Şimdi Ara

8000 TL'ye sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler. ben hep laptop kullandım ve şu an elimdeki çok eskidi. yeni bir kasa toplamak istiyorum. Donanım hakkında çok fazla teknik bilgim yok az çok bir şeyler topladım araştırdıklarımla. Yardımcı olursanız sevinirim
    Öncelikle sistemimde render yapılmayacak. Oyun vs için alıyorum. Her gün saatlerce oyun oynayan birisi değilim ama en yeni oyunları bile high-ultra çalıştırmasını istiyorum.
    Bütçe olarak monitörsüz 7000-8000 arası. 8000 max değerim. N11 ve blackfriday indirimlerinde alacağım sistemi parça parça.
    Ayrıca overclock işlerine girecek voltaj yüksetme vs yapacak birisi değilim.
    Düşündüğüm sistem şu şekilde:

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600x ( İntelde i5 9600k ile arasında kaldım ama intelde biraz fiyat farkı var 400-500tl kadar. İntel alırsam bişeyleri kısmam gerekir.)

Anakart: MSI B450 Gaming Plus MAX ya da Tomehawk MAX düşünüyorum. 1000tl üstündekiler fazla gelir bütçeme.

Ekran kartı: Şimdi bu konuda çok kararsızım hangi markanınki daha iyi oluyor bir fikrim yok. SAPPHIRE 5700xt Nitro+ modeli nasıldır ilk olarak onu düşündüm? ama MSI'ın MECH OC ve EVOKE modelleri vardı onlar nasıldır hangisi mantıklıdır sorunları var mı açıklarsanız sevinirim. Yine 5700 xt alma diyenlerin de NVIDIA 2060 ve 2060S serisi önerilerine açığım çok pahalı olmadıkça.

Ram: Corsair'in vengeance 2*8 3200 MHZ modelleri var siyah ve kırmızı onlardan birini alabilirim 520-550 arası fiyatları şu an.

Depolama: Öncelikle 1 TB HDD + 256 SSD düşünmüştüm ama şu an sadece 512 SSD de mantıklı geldi. harici 1 TB harddiskim var zaten film dizi resim depolamak için.
    Baktığım model Adata XPG SX8200 Pro 512GB M.2 PCIe 3500-2300MB/s SSD

Bu sisteme aşağı yukarı 650W bir PSU yeterli sanırım. 80+ silver ya da gold sertifikalı düzgün bir ürün önerirseniz 400-500 tl civarı sevinirim çünkü PSU hakkında bilgim hiç yok.

Kasa olarak da çok şekilli şukullu bir şeye gerek yok 400-650 tl civarı RBG fan vs olmasa da olur ancak bu sistem düzgünce sığsın hava akışı iyi olsun diyebilceğiniz bir kasa önerisine de açığım.

Bütçe olarak da dediğim gibi monitörsüz max 8000 tl.
    Şimdiden teşekkürler.

• Islemci tercihi oncesi asagidaki videoyu izleyin;

Gamers Nexusyoutube
    AMD Ryzen 5 3600X Review vs. R5 3600: $50 for a Letter
    https://www.youtube.com/watch?v=rDV7aA6arVo

Aradaki fiyat farki yerine aftermarket bir sogutucu alip takabilirsiniz Ryzen 3600'e. Bulabilirseniz Noctua NH12s dusunulebilir. Alternatif olarak en az 12cm fanli, kule tipi ve min 6 borulu bir model bakabilirsiniz. Hyper 212 evo, Be Quiet! Dark Rock vs vs.

Geri kalan parcalar gayet guzel. PSU olarak asagidaki urun harika fiyata sahip, 1-2 inceleme okuyun icinize sinerse alirsiniz. Marka guzel, ozellikler cok guzel, sikinti olmamasi lazim.

www.sinerji.gen.tr
    Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yar� Mod�ler G�� Kayna��
    https://www.sinerji.gen.tr/sharkoon-650w-gold-zero-80-gold-yari-moduler-guc-kaynagi-pmu419199

Alternatifi olarak High Power GD serisine bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 1 Kasım 2019; 15:45:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Islemci tercihi oncesi asagidaki videoyu izleyin;

https://www.youtube.com/watch?v=rDV7aA6arVo

Aradaki fiyat farki yerine aftermarket bir sogutucu alip takabilirsiniz Ryzen 3600'e. Bulabilirseniz Noctua NH12s dusunulebilir. Alternatif olarak en az 12cm fanli, kule tipi ve min 6 borulu bir model bakabilirsiniz. Hyper 212 evo, Be Quiet! Dark Rock vs vs.

