Merhabalar. Gecen hafta Kingston 2x1 gb 800 mhz 4-4-4-12 ram aldim. Cpu-z programinda cas degerleri 5-5-5-16 gozukuyordu. Biostan bu degerleri 4-4-4-13 yaptim. Yalniz trc adli deger 20 gozukuyor. Bu deger de Biostan degistiriliyor mu? Ben Biosta bulamadim. Nette forumlari okudugumda voltajin yukseltilmesinden felan bahsediyorlar. Voltaj ile ilgili birsey yapmadim, yapmali miyim. Nasil yapiliyor. Acikca soylemek gerekirse overclock yapmaktan pek anlamiyorum. O yuzden ne yapmam gerektigini asagida verecegim cpu-z degerlerine bakarak bana aciklarsaniz cok sevinirim. İkinci bir sorum ise sizce Corsair 2x512 mb 5-5-5-15 ramlerimi yeni aldigim ramlerle beraber kullanmam performans acisindan nasil olur. Cas latencyleri ayni olmadigi icin ben su an onlari satmayi dusunuyordum. Ne onerirsiniz. Yardim eden etmeyen herkese cok tesekkurler. Ben size sistemimi yazayim.
gordugum kadari ile islemciye oc yapmiyorsun.bu yuzden ramlere voltaj vermene gerek yok.trc ayarini kafaya takma normal o deger.
quote:
İkinci bir sorum ise sizce Corsair 2x512 mb 5-5-5-15 ramlerimi yeni aldigim ramlerle beraber kullanmam performans acisindan nasil olur.
3 gb in windows xp ye performans katkisi olmaz 2 fazla fazla yeter vista kullanacaksan baska ama 2 gb vistaya bile yeter.
Peki ama cpu-z de memory bolumunde resimde goruldugu gibi neden frequency 334.5 gozukuyor. Benim ramlarin 800 mhz olduguna gore 400 mhz olmasi gerekmiyor mu? Bir de cas latencyleri baska hic bir ayar yapmadan 5 ten 4 e dusurdum. Bunun bir mahsuru var mi? Cevabiniz icin cok tesekkurler...
quote:
Bir de cas latencyleri baska hic bir ayar yapmadan 5 ten 4 e dusurdum. Bunun bir mahsuru var mi?
mahsuru da yok oyle bir getirisi de yok %2 - 5 arasi oynarsa oynar hiz o kadar.
ramleri anakarttan 667 ayarlamis olmayasin biostaki ayarlari bir kurcala.
Biostan dram frequencyi 800 mhz olarak sectim ve cpuz programinda artik 334.5 yerine 401.4 mhz gorunuyor. Yukarida resimde oldugu gibi fsb:dram orani 3:5 yerine 1:2 oldu. Bu oran iyi mi? İyi degilse ne yapmam gerekiyor. Ram voltajini manuel olarak girmeli miyim veya auto olarak kalmali mi? İslemciye overclock yapmadim. Cok tesekkurler...