Şimdi Ara

800 ytl bütçeyle iyi bir sistem mümkün mü?? (Hiç anlamam acil önerilerinizi bekliyorum) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tabiki, en azından şimdiki gibi e4300 seviyesine düşer diye bekliyorum...
    hadi bakalım görüşürüz
  • Yalnız baktımda,e4300 seviyesinede düşse,sizin burada verdiğiniz işlemcnin çok üzerinde bir fiyat yani bütçeyi baya aşıyor birde buna göre anakart aldığımızda oda üzerine koyuyor,acaba ilk verdiğiniz sistemi hiç beklemeden alsam mı ki
  • 1 haftadan ne çıkar
    benim tavsiyem beklemen ne olur ne olmaz bilemem belki de e4300 istediğimiz fiyata iner

edit: harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OErdem -- 13 Temmuz 2007; 1:32:17 >
  • Beklemeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Arkadaşların önerdiği Amd sistemler gayet güzel.

22 temmuzda intelin indirimi E4300 gibi giriş segmentine değil asıl Q6600 gibi üst segmente yansıyacak bir indirim. O yüzden 170-180dolar vermeden yine intelin adam akıllı bir işlemcisini alamayacaksınız...

Benim bahsedilen Amd sistemden farklı olarak tek önerim ekran kartına yönelik olacak.
    8600GT yerine şu an Palit Hd2600Pro Sonic modeli çok daha tercih edilesi bir konumda.
    Onun dışında diğer parçalar gayet uygun.
  • Peki PCIE PALIT-8600GT SONIC den farkı nedir sizin önerdiğiniz kartın??
    Performansta mı,fiyat da mı fark var? Ya da sadece şu anki tercih sizin dediğiniz kartın üzerinde mi?
  • @marstazaman
    aslında ağız okumaktan yoruldum valla (sinirlendim ses kartımı bozdum) video test izleyemiyorum...
    gt sonic ile 2600xt karşılaştırması yaparmısın? özellikle oyun....
  • quote:

Orjinalden alıntı: mayazb

Peki PCIE PALIT-8600GT SONIC den farkı nedir sizin önerdiğiniz kartın??
    Performansta mı,fiyat da mı fark var? Ya da sadece şu anki tercih sizin dediğiniz kartın üzerinde mi?

Fiyatı ona göre çok daha uygun. Aynı zamanda dx10 performansı iyi ve gelecek vaadediyor. Dx9 performansı da hiç fena sayılmaz. Bazı testlerde 8600gt ile başa baş gidiyor, bazılarında da az bir farkla geride kalıyor.
    Dx10 da ise 8600GT yi hatta 8600GTS yi ikiye katlıyor...
  • Evet baktım baya fiyat farkı var fakat kafama takıldı,bu kadar fiyat farkı var ve daha ucuz olan diğerini dx10 daikiye katlıyor.. Bu biraz ilginç..
  • @marstazaman
    teşekkür ederiz, dediklerine bağlı kalarak bende umutlandım şimdi, yoksa fos değilmi bu kartlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

@marstazaman
    aslında ağız okumaktan yoruldum valla (sinirlendim ses kartımı bozdum) video test izleyemiyorum...
    gt sonic ile 2600xt karşılaştırması yaparmısın? özellikle oyun....

Bikaç test:

800 ytl bütçeyle iyi bir sistem mümkün mü?? (Hiç anlamam acil önerilerinizi bekliyorum)

800 ytl bütçeyle iyi bir sistem mümkün mü?? (Hiç anlamam acil önerilerinizi bekliyorum)

/>

/>

Umarım faydalı olur...

• @marstazaman
    faydalı oldu tabi en azından ağız okumaktan yorulmuştum artık teşekkür ederim
  • quote:

@marstazaman
    faydalı oldu tabi en azından ağız okumaktan yorulmuştum artık teşekkür ederim

Rica ederim, burada öneri isteyen arkadaşları sadece doğru yönlendirmeye çalışıyorum.
    Saygılar.
  • Şimdi bana açık konuşun

2600xt daha mı iyi eğer öyleyse onu alayım çünkü fiyat baya uygun ve ayrıca beklememeye karar verdim,2 güne kadar kızılaydayım işallah :D

Sitelere baktım,adresleri aldım,bu sıcakta fazla uğraşmadan bulurum işallah mağazaların yerlerini

Emekleriniz için tekrar teşekkürler..

Edit: Bu arada Xt mi Pro mu benim alacağım ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mayazb -- 13 Temmuz 2007; 2:06:53 >
  • tamam şimdi konuşuyoruz artık, 8600 serisi dx10 da pek bişi beceremedi ama en azından 2600xt daha iyiymiş ama fiyat olarak daha yüksek exa 179 +kdv diyorlar...
    ama 2600pro sonic iyi fiyat olarak ta...

edit: 179+kdv gddr4 bellekli modeli için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OErdem -- 13 Temmuz 2007; 2:08:45 >
  • quote:

tamam şimdi konuşuyoruz artık, 8600 serisi dx10 da pek bişi beceremedi ama en azından 2600xt daha iyiymiş ama fiyat olarak daha yüksek exa 179 +kdv diyorlar...