Geri kalan parcalar gayet guzel. PSU olarak asagidaki urun harika fiyata sahip, 1-2 inceleme okuyun icinize sinerse alirsiniz. Marka guzel, ozellikler cok guzel, sikinti olmamasi lazim.

https://www.sinerji.gen.tr/sharkoon-650w-gold-zero-80-gold-yari-moduler-guc-kaynagi-pmu419199

Alternatifi olarak High Power GD serisine bakabilirsiniz.
    video inglizice ama 3600 ile 3600x arasında çok fark yok 300tl boşa verme diyorsunuz anladığım kadarıyla.
    Peki 3600 alsam ekstra işlemci fanı almam mı gerek yani kutuda gelen fan çok mu kötü beni götürmez mi?
    Güç kaynağını kaydettim güzele benziyor alabilirim.
    Kasa olarak şu tarz bişey olur mu? Kendi PSU'su da var

• xxxertugrulxxx X kullanıcısına yanıt
    1) Evet islemci arasinda 300 liralik farka degecek bir performans getirisi yok incelemeye gore, icinden cikan sogutucu "yeterli" ama daha iyisi alinip takilabilir artan butce ile. Size kalmis.

2) Hayir Frisby, everest gibi markalar "genellikle" kaliteli malzeme kullanmiyorlar. Kasa aldiginizda en kotu fani degistirip devam edebilirsiniz ama kalitesiz bir PSU ya emanet etmeyin sisteminizi.

3) Kasa olarak Sharkoon TG5 modeline bakabilirsin, Phantex P350x sanirim bu model guzeldi, Cooler Master MB511 var biraz daha yuksek fiyatli ona da bakabilirsin.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Cooler master mb511 fiyatı yüksek gerçekten bana 500 kasa 500 de psu'ya harcayacak param var. frisby everest hakkında duymuştum kötü diye ama çok iyi bir şey de alamıcam. cooler master ya da corsair carbide serisinden falan artık 500 civarı bişey alıcam.

Ayrıca QP, magic;, yukko teknobiyotik, teknomarket gibi mağazalar satış yapıyor n11 ve hepsiburada da buralar güvenilir midir?
    Browser'a kopyala-yapistir yapman lazim;

SHARKOON TG5 RGB 700 (700w FSP Hydro Bronze PSU ile birlikte 950TL fiyati)
    inventus
    SHARKOON TG5 RGB 700 TEMPERED GLASS Mid-Tower Pencereli 4x120mm RGB LED fan, FSP HD700 Hydro 700W 80+ BRONZE Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9799

Bu modeli degerlendirebilirsin. RGB olmasin dersen TG5 tek basina 430 liraya da bulunabiliyor.

teknofiyat.com
    sharkoon tg5 - TeknoFiyat
    http://teknofiyat.com/?search=sharkoon+tg5

P350x biraz daha pahali;

teknofiyat.com
    phanteks p350x - TeknoFiyat
    http://teknofiyat.com/?search=phanteks+p350x

Illa RGB olsun cokta para vermeyeyim dersen daha dar - kucuk olan TG4 modeline bakabilirsin;

www.sinerji.gen.tr
    Sharkoon TG4 RGB Fan USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
    https://www.sinerji.gen.tr/sharkoon-tg4-rgb-fan-usb-30-atx-mid-tower-kasa-pmu417261

• İşlemcini r5 3600 ile değiştirmeni öneririm
    Anakart düşüncen mantıklı olmakla birlikte gaming plus max yeterlidir
    rx5700 xt uygun olanını edinin msı sapphire fark etmez.
    bellekler 2x 8 3200 idealdir
    ssd m2 port 256-512 seçimleri değerlendirilebilir.
    600/650w kaliteli bir güç kaynağı işini görür sharkoon client series 650w yada focus plus 650w önerebilirim
    Kasa olarak phanteks p350 ve muadili kasalar değerlendirilebilir.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Aynen 3600 ile degistiricem 3600x i
    Kasa olarak yukaridski arkadas da oaylasti sharkkon tg5 guzel ve fiyati benim icin uygun onu alabilirim.
    Msi sapphire farketmez demissiniz. Simdi acinca 5700xt diye 3000-4000 arasi degisiyor fiyatlar. Internetten zaten izledim videolarini oyun incelemelerini falan
    Forumda okudugum kadariyla MSI'lar sorunluymus evoke ve mesh modelleri gaming x de cok pahali. Asus hakkinda bilgim yok.
    Herkes sapphire önermis sapphire pulse ya da sapphire nitro+ modelinden birini alacagim sanirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Dogru bilgiler, MSI'in Gaming X disindaki modelleri yeterli degil 5700xt icin, Pulse veya Nitro alabilirsiniz.

Sharkoon TG5 bakarken fanlara dikkat et, RGB olan model daha pahali, duz mavi fanli model daha ucuz.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam cok tesekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.