellikle o firmanın adını belirtmeni istiyorum. Zira insanlar bu konuyu gelip görünce aynı hatayı yapmamış olacaklar.

Öte yandan ithalatçı firma ile irtibata geçersen ve onlara durumu aktarırsan sende ki zotac kart için bir şeyler yapılabilir. Durumu gerekirse zotac firmasının global sitesi üzerinden kendilerine aktarıp burada yaşadığın kepazeliği belirtip daha kapsamlı destek bile alabilirsin. Sen yine alacaksan al kartını ama öte yandan zotac kartını da çöp oldu bu artık diye bir kenara atma.

• önerim 670 pe...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5331

Alacağın kart bu senin Hem en iyi ve en sessiz soğutma hem de harika performans sunan bir kart. Sağa sola bakma bile hiç düşünmeden bunu al.

Firma adını söyler misin ? Özellikle firma adını sordum ve özellikle o firmanın adını belirtmeni istiyorum. Zira insanlar bu konuyu gelip görünce aynı hatayı yapmamış olacaklar.

Öte yandan ithalatçı firma ile irtibata geçersen ve onlara durumu aktarırsan sende ki zotac kart için bir şeyler yapılabilir. Durumu gerekirse zotac firmasının global sitesi üzerinden kendilerine aktarıp burada yaşadığın kepazeliği belirtip daha kapsamlı destek bile alabilirsin. Sen yine alacaksan al kartını ama öte yandan zotac kartını da çöp oldu bu artık diye bir kenara atma.

kardeş çok sağolasın desteğin için.zaten ithalatçı firma 249 dolar istedi.ben aldığım firmaya götürünce bu açılmış biz bunu göndermeyiz dediler.müdürle felan konuştum.bana dediği şu senin işinmi ekran kartını açmak,fabrikanın işi fabrikaya gönderecektin.bu muhabbetin üstüne ısrarlar sonucu ancak şartlı olarak göndericeklerini söylediler.tabi içimdende ateş püskürüyom.teknik servis elemanlarınız bir ekran kartını çözemedi.paramıda iade etmedi.birde utanmadan pc sıkıntı olabilir getir dediler.5 kg pc ben 8 km yürüyerek nasıl getirem.veya otobüste ayakta sıkışık nefes alması zor bir durumda nasıl getirem.insaf be. kısaca sözde teknik servis.neyse firmaya yollamışlar bunlar.2-3 gün sonra ithalatçı firma arıyor 249 dolar diyor.burda benim suçum ne.teknik servis elemanın karta yük vermeden test ediyor bir şey yok diyor.üstelik gözümün içine sokuyor.paramı i,ade edin dediğimde alamayız sonra bize satın alın diye baskı yapıyorlar diyor.kardeşim o zaman arıza tespit et.sonra ben mevzuya ayılktım.kart ısınıyor.core clock düşürdüm.ilk başlarda idare etti ama yine hata vermeye başladı.bende kartı söküp kaliteli termal sürdüm.vay ki sökmüşüm.ulan o zaman geri alsaydınız bu ürün hatalı.yazık değil mi 620 tl.hepimiz çalışıyoruz ediyoruz harçlıklarımızı biriktiriyoruz.yani sizin elemanlar beceriksiz diye biz mağdur oluyoruz.bu bilişim terörü değilde nedir kardeş.mutlaka bazılarımızın başına gelmiştir.nasıl hisssetiğimi anlıyorlardır.

• support@zotacusa.com

buraya ingilizce olarak mail atıp sorununu ve yaşanılan süreci yorumlardan arındırılmış bir şekilde yazıp yollarsan firma aracılığıyla o kart mağduriyeti çözülür. mail atarken kart üzerindeki seri numarası kartın türü ne zaman aldığın gibi detayları da belirtmeyi unutma.
  • quote:

support@zotacusa.com

buraya ingilizce olarak mail atıp sorununu ve yaşanılan süreci yorumlardan arındırılmış bir şekilde yazıp yollarsan firma aracılığıyla o kart mağduriyeti çözülür. mail atarken kart üzerindeki seri numarası kartın türü ne zaman aldığın gibi detayları da belirtmeyi unutma.

harbi çok sağol dediğini yapıcam Allah razı olsun kardeş haftalardan beri uyuyamıyorum sinirden sabahlıyorum.ekran kartlarına bakıyorum.yıprandım yaw.inş bu mevzuyu çözerimde paramı geri alırım çok sağol
  • Sorun değil, umarım güzel bir netice elde edersin
  • Asus varya candır can.
    GTX670 işini fazlasıyla görecektir hatta nasıl desem cok fena performans farkı ıcını nasıl rahatlatır anlatamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [KING]ByNostra

Asus varya candır can.
    GTX670 işini fazlasıyla görecektir hatta nasıl desem cok fena performans farkı ıcını nasıl rahatlatır anlatamam.

hocam bnde tam gtx 670 önerecektim sen demişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlacK PlaGue

quote:

Asus varya candır can.

senin sistemdeki kartıda ck begendım dostum 670 yerıne bunuda alabılırsın.
  • Gtx 660 Ti / Gtx 670 / Hd 7950 / Hd 7970
  • quote:

quote:

quote:

Asus varya candır can.

1gb sistem belleği yiyo o kart illallah ettim okarttan

• quote:

quote:

quote:

quote:

Asus varya candır can.

1gb sistem belleği yiyo o kart illallah ettim okarttan

Fenaaaa

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.