Ama proda dx9 da baya geri kalmış,neyse ben 2. tavsiyenize uyup fiyatada bakıp 2600pro almaya karar verdim..
    Bu konuları anlamamak gerçekten çok kötü,karar verdim ama kafam hala 8600gt de,şu an için dx9 mu dx 10 mu daha önemli,şu an için ve gelecek için tabi..

Edit: Mesajı yazarken editlenmiş,gddr4 nedir ki Ah şu cahillik :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mayazb -- 13 Temmuz 2007; 2:12:01 >
  • valla açıkcası @marstazaman arkadaşım tam zamanında yetişti çünkü ekran kartı şu aralar çok muallakta, hiçbir kart doğru düzgün performans vermiyor bende bilemedim...
    ama dx9 isterim dersen x1950pro ucuzladı baya ama bana pek mantıklı gelmiyor...

edit: kullanılan ram modeli, daha yüksek hızlara daha kolay çıkıyor ve daha az voltaj istiyor vs vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OErdem -- 13 Temmuz 2007; 2:14:54 >
  • quote:

tamam şimdi konuşuyoruz artık, 8600 serisi dx10 da pek bişi beceremedi ama en azından 2600xt daha iyiymiş ama fiyat olarak daha yüksek exa 179 +kdv diyorlar...

Gddr4 bellekli 2600XT tamamen 8600GTS örneği gibi pratik anlamda gereksiz bir model. Ben Ati nin prestij modellerinden biri olarak görüyorum onu. Bir diğer bu tarz model ise 1gb lık Hd 2900XT...
    Bizi burda asıl ilgilendiren palit 2600pro sonic veya gddr3 bellekli 2600XT. Bana kalırsa 2600pro sonic varken, gddr3 bellekli 2600xt dahi alınmaz, tamamen fuzuli masraf olur.
    2600pro sonic f/p sı ile şu an ekran kartı piyasasında tamamen eşsiz bir konumda...
  • Orjinalden alıntı: marstazaman

Gddr4 bellekli 2600XT tamamen 8600GTS örneği gibi pratik anlamda gereksiz bir model. Ben Ati nin prestij modellerinden biri olarak görüyorum onu. Bir diğer bu tarz model ise 1gb lık Hd 2900XT...
    Bizi burda asıl ilgilendiren palit 2600pro sonic veya gddr3 bellekli 2600XT. Bana kalırsa 2600pro sonic varken, gddr3 bellekli 2600xt dahi alınmaz, tamamen fuzuli masraf olur.
    2600pro sonic f/p sı ile şu an ekran kartı piyasasında tamamen eşsiz bir konumda...

katılıyorum, haklısın verdiğin testler aydınlatıcı oldu, ama hala ekran kartı piyasası muallakta...
  • Hepinize teşekkür ederim..
    Dx10 daha mantıklı dediğiniz gibi..
    Yardımlarınız sonucu karar verdiğim sistem:

SOKET AM2 AMD-ATHLON 64 X2 4000+ AM2 79.0000 USD 1 79 USD + KDV
    SOKET AM2 MSI-K9N ULTRA-2F 78.5000 USD 1 78.5 USD + KDV
    DDR2 SDRam VERITECH-1 GB DDR2 800 43.0000 USD 2 86 USD + KDV
    RADEON 2600PRO 256 MB GDDR3 128 BIT 600/1400 MHZ 88 usd + kdv
    SATA2 SEAGATE-250 GB SATA2 16 MB NCQ 73.0000 USD 1 73 USD + KDV
    KASA Asus-TA9A1 57.5000 USD 1 57.5 USD + KDV

547.5 usd + kdv

Şu an kafama takılan 2 ufak nokta kaldı 1. si usd takip edemedim bu türk lirası yaklaşık ne kadar eder
    2. ise kasada hazır card reader var mı?? Son zamanlarda yeni alınan pc lerde ön taraftar görüyorumda o yüzden sordum :D

Bu sorularıda aldıktan sonra konuyu kapatıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: mayazb

Ama proda dx9 da baya geri kalmış,neyse ben 2. tavsiyenize uyup fiyatada bakıp 2600pro almaya karar verdim...

Sanırım burda bi yanlış anlaşılma olmuş. Benim verdiğim testlerdeki 2600pro, bizim tavsiye ettiğimiz 2600pro sonic değil.
    2600pro sonic in performansı, o testlere göre 2600pro ile 2600xt arasında, 2600xt ye daha yakın bir yerde olacaktır.
    Değerlendirmeyi buna göre yapın...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.