Şimdi Ara

8000 Bütçeli Monitör Dahil Oyun/Yayın Bilgisayarı (Sipariş Verildi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Maksimum 8000 lira bütçem var. Aslında kredi kartımın limiti bu şekilde. Taksitle bilgisayar toplamayı istiyorum. Biraz bakındım, itopya, sinerji gibi satıcılar 6-12 ay taksitlerde vade farkı almakta, fakat amazon ve hepsiburada gibi satıcılar 6 ay'a kadar vade farkı almamaktaymış. Kafam bu konuda biraz karışık vaziyette, hem sistem tavsiyesi hem de ne yapmam konusunda sizlere danışmak istedim.

Sistem toplarken ekstra bilgi olarak sizlere bir kaç kriterden bahsedeyim:

-Monitör 60 Hz Full HD olabilir. 23 inch benim için ideal. Büyük ihtimalle daha üstüne çıkarsam sistemden kısmam gerekecektir. O yüzden bu yeterli benim için. Fakat fikirlerinizi almak isterim.

-Fazladan harddiskim var, bir süre SSD almak yerine HDD ile idare edebilirim. Oyunların hızlı açılmasından ziyade, yüksek FPS ile açılması tercihimdir. SSD 1-2 ay sonra bu bütçe harici de alabilirim acele etmeme gerek yok. Aksi halde yine sistemden kısmak zorunda kalabilirim.

-Amd ryzen işlemciler render, yayın ve ekran kaydı almakta oldukça başarılılarmış. Bu sebeple işlemciye daha çok ağırlık vermeyi düşünüyorum. Yani oyunları ultrada oynama takındım da zaten yok, bu yüzden işlemci daha önemli gözümde.

-Yayın ve oyun harici bilgisayarda iş de yapıyorum. Photoshop, Visual Studio 2019 vb... ide ve araçları kullanıyorum. Fakat zaten toplanacak bilgisayar bu programları hayli hayli hızlandıracaktır. O yüzden aslında bu maddeyi yazmama da hiç gerek yokmuş. Neyse

-Overclock hiç yapmadım, pek anlamam. O yüzden overclock'a açık bir sistem olmasa da olur.

-Kasanın ışığı, görünümü vs.. hiç önemli değil. Hatta ışıksız olursa çok daha iyi olur. Önemli olan işlevi

Yukarıdaki konular elbette tartışmaya açıktır, fikirlerinizi almak isterim. Sizden gelen yanıtlar ile eğer oluyorsa bu mesajı editleyip en güncel sistemi burada paylaşacağım. Üzerinde oynama yaparız.

Ayrıca parçaları farklı farklı yerlerden de alabilirim. Eğer sizler öyle tavsiye ederseniz. Yoksa tek bir yerden de toplayabilirim.

Tek dikkat edilmesi gereken husus yukarıda belirttiğim gibi Taksitli fiyatlar üzerinden parçaların hesaplanmasıdır. Aksi halde bütçemi aşabilir. 1 TL bile aşarsa alamayabilirim.

Sistem alındıktan sonra da testleri filan sizlerle yaparız ve burada paylaşırız.

Mesaj, yorum ve tavsiyelerini bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Tavsiyeleriniz ile oluşan son sistem şu şekildedir:

Sinerji

G.Skill 16GB(2x8) Flare X Gri 3200MHz CL16 DDR Ram (F4-3200C16D-16GFX)
    LG 22" 22MK400H-B 1ms 75Hz HDMI,D-SUB FreeSync Gaming Monitör
    MSI B450-A PRO MAX 3466mhz(OC) M.2 AM4 ATX Anakart
    Sharkoon 650W SHP650 V2 80+ Güç Kaynağı
    PowerBoost VK-E03C USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
    Palit GeForce RTX2060 Super Dual 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
    AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (Kutusuz , Fanlı)
    PC Toplama Hizmet Bedeli (Montaj Hizmeti)

Toplam Fiyatı 7.271,75 TL
    9 Taksit ile Taksit tutarı: 888,77 TL
    Taksitli Toplam Tutar: 7.998,93 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letingo -- 17 Mart 2020; 1:0:42 >

• AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (Kutusuz , Fanlı)
    Asrock B450M PRO4 3200mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
    Palit GeForce GTX1660 Super GP OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
    Acer 23.8" SA240YB 1ms 75hz HDMI,DisplayPort FreeSync Monitör
    XPG 512GB SX8200 PRO NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3000MB M.2 SSD (ASX8200PNP-512GT-C)
    MSI Core Frozr S 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu

7040 Tl. Sinerjiden toplandı. 8000 liraya kadar çıkmadım çünkü taksit yaptıracağını yazmışsın. Olan farkda vade farkını sanıyorum karşılar.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Merhaba, tavsiyeniz için teşekkürler. SSD'yi şimdilik erteleyebilirim. 1-2 ay sonra ben ayrıca alırım. Onu çıkartıp ekran kartını yükseltebilir misiniz? Ayrıca işlemci fanlı olarak yazmakta, fakat ekstra hava soğutucu eklediniz. Acaba yetersiz geldiği için mi?
  • msı ın para iade kampanyası var doviz olarak fiyatı düşersiniz

https://forum.donanimhaber.com/msi-anakart-amd-islemci-alanlara-para-iadesi-firsati--142176370#142179103

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 14 Mart 2020; 14:36:4 >

• AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (Kutusuz , Fanlı)
    Asrock B450M PRO4 3200mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
    Acer 23.8" SA240YB 1ms 75hz HDMI,DisplayPort FreeSync Monitör

Böyle oluyor. 7390 Tl.
  • @asko56 - Taksitli alacağımdan dolayı tüm ürünlerin üstüne vade farklı ekleneceğinden, önerdiğiniz sistemi maalesef almam imkansız. Para iadesinden maalesef faydalanamam sanıyorum. Ayrıca harddiske şimdilik gerek yok, daha sonra SSD eklemesi yapabilirim. HDD'e sahibim fazladan, onu kullanmayı düşünüyorum 1-2 ay. Tavsiyeniz için teşekkürler.

@eskibirkurt - Hemen parçaları toplayıp, ne kadar tutuyor taksitli hali bir bakayım.
  • hmm eski bir kurt hocamın yaptıgı sisteme bir bakın ozaman onun yaptıgı biraz daha uygun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/rg8k64

Sepet bu şekilde.
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/rg8l59

Taksitlendirmede de son durum bu şekilde oluyor.

@eskibirkurt - İşlemcide kutusuz yazılmış. Onun sebebi nedir, iade ürünü mü yolluyorlar. Bir sorun olmaz değil mi?

Edit: linkleri düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letingo -- 14 Mart 2020; 15:4:55 >

• @eskibirkurt'un önerdiği sistem güzel. Ekran kartını 1660 Ti yapıp, monitörü 144hz almayı çalışın. Oyunlarda 144hz'in keyfi başkadır.
  • 144 Hz olmasını isterim fakat aklımda şöyle bir plan var. Bunun taksiti bitince yani 6 ay sonra filan 144 Hz monitör alıp, şimdi alacağım monitörü 2. monitör olarak kullanırım diye düşündüm. Şimdi ekran kartının gücünü düşürmeyeyim diye. Bir süre daha böyle idare edebilirim. 1-2 ay sonraya da SSD alırım. Sistem yeni olacağından daha sonra upgrade'e açık, bu işimi çok kolaylaştıracaktır. Şu an bendeki pc maalesef upgradelenmiyor. Bir parçası değişse komple değişmesi gerekiyor. Fakat bu yeni sistemde böyle problem olmayacağından, daha sonrasında çok rahat yükseltmelerini yapabileceğim.

Keşke yüksek bütçeyle nakit ödemeyle alabilseydim. O zaman daha şahane bir sistem ortaya çıkacaktı. Ama eldeki imkanlar bunlar

Teşekkürler yorumunuz için.

• bence monitörden bir tık daha kısabilirsiniz nasıl olsa 2.monitör olcak

100 tl burdan kar edip anakarta 100 tl daha verin en azından iyi bir ürün olsun
    www.sinerji.gen.tr
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-b450-a-pro-max-3466mhzoc-m2-am4-atx-anakart-pmu418985

bunu yaptıgınızda hemde msı para iade kampnayasıanda katılmıs olucaksınız iyi bir para iadeside gelir elinize

44 dolar para iadesi olucaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 14 Mart 2020; 15:22:31 >

• Sonradan 144hz monitör alınacaksa, o zaman ekran kartı daha iyi seçilebilir. Sonradan mutlaka soğutucu da ekleyin. İşlemciyle gelen Wraith Stealth yetersiz.

• @asko56 - Tavsiyeniz gayet mantıklı görünüyor. Para iadesi olunca işlemci soğutucusunu da değiştiririm daha sonra. Hem daha kaliteli anakart elimde olacaktır. Monitör de 6-7 ay iade eder artık.

@Frank Sobotka - Evet iade ile işlemci soğutucusunu değiştireceğim. Sanırım 1-2 ay idare edebilir değil mi gelen fan?

Şimdi @eskibirkurt önerdiği sistemde değişiklik yaparak sistemi güncelliyorum. Son durumu ilk mesaja da yazacağım.

LG 22" 22MK400H-B 1ms 75Hz HDMI,D-SUB FreeSync Gaming Monitör
    PC Toplama Hizmet Bedeli (Montaj Hizmeti)

Toplam Fiyatı 7.271,75 TL
    9 Taksit ile Taksit tutarı: 888,77 TL
    Taksitli Toplam Tutar: 7.998,93 TL

Gayet iyi oldu gibi. Ne dersiniz?

• Isı sorunu yaşarsan voltaj düşürebilirsin.
    Technopatyoutube
    Ryzen İşlemcimizin Sıcaklığını 18°C Düşürdük: Voltaj Düşürme Rehberi
    https://www.youtube.com/watch?v=uom0tNuxYtE

https://forum.donanimhaber.com/neden-ryzen-3000-islemcinizi-auto-default-olarak-kullanmamalisiniz--140802845

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 14 Mart 2020; 16:34:53 >

• hayırlı olsun gayet güzel olmus
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    www.sinerji.gen.tr
    https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-5-3600-36-ghz-6-cekirdek-35mb-am4-7nm-islemci-kutusuz-fanli-pmu418616

Bu üründe kutusuz diye bir ifade var. Bu nedir tam olarak? Bir sorun çıkartmaz değil mi?

• bunlar tray diye geçiyor kutusu yok firma fan gönderiyor yanında sadece kutu yok

firmalara böyle geliyor tray işlemciler daha uygun oluyor

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Yani bir sıkıntı çıkartmayacaktır. Zaten sistem montaj ve test süreçlerinden geçecek. Ayrıca bana gelince de testleri yaparım sizlerin yardımıyla. Ne yapmam, hangi programları indirmem gerektiğini söylerseniz onları da burada paylaşabilirim. Şu anki sisteme itiraz eden, ekleme-düzeltme yapmak isteyen olursa diye bir kaç saat bekleyeceğim. Belki sizler de bir şeyler eklemek istersiniz. Bu şekilde tamamsa akşama siparişi vermiş olurum. Sinerji evime yakın, gidip oradan alacağım sistemi.

Heyecanlıyım, çocukluktan beri orta/düşük pc kullanmaktan bıktım. Çalışmaya başladık, bu sefer fiyatlar uçtu alamadık Bu sefer yetti artık deyip alacağım. Bir şekilde öderim artık

• aman aman güzeldir heyecen bende ilk sistemi 2000 da yaptıgımda az kalsın ölüyordum kalp krizi geçiricektim :D

sinerji evinize yakınsa sinerjidne işlemciyi garantilik olursa diye işlemciyi koymak için bir plastik kab var işlemci kabı onuda muhakak isteyin bişi olur işlemci yanar garanti için koca kasayı sinerjiye götürmeyin

birde anakarta bios update yapsınlar zaten dükkanlarından alıcagın için onlar test yapar senin yapaman gereken oyunu kurman ve fps testleri yapıp buraya koymak bizide etiketlemeyide unuma hadi hayırlı olsun

bios cipset sürücüleri driver ıvır zıvır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 14 Mart 2020; 16:26:1 >
  • Monitörü küçültmüşsün ama yinede güzel. 24" fazla büyük geliyorsa 22" mantıklı. ( pardon yeni okudum sonradan değişecekmiş monitör. ozaman dahada mantıklı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 14 Mart 2020; 16:26:59 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